Discusum saklanıyor..
MERHABA ARKADAŞLAR BENİM SORUNUM DÖRT ADET YAKLAŞIK BİR YAŞINDA DİSKUSUM VAR BİR TANESİ ON GÜNDÜR DİĞERLERİNDEN AYRILDI.BİTKİLERİN ARASINA ÇEKİLDİ VE ORAYI AZDA OLSA KORUYOR HİÇ ÇIKMIYOR YEM YEMİYOR AMA GÖRÜNÜŞÜ SAĞLIKLI RENK DEĞİŞİMİ YOK DİĞER BALIKLAR ÇOK SAĞLIKLI FİZİKSEL BİR BOZUKLUKTA YOK SUYUDA TAZELİYORUM SEBEBİNİ BULAMADIM TEŞEKKÜRLER.
-Lütfen sürekli büyük harfler kullanmayınız..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tek balık şaşırtıcı. Kendi kendine gelin güvey oluyordur.Şaka bir yana dişinin birini etkilemeye çalısıyor olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih Bey,
Bazen ne kadar da su değiştirseniz hastalanabiliyorlar. Bazı sitelerinde zaman zaman diskusların anlamsız bir şekilde oruç dönemi yaşayacaklarından bahsediyor. Sonra kendiliğinden tekrar yem yemeye başlıyorlarmış.Ben bu oruç dönemini hiç yaşamadım. Tecrübelerime binaen, ne zaman yemden kesilseler bir ay kadar bir süre sonra beyaz dışkı görüyorum. Balığın fiziksel durumunu kontrol edin ve dışkısını görmeye çalışın. Eğer uzayan beyaz bir dışkı ise; hastadır. Teşhis ve tedavi konusunda benden daha tecrübeli arkadaşların yazdıkları yazılar var. Yanlış yönlendirmek istemem sizi. Yem yemeyen balığınızı bir müddet daha gözlemleyin öneririm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih Bey
Bu iç parazit belirtisidir. Beyaz dışkı balığınız ishal demek. Bunun için bu balığı ayırıp tedavi etmeniz gerek. Ben 70 litrelik bir akvaryuma ayırıp metronidazol tedavisi uygulamanızı öneririm. Bu akvaryuma ana tankınızdan su koyun.
bir adet flagyl tableti 60-70 litreye eritip atın. Flagylin yarılanma ömrü 12 saat. Dolayısıyla ben işten fırsat bulduğum zaman sabah ve akşam %50ye yakın su değişimlerinden sonra 1 tablet uyguladım. Antibiyotik tedavileri biraz sabır gerektiriyor. 1 hafta-10 tün devam etmeniz gerekebilir. Bu esnada fazla yemleme yapmayın.
Ben metronidazolun yanında bir tanede piyeloseptyl kullanıyorum. Nitrofurozan içerikli antibiyotiklerin balıkların kanına en fazla geçen antibiyotik olduğunu okudum.
Siz önce metronidazol deneyip, eğer iyileşmezse bunu deneyebilirsiniz.
Methilen mavisi ve formalin tedavileri de tavsiye ediliyor ama ben denemedim.
Ayrıca metronidazol yerine ornidazol içerikli ilaçlarda kullanabilirsiniz. Ornisid diye bir ilaç var.. Ama o flagylden çok daha pahalı.
Balığınızın rahatsızlığı daha yeni başlamış anladığım kadarıyla. Kısa sürede iyileşeceğini tahmin ediyorum. Ana akvaryumunuzdaki aynı şartları sağlamanız yeterli olacaktır. Sıcaklığı da aynı tutun. Ben 33-34 derece yaptığımda balıkların çok fazla rahatsız olduğunu gördüm. 28-29 da tutmanızı öneririm. Ayrıca balığınız tek başına strese girebileceğinden dolayı karanlık bir yer temin etmenizi öneririm. Yemlemeden bir yarım saat önce ışığı açın. Yemledikten 20-30 dk sonra dipte kalanları çektikten sonra tekrar kapatın.
Ben karantina akvaryumuma sadece hava taşı ve ısıtıcı koyuyorum, çünkü piyeloseptyl biyoljik filtreyi tamamen çökertiyor zaten.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben beyaz dışkı onusunda farklı bir fikre sahibim.Bence balığınız beyaz dışkı çıkardığı için yani iç parazitten yem yemiyor değil, yem yemediği için kondisyonunu kaybeden metabolizması bu parazite karşı zayıf duruma düşüyor.Acaba kaçımız iç paraziti %100 tedavi ettiğini iddia edebilir.Bence biz sadece sağıltıyoruz balığı,yani seyreltiyoruz tamamen kurtulamıyoruz ve balık yem yemeyi keserse vücudu zayıf düştüğü an parazit hortluyor.Bu yüzden öncelikle diyetlerini gözden geçirin besin yelpazesini genişletin balığın derim.Mesela sıcak suda bekletilmiş ıspanağı çok küçük parçalara keserek verin balığa,ya da eğer durumu çok kötüye giderse hayır diyemeyeceği canlı kurdu bile deneyin.Su değişimlerine dikkat edin.Bir de filtrenizi en son ne zaman temizlediniz kontrol edin...
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben senin dediğin sistemi uzunca bir zaman uyguladım. Hasta balıklar ilginç bir şekilde haşlanmış ıspanak yiyorlardı. Bu hastalardan bir tanesi dana yüreğide yemeye başladı. Sonra tekrar kesildi. Bu bir ay devam etti. Fakat kesinlikle kuru yem almadılar. Zayıflamaya başladılar. Senin söylediğin gibi uzunca bir müddet uğraştım fakat bu parazit sürekli nüksetti durdu. Bir hafta düzelir gibi oldular sonra tekrar yemden kesildiler.
Fakat bu ilaç tedavisinden sonra 2 aydır kuru yem yemeyen balıklarım ana tankıma aktarır aktarmaz kuru yem yemeye başladılar.
hatta bu hastalardan iki tanesi eş tutma davranışları sergilemeye başladı ertesi gün. Ben ilaç kullanmadan beyaz dışkıyı gideremedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Soner Bey & Fatih Bey Tecrübelerinizden faydalanıp dediklerinizi yapmaya çalışacağım.Ama yedek bir tankım yok temin edene kadar besin takviyesi (dana yüreği,ıspanak)deneyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balıklar kuru yem yemek zorunda değiller ki....Hayvanların damak tadı gelişmiş demekki artık daha farklı şeyler tatmak istiyorlar
Şaka bir yana bunlar tecrübelerden hangisini seçeceğiniz size kalmış.Yardımcı olabildiysek ne mutlu...
Sevgiler selamlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fatih bey akvaryumu ayırmadan balıgın agzına direkt olarak flaggy uygulayın.Ben dün 1 tane yanık yavru balıgımı kaybettim farkemedim.Ama hala 3-4 tane yavrum beyaz dıskılıyor.Bu sebebten dolayı öglen ve aksam olak üzere bu 4 taneye agızdan flaggy tedavisi uyuladım.
uygulanısı:
250ml akvaryumdan masrapaya alacagınız suyun içine 6 adet flagyi atıp eritin.Daha sonra balıgın büyüklügüne göre(bnm yavru old. için 25 lik enjektörle(ignesiz tabiki)balıgınızın agzına sudan cıkartıp sıkıyorsunuz,birazda solungaclarının arasına gibi.Yani ulvi beyin deyimiyle flagy banyosu.bu işlemi 10-15 snyede yapıp.10sn. de balıgın yutması bekleniyor ve sya geri bırakılıyor.
Ben 4 taneye uyguladım 3 ünün durumu iyi düzeliyorlar gibi.İştahları felaket farketti daha ilk günden.Ama birisi daha toplıyamadı.
Tavsiye ederim.
Uygulanısı için tearway arkadasın düzenlediği flagyle alakalı formu bir daha okuyun atladıgım birsey olabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.İnşAllah hepsi saglıgına kavusur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
sezgin bey birsey merak ettim.
uyguladığınız bu yöntemle balığı geri ana tankamı bırakıyorsunuz?
yani ilacı azına enjekte ettikten sonra ne yapmalıyız?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
evet ana tanka hemen geri bırakıyoruz.Zaten balık toplam 20-25 sn dısarda kalıyor.Ama enjekte yapıldıktan sonraki 5-10 sn flagyyi yutması acısından cok cok önemli.Yoksa hemen suya atılan balık tükürüyor agzındakini.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir