ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
KemalC99
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Temmuz 2023 01:02
Son Ziyaret:
01 Kasım 2024 22:46
Toplam Mesaj:
14 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kemal C
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kemal C

SON 10 MESAJI

Lepistes Üst Yüzgeç Sivrileşmes Yalpalayarak Yüzme
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Üst Yüzgeçte gelişen sivrileşme ve yalpalayarak yüzme
Akvaryum Kapasitesi (litre): 64
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: karides, vatoz, yavru lepistes
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece sıcaklık diğer değerler bilinmiyor
Filitrasyon: pipo iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Herkese Merhaba,
Geçen hafta dişi lepistesimi bu şekilde kaybettim. Üst yüzgeç sivrileşti, yalpalayarak yüzmeye başladı ve maalesef öldü. Şimdi bir balığımda daha aynı durum var hareketli ve yem yemesinde sorun yok ama bu hastalığın ne olduğunu pek anlayamadım. Elimde metilen mavisi, bactopur,fanus ısıtıcı ve hava motoru var. Bu hastalık nedir nasıl çözebilirim?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240232/250220242118081.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240232/250220242118101.jpg[/IMG]
Yavru Lepistes Ölümleri.
[QUOTE=FarukGorgun]Merhaba, geçmiş olsun.
Ben kendimce düşüncelerimi yazmak istedim.
1 çalışmayan pipo filtre ölü bakteri demek. Bunu kendimde deneyimledim. İç filtreyi uzun süre çalıştırmayınca koktu ayrıca dumanlı su püskürttü.
2 Sadece artemia vermek sizinde sadece et yemeniz gibi. Tek çeşit yem vermeyin. Bitkisel toz yeminizde olsun. Artemia yıda suda bekletip veriyorsunuzdur umarım. Yoksa balık içinde şişer.
3 imkanınız varsa kum vs alın, üretim akvaryumu olsa neysede görsel için ve bakteri tutunması için iyi.
4 sularınızı klorsuz beklemiş su ile yaptığınızı umuyorum.
5 akvaryumunuz varsa yeni kuruluma gerek yoktu. Yarısı ordan, yarısıda yeni su yeterli olurdu. [/QUOTE]
Cevabınız için teşekkür ederim.
1) Pipo filtreyi çıkaracağım.
2) Haklısınız yetişkin balıklarda çeşitli besliyorum bunlarda da dikkat edeceğim. Artemiaları suda bekletip veriyorum.
3) kum olduğu zaman temizlik ve su ekleme olayları zor olduğundan hiç girmedim o topa azıcık hareket ettiği zaman hemen salınım yapıyor. Benzer bir fayda için farklı bir alternatif var mı?
4) evet buna dikkat ediyorum.
5) Bunu hala yapabilir miyim yoksa bakteri kültürü oturmuşken akvaryum daha kötü bir duruma mı döner? Aslına direkt akvaryumu değiştirmeyi düşünüyorum bu akvaryumda biraz tozlu ve ıslak süngerimsi bir koku alıyorum. Eski bir akvaryumdu çok güvenemiyorum elimde boşta farklı bir akvaryum daha var. Ona geçiş yapma sürecim nasıl olmalı? Ana tanktan su koyup burada çalışan pipo filtreyi koysam sorun yaşar mıyım ?
Yavru Lepistes Ölümleri.
[QUOTE=Lepistes..]

tankın içinden yavruları alın suyu boşaltın içini temizleyip ana tankinizdan aldığınız su ile doldurun birazda dinlenmiş su ekleyin bakteri kültürü vs eklemeyin daha sonra ısıyı ayarlayıp yavrularınızı ekleyin

akvaryumunuzun tam halinide atarmısınız[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240232/070120240045561.jpg[/IMG]
Cevabınız için teşekkür ederim. Akvaryum bu şekilde. Soldaki kendinden motorlu pipo filtreyi çalıştırmıyorum ama ilk kurduğumda onu da çalıştırdım diye bakteri kaybetmemek adına çıkarmadım akvaryumdan. Akvaryumu yeniden kurarken normalde kullandığım pipo filtreyi de temizlemeden yeni akvaryuma mı aktarmalıyım?
Yavru Lepistes Ölümleri.
Arkadaşlar ölümler hala devam ediyor. İlk 20 yavrudan 4 tanesi kaldı onlarda bu sorun yok. Yeni eklediğim 2 haftalık yavruların da bazılarında bu sorun başladı. Sıcaklık artırma ve tuz maalesef çözüm olmadı. Elma salyangozu ekledim akvaryuma.
Yavru Lepistes Ölümleri.
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Yavru lepisteslerde kuyruk ucu sivrilmesi ve ölüm
Akvaryum Kapasitesi (litre): 25 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: yok
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece sıcaklıktaydı 28'e çıkardım
Filitrasyon: Hava motoruna bağlanmış resimdeki pipo filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Yavru balıklarımı ilk başta akvaryumun içinde yavrulukta besliyordum. Daha sonrasında yeni bir akvaryum kurup ona geçirdim. Yeni akvaryuma sıfır kurulum yaptım, sera bio nitrivec ile bakteri kültürü eklemesi yapıp 4-5.gününde balıkları ekledim. Kuyruk kısmalarını akvaryuma geçirdiğimde fark ettim daha öncesinde var mıydı bilmiyorum. Bu soruna rağmen yaklaşık iki haftadır balıklar hareketli ve beslenmelerinde sorun yoktu fakat bu sabah 4 tane yavrumun öldüğünü gördüm. kuyruk uçları iyice sivrilmişti. Benim tahminim akvaryumda denge oturtamamış olmam. Vatoz vs yok akvaryumda. Dip çekimi haftada 1 yapıyorum, yavru balıkları sadece kabuksuz artemia ile besliyorum. Sizce midye vatoz vs gibi eklemeler yapmalı mıyım? sanırım yemlemeyi de fazla yapıyorum. Şu anda bu durumdaki yavrular için ne yapabilirim?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240232/010120241509591.jpg[/IMG][EDIT]KemalC99,2024-01-01 20:19:59[/EDIT]
Yeni Akvaryum Bakteri Çakışması Olur Mu?
[QUOTE=GhostKoi]
Bakteri çakışması biraz yanlış anlaşılıyor. Bu olay sadece başka bir kaynaktan akvaryumunuza balık soktuğunuzda olabilir. Kendi balıklarınız arasında olmaz. Çünkü olası hastalık etkenine hepsi kendi aralarında bağışık. Kurulumu usulüne uygun yaptıysanız bu nedenden dolayı kayıp yaşamazsınız. Ancak dışardan başka lepistes sokarsanız bu ihtimal her zaman var.[/QUOTE]
Teşekkür ederim hocam
Yeni Akvaryum Bakteri Çakışması Olur Mu?
Herkese merhaba,
Ana tankımda albino full red lepistes bakmaktayım ve ilk yavrularımı aldım. Yavrular şu anda ana tankta yavruluk içinde duruyor ve yavrular için yeni bir akvaryum kurdum. Yeni kurduğum akvaryumun suyu çeşmeden aldığım dinlendirilmiş su, pipo filtre koydum motorlu o da yeni. Akvaryumu kurduktan sonra sera bionitrivec ekledim ve 2.gününde bakteri besini ekledim. Akvaryumun 3. 4. gününde yavruları bu yeni tanka aşılayarak aktarmak istiyorum. Yeni tankımda bakteri kültürü çakışması yaşama ihtimalim var mı?
Lepistes Karın Bölgesinde Sarılık
[QUOTE=aslan678777][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240348/280720231337571.jpg[/IMG] böye mi

Dişi mi[/QUOTE]
Evet dişi, görselde en öndeki balık. Tam olarak böyle değil anüse doğru hamile oldukları zaman kararan yer daha çok sarı gibi içten. Kırmızılık ve balığın genel renginde bir sarılıktan öte karından anüse giden bitim noktası sarı.
40x40x40 Yeni Akvaryuma Aktarma
Merhaba arkadaşlar yukarıda yazdığım şekilde aktarma işlemini tamamladım fakat kumu tam temizleyemedim sanırım suda aşırı bulanıklık oluştu ve maalesef karideslerimden bir kısmını kaybettim. Suya sera nitrivec takviyesinde bulundum ve 3.günün sonunda bulanıklık tamamen gitti ama koku kaldı. 1 gün sonra koku da gitti. Bu süreçte bir tane de lepistesimi kaybettim fakat bu durumla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Yeni akvaryum kuracak arkadaşların eğer suda bulanıklık görürlerse karidesleri eklememelerini öneririm eğer karidesleri eklediğiniz zaman hep yüzeyde gezme eğilimindelerse bilin ki sorun vardır hemen çıkarmanızı tavsiye ederim.
Lepistes Karın Bölgesinde Sarılık
Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240232/270720232214061.jpg[/IMG]
Hastalık Belirtileri: Karın bölgesinde şişlik ve sarılık
Akvaryum Kapasitesi (litre): 64 (40x40x40)
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: ramshorn, bloody mary, vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: dophin pipo filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: karantina tankında(20 litre) tedavi uygulamaktayım, yarım tablet flagyl, çeyrek tablet cipro, bactopur yem sıcaklık 30 derece her gün %40-50 su değişimi. Sunsun 4w şelale filtre
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):

Herkese merhaba akvaryumumu 1 ay kademe kademe kurdum fakat lepistesleri eklediğimden beri sürekli dişi balıklarda kayıp oluyor. İlk başta 5 yetişkin çift vardı elimde 2 adet yetişkin dişi kaldı artık karantina akvaryumuna ayırdım onları da. Balıklarda genelde hastalığa dair ciddi bir gözlemim olmuyor fakat 2 dişi karnı baya bir şiştikten sonra yeme ilgisizlik gösterip sabaha ölmüştü maalesef. Şu anda bir dişimde daha karında şişlik var fakat hamile değil gibi siyahlıktan çok sarılık var karında ben de ondan dolayı karantina akvaryumuna alıp yukarıda bahsedilen tedaviyi uyguluyorum. Şu an için hareketliliği ve yem yemesi gayet iyi. normal koşullarda 2 gün bitkisel(Sera guppy gran ve pro algea) 1 gün de protein ağırlıklı besliyorum(vipan, tetra min). haftada 1 de sarımsaklı yem(ahm) ve canlı artemia veriyorum. 3 günde 1 de %20ye yakın su değişimi yapıyorum dinlenmiş çeşme suyuyla. Önerileriniz nedir? Sizce balıklarım neden hasta oluyor? Tedavi yöntemimde bir hata var mı tavsiyeleriniz nelerdir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.