Talihsiz Astronot
Astronotlarda stresle görülen bir deri hastalığı olmuş.umarım fazla yayılmaz.İlk etapta uyguladıklarınız çok mantıklı yanlız kuzu akvaryumda değilde bence banyo olarak uygulayın.Yaralar açık.Çok ızdıraplı olacaktır balığınız için.Alışır yem yerse toparlar.Büyüklüğü uygun.İnşallah düzelir.Gelişmelerden haber verirseniz gidişata göre belki antibüyotik tavsiye edilir balığa.
Geçmiş olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://img160.imageshack.us/img160/3277/pict0134qb8.jpg
inşallah açarım öyle bir konu
Rıvanol hakkında detaylı bilgi ve nasıl kullanıldığını ve nerede satıldıgını söylerseniz sevinirim
Duyarlılığınız beni çok duygulandırdı Mert Bey. Sizi tebrik ederim.
Balığa gelince, stresten kaynaklanan hastalığın yanında bana biraz da hırpalanmış gibi geldi. Kendini toparlaması için sürdürdüğünüz tedavinin yanında balıklarda stresi azaltan ve b vitamini katkısıyla mukoza tabakasını koruyan Sera Aquatan'ın da yararlı olacağını düşünüyorum. Önceki akvaryumlarımdan birinde Joker'in (Tilapia B.) saldırısına uğrayan astronotum da aynı durumdaydı ve ben aslında sadece ayrı bir tanka alıp bu bahsettiğim ilaçla 1 hafta gibi kısa bir sürede balığımı iyileştirmiştim.
Geçmiş olsun...
[QUOTE=curly89]Aquatan bir ilaç veya vitramin değil.
Ben zaten balık vitamini ve bemiks kompoze(sadece b vitamini içeriyor) kulanıyorum.
[/QUOTE]
Biliyorum Mert Bey. Ben yaşadığım aynı üzücü olayı nasıl bertaraf ettiğimi anlatmaya çalıştım. 45 litrelik bir akvaryuma ayırdım ve stres yaratabilecek herşeyden uzak tuttum. Bu süreçte Aquatanın da etkili olduğunu düşündüm. Umarım sizin balığınız da kısa sürede kendini yeniler.
Rıvanolü yarın alıcam ama şuan kullanmayı düşünüyorum 2 güne kadar bir iyileşme gözlemezsem kullanırım.