yerli deniz akvaryumu
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 00:13
Bu yıl hiçbirşey istediğim gibi gitmedi.Son noktayı koyucam dediğimde volkan beyin lafı aklıma geliyor .İşlerle uğraşmaktan tatil bile yapamadım, birde baba dan kalama domuz avı olayı bu yıl hortlayınca hepsi üst üste geldi.Aynı canlılarıda tekrar tekrar fotoğrafını çekip göndermek bana ters geliyor.Resimdeki balığı hiç görmedim birgün denk gelirsede dikkatlice yakalamaya çalışırım.Resim için teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 10:48
Önemli değil.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 11:31
Camgöz yolda desenize VOLKANAYAZ 2009-09-02 11:32:29
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 11:33
Cam göz köpek balığımı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 11:34
Evet
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 14:22
İyi ama bildiğim kadarıyla onlar baya büyüyor.
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2009 21:48
Tarık Bey başka bir forumda hatırlarsınız belki gün balığını nasıl yakalayacağımı sormuştum. Gün Balığı yakalayamadım ama karagöz ekledim yerli akvaryuma. Sizden özendim.. Şunu söyleyim, böyle fotoğraftaki şekilde değil de canlı görmek lazım. Çok güzel gözüküyor. Ben su altını çok seven bir adamım. Sanki odamda ege denizi var gibi. Kaldı ki akvaryum 100lt kadar. Bahsettiğim süngeri de çıkarttım. Sanırım 10gündür akvaryumda. Hiçbir sorun olmadı. Sarı sarı duruyor. Belki deniz suyu ile su değişimi yaptığım için besin sağlamış olabilir. Bir goby, birçok kestane, hermit falan da var..
Yerli akvaryum fikrine soğuk bakanlar olabilir. Ama mutlaka canlı görmek lazım. Yeni 250lt tropik için sehpa dışında akvaryum, skimmer, kaya vs.. çoğu malzemem hazır ama yerli akv kurulum hızımı kesiyor. Memnunum yani ege denizinden.. Hatta Mordoğanda ahtapot yakaladım bir tane. Bir ara aklımdan ciddi ciddi geçirdim 250lt de bunu nasıl beslerim diye. Ama su, kaya falan alacağım malzeme yoktu yanımda..
muhoni 2009-09-07 22:15:55
Yerli akvaryum fikrine soğuk bakanlar olabilir. Ama mutlaka canlı görmek lazım. Yeni 250lt tropik için sehpa dışında akvaryum, skimmer, kaya vs.. çoğu malzemem hazır ama yerli akv kurulum hızımı kesiyor. Memnunum yani ege denizinden.. Hatta Mordoğanda ahtapot yakaladım bir tane. Bir ara aklımdan ciddi ciddi geçirdim 250lt de bunu nasıl beslerim diye. Ama su, kaya falan alacağım malzeme yoktu yanımda..
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2009 09:27
Fırat kardeşim bir gün gelde akvaryumun karşısında bi çay içelim dediğin gibi fotoğrafla anlatılır gibi değil .Gün balığı çok seri bir hayvan çok hızlı olmak gerekiyor.Ahtapota gelince çok keyifli oluyor,hergün çanlı balık verebilirsin .Belli bir süre sonra alışıyor,balığı bırakınca usulca yaklaşıp biranada.... balık yok.
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2009 14:33
Ahtopotların en sevdiği yemek yengeç hatta izlemiştim belgeselde okyanus canlılarını akvaryumlara koymuş araştırıyorlar ahtapotlar ve yengeçler ayrı ama akvaryumlar yan yana ahtapot gece akvaryumdan çıkmış yengeç akvaryumuna girmiş ve tüm yengeçleri yemiş.
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2009 11:17
Ahtapot beslemek istiyorsanız stokta bolca japon balığınız olması gerekiyor çünkü hergün bir adet japon balığı vererek besleyebilirsiniz.Çok zevkli bir akvaryum oluyor tek eksisi işin katliyam boyutu.
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2009 15:37
Abi tam hayalimdeki bir akvaryum. Öncelikle seni tebrik ediyorum. Acaba onların suyunu nerden aldın? Ne kadar bir sürede degiştiryorsun veya nasıl yapıyorsun. VOLKANAYAZ 2009-09-24 16:06:54