ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ozan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mayıs 2007 14:17
Son Ziyaret:
29 Ağustos 2012 23:02
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan
Doğum Tarihi:
04 Eylül 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Mühendis / ERP
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan Tezer / Golden Retriever Lover / ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) Danışmanı

SON 10 MESAJI

Nitrit-Nitrat Döngüsü
Merhaba Mahmut Bey,
Acikcasi sump'i ben yapayim diye planlar internetten toplarken, akvaryumcuda hazirini buldum.. Yaklasik 30 lt.
Akvaryumda 200 lt gibi. icinde 2 tane 650 lt/saat (yada 750 olabilir) powerhead ve sirkulasyonu saglayan 450 lt/saat pompa var.

=====

Peki akvaryum icerisindeki toplam su, sump icerisinden 1 saatte kac kere gecmelidir gibi bir formul var mi.. Yaklasik ta olsa.. (Mahmut Beyin dedigi gibi yaklasik 5 kere zannedersem)
Ve PowerHead ile ilgili bir lt/saat orani...
Yani akvaryumu, t saatte, x kere cevirmelidir gibi..Ozan2007-08-20 20:24:54
Nitrit-Nitrat Döngüsü
Merhaba,
Benim 4-5 aylık, 200 lt akvaryum, 35 lt kadar sump'ım var.İçeriside sadece bir maroon clownfish besliyorum şimdilik. Haftada yaklasık %10 turkuaz su ile değiştiriyorum. Sump'taki PS'den sonra suyun ilk filitrelendiği elyafı haftada bir değiştiriyorum.İçerisinde 25 kg kadar canlı kaya var gibi.Testleri her hafta sonu yapıyorum ama her nedense NH3/NH4 0.25 'in altına düşmüyor, en iyi ihtimalle, ki renk tonundan anladığım kadarıyla 0.20 oluyor. Bunun nedeni ne olabilir. Bir yerlerde feci bir yanlışlık mı yapıyorum acaba?
 Mesela aylardır sifonla 3-4 mm'lik mercan kırıklarını hiç almıyordum, temizledim, hala değerler aynı.Sump'ın içi de sünger ve iri 4-5 cm'lik mercanlarla dolu. Acaba onları mı temizlemeliyim, ama yararlı bakteriler?
Ne dersiniz? lafayette2007-08-16 16:56:53
Temizlikçi Karideslerim Öldü..
Neyse.. tüm yorumlara teşekkürler..
Artık akvaryumda 2 camel shrimp, ve bir clown yaşıyor..  Ve kırmızı algler..
Temizlikçi Karideslerim Öldü..
[QUOTE=batuhanbayram]Miyadı dolmuş, eceli gelmiştir. Karidesler zaten uzun yaşamazlar, bu nedenle alırken küçük ve yavru karidesleri seçmek akıllıca olur.[/QUOTE]
 
Aynı anda olmaları şaşırtıcı.. Farzedelim ki aynı ana denk geldi, o zaman iyi, en azından bir açıklama var artık demektir.. Benim derdim muhtemel bir problem varlığı.. (Çok CSI seyretmekten oluyor bunlar hep Wink  )
Ozan2007-07-06 12:10:31
Temizlikçi Karideslerim Öldü..
Bu sefer kabukların içi dolu, eğer yanılmıyorsam.. Tek merak ettiğim aynı anda ikisininde pufffffff oluşu..
Temizlikçi Karideslerim Öldü..
Pek ümidim yok ama umarım dediğiniz gibidir.. Cevap için teşekkürler..
Temizlikçi Karideslerim Öldü..

Çok düzenli değil, bazen birkaç gün şaşıyor ama 10 günde bir gibi %10 değişim yapıyorum..

Bu olaydan belki de bir hafta önce değişim yapmıştım, hiçbir değerde değişiklik yoktu..
 
Hatta sık sık kabuk değiştiriyorlardı, bilgisizce birşey yapmış olmaktan çekiniyorum ama çözemedim..
Temizlikçi Karideslerim Öldü..

Merhaba,

Her nasıl oldu anlamadım, bugün işten geldiğimde, 2 camel karidesimi (üzeri kırmızı çizgili, hörgücü var), 2 temizlikçi karidesin ölüsünü yerken buldum.. 2 aydır, mutlu ve sağlık bir şekilde yaşarken bir günde, hemde ikisi birden nasıl ölmüş olabilir.. Daha düne kadar clown'ı temizliyorlar, yem peşinde koşuyorlardı.. Karides bile olsa, bir canlıyı kaybetmek üzücü :(
Su kimyasında bir problem yok, herşey normal çalışıyor, maroon clown (ki tek balığım) mutlu, sıcaklık 27 C gibi.. Sebebini bir türlü çözemedim ama genede %10 gibi su değişikliği yapıp, geri kalan kırıntıları, kabukları, bıyıkları akvaryumdan uzaklaştırdım.. (Hala yedikleri parçaları onlara bıraktım). Sizce neden olabilir..
Kontrollü Soğutma
Merhaba,
"sacitzeren" arkadaşın dediklerinin kelimesine bile katılmak mumkun değil.. Herşey layıkıyla yapılmalı, yoksa vazgeçilmeli hatta araştırıp hiç bu işe girişilmemeli.. Bu deliler gibi para harcayın demek manasına gelmiyor, dikkat.. Delice yapılması gereken tek birşey var; "Araştırmak"..
Tabi ki mümkün olduğunca DIY, ki bu zaten amatör ruhun, hobiciliğin bir parçası ama "at bir şişeyi soğusun" değil.. Herşeyden önce CANLILARA saygı..
Ozan2007-07-03 09:09:52
deniz akvaryumunda soğutucu
[QUOTE=percula] [QUOTE=Ozan]Bende tuzlu akvaryumu konusuna yeni başlayanlardanım.. Yani 24-25 C ideal, 27-28 C gibi cok dert yok, 30 C uzerine cikma egilimi baslarsa kritik olarak anlayabilir miyim..

Birde sogutucu yerine sanki cok daha ucuza klima alip genel odayi normal sicakliklarda tutsam daha pratik olur sanki.. Evet elk bedeli olacakir ama o da benim konforum olsun :)[/QUOTE]

Benim akvaryumun durduğu odada da klima var. Denedim olmadı. Akvaryumun ısısını sabit tutmak için oda ısısınıda sabit tutmak gerekiyor. Ayrıca akvaryumu 25 derecede sabit tutmak için klimayı 21 - 22 derede tutup sürekli çalıştırmak gerekir. ( gece - gündüz ) Elektrik bedelini bir daha hesaplayın isterseniz.

Saygılarımla
[/QUOTE]
 
Belki ikimizde haklıyız, evin yapısına, yönüne, izolasyona.. vs bağlı belkide, bilmiyorum. Benim evde birde Golden Retriever'ım var.. Hem onu, hemde akvaryumu düşünerek klima kullanıyorum. Şu anda yazmadan önce tekrar kontrol ettim, klima 25 C'ye ayarlı (ve fatura şişmiyor), oda sıcaklığı 26 gibi, Akvaryum sıcaklığıda 27 C.. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.