Makarna Kayalar Zarar Verir Mi?


wraptolgaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 64
wraptolgaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2020 17:27


200 litre resimdeki ciklet akvaryumunda yeni doğan yavrular saklansınlar diye orta boy 4-5 tane makarna kaya koydum ancak bunlar hem ağırlar hemde irili ufakli çıkıntıları var.Ayrıca defalarca temizlememe rağmen üzerlerinde kahverengi toprak rengi gibi bir renk var.Tüm bunlar akvaryum ve balıklar için sorun çıkarabilir mi?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/210437/160820201727291.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FrknÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2019
İl: Ankara
Mesaj: 2260
FrknÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2020 17:43
Makarna taşları veya kayaları beslediğiniz balık türlerine uygun değildir. Keskin hatlı kenar ve çıkıntılı yapısı hareketli ve birbirini kovalayan balık türleri için son derece sakıncalıdır. Balıklarınızın yaralanmalarına, ani ölüm veya enfeksiyon kapıp zamanla ölmelerine neden olabilir. Bunun yerine oval, yuvarlak hatlı (tırtıklı ve keskin kenarları olmayan) taş ve kayaları tercih etmeniz hem doğalarına uygun olur hemde güvenlidir. Sağlıklı hobiler.

Ayrıca belirtmeden geçmeyeyim. Yavruların kendilerini ana tankta koruyabilmeleri için makarna kayalar yerine keskin kenarlı olmayan (keskin kenarları varsa rahatlıkla törpüleyebilirsiniz, ben seçerek alırdım) delikli falez kayaları kullanabilirsiniz. Zamanında fazlaca kullanıp memnun kaldığım kayalar. Yavrular için saklanma alanları açısından da çok faydasını gördüm. Bunun için delikli olan falez kayaları öbek öbek veya devrilmeyecek şekilde üst üste yoğun şekilde kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, kayaları sık şekilde konumlandırıp büyük balıkların aralarına rahat giremeyecekleri şekilde bir dekor oluşturmanız. Bu şekilde Mbuna yavruları kendilerini korurlar ve kayalık alana yakın dururlar. Herhangi bir tehlike anında hızlıca oluşturulan güvenli alana girip saklanırlar. Birde yavru kaybı yaşamamak isteniyorsa, yavrular büyük balıkların ağızlarına alamayacağı büyüklüğe yani 1,5-2 santim olana dek ayrı bir yavru akvaryumunda bakılmalı, daha sonra ana tanka eklenmelidir. Sağlıklı hobiler.

Teşekkür Edenler: [T]210437,wraptolga[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir