ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alptimucin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ekim 2011 16:00
Son Ziyaret:
26 Temmuz 2014 15:37
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre demir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

emre demir

SON 10 MESAJI

AKVARYUMUM VE EV YAPIMI FİLTREM
Nasıl yapabilirm hocam, bu konuda fikrim yoktu yardımcı olabilir misiniz?
AKVARYUMUM VE EV YAPIMI FİLTREM
Çalışması şöyle,
 
iç filtreden gelen hortum dış filtre bölmesinin en altına inecek şekilde monte edildiği için çekilen su ızgaradan geçerek sünger ve elyaf üzerinden filtre olup yukarı doğru yükseliyor. Su seviyesi tahliye deliklerine ulaştığında su hortumlardan geçerek akvaryuma akıyor. Ben iç filtrenin içine seramik doldurdum böylece yaprak vs büyük pislikler orada kalıyor. temizliği gayet basit
AKVARYUMUM VE EV YAPIMI FİLTREM
Akvaryumum küçük olduğu için kayalar çok yer kaplıyor.
öneriniz için Teşekkürler.
AKVARYUMUM VE EV YAPIMI FİLTREM
Bitkili akvaryumumu ve kendim yaptığım dış- şelale filtremi sizlerle paylaşmak istedim.
işte resimler.
 
ırmaktan aldığım bitki
Ben de geçen sene yazın göl kıyısından bir su bitkisi bulmuştum.Akvaryuma ektim. bir kaç hafta bitkide hiç gelişme olmadı sonra eski bitkiler çürümeye başladı fakat yeni verdiği filizler yaşadı hala da akvaryumumda yaşıyor bu bitki, her nekadar gölden ilk bulduğum hali gibi kalın gövdeli ve koyu yeşil yapraklı olmasada ince gövdeli ve açık yeşil olarak üremeye devam ediyor.Yani eğer bitkiniz adapte olursa neden yaşamasın?
salyangoz
Bora Bey aynı salyangoza benzer bir salyangoz bende de var birkaç ay önce gölden aldığım bitkiden geldi ve çoğaldılar. Önceleri çok rahatsız oldum ama sayıları biraz artınca bitkilerin yapraklarındaki adeta halı gibi yemyeşil yosunları traş eder gibi temizlediğini görünce bu hayvanı çok sevdim. Üstelik camlarda oluşan saç yosunlarına da birebir.
Yosun belası yüzünden hobiden soğumak üzereyken bu hayvanlar beni neredeyse kurtardı. Üstelik çok hızlıda üremiyorlar ve şekil olarakda güzeller.Bende bazıları fındık boyuna geldi. Akvaryumumda elma salyangozu da var ama bu veletler daha çalışkan.
Bence olmazsa olmazlardan. Bir artı yönüde şu ışıkları açtığınızda öyle diğer adi salyangozlar gibi camda birsürü görünüp iştahınızı kaçırmıyorlar. yani öyle gizli saklı temizlik yapıyorlar.
Yine de seçim sizin.
alptimucin2011-12-25 22:55:16
Işığım Yeterlimi?
Akvaryum resmi aşağıda,
Solda Çınar ve gölden aldığım bir bitki var ortada çim tarzı bir bitki var(co2 ye yeni başladım özellikle bu bitki için) sağda java moss var ve önde adını bilmediğim uzun yapraklı bir bitki mecvut.
 
 
alptimucin2011-11-23 12:20:48
Işığım Yeterlimi?
Arkadaşlar 65 litre akvaryumum için 18 w grolüx ve 15 w daylight kullanıyorum Ayrıca Mayalı sistem co2 kullanıyorum, böyle bir akvaryumdaki bitkilerin sağlıklı gelişebilmesi için bu ışıklandırma yeterlimidir?
CO2 düzeneğinden emin olamadım.
[QUOTE=fatih15]  Selamlar,
  Şişeyi sallamak anlık bir çözümdür. Sistemi ilk kurarken şekerle mayanın iyice suda çözünmesi gerekir ve sallama işlemini ilk burada yapmak ve çok da iyi yapmak gerekir. Sonradan şişeyi sallamak şişenin içindeki karışımı köpürtüp tanka karışmasına da neden olur ki bu durumda tankınızda ki canlılar için son derece tehlikelidir. Mayayı az kullanıp şekeri artırmak daha uzun süreli CO2 çıkışı almanıza yardımcı olacaktır. Kullandığınız su soğuk olursa da gaz çıkışı çok az olacaktır. Ayrıca şişenin ışık almadığından (Hiç ışık almayacak. Kalınca gazete kağıdıyla sarıp bantlamak en güzel yöntem) ve sistemin gaz kaçırmadığından da emin olmak gerek.
  Belki bunların hepsini biliyorsunuz ve uyguladınız ancak bunlar kendi mayalı sistem tecrübelerimden birebir yaşadıklarım ve öğrendiklerim olduğu için paylaşma gereği duydum. 
  Saygılar.
[/QUOTE]
Teşekkürler söylediklerinizde haklısınız, birde şöyle bir durum var aslında,
insan bu sistemi ilk defa kurarken çok tedirgin ve heyecanlı kuruyor, sanki aya çıkmış gibi olağan üstü şeyler bekliyor :) ben şimdi anlıyorumki ilk iki denemem aslında başarısız değilmiş maya tutmuş, yanlış olan hortumdan hava motoru gibi kabarcık çıkarmasını beklemem olmuş, son denememde evet hava motoru gibi çıkardı ve 1 saat içinde bitkilerin fotosentezini gördüm fakat aynı periyotta balıklarımında soluk alışlarının tamamen durduğuna şahit oldum, Farklı bir kaba ayırmasam hepsi ölmüştü.
özellikle küçük akvaryumlar için (65 litre) co2 yi fazla abartmamak gerek hele ki benim gibi bitki yoğunluğunuz fazla değilse.
CO2 düzeneğinden emin olamadım.
Düzeneği daha fazla maya ve daha az şeker kullanarak yaptım, 15 dakika sonra kabarcıklar başladı kafa motorundan sistem yapıp bağladım, ama buseferde co2 fazla geldi vatozumu kaybediyordum azkalsın. kullandığım difüzör % 100 e yakın çözyordu onu biraz daha töleranslı ayarladım ağzını yukarı çevidim v.s şimdi daha insani gözüküyor. umarım gece vukuat olmaz:)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.