Cüce vatoz yavru alamama nedeni?
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 14:12
Arkadaşlar bende 1e4d siyah damızlık cüce vatoz var yaklaşıkta 1 senedir bende ama hiç yavru alamadım, akvaryumda küp felanda var, ayrıca akvaryumda damızlık ve damızlık altı olmak üzere yunus ve sarı prenses var yaklaşık 40-50 adet civarı akvaryumda 100x45x50cm dir, bana yavru almam için ne önerirsiniz. Küpün ağzı biraz geniş şu ince uzun olan küptenmi almalıyım acaba.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2013 14:37
Ben de yeni cüce vatoz üretmeye çalışanlardanım ve bu konuyu cüce vatoz üreten petshop sahiplerinden çok duydum.Uygun ortamı hazırlasalar bile(küp vb yuva yerleri, yeterli hacim, tek tür besleme gibi) yine de balıklar bazen 8-10 ay hiç yumurta dökmüyorlarmış.Sebebini ben de merak ediyorum.Tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa biz de bilgi sahibi oluruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2013 12:22
Küpün içine başka balıklar giriyorsa erkek sahiplenmiyor. böyle olunca da dişiler bir şey yapmyor. benim yunus kolonisiyle baktığım cüce vatozlar çok güzel yavru verdiler ama yunusları çıkarıp yavru ve damızlıkları aynı akvaryuma koyunca yavruların sürekli küpün içine girmesinden dolayı erkekler küpü terk etti. en önemli etkenlerden biri erkeğin sadece kendine ait bir küpü olmasıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 17:25
Merhaba,
Tek erkeğe güvenerek üretim yapmaya çalışmak ilk hatanız. Malawi cichlid türleri ve oldukça kalabalık olmaları, kayalık ve mağara alanları seven türler olması sebebi ile vatozun küpü sahiplenmesine bile bence müsade etmiyordur.
Malawiler için tuz vs. kullanıyorsanız, bırakın üremeyi o akvaryumda yaşamalarına şükretmek gerekir.
Ben tropheus akvaryumumda defalarca yavrular aldım. En az 70-80 adet yumurta ile hemde. Ama ne ph için ne iletkenlik için hiçbir ek materyal kullanmadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir