ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 4 MESAJI
Arkadaşlar uzun zaman melek besledim ve üretimini yaptım. yaklaşık 10 ay önce meleklerimin hepsini verdim. Şimdi tekrar melek beslemeye karar verdim.Elinde melegin değişik türlerini bulunduran ve satmak isteyen arkadaşlar varsa lütfen beni bilgilendirsin.
Göksel
Degerli arkadaşım
Balıklarının türü Türkiye de goldhead (altınbaş) olarak bilinir ama bunlar daha çok Altınbaşın sunset (günbatımı) türü.
Değerli arkadaşım
Balıgında görülen hastalık özellikle de melek balıgı icin tam bi baş belasıdır. Kesin olarak tedavisi olduğu söylenemez ama yine de aşagıda yazacagım seyler yapılırsa balığın kurtulma şansı var.
Dropsy
Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür. Dropsy'nin en muhtemel etkeni vardır:
1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler.
2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması.
3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.
Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın.
Degerli Arkadaşım.
Meleklerin tam olarak eşleşmeden önce öpüşmesi pek sık olmasa da görülen bir davranıştır. Öpüşmeden sonra balıkların davranışlarını yakından takip etmeni öneririm.Eger dişi eşlesmeye henüz hazır degilse erkek onu zorlamaya başlayacaktır ve bu da dişi icin yıpratıcı olacaktır.
Sana tavsiyem bir an önce eş tutan balıklarını başka bir akvaryuma ayırman. Eş tutan balıklarını ayırmanın sana bi kac faydası olacaktır. öncelikle melek balıkları tek eşli balıklardır. Bir balıkla eş tuttugu zaman siz eşinden ayırmadıgınız veya eşi ölmedigi veya balıklardan biri ciddi ve uzun süren bir hastalık gecirmedigi sürece eşinden ayrılmaz.Ancak eş tutan balıkların yanında başka melekler oldugu zaman özellikle diger erkek melekler dişiye kur yaparak kendisiyle esleşmeye calısırlar ve bunun sonucunda erkek melekler arasında büyük kavgalar yaşanır.ayrıca eş tutan melekler kendilerine bölge sahiplendikleri icin diger balıklarla sürekli mücadele halinde olurlar.ne pahasına olursa olsun bölgelerini korumaya çalışırlar. En uygun olanı eş tutan melekleri icerisinde hicbirsey olmayan bir akvaryuma ayırmaktır.
30 derece melekler icin pek iyi degildir. Isıyı yükselterek diger balıkları da harekenlendirirsin.onlarda bir an önce eş tutmaya çalışır.
Diger bir önemli nokta da kalabalık bir akvaryumda melekleri üretmek neredeyse imkansızdır. öncelikle dişi düzgün bir şekilde yumurtlayamaz. Yumurtlasa bile kalabalık bir akvaryumda yumurtalar icin gerekli havalandırmayı yapman zor olacagı icin yumurtaların bir coğu bozulacaktır.Bozulan yumurta sayısınında cok az oldugunu düşünürsek, erkek melek balıgı daha dogrusu baba icgüdüyle yumurtaları veya yavruları korumaya calısacaktır.Bu da onun daha da hırcınlasmasına neden olacaktır.
Eger melek üretmek istiyosan icinde sadece su olan bi akvaryuma es tutan balıklarını koy. Akvaryumun içine küp veya fayans gibi balıgın üzerine yumurtalarını yapıstırabilecegi birsey koy.Balık üzerine yumurtladıktan sonra erkek balık gelip o yumurtaları dölleyecektir. dölleme işlemi bittikten kısa süre sonra dişiyi akvaryumdan almanı tavsiye ederim. Çünkü erkek melek yumurtaları koruma icgüdüsüyle bazen disiyi hırpalayabiliyo. dölleme işleminden sonra akvaryumun icine güzel bir havalandırma vermelisin. Ancak bu havalandırma akvaryumun herhangi bir yerine rastgele kurulmaz.Dişinin yumurtalarını bıraktıgı küp veya fayans veya her ne ise onun yanına koyulur ve yumurtaların bulundugu taraf havalandırmaya cevrilir.hava sirkülasyonu sayesinde balıkların üzerinde sürekli akıntı olusacak ve yumurtaların bozulmasını kısaca mantar yapmasını engelleyecek böylece daha cok yavruyu cıkarmıs olacaksın. eger havalandırma kurmazsan erkek balıga dikkan et. Sürekli olarak yumurtalara su püskürttügünü göreceksin ama bu yol pek randımanlı degil ve balıgı cok yormakta.
Yumurtalar cıktıktan sonra melek yavrularına ilk bir ay sadece artemia verilir.İlk bir ay boyunca onlara artemia verilmesi onları cok hızlı sekilde büyütecektir. Ancak burada da unutulmaması gereken bazı noktalar var. Eger balıkları hızlı büyütmek istiyorsan ve yavruları öldürmeden yetistirmek istiyorsan akvaryuma hergün dip cekmen gerek.ayrıca ısı 26-28 derece olmalı. melek balıkları yavruyken yetiskinken olduklarından cok daha hassastırlar ve hastalıga olsun nitrata olsun cok daha dayanıksızdırlar. bunları yaparsan goreceksin ki gayet guzel sekilde melek üretmeye baslayacaksın.
Önemli bir noktayı yazmayı yukarıda unutmusum burada soylemmem gerekiyor. yumurtalar küpte veya fayansta veya herneye sarmıs ise yumurtaları düzenli olarak takip edin. Bozulmaya baslayan yumurtalar renk degistirir. Onları şırınga ile saglam yumurtaların arasından alın. bunu yapmakla hem yumurtaları kurtarırsınız hem de yavrular cıktıktan sonra meydana gelebilecek mantar hastalıgının önünü kesersiniz. Eger mantarı engelleyemezseniz yavruları yasatamazsınız.
Elimden geldigince size yardımcı olmaya calıstım. 5 yıldır profesyonel olarak melek üretiyorum. Umarım tecrübelerimin size faydası olur
Saygılarımla
SON MESAJLAR
- Bu Yavrucağa Ne Yapmalıyım:( aliefecilciler, 20:28
Labirentliler - Bu Balık Neden Ölmüş Olabilir? vahitender, 20:21
Yeni Üye Forumu - Hobiye Yeni Başladım Tavsiyelerinizi Bekliyorum Taha Yanık, 20:08
Yeni Üye Forumu - Mobilyalı Akvaryum Hobilik, 19:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığı Sezenoglu, 19:45
Yeni Üye Forumu - Karides Filtre Si Yiğit solak, 19:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Su Ekleme Ve Değişimde Arıtma Suyu Göksel D, 19:19
Yeni Üye Forumu - 200lt Powerled Yeterli Mi ? quatro, 19:17
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Eledeo Bitkisi Hk Ra93, 19:09
Hastalıklar ve İlaçlar - 10 Lt Low Tech Nano Tank! Tortuga4, 19:00
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ra93, 18:54
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - 2. El Dış Filtre Alınır Mı darkaura, 18:50
Filtreleme Seçenekleri - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 erkanmazici, 18:11
Akvaryum Tanıtımı - Dekorasyon Hakkında Bilgi KaanE, 17:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Isıtıcının Işığı Yanıyor Ama Isıtmıyor Gibi. KaanE, 17:37
Yeni Üye Forumu - Beta Kuyruk Sorunu bendeniztayfun, 17:31
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı darkaura, 17:04
Işık CO2 ve Ekipmanlar - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Azizdurdenn, 16:23
Akvaryum Tanıtımı - Busblue Acara Kara Karga, 16:05
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 50 Cm Akvaryuma Kaç Kg Dere Çakılı bendeniztayfun, 16:04
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bettarmy: Bir Beta Üretimi Girişimi Berat Türker, 15:50
Labirentliler - Orman Kesiti demian, 15:26
Akvaryum Tanıtımı - Ada La Plata Sand twinsoul, 15:20
Bitki Akvaryumları Genel - Ic Filtre Emreözamisos, 14:33
Filtreleme Seçenekleri - Kavgacı Siyam Balığı Taha Yanık, 14:31
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Hastalığı Wish4fish, 13:58
Yeni Üye Forumu - Lepistesimde Hastalık Fikri Olan Varmı bendeniztayfun, 13:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 13:48
Filtreleme Seçenekleri - Ocean Free Hk. Azizdurdenn, 13:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - Cikletim Ağzını Boşaltı protag61, 12:39
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Isıtıcısı Akvaryumun İcinde Patladı KaanE, 12:34
Yeni Üye Forumu - Elyaf KaanE, 12:23
Yosun - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 11:37
Akvaryum Tanıtımı - Balık Biti Hakkında Her Şey MasterChief, 11:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” bendeniztayfun, 10:30
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumum Kaç Lt Olmalı Taha Yanık, 09:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hava Motoru Ve Su Berraklaştırma Ozntrn, 08:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Filtre Malzemeleri Hk. Emreözamisos, 05:14
Filtreleme Seçenekleri - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Aayy, 01:18
Yeni Üye Forumu - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum hasanhr, 00:40
Tropheus - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen emreabay6, 00:09
Bitki Akvaryumları Genel - Molly Serüveni Azizdurdenn, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Benekli Kedi Balığım KaanE, 23:38
Kedi Balıkları Tanıtımı - Akvaryum Kumu Üzerine Mika Cam Yapmak Emreözamisos, 23:32
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Buhar Camı Gwynbleidd, 23:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitkiler Mesenizli, 23:21
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Dere Kumu Akvaryumda Kullanılır Mı? Tulpar99, 23:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balığımdaki Sorun Ne ? Gokalpp, 22:40
Canlı Doğuranlar - Monte Carlolarım Gelişmiyor Keremeker, 22:38
Yeni Üye Forumu - Havuzdan Çıkan Baloncuklar Tulpar99, 22:27
Sazansıgiller
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 20:31
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 20:31
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 20:29
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 20:29
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 20:29
- Cüce Vatoz 3-6 Cm Arası mertank 20:29
- Tül Kuyruk Serpae Tetra - Pacu Pirana Murat T. 20:27
- Orange Boessamani Rainbow Murat T. 20:27
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 20:25
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 20:25
- Co2 Atomizer Dış Filtreye Takılan dream07 20:25
- Kribensis Çift (düzenli Yavru Veriyor) dream07 20:25
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 20:19
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:19
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 20:09
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 20:09
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 19:51
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 19:51
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 19:51
- Leptosoma Kitumba Firefighter 19:49
- Albino Nigripinnis Firefighter 19:49
- Saz Bitkisi selfish 19:19
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 18:39
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 18:39
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 18:27
- Rainbow Ciklet Ve Electric Blue Acara Shinouzen 18:08
- Dennerle Akvaryum Furcifer 17:50
- Ista Regülatör Furcifer 17:50
- 2.67 Tüp Furcifer 17:50
- Difüzör ,damla Sayacı Furcifer 17:50
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 16:48
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:48
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:48
- Panamense Yavru rebelde 16:40
- Katil Salyangoz rebelde 16:40
- Tetra 300w Isıtıcı - Xinyou Hava Taşlı Pipo Filtre diaslayt 16:04
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 15:50
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 15:31
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 15:17
- Anubias Bucelandra Rocky Volkan 15:17
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 15:16
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 14:38
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:17
- Bio Sünger Brdk64 13:56
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 13:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:40
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:40
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:40
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:40
KULLANICILAR
- 153 Online Kullanıcı, 83 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.