1 yaşında bemba cinsiyetleri hk;
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 23:23
Arkadaşlar merhaba,
27 adet bemba yı forumdan bir arkadaştan komple satın aldım,
Büyük boy tropheus ilk kez besliyorum,
Erkek dişi ayırımı akvaryumdaki tavır renk ton ve büyüklükle anlaşılıyor gibi,
Anüs vent kontrolü yapılmadan cinsiyet ayırımı nasıl yapılabilir. ?
alfa erkeği beta erkeği ne demek?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 23:46
Serkan Bey, bembalarınız hayırlı olsun inşallah. Balıkları yeni aldığınıza göre streslerini tamamen üzerlerinden atmadan önce şöyle bir anüs-vent kontrolü yapıverseniz de onları tanımak için ilk adımı bu şekilde sağlamca atsanız daha iyi olmaz mı? Hem böylece ilerde tekrar kontrol işine girip bembaları bir kez daha fazla strese sokmuş olmazsınız.
Alfa erkeği koloni halinde yaşayan hayvanlarda baskınlığıyla diğer erkeklere üstün gelmiş ve dişilerle çiftleşme hakkını eline geçirmiş erkektir.Beta erkeği ise baskınlık hiyerarşisinde alfa erkekğinden hemen sonra gelen alternatif erkek şeklinde tanımlanabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2013 23:51
Nurettin bey teşekkürler,
anüs vent konusunda benim tecrübem yetmeyecek sanırsam,
daha önce yavru duboisi aldığım arkadaştan yardım istemeyi planlıyorum gelirse.
ancak balıkları gözlemlemelerimde, erkekler gerek boyut gerek dudak rengi, olarak sanki tahmin ediliyor gibiler.
ayrıca 2 erkek sanırsam sürekli kavga halinde. bunun sebebi nedir?
titreme yapanlar erkek mi ilk titreme yapılıyor sanırsam dişiler pek niyetli değil katılmıyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2013 00:20
Vücut şekillerinden yani söylediğiniz gibi boyut,dudak kalınlığı ve dudak rengi, ayrıca yüzgeç yapılarıyla dişi-erkek ayrımı tahmin edilebilir.Ancak, tecrübeli bir arkadaştan anüs-vent kontolü konusunda yardım alırsanız daha net bir sonuca ulaşırsınız.
Titremeler ve kavgalar başladığına göre balıklarınızın keyfi de yerinde diyebiliriz.Kavga ve titremeler genellikle baskınlığı ele geçirmeye ve korumaya çalışan erkekler arasında görülür.Erkeklerin çiftleşme isteği onları koloninin diğer bireylerine karşı agresif davranışlara iter.Ardından çiftleşme isteği fazla olan bu erkekler karşı karşıya gelir ve kavgalar başlar.Sonuç olarak içlerinden birisi galip gelerek alfa erkek tahtına geçer.Diğer erkekler ise alfa erkeğin baskısı altında daha sakin davranışlar sergilemeye başlasalar da zaman zaman tahtı sallamak ve kendi şanslarını denemek için tekrar alfa erkeğine meydan okuyarak kavga başlatabilirler.
Şu etapta dişilerin bünyesi sıkı bir beslenme ve bakımla birlikte alfa erkeğin de baskılarıyla hormonal uyarılmaya geçerek bir süre sonra yumurta üretmeye başlar.Tabi bu süreç optimum koşulların sabitliğiyle doğru orantılı olarak ilerler.Zaman içerisinde alfa erkek yerini sağlamlaştırıken dişiler de artık üremeye ikna olur.Akvaryum ortamında herhangi bir türün koloni gelişimi genellikle bu şekilde ilerler.Tropheus konusunda çok fazla tecrübem olmasa da bu bilgiler bir çok koloni türü için genelleştirilebilen bilgilerdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir