salyangozlardan kurtulamıyorum
akvaryummumda kendi kendine oluşan küçük salyangozlar var bunları gördükçe topluyorum ama sonu gelmiyor nasıl kurtulabilirim bunlardan bi ilaç yada bi yüntem önerebilirmsiniz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Serkan Bey akvaryumcularda ilaçlar var salyangozlar için.Kesin sonuç için kaliteli ilaçları seçmelisiniz.Ya da akvaryumu tekrar kurup güzelce kumunu vs. malzemelerinizi temizleyerekte sonuca ulaşabilirsiniz.Ben tekrardan kurdum ve sorun ortadan kalktı.
İyi günler...
Serkan bey,
Bu sorun bir çok akvaryum sevdalısının oldukça uzun süreler uğraştırmıştır sanırım.Kanaatimce en uygun yine doğallıktan uzaklaşmamak.Akvaryumunuzda ki balıkların türlerinide göz önüne alarak size en az 4 adet makrakanta öneririm oldukça etkili olacaklardır.Hatta salyangozlarının kabuklarını nasıl çıtır çıtır kırdıklarını odanın içinde rahatlıkla duyabilirsiniz.Bir süre sonra bu sorundan kurtulacağınızı düşünüyorum.
Ayrıca camlardan toplayabildiklerinizide sayıyı abartmadan parmağınızla bastırıp kırarak diğer balıklarınızada protein yönünden zengin bir diet haline dönüştürebilirsiniz.
Saygılar,sağlıklı balıklar dilerim...
Akvaryumu boşaltıp temizlemek epey emek ve zaman ister şu ilacın ismi nedir acaba
Yiğit bey makrakanta fikriniz için teşekkür ederim hemen deneyecem , ama salyangozları kırıp besin kaynağı haline getirmek daha çok üremelerine neden olabilirmi ?
http://izmirakvaryum.gungornet.com/joomla/index.php?option=c om_content&task=view&id=440&Itemid=31
makrakanta türü hakkında bilgi..Minare saylangoz değilse ve akvaryumunuza uyuyorsa bu balığı kullanın...
Serkan Bey,
Kendi açımdan konuşmak gerekirse teşekküre gerçekten gerek yok çünkü herhangi bir forum üyesinin yapması gereken şeyi yapıp bildiğimizi paylaştık.E illa teşekkür etmek isterseniz akvaryumunuzundan güzel bi fotoğraf bu işi görebilir.
Saygılar,sağlıklı balıklar...
Ama işin sırrı macrakantanın karnının aç olmasında oda dier çöpçügiller gibi dipten beslendiği için biraz fazla yem verdiğimde dibe çöken yemlerle karnını doyuruyor ve salyangozlar cirit atıyor bunun için verilen yem miktarınında önemi büyük
Saygılar...