ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Timor B.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Nisan 2011 14:35
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2016 13:44
Toplam Mesaj:
58 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Hulusi Aktan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Hulusi Aktan
SON 10 MESAJI
Salyangozları Akvaryumdan Toplamak
Murat merhaba,
Murat merhaba,
Hepsini toplaman pratik olarak pek mümkün değil ama verimli toplama teknikleri var. Anladığım kadarıyla salyangozları canlı olarak toplamak ve farklı bir tanka transfer etmek istiyorsun. Bununla ilgili forumda çok pratik çözümler var. Aratabilirsin...
Aklıma gelen iki kolay yöntem şu şekilde.
1. Petri kabı kullanımı. Bir petri kabı veya benzer bir kap edinip içine salyangozların seveceği yem veya sebze tarzı besinler bırakabilirsin. 1-2 saat sonra onlarcası üzerinde birikecektir
2. Pet şişeyi keserek iç içe geçir ve kapağına salyangozların geçeceği kadar bir delik aç. Kapanın içine de yine yem bırak. İçeri giren salyangozlar dışarı çıkış yolunu bulamayacaklardır (bunun için birkaç görsele ihtiyacın olabilir, forumu ve google'ı araştırmanı tavsiye ederim)
Bu arada Emin arkadaşımızın belirttiği gibi eğer bunlar adi salyangoz ise çok fazla bir mali değerinin olmayacağını söyleyebilirim.
Kolay gelsin :)
Nerite Salyangoz sorunu
Merhaba İbrahim,
Genelde nerite'lar için akvaryum dışına çıkarlar denir. Bunun dışında yem aramaya da çıkıyor olabilirler. Ayrıca oksijen eksikliği veya su kalitesi de sebep olabilir bu duruma. Tavsiyem karınlarının tok olduğuna emin ol, oksijen ve su kalitesini de gözden geçir. Eğer bu konularda garip bir durum yok ise salyangozlara biraz zaman vermeni öneririm. Sadece 2 gün olmuş ve çevreyi keşfetmek istiyor olabilirler.Ben de nerite salyangoz bakıyorum. Ara sıra dışarı çıkmaları yine de normaldir. Buhar camınızın olması büyük avantaj. Çünkü aksi taktirde evin değişik yerlerinden boş kabuklar toplamak durumnda kalabilirdiniz :)
Umarım faydalı olabilimişimdir...
Syg.
Camda yosun (resimli)
[/QUOTE]
Fatih bey açıklamalarınız oldukça makul. Açıklamalarınızı desteklemesi açısından akvaryumun son durumu ile ilgili bilgi vermek isterim. Bu pazar, yani dün, %30 luk su değişimi yaptım. Camlarda çok çok az alg oluşumu vardı. Kredi kartı ile kolayca temizledim. geçen hafta hiç gübre eklememiştim, tavsiyeniz doğrultusunda bu hafta da eklemeyeceğim. Aslına bakarsanız gübrelerle ilgili kararımı Mustafa Erdoğar beyin low-tech ile ilgili yazısını okuduktan sonra vermiştim.
Bu yazıda potasyum ve mikro elementin önemini vurguluyor Mustafa bey. Excel pro'yu ise yosunla mücadele etmek açısından kendi insiyatifimle seçmiştim. Fakat dediğiniz gibi çeşme suyundaki elementler ve bitki yoğunluğu tüm tanklarda değişiklik gösterdiği için her tankın bakımı ve ihtiyaçları münferit oluyor ve bunu anlamak, mükemmel bitki gelişimini yakalamak biraz tecrübe ve deneme işi.
Nitrat ile ilgili tavsiyenize gelince; tankta elma salyangozları, karidesler, 3 adet sae ve 5 adet kuhli var. Bunların tanka sağladığı nitrat yeterli değil midir? Dışarıdan ek olarak nitrat eklemelimiyim sizce?
[QUOTE=fatihcaner]Hulusi bey merhabalar;
Algler zaten en iyi test kitleridir.Şu aşamada edinmenize gerek yok. Çünkü farklı besin gruplarındaki fazlalık ve dengesizlik doğrultusunda belirli bir alg türü önce gelişir. Mevcut alginiz bildiğimiz yeşil alg, yeşil toz yada yeşil nokta alg değil.
Dediğim gibi şebeke suyunuz ve gübrelemeniz bitkilerinizin tükettiğinden daha fazla besin içeriyor bundan eminim .
Şişelerin üzerindeki tavsiye edilen değerler SIFIR değerinden belli bir ppm konsantrasyonuna çıkarmak üzere hazırlanmıştır ve yoğun bitkili akvaryumlar için planlanmıştır.
Benim size tavsiyem önce gübrelemeyi kesin, rutin su değişimlerinize devam edin. Sonra bitkilerin göstereceği ihtiyaca ve tepkiye göre eksikleri tamamlama yoluna gidin. Fosfat yeşil nokta algi görene kadar kesinlikle eklemeyin, nitrat ekleyebilirsiniz. Çünkü ekleyeceğiniz nitrat, potasyum ve fosfatın emilmesini sağlar. Mikro element gübresi kullanmanıza ise bence gerek yok çünkü zaten su değişimi ile bol miktarda ekliyorsunuz.
Dediğim gibi besinin fazlası ve dengesizliği ALG getirir. Bu nedenle açlık ve eksiklik görmeden gübreleme yapmanızı tavsiye etmiyorum.
Camda yosun (resimli)
[/QUOTE]
Fatih bey biraz araştırdım ama bulamadım. Ben Tekirdağ/Çerkezköy'de ikamet ediyorum. Burada Kapaklı belediyesi var ve şebeke suyunu onlar sağlıyorlar. Muhtemelen özel bir şirket üzerinden ama internette açıkçası pek bir şey bulamadım. Bir dahaki kontör yüklemesinde bunu sormayı düşünüyorum. Belki böyle bir çalışma vardır ve halkla paylaşıyorlardır. Aslına bakarsanız bunu herkesle paylaşmalılar. Böyle bir hizmetleri olmalı bilgilendirme açısından.
Herneyse... Sanırım kullandığım gübreleri daha doğru uygulayabilmek ve takip edebilmek için testler satın almalıyım. Bu şekilde hem şebeke suyunu, hem de kullandığım gübrelerin tank üzerindeki etkilerini gözlemleyebilirim. Ama şimdilik bu tip bir yatırım düşünmüyorum. Adı üzerinde low-tech bir sistem istiyorum ve harcamaların da bu bağlamda "low" kalmasını umuyorum :) Açıkçası kaç farklı test almam gerekir konusunda da pek bilgim yok. Potasyum için bir test kesin gerekir kanımca. Fakat excel pro ve mikro elementi nasıl ölçerim bilmiyorum.
Bu arada tank hakkında kısaca bilgi vermek isterim. Temizlikten sonra hiç gübre eklemesi yapmadım. Bugün 5. gün ve herhangi bir alg oluşumu yok. Daha önce dediğim gibi bu Pazar %30 su değişimine gidiyorum ve Pazartesi'den itibaren daha önce yukarıda belirlediğimiz miktarlarla gübreleme rutinine başlıyorum.
Syg.
[QUOTE=fatihcaner]Hulusi Bey su değişiminde kullanacağınız suyun kimyasal analizi elinizde var mı? Antalyada belediye istasyon istasyon paylaşıyor, belki sizin dağıtımcınızın sitesinde de mevcutdur. Gübrelemenizi ayarlarken bu değerleri bilmenizde fayda var. Aşağıda paylaşacağım linkte benim Antalyada kullandığım şebeke suyunun analizi mevcut, bu değerleri gördükten sonra ben artık sıvı gübre kullanmamaya karar verdim. Çünkü benim çeşme suyumun içerik olarak tüm makro ve mikro besinleri içerdiğini gözlemledim. (Benim bulunduğum bölgeye dağıtım yapan istasyon, boğaçayı pompa istasyonu)
http://www.asat.gov.tr/?page=pages&PID=702
Camda yosun (resimli)
Yaklaşık 1 saatlik detaylı bir temizlik sonucunda tüm camları yosundan arındırdım. Daha sonra yaklaşık 50%'lik bir su değişimi yaptım. Filtre temizliğinin ardından sistemi tekrar çalıştırdım.
Yaklaşık 1 saatlik detaylı bir temizlik sonucunda tüm camları yosundan arındırdım. Daha sonra yaklaşık 50%'lik bir su değişimi yaptım. Filtre temizliğinin ardından sistemi tekrar çalıştırdım.
Bu haftayı hiç gübreleme yapmadan geçirmeyi planlıyorum. Yukarıda belirlediğimiz miktarları önümüzdeki hafta Pazartesi günü başlangıç olmak kaydıyla uygulayacağım. Sistemde hala fazla miktarda gübre olduğu endişesiyle beraber, Pazar günü 30%'luk bir su değişimi daha yapıp, Pazartesi gübrelemeye başlayacağım. Şimdilik sadece ışıklandırma, taze su ve filtre ile 1 hafta geçireceğiz.
Camda yosun (resimli)
[/QUOTE]
Sertaç bey kafa karıştırmak bir yana dursun, siz ve diğer arkadaşlar fazlasıyla yardımcı oldunuz bana şimdiden. Tekrar teşekkür ederim herkese. Umarım sonuçlar da olumlu olur.
Aslına bakarsanız tabanda sadece misket gübre ve tek tip kum kullandım (aquaclay). Çok fazla kompleks bir taban gözümü korkuttu ama kendimi biraz daha geliştirebilirsem ve uygun bir co2 sistemi kurabilirsem taban konusundaki tavsiyelerinizi almak isterim :) Bu arada size de testlerinizle uğraşınızda başarılar dilerim...
Göktürk beyin programı gerçekten çok kullanışlı gözüküyor. Eve gidince hemen deneyeceğim. Fakat akıllı telefonlar için de acilen bir application yazması çok güzel olur :)
[QUOTE=Am@deus]Hulusi bey,
Aslında düşük destekli akvaryumda güzel taban ile bu hesapların hiç birine girmeyebilirdiniz. Şimdilerde test, ml ve ppm ile boğuştuğum ve tam kavramadığım için sizi yanlış yönlendirmeyeyim 

Göktürk bey'in bu hesaplamalarla ilgili ufak bir programı var.
Camda yosun (resimli)
Timor B. 2013-08-15 15:22:31
Sertaç bey 150 litre tanka 6ml ekliyorsanız benim 1,2ml'den daha az eklemem gerekir çünkü düşük destekliyim. 0,5mlx3 gün bile fazla gelebilir. Çünkü haftalık olarak 1,5ml mikroya denk geliyor. Bu kadar az miktarları ölçmek bile sorun yaratacak. Heralde daha büyük bir tank kurmam gerekecek yakında :)
Bu durumda aşırı gübreleme yaptığım konusunda hemfirikiriz sanırım. Eğer 0,25ml yi ölçebilirsem 0,25mlx3 gün şeklinde gübreleme yapmaya çalışacağım. Excel pro için de benzer miktarlar kullanmalıyım galiba. Yeni planı şu şekilde güncellersem yanlış olmaz:
Pzt: 1ml potasyum + 0,25ml mikro + 0,25ml excel pro
Çrş: 1ml potasyum + 0,25ml mikro + 0,25ml excel pro
Cm: 1ml potasyum + 0,25ml mikro + 0,25ml excel pro
Pzr: 30% su değişimi
Bu arada 20 damla 1ml'ye denk geliyormuş. Damlalık kullanarak 5 damla ile 0,25ml'yi elde edebilirim. Pratik bir bilgi.
Camda yosun (resimli)
Doğrudur. Toplam 6ml mikro element kullanıyordum haftada. 2ml * 3 gün şeklinde.
Sizin ve diğer arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda şu şekilde bir gübreleme planı düşünüyorum:
1 ml Potasyum x 3 gün
0,5ml Mikro element x 3 gün
0,5 ml Excel pro x 3 gün
Bu gübrelemeleri de Salı-Perşembe-Pazar şeklinde uygulayabilirim. Pazar günü 30%'luk su değişimini takiben gübreleri eklerim.
Bu miktarlar ve sıklıklar uygun mudur?
[QUOTE=Am@deus]Hulusi bey potasyumu bir seferde vermeyin hafta'da üç güne bölün.
Yanlış anlamadyısam mikro element'i haftada 6ml kullanıyorsunuz , doğrumudur ?
[/QUOTE] Camda yosun (resimli)
Erkan bey teşekkür ederim. Elimde nerite salyangoz var. Özellikle spot algle mücadele etmek için edinmiştim fakat çok fazla yumurta bırakmaları biraz canımı sıktığı için onlara ayrı bir yerde bakıyorum. Yosun problemimde halen bir gelişme yok. İlerleme durdu. Muhtemelen besinler tükendi ve ilerleme durdu. Önümüzdeki haftaya kadar temizlik yapmayacağım. Herhangi bir gelişme görmezsem temizlik su değişimi ve kullandığım gübreleri yarıya indirerek sistemi tekrar rutine bağlayacağım.
Gübreleme ile ilgili tavsiye edilen miktarlar muhtemelen tamamen bitki ile donatılmış akvaryumlar için tanımlanıyor. Benim bitki yoğunluğum için çok daha az gübre yeterli olabilir kanısına vardım. Gelişmeleri buraya aktarmaya çalışacağım...
Syg.
[QUOTE=neo1907]Geçmiş olsun yosunları seven salyangozlar ekleyebilirsiniz elma salyangozundan çok "Nerite" salyangozu işinizi fazlasıyla görecektir. Excel'i fazla verdiğinizde bendede aynı sorun oluyordu azalttım ve nerite ekledim. Tavsiye ederim...[/QUOTE]
Camda yosun (resimli)
Fatih bey merhaba,
Fatih bey merhaba,
Yukarıdan takip edebildiyseniz bu alg türünün "yeşil toz" algi olduğuna kanaat getirmiştik. 3. hafta dolmasına rağmen şu anda camdaki alglerde ne ileleme ne gerileme var. Hazır bu kadar beklemişken son bir hafta daha şans tanımak istiyorum. Eğer hala gelişme yoksa tavsiyenizi dinleyerek komple bir cam temizliğine giriştikten sonra kullandığım gübreleri yarıya indirerek tekrar takibe başlayacağım.
Şu şekilde bir gübreleme yapıyorum:
Akvaryum hacmi 30 litre
Haftada 1 kez 8ml potasyum (haftalık 30% su değişiminden sonra ekliyorum)
Haftada 2-3 kez 2ml excel pro
Haftada 2-3 kez 2ml mikro element
Gübreleme hakkında da yorumlarınızı merak ediyorum....
Syg.
SON MESAJLAR
- Japon Balığımın Cinsi Nedir? Yami, 16:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepisteslerde Sürekli Ölü Oluyor Mhmttali, 16:03
Yeni Üye Forumu - Cüce Gurami Su Tükürüyor? PufferKingdom, 15:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Balık Önerisi NightWist, 15:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Led Projektör Aydınlatma [100w] Muzolas123, 15:49
Aydınlatma - Yeşil Su Oluşturma ternapi, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fil Kulak Lepistes Taha⚡, 14:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🐠 Balığım Hamile Mi? — Sorular Buraya Furkan190718, 13:41
Canlı Doğuranlar - 90×45×45 Bitkili Tankım Gkcn24, 13:32
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Jemaisvu, 12:48
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bu Akvaryumda Su Kaplumbağası Besleyebilirmiyim yemrekozenn, 11:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığım Yüzmüyor Taha⚡, 11:42
Yeni Üye Forumu - Bu Akvaryumda Apistogramma Olur Mu? Acemifilkulak, 11:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Vatozlar Yem Yemiyor PufferKingdom, 11:35
Labirentliler - Karma Canlı Doğuran Akvaryumu Muhammet5, 11:31
Canlı Doğuranlar - Taban Altı Ve Zeminde Yosun Sorunu hasancn, 05:38
Yosun - Japon Balığım Şişiyor Hoppala, 03:51
Hastalıklar ve İlaçlar - İşte Amerikan Rüyası ertus0770, 01:29
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:15
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Alt Yüzgecinde Sivilce Gibi Şişlik Var PufferKingdom, 00:51
Hastalıklar ve İlaçlar - 50x35x35 Yeniden Kurulum Erkay0, 00:45
Akvaryum Tanıtımı - D201 Sistem Başlangıç CoryCory, 00:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Axolotl Akvaryum Soğutma fishhyy, 00:34
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt vel1d, 00:30
Deniz Akvaryumları Genel - Balık Değişimi fishhyy, 00:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığım Ölüyor Hasanbey0101, 00:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Hasarlı Dişi Betta + Erkek Betta? fishhyy, 23:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balon Moli Hastalandı (beyaz Benek) fishhyy, 23:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Sump Filtre Malzemeleri PufferKingdom, 23:15
Yeni Üye Forumu - Torba Göz Japonum Dış Filtreye Kapıldı RayuMisa, 23:13
Yeni Üye Forumu - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu NightWist, 22:50
Akvaryum Tanıtımı - 60p Bitkili Eminsalih, 22:35
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcı Vantuzu Genişler Mi Ve Salınım Yapar Mı? NightWist, 22:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bettama Ne Kadar Yem Vermeliyim fishhyy, 22:14
Labirentliler - Cüce Kerevit Cinsiyet Ayrımı Goktugk, 22:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 60*30*40 Nature High Tech Denemesi :) CoryCory, 22:04
Akvaryum Tanıtımı - Ankara’da Tür Çeşitliliği Fazla Olan Akvaryumcu İnci Kefali, 21:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Salyangozları Ve Bitki Jemaisvu, 21:05
Yeni Üye Forumu - Genetik Tetram Ölüyor Mu Sipidigonzales, 20:45
Amerikan Tetraları - Balkona Minik Gölet Taha⚡, 20:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Çiklet Sürekli Suyun Üst Tarafından Duruyor Sk_41, 20:30
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Plati Balığı Doğurdu Lepistesci Emir, 19:43
Yeni Üye Forumu - 96 Litre Akvaryum İçin Destek cihann7, 19:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtre Yeterli Mi? Jediax, 15:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kara Salyangozu Kabuğu Nasıl Temizlenir? xellence07, 15:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı Murat27, 15:19
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Vantuzlu Çöpçü Lepistesci Emir, 14:47
Diğer Tatlı Su Canlıları - 120/50/50 Bitkili Kurulum mustafaolgun, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Güney Amerika, Doğu Afrika Ve Asya Köşesi :) ogurcay, 14:17
Akvaryum Tanıtımı - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 13:58
Labirentliler
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Moss Teli 3x3 / 5x5 Ve 10x10 Cm turkiSHrimp 16:11
- Anubias Nana turkiSHrimp 16:11
- Kızılağaç Kozalağı turkiSHrimp 16:11
- Çift İvanacara Adoketa Uriel 15:48
- Chihiros B60 Uriel 15:48
- Nannacara Anomala Çifti tarikyksl 15:40
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 15:40
- Yetişkin Genç Endler tarikyksl 15:40
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 15:39
- Aquawing İç Filtre Takas Olur yagiz.sonmez 15:38
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 15:21
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 15:21
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 15:13
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 15:13
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 15:13
- Microfex Kültürü sefailgaz 14:57
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:44
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:44
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:44
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:44
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:44
- Temporalis ( Çikolata ) HayatımızBalık 14:39
- Gold Severumlar Damızlık Altı HayatımızBalık 14:39
- 150x60x60 Akvaryum Ve Armatür HayatımızBalık 14:39
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) HayatımızBalık 14:39
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 14:06
- Fanus Akvaryum LEGEND59 14:06
- Bacopa Monnieri ternapi 13:55
- Medaka Yumurtası ternapi 13:55
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 13:53
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 13:53
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 13:53
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 13:53
- L144 Damızlık Çift Yavrularıyla kazbek1 13:45
- 60 Cm Akvayum -yemleme Mak _şelale Filtre kazbek1 13:45
- Diamond Selenoid Valfli Profesyonel Co2 Regülatör Thunderbird 13:18
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 13:14
- Guramiler, Melekler, Cüce Vatozlar, Franatus, Vb. palankesli 13:01
- 2e 3d L144 Tül Kuyruk Kırmızı Göz Koloni palankesli 13:00
- Catappa Yaprağı Son 40 Adet dark blue 12:27
- L397, L260, L15, L66, L401, L76 Pleco Takım Dmızlk voltran 11:57
- Emiş Borusu Koruma Süzgeci/süngeri-planarya Tuzağı thecrow 11:37
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 11:30
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 11:30
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 11:17
- İç Filtreler Ve Led Aydinlatma Gursoyhasan 11:16
- Karides_vatoz Yuvası- Su Piresi+yeşil Su osmandbnl 11:14
- Blyxa Japonica osmandbnl 11:14
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 10:49
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 10:49
KULLANICILAR
- 80 Online Kullanıcı, 44 Üye
Online Kullanıcılar
Bolubalik,
mehmetsah1n,
Ogulcanekiz,
palankesli,
barsbingul,
aprancoz,
Formicasmind,
Muhammet5,
EKAR,
Baris124,
Koksal Gurkan,
Çağatay Tozak,
tarikyksl,
ArifhbsAquatics,
cihann7,
MosfeT,
Sütçü,
Serdariekrem,
ibrakadabra,
Gastropoda,
Akax,
aktugsedat,
HaydarGul,
Smokie,
kaganbozkurt,
-RBG-,
Apollo26,
Kerems06,
Tonikross,
oktay42,
ootkn,
wbthnokur,
gattar5050,
aquatales,
Denizs,
aupqua,
akandemir1,
gürkanbey,
bakayra,
Oquanus,
erosennin,
istanbullu61,
NightWist,
Öğretmen Ali,
Kaya ankara,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.