ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
İçerenköy / İstanbul
SON 10 MESAJI
Phı yükseltmek gayet kolay. Damacana suyu kullanmak yerine dinlendirilmiş çeşme suyu kullanın. İstanbul da çeşme suyu 7-7.5 arası. Ayrıca kullandığınız damacana suyu RO suyu ise mineral bakımından da oldukça fakir olabilir. Damacana damacana su almaya gerek yok.
Saygılar
Tarkan bey
Olmaz. Benim bir diskusumda ilk geldiği günden beri dışkısından taş çıkartıyor. Önceleri anlam veremedim. Ama bu taş yutan diskus en fazla büyüyen balık. İnanılmaz büyüdü. Korkulacak bir durum yok.
Volkan Bey
Çok acele etmeyin. Bende başından ayrılmazdım akvaryumun. Bir akvaryumun oturması 1 ayı buluyor. . Bence karbonu da çıkarabilirsiniz.
Nitrit ve nitrat oranının yüksek olması henüz akvaryumunuzda "nitrifying bacteria" denen faydalı bakterilerin oluşmamasındandır. Zamanla düşecektir. Söylediğim gibi çok uzun zamanları bulabilir akvaryumun oturması. Akvaryumu kurduktan sonra ertesi gün insanın balık alıp içine atası geliyor:) Ama sabretmek lazım.
Sizin için şu anda yapabileceğiniz en güzel şey balıkların sağlık durumlarını koruyabilmeleri için severek yiyeceği yemler vermek ve bu esnada da akvaryumunuzun oturmasını beklemek. Bunun için ev yapımı yem tarifleri var bu sitede. Dana yüreği, karides karışımları kullanın. Tabi bunların artıklarını mutlaka en kısa sürede sifonlayın.
15 gün-1 ay bekleyin balıkların durumunda değişiklik olabilir. Bu diskuslar çok nazlıdır. Biraz nitrit veya nitrat arttığı zaman hemen moralleri bozuluverir.
Bu arada nitrit ve nitrat oranını kontrol altında tutmak için su değişimlerine devam edin. Filtrenizdeki elyafı kesinlikle yıkamayın.
Volkan Bey
Siz balıklarınızı ne zaman aldınız ve birde neden sadece karbon var anlamadım?
Bir de yem olarak ne veriyorsunuz? Su değerlerini ölçme imkanınız var mı?
Hemen paniklemeyin.. Bu bahsettiğiniz sebeplerden hemen ölmez balıklarınız. Hep beraber kurtarırız inşallah.
Ben senin dediğin sistemi uzunca bir zaman uyguladım. Hasta balıklar ilginç bir şekilde haşlanmış ıspanak yiyorlardı. Bu hastalardan bir tanesi dana yüreğide yemeye başladı. Sonra tekrar kesildi. Bu bir ay devam etti. Fakat kesinlikle kuru yem almadılar. Zayıflamaya başladılar. Senin söylediğin gibi uzunca bir müddet uğraştım fakat bu parazit sürekli nüksetti durdu. Bir hafta düzelir gibi oldular sonra tekrar yemden kesildiler.
Fakat bu ilaç tedavisinden sonra 2 aydır kuru yem yemeyen balıklarım ana tankıma aktarır aktarmaz kuru yem yemeye başladılar.
hatta bu hastalardan iki tanesi eş tutma davranışları sergilemeye başladı ertesi gün. Ben ilaç kullanmadan beyaz dışkıyı gideremedim.
Fatih Bey
Bu iç parazit belirtisidir. Beyaz dışkı balığınız ishal demek. Bunun için bu balığı ayırıp tedavi etmeniz gerek. Ben 70 litrelik bir akvaryuma ayırıp metronidazol tedavisi uygulamanızı öneririm. Bu akvaryuma ana tankınızdan su koyun.
bir adet flagyl tableti 60-70 litreye eritip atın. Flagylin yarılanma ömrü 12 saat. Dolayısıyla ben işten fırsat bulduğum zaman sabah ve akşam %50ye yakın su değişimlerinden sonra 1 tablet uyguladım. Antibiyotik tedavileri biraz sabır gerektiriyor. 1 hafta-10 tün devam etmeniz gerekebilir. Bu esnada fazla yemleme yapmayın.
Ben metronidazolun yanında bir tanede piyeloseptyl kullanıyorum. Nitrofurozan içerikli antibiyotiklerin balıkların kanına en fazla geçen antibiyotik olduğunu okudum.
Siz önce metronidazol deneyip, eğer iyileşmezse bunu deneyebilirsiniz.
Methilen mavisi ve formalin tedavileri de tavsiye ediliyor ama ben denemedim.
Ayrıca metronidazol yerine ornidazol içerikli ilaçlarda kullanabilirsiniz. Ornisid diye bir ilaç var.. Ama o flagylden çok daha pahalı.
Balığınızın rahatsızlığı daha yeni başlamış anladığım kadarıyla. Kısa sürede iyileşeceğini tahmin ediyorum. Ana akvaryumunuzdaki aynı şartları sağlamanız yeterli olacaktır. Sıcaklığı da aynı tutun. Ben 33-34 derece yaptığımda balıkların çok fazla rahatsız olduğunu gördüm. 28-29 da tutmanızı öneririm. Ayrıca balığınız tek başına strese girebileceğinden dolayı karanlık bir yer temin etmenizi öneririm. Yemlemeden bir yarım saat önce ışığı açın. Yemledikten 20-30 dk sonra dipte kalanları çektikten sonra tekrar kapatın.
Ben karantina akvaryumuma sadece hava taşı ve ısıtıcı koyuyorum, çünkü piyeloseptyl biyoljik filtreyi tamamen çökertiyor zaten.
baktrim fortun dış parazit tedavisinde kullanıldığını hiç okumadım.Onun yerine praziquantel etken maddeli bir şey kullanabilirsin. Tenikur denen bir ilaç var. 1 litreye 2 mg gelecek şekilde birer hafta arayla 2 defa uygulanması tavsiye ediliyor. Bu ilaç akvaryumlarda en fazla rastlanan trematodlara karşı etkili. Ben kullandım ama gözle görülür bir değişim göremedim. Belki faydalı olmuştur. Titreme ve sürtünme eğer çok aşırı değilse bırakın kendi haline. Benimkiler de zaman zaman sürtünüyorlar sonra kendiliğinden düzeliyorlar. Su değişimleri önemli tabi ortamdaki parazit popülasyonunu seyreltmek için.
Ali Osman Beyin bir lafı var. Diskuslar ya aslan gibidir ya da hastadır. O yem yemede nazlananı siz takip edin. Dışkısını görmeye çalışın. Eğer bu bahsettiğim kıvamdaysa o zaman müdahale etmek gerekebilir.
Olgay bey,
Tedavi uygulamadan önce iyi araştırın bence. Baktrim fort dış parazit tedavisinde etkili değidir. Buna ek olarak eğer balıklarınız yem yiyor ve mutluysa bırakın sürtünsünler. Baktrim fort geniş spektrumlu gram negatif bir antibiyotiktir ve biyolojik filtrenizi çökertir. Boşu boşuna balıklarınıza antibiyotik yüklemeyin. Her zaman balıklarınızda dış parazit olacaktır. Ama balıklarınızda nefes almada zorluk varsa (tek taraflı açılıp kapanan solungaç gibi) o zaman dış parazitten bahsedebiliriz. Yem yiyor mutlu bir şekilde ortalıkta dolaşıyorsa kendi haline bırakın.
Olgay bey,
Benim de 3 tane diskusum yemden kesilmişti. Beyaz beyaz dışkılıyorlardı. Birçok diskus sitesinde bunun iç parazitten kaynaklandığı yazıyor. Ancak bu durumda metronidazol etken maddeli ilaçların tedavi maksadıyla kullanılabileceği yazıyor. Zaten komada olup durumu kritik olan bir balığa ağızdan tedavi uygulamak, su şartlarıyla çok fazla oynamak (ısı, ph vs.) balığınızın direk ölümüne neden olacaktır (tecrübeyle sabittir malesef).
Bu hasta olan üç diskusumu ayırdım ve 70 litrelik bir karantina akvaryumuna koydum. Bu akvaryumun suyunu da ana tankımdan aldım. metronidazolun plazmada yarılanma ömrü 10-12 saattir. Her sabah ve her akşam %30-40a yakın su değiştirip 1 adet flagyl ve 1 adet "piyeloseptyl" attım. Bunu en az bir hafta uyguladım. Fakat piyeloseptyl ışığa duyarlı bir antibiyotik. Karantina akvaryumunuzun karanlık bir yerde olması gerek.
4ncü günün sonunda hepsi yem yemeye başladılar. bende ilaç dozajını azalttım ve 10 gün sonra ana tankıma geri koyduğumda hepsi gayet mutlu bir şekilde dolaşıyorlardı. Tabi ben evde daha mutlu bir şekilde dolaşıyordum o da ayrı bir mesele. Hasta bir balığı tedavi etmek kadar muazzam bir duygu olamaz herhalde.
İnşallah bu zevki sizde yaşarsınız. Bence yanık bile olsa onlar sizin diskuslarınız. Varsın yanık kalsın. Başarılar.
Fatih Bey,
Bazen ne kadar da su değiştirseniz hastalanabiliyorlar. Bazı sitelerinde zaman zaman diskusların anlamsız bir şekilde oruç dönemi yaşayacaklarından bahsediyor. Sonra kendiliğinden tekrar yem yemeye başlıyorlarmış.Ben bu oruç dönemini hiç yaşamadım. Tecrübelerime binaen, ne zaman yemden kesilseler bir ay kadar bir süre sonra beyaz dışkı görüyorum. Balığın fiziksel durumunu kontrol edin ve dışkısını görmeye çalışın. Eğer uzayan beyaz bir dışkı ise; hastadır. Teşhis ve tedavi konusunda benden daha tecrübeli arkadaşların yazdıkları yazılar var. Yanlış yönlendirmek istemem sizi. Yem yemeyen balığınızı bir müddet daha gözlemleyin öneririm.
SON MESAJLAR
- Keşke Biri Yem Organizasyonu Yapsa ygurlek, 09:27
Toplu Yem Alımı - Bitkili Akvaryum Taban Kurulumu BoZeY, 09:19
Taban ve Gübreleme - Mobilyalı Akvaryum bendeniztayfun, 06:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumum KaanE, 05:58
Akvaryum Tanıtımı - Hobi Köşem KaanE, 05:53
Akvaryum Tanıtımı - Tür Tavsiyeleriniz KaanE, 05:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Sizce Sağlam Mı ? Lovelepistes, 02:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Doğuracak Lepistes İçin Hazırladığım Akvaryum burakbyrs, 02:35
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin PaPbRc, 02:33
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Lepistes Yavrularım Büyümüyor MiRY0, 02:31
Yeni Üye Forumu - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Aktasefe, 01:55
Filtreleme Seçenekleri - 1 Haftalık Japon Yavrusu tayyipdmrbs, 01:46
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 01:16
Yeni Üye Forumu - İzmir'de Discus Üreticisi erdemizm, 01:03
Discus - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Azizdurdenn, 00:34
Akvaryum Tanıtımı - Balık Biti Hakkında Her Şey BLGHN, 23:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Ada La Plata Sand twinsoul, 23:50
Bitki Akvaryumları Genel - Dekorasyon Hakkında Bilgi Lovelepistes, 23:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balıklarım Neden Durgun fatihhdmrc, 23:45
Yeni Üye Forumu - Shallow Tank twinsoul, 23:38
Akvaryum Tanıtımı - Karma Tropikal Akvaryum V 2.0 kdrackgz, 23:33
Akvaryum Tanıtımı - 10 Lt Low Tech Nano Tank! Ayberk1634, 23:31
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum Tortuga4, 23:30
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Gün Boyu Suyun Dibinde Duruyor. Fırat pınar, 23:22
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Destekleyici Tepe Filtre Yapımı giyotyn, 23:14
Filtre ve Sump Yapımı - Bitkilerde Sararma Ve Dökülme bendeniztayfun, 22:27
Yeni Üye Forumu - Karides Filtresi Yiğit solak, 22:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200lt Powerled Yeterli Mi ? quatro, 21:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:( aliefecilciler, 20:28
Labirentliler - Bu Balık Neden Ölmüş Olabilir? vahitender, 20:21
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Sezenoglu, 19:45
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu Göksel D, 19:19
Yeni Üye Forumu - Eledeo Bitkisi Hk Ra93, 19:09
Hastalıklar ve İlaçlar - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 erkanmazici, 18:11
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcının Işığı Yanıyor Ama Isıtmıyor Gibi. KaanE, 17:37
Yeni Üye Forumu - Beta Kuyruk Sorunu bendeniztayfun, 17:31
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 17:04
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Busblue Acara Kara Karga, 16:05
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 50 Cm Akvaryuma Kaç Kg Dere Çakılı bendeniztayfun, 16:04
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bettarmy: Bir Beta Üretimi Girişimi Berat Türker, 15:50
Labirentliler - Orman Kesiti demian, 15:26
Akvaryum Tanıtımı - Ic Filtre Emreözamisos, 14:33
Filtreleme Seçenekleri - Kavgacı Siyam Balığı Taha Yanık, 14:31
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Hastalığı Wish4fish, 13:58
Yeni Üye Forumu - Lepistesimde Hastalık Fikri Olan Varmı bendeniztayfun, 13:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 13:48
Filtreleme Seçenekleri - Ocean Free Hk. Azizdurdenn, 13:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - Cikletim Ağzını Boşaltı protag61, 12:39
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Isıtıcısı Akvaryumun İcinde Patladı KaanE, 12:34
Yeni Üye Forumu - Elyaf KaanE, 12:23
Yosun
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 10:38
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 10:38
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 10:38
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 10:38
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:30
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 09:30
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 09:30
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:26
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 09:26
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:26
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:26
- Red Tiger Lotus nikon_ 09:26
- Afrika Cichlidleri devito 09:18
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 09:11
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 09:11
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 08:51
- Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:29
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 08:22
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:22
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:22
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:22
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:17
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:17
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:17
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:17
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:17
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 00:57
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 00:57
- Led Driver 36-48w ilh4n 00:39
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 00:39
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 00:39
- Malzeme propecia 00:23
- Set Akvaryum propecia 00:23
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 00:12
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 00:12
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 00:12
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 00:01
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 23:36
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 23:36
- Co2 Regülatör Set egedin 23:34
- Bitki Arıyorum. Moss Vs.. suatkurt 23:12
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 22:49
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 22:12
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 22:12
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 22:12
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 21:48
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 21:48
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 21:32
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 21:32
- Red Check Endler Doğasa 21:12
KULLANICILAR
- 86 Online Kullanıcı, 47 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.