ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8621
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
9 Saat 20 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4930 [1.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
497 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili lepistes, endler's, rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, betta, ramshorn, physa, goldfish, corydoras, medeka

SON 10 MESAJI

Planarya İçin İlginç Bir İlaç
[QUOTE=Bettamtailung]
merhaba ben bu ürünü kullanınca akvaryumda inanılmaz kötü bir koku oldu aynı sorunu sizde yaşadınızmı[/QUOTE]
Hayır, böyle bir sorunla karşılaşmadım. Sizdeki kokunun başka bir nedeni olabilir.
Fanustan Akvaryuma Geçerken
[QUOTE=Buziak]Babamdan dolayı Annem çok büyük bir şeye karşı olacağını düşünüyorum yaklasik 2 metrelik dev akvaryumumuz vardı haliyle bıktı kadın [:)))].15 litre civari için filtre önerisi yapabilir misiniz? Alınca bi süre calistirmam gerek mi? Fanustaki suyuyla beraber mi koyayım? Balığı aldıgımda 2 cm di şimdi 9 cm fanusa göre iyi büyüdü gibi.[/QUOTE]
Yeriniz 15 l max ise başka canlı beslemeniz uygun olacak. Hayvana yazık olur. Tek japon için 35x35x35= 42 litre ve sünger filtre öneririm.
İstilacıların Peşinde
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Erkut abi gemilerin sintine sularından mütevellit böyle birşey olması mümkün değil. Kaldı ki siz ballast suyundan bahsediyorsunuz sanırım fakat ballast suyuda ballast water treatment sistemleri ile sudaki plankton dahil tüm canlı yaşamını öldürmekte. Fakat bahsettiğim ballast suyunu temizleme şartlılığı 2020 itibari ile tüm gemilere zorunlu kılındı. 2020 öncesi ballast suyunda canlıların yumurtası vs taşımacılık sonucu dünyaya yayılmış olabilir. [/QUOTE]

Haklısınız, sintine kavramını net bilmediğim için fikir yürüttüm. Fakat esas mevzu Nil nehri deltasının oluşturduğu doğal tatlı su bariyerinin baraj nedeniyle zayıflaması. Baraj 1970'te tamamlanmış. Süveyş kanalında 1869 yılında 8 m derinlik varmış. 2010 yılından beri ise, 313 m genişliğe 24 m derinlik. Balina bile geçer.[:P]


Bir ülkenin kalkınma hamlesi böyle bir bölgesel ekolojik felakete yol açabiliyor. Mısır kendisi bile barajdan olumsuz etkilenmiş. Mesela, nehrin sürüklediği alüvyonların azalması sonucu toprak verimini kaybetmiş. Balıkçılık da etkilenmiş, yıllık sardalya avı %10'a kadar gerilemiş. Benzeri durumlar yurdumuzda her dereye çaya HES kondurulmasıyla yaşanmakta.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aswan_Dam[EDIT]GhostKoi,2024-11-18 23:23:24[/EDIT]
İstilacıların Peşinde
[QUOTE=MasterChief]Antalya'da istilacı balon balıkları yüzünden kıyıdan ve tekneyle balık avcılığında keyif alamaz hâle gelmiştik. 10 sene geçti, değişen bir şey yok demekki. Bakanlığın balın balığı ve aslan balığı kuyruğu getirene verdiği ödül parası inşallah artar da köklerine kıran girer.[/QUOTE]

İşin özü derinde maalesef.
Videoda istilacı türlerin geçişinden 1960-70'lerde yapılan Asuan barajının sorumlu olduğu aklımda kaldı. Biraz araştırıp haritaya da bakınca pek alaka kuramadım.

Süveyş kanalının ve oradan geçen gemilerin sintine sularının sorumlu olması daha olası. Bu da tarihi daha eskilere götürüyor. Firavunlar döneminde açılan kanal halife Ömer döneminde ve sonra Osmanlılar tarafından tekrar tekrar açılmış. Günümüzdeki kanal 1869 yılında kanal uzunluğu 164 km, kanal derinliği 8 m olarak inşa edilmiş. Sonra tekrar tekrar genişletilmiş. 2010 yılından itibaren kanal uzunluğu 193,3 km, kanal derinliği 24 m, kanalın yüzeydeki genişliği 313 m, 11 m derinlikteki genişlik ise 205/225 m olarak geliştirilmiş. 2015'te Mısır'ın yeni yönetimi bir senelik bir çalışmadan sonra kanalın bir kısmına paralel olarak yaptırdığı 2. kanalı açmış.

[B]Ek[/B]: Videoyu tekrar dikkatlice izlediğimde şu açıklamaya rastladım: Baraj yapılmadan önce Nil nehri kanalın çıkışında doğal bir tatlısu bariyeri oluşturuyormuş. Baraj yapılıp nehrin suyu azalınca bu bariyer ortadan kalkmış ve Kızıldeniz'deki türler Akdeniz'e rahatça geçmeye başlamış. Mantıklı.


Bu türlerin insan avcılığıyla önlenebilmesi yerine yerli büyük avcı balıklar tarafından ortadan kaldırılması daha mantıklı. Fakat bunların soyları da giderek tükeniyor.[EDIT]GhostKoi,2024-11-18 19:12:50[/EDIT]
Tropikal Goldfish Yem Balıklar Yemiyor
Güzel yem. Balıklarınız yüzen yemlere alışıksa bu batan yemi yemekte zorlanabilirler. Yine de yerler. Takip edin.
İstilacıların Peşinde
Denizlerimizdeki istilacı türler üzerine birebir dalış görüntüleri içeren özenli bir belgesel.

[VID]https://youtu.be/jWvASyPuLiU?si=UwF0lMAHU6Ya9LnA[/VID]
Gerçek Taşlardan Arka Plan
[QUOTE=KaanE]

Mıcır :D Çakıl taşı.

[:)))][/QUOTE]
Sizin de ifade etmiş olduğunuz gibi, bunlar "mucur" yani mekanik olarak kırılmış taşlar. Çakıl taşıyla alakası yok. Genelde inşaatta ve yol yapımında dolgu malzemesi olarak kullanılır. Bu taşlar dekoratif nitelik taşımıyor.

Doğadan toplayacağınız yuvarlak çakıl taşları işinize daha çok yarar.
Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun
[QUOTE=furkanbaba956]
80x40x45 akvaryumumda oranda , vatoz vs gibi balıkları besleyeceğim. Şuan bakteri oturması için 2 tane Japon koydum. Uzun ömürlü bir sistem kurmak istiyorum. Bütçem kısıtlı max 2 bin. O yüzden nasıl bir filtre sistemi kurmalıyım. Tecrübeli hobidaşlarımdan tavsiye almak istedim. [/QUOTE]

Şu anki duruma bakacak olursak, herhangi bir filtre çalışmayan, taban malzemesi olmayan tankınıza 2 japon koymanızın "bakteri oturması" için herhangi bir katkısı olmayacaktır. Normalde tank biyolojik filtrelemeyle 2-3 hf boş çalıştırılıp sonra balık eklemek tercih edilen bir yoldur.

Brüt 144 l, net 130 l civarındaki akvaryumunuza ekleyebileceğiniz canlı sayısı da sınırlı olacaktır. Balıkların kısa sürede büyüyeceklerini göz önüne alarak bu tankı balıkla doldurmasanız iyi olur. Bence max 5 japon. Vatoz konusunda bilgim yok, bana kalırsa gerek de yok fakat fazla büyümeyen türlerden 1 adet konabilir.

Size lazım olan 400-700 l/s biyolojik filtreleme. Bütçeniz dış filtre için uygun değil fakat biraz zorlayabilirseniz olur. Sunsun 603b benzeri bir mini dış filtreye ek olarak uygun büyüklükte bir askı filtre ya da hava motoruna bağlı büyük sünger filtreyle karma bir sistem oluşturabilirsiniz. Bu durumda 3000-3500 tl gerekebilir. 2 tane sumplu pipo ya da sünger filtre ve hava motoru kullanmanız durumunda kullanacağınız ürüne bağlı yine 1500-3000 l yi bulacaktır.

Balık yükü ne kadar az olursa o kadar az uğraştıran ve sağlıklı bir tankınız olur.
Planarya İçin İlginç Bir İlaç
[QUOTE=Muratakdag]
Merhabalar suanki durum nedir ? Birde kullanilan ilaclar karides yavrularina ve katil salyangoz yavrularina zarar verdi mi ? [/QUOTE]
Merhaba, yeni bir güncelleme yapmamı gerektirecek bir durum yok. Önceki yazdıklarıma bakabilirsiniz. Yavru canlıların zarar görmesi ya da çoğalmasına engel bir durum oluşmasına dair bir neden sonuç ilişkisi yok. Siz de varsa deneyimlerinizi burada paylaşabilirsiniz.
Ofis İçin Akvaryum Ölçü Tavsiyesi...
[QUOTE=CRD]Merhabalar.
Ofisime nano karides akvaryumu kurmak istiyorum.
Walstad yöntemini uygulamayı hedefliyorum.
Kafamda iki ölçü var.
Her ikiside ~20lt.
27,5 x 27,5 x 27,5cm ve 36 x 24 x 24cm
Estetik ve işlevsellik açısından tecrübeli arkadaşların seçim ya da önerilerini rica ediyorum.[/QUOTE]

Merhaba,
Günümüzde küp şeklinde tanklar oldukça popüler. Dikdörtgen tankların da bazı canlılar açısından yüzme alanı gibi avantajları vardır.

Valstad kuracaksanız taban en az 5-6 cm olacak, buna filtre ve ısıtıcıyı da düzgün yerleştirmeyi göz önüne alırsanız yüksekliği olabildiğince fazla tutmanızı öneririm. 30x30x30(35)h olabileceği gibi 36x24x30(35)h uygun olabilir. Hatta yüksekliği 40 bile yapabilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.