ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BARBAR
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ocak 2007 23:43
Son Ziyaret:
05 Ekim 2024 16:28
Toplam Mesaj:
566 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nurettin Ilgaz
Doğum Tarihi:
25 Ağustos 1984
Yaş:
40
İl:
Çorum
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Nurettin ILGAZ    

SON 10 MESAJI

Japon Balığım Hareket Etmiyor
Bu hobide bazen böyle üzücü durumlar yaşabnabiliyor.Şanslısın ki bilgi edinebileceğin bir platforma üyesin.Biz bilmeden etmeden,deneyerek öğrenmeye çalıştık ve senin şu anki Marvin ve Oliver a bakabildiğinden daha tecrübesizce birçok balık öldürüp bir çok kez üzüldük.En güzeli forumdan bilgiler edin ve ufak da olsa bir akvaryum alabilirsen hem balıkların hem de sen daha mutlu olabilirsiniz.
Balık Delirmesi
Büyük ihtimalle kimyasal sorunu.Temizlik için kullanılan maddeler yada akvaryum yapımında kullanılan uygunsuz silikon olabilir.

Büyük ihtimalle kimyasal sorunu.Temizlik için kullanılan maddeler yada akvaryum yapımında kullanılan uygunsuz silikon olabilir.
Medaka (oryzias Latipes) Pondlarım
Konuyla alakalı değil ve buradan kirlilik yapmak istemedim ancak son çare olarak bu yolu deniyorum,kusura bakmayın.Medaka satışı yapan herhangi bir arkadaşım var ise bana öm den ulaşabilir mi acaba?
Doğaya İade
Balıklar normal ve aynalı sazan.Malesef yakından hiç görüntü almak aklıma gelmedi.Ancak elimde kalan bir kaç tanesinin fotoğrafını çekebilirim.
Doğaya İade
Merhaba değerli forum üyeleri.Önceki yıllarda bu gölden yakalamış olduğum balıkların yavrularını almayı başardım.Geçtiğimiz günlerde de bu yavrulardan bir kısmını tekrar göle salmanın hazzını siz hobici arkadaşlarımla paylaşmak istedim​.Keyifli seyirler.[VID]https://youtu.be/7gDTReplq-4[/VID]
Malawi Yeniden
Auratuslar zaten tam yetişkin boydalar Ömer Bey.Yaklaşık 9cm civarındalar.Ama akvaryumun paşası konumunda 13cm boylarında bir albino greshakei paşası var :) Calico erkeği ise yine 12cm civarlarında.Bu paşaların yanında 9-10cm'lik auratusların gözü yaramazlık yapmayı yemiyor.Balıklar artık yetişkin olduklarından aradaki boy farkının kapanarak hiyerarşinin değişmesi neredeyse imkansız.Bence auratuslar en şahane görselliğe sahip malawi türlerinden biri ve akvaryuma renk ve canlılık konusunda çok büyük katkıları var.
Malawi Yeniden
Ben auratustan hiç vazgeçemiyorum.O yüzden şöyle bir yöntem bulduk ki agresiflikleri ortaya çıkmasın;auratuslarla birlikte beslediğim diğer türlerin dişilerini de erkeklerini de kesinlikle auratuslardan büyük ve baskın olarak seçtim.Böylelikle auratuslar uslu duruyor.
Malawi Yeniden
Sizi gönülden tebrik ederim Ömer Bey.Son yıllarda renkleri bile belli olmayan bir yığın malawi türüyle akvaryum kuran,renk ve görsellikten ziyade nadir tür adı altında tücari düşünen bir çok hobici(?!) oldu.Oysaki sizin akvaryumunuz değerden çok görselliğe yönelerek gerçekten işin keyfinde olduğunuzu gösteriyor.Ben de aynı düşünceyle 120x50x60 ölçülerindeki akvaryumumu albino greshakei auratus demasoni calico ile renklendirerek tadını çıkarmaya başladım.
Fleks Fuga
O zaman ilk etapta fırçalayarak yıkadıktan sonra bol tuzla birlikte bir kaç gün sirkülasyon sağladıktan sonra bir kaç canlıyla(malesef) test edip kullanmak sizin de dediğiniz gibi en doğru adım olacak.Sonucu sizinle de paylaşacağım.Ancak yine de bu işlemleri uygulayıp iyi-kötü sonuç alan başka arkadaşlarım varsa tecrübelerini beklerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.