ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
salihnas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2007 15:03
Son Ziyaret:
15 Aralık 2008 21:48
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
salih
Doğum Tarihi:
26 Ocak 1977
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

salih nas

SON 7 MESAJI

Calvus Erkekler
Merhabalar,
İstisnalar kaideyi bozmazlarmış. Dişilerimden biri yumurtlamadan 1 hafta önce yaptığı kabuk temizleme işine başladı. Tüpünüde epeyce çıkardı ve kardıda şişti. Yani dişi %90 ihtimal yumurtlayacak. Erkek bu aralar biraz daha aktifleşti ama agresif olan dişimden tırsıyor, sağa sola yüzgeçlerini kabartıp caka yaparken bu dişiyi görünce hemen yüzgeçlerini pısıp yerinde duruyor. Acaba dişi yumurtladıktan sonra dişi kabuktayken erkek kabuğun başından dölleme işlemine başlar mı? Bunu bir kez daha soruyorum çünkü cevapların geneli dişinin yumutlamayacağı yönünde. Erkek kendisinin yumurtlatmadığı, şahsi iradesiyle yumurtlayan dşinin yavrularına babalık yapabilir mi?
 
Şimdiye kadar verilen cevaplar için ayrıca teşekkür ederim.
Saygılar,sevgiler
Calvus Erkekler
Merhabalar,
 
Tankımda 1e 2d kalvuslarım vardı. Balıklardan 2 batın yavru alabildim ve erkeği yakın bir arkadaşıma kısa bir süreliğine yavru alması için verdim.
Geçenlerde bir akvaryumcuda çok güzel bir erkek gördüm bayağada baskın bir erkek ve aldım. Yalnız benim tanka koyunca erkek kuzuya döndü. Dişilerin kendilerini korumak için sadırganlaşmalarını anlıyorum ancak neredeyse 3 haftadır bizim erkeğe işgence yapıyorlar. Dişiler bütün kabukları sahiplendiler ve erkeği her fırsatta tepeliyorlar. Erkek pek kaçacak delik aramıyor sert pullarıyla dişileri bezdirmeye çalışıyor ama dişiler çok cazgır. Alttaki sorularımı yanıtlarsanız çok memnun olurum.
 
1- Erkek dişilerden öyle ahım şahım büyük değil sanki aynı batın yavrunun erkeği gibi yada biraz daha büyük sorun acaba bumudur? Çünkü diğer erkeğim biraz daha büyüktü.
 
2-Dişiler genelde her ay yumurtlarlar, bu erkek hakimiyeti kuramasada yumurtlayan dişilerin yumurtalarını dişi içerdeyken döller mi?
 
3-Son olarak erkeğin hakimiyetini kurması önünde sonunda olacakmıdır. 
 
Sevgiler, saygılar
calvus renk
Öncelikle herkese ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum.
 
İbrahim bey, nasihatınıza uydum ve akvaryumun kumunun üst kısmını tamamen siyah kumla kapladım yani tabanı simsiyah yaptım. Çok az renkleri koyulaştı ancak pek birşey fark etmedi. İnanırmısınız balıkların noktaları bile belli belirsiz. Anlayamıyorum.
 
Salih bey, balıklar 3 aydır bendeler ve ürüryorlar yani nitratla bir sorunum yok zaten çok iyi bir filtre sistemine sahibim ve akvaryumda 5-6 kök bitki var.
 
Benim şimdi öğrenmek istediğim bu durum balıkların türleriylemi alakalı. Balıkları aldığımda bildiğiniz karaydılar ve üzerlerinde inci tanesi gibi beyaz noktaları vardı. Güvendiğim bir akvaryumcudan aldım. Görüşmelerimizde "bende siyahdı abi" den başka bir şey söylemiyor.
 
Kimsenin zamanını çalmak istemiyorum ama eğer kandırıldıysam buna emin olup yıllardır alışveriş yaptığım yeri değiştirmek istiyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
 
Saygılar, sevgiler
calvus renk

Akvaryum 120 litre içinde 3 dişi bir erkek kalvus var başka balık yok. Akvaryum yarısına kadar kaylarla ve kabuklarla dekore edildi. Yani suyun sertliğinden şüphem yok. Strese gelince üsttede yazdığım gibi balıklar üreyen ve yavru veren balıklar. Bunun nedenin farklı olduğunu düşünüyorum ve öğrenmeyide gerçekten çok istiyorum.

Yinede Burak bey ilginize teşekkür ederim.

calvus renk
Yaklaşık 3 ay önce akvaryumcudan simsiyah aldığım calvuslarımın üç aydır renkleri sarı anlam veremiyorum. Balıklar dişi ve ikisi düzenli olarak yumurta dökmekte, midye kırığının üzerine biraz siyah kum döktüm ve bir kaç gün koyu kahverengi gezdiler ama tekrar sarardılar. Sadece erkekle kavga ederken siyahlaşıyorlar. Yani o güzelim beyaz noktaları yok denecek kadar azaldı. Bu balıklar böyle kalacakmı yoksa yapabileceğim bir şeyler varmı.
Su değerleri balıkların üremesi için bir engel teşkil etmiyor çünkü ürüyorlar. 
 
Yardımlar için şimdiden minnetarım.
 
 
dış filtre yardımı

emre bey öncelikle teşekkür ederim. çıkış borusunda her hangi bir aparat yok oksijenin çözünmesi için aparatsız haliyle eheim 2213 acaba benim balıklarıma yetermi?

dış filtre yardımı
arkadaşla öncelikle merhabalar. bu gün ilk defa bir dış filtre aldım ikinci el ve kullanma kılavuzuda yok 90 litrelik tankımda kullanıcam bir kaç sorum olcak inşallah cevaplarsınız. 1.dış filtrenin giriş ve çıkış boruları akvaryumun aynı yerindemi durmalıdır yoksa biri bir uçta diğeri diğer uçta daha mı faydalı olur. 2. fitrem eheim 2213 giriş borusunun ucundaki süzgeci kullanmak istemiyorum ve balıklarımın boyu 5 ile 8 cm arası değişiyor acaba balıklarım hortumun ucunu kapayabililer mi içinden geçemezler mümkün değil ama ağzını tıkayabilirlermi? 3. 6 balığım var bu filtrenin çıkış borusunu su seviyesine koysam yeterli oksijeni sağlarmı? şimdiden herkese teşekkür ederim

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.