ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Morphling
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Ekim 2009 21:10
Son Ziyaret:
17 Kasım 2024 14:56
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan Reis
Doğum Tarihi:
05 Ağustos 1985
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

20 L - Bitkili akvaryum denemem
[QUOTE=mehmet_bosnak]Merhabalar
Serkan Bey , harika olmuş ellerinze sağlık.
Ama içinde canlı olmayınca bence yavan kalıyo biraz :)
Bir kaç kiraz karides veya bir çift beta düşündünüzmü hiç?
[/QUOTE]

Mehmet Bey, teşekkür ederim.

Bu eleştiriyi daha önce de aldım. Tebessüm 

Akvaryumda farklı canlılar bulunmaması yemleme, temizlik sıklığının artırılması gibi sorumluluklardan kaçmak isteyişimden kaynaklanıyor sanırım. Akvaryumun küçüklüğü beta eklememek, suyun gazoz kıvamında olması ise karideslerden vazgeçmek için elimde hazır bulunan bahaneler. Kısacası, eklenen canlıların bu akvaryumda çok da mutlu olamayacağına inanmış durumdayım.

Akvaryumların genel işlevinden uzaklaşıyor olsam da, benim şu an için tek amacım bitki yetiştirmek. Bu akvaryuma eklenen her canlı, bana göre arkaları sıklıkla temizlenmediği sürece kurulan düzenin ömrünü azaltacaktır. Belki akvaryumum sonraki doğuşunda düşük destekli bir moss akvaryumuna dönüşür ve karides besleme fırsatını tekrar yakalarım.Tebessüm

Saygılar

20 L - Bitkili akvaryum denemem
[QUOTE=yagiz666]Kadın çorabımı o tam çözemedim.Tankınız çok güzel gözüküyor yanlız sorularım olucak.
rıccıaları neye sardınız.
rıccıaları sardıgınız şeyin içine ne koydunuz.
[/QUOTE]
 
Riccialar, sineklik tülüne sarıldı ve sarmaların tabanda kalması için içlerine cam boncuklar eklendi. O anda evde boncuklardan başka alternatif bulamadım. Siz boncuklar yerine ufak taşlardan yararlanabilirsiniz.
 
 
 
20 L - Bitkili akvaryum denemem
Akvaryumun son halinden birkaç kare Tebessüm
 
 
 
 
 
Kurulumdan beri ufak diatom oluşumları haricinde yosun problemi ile karşılaşmadım. Başta 6 saat olan aydınlatma süresi şu günlerde 7.5 saat olarak devam etmekte.
 
3 günde bir su değişimi ve gübreleme yapmaktayım.
 
Riccia fluitans 'sarmaları'Tebessüm 20 gün içinde hızlı bir şekilde büyüdü ve tabanı kapladı. Akvaryuma kaçak olarak gelen Glosso ve cubalar da gelişim gösterdiler.
 
Bu arada, akvaryum kurulum aşamasında iken Tevfik Bey'in de belirttiği gibi Seachem Onyx Sand -her ne kadar şu anda akvaryumda bulunması yersiz olsa da- suyu aşırı miktarda sertleştirdi. Suyun buharlaşması sonucunda camlarda giderilmesi zahmet gerektiren izler kalıyor. Bitkili akvaryumlar için çok uygun bir substrat değil gerçekten.
 
Saygılar
 
 
 
 
Morphling2010-01-02 22:58:46
20 L - Bitkili akvaryum denemem
Son mesajımı yazalı nerdeyse bir ay olmuş, tekrar merhabalar.
 
Öncelikle asıl kullanmak istediğim bitki Utricularia graminifolia olsa da, tabanda şimdilik Riccia fluitans kullanmaya karar verdim.
 
İthalatçı firmanın sözü üzerine bitkilendirme öncesi 1 aylık bekleyişim daha da uzayacak gibi görünüyordu. Son olarak bana bildirilen "Bayramdan 10 gün sonra" tarihi de geçti ve müşteri hizmetlerine gönderdiğim yeni maillere cevap alamıyorum.
 
Bitkileri tabana sabitlemek için kullandığım yöntem işe yarar mı bilmiyorum. Çalışma biraz da deneme amaçlı oldu. Başarısızlık halinde yeniden Utricularia graminifolia edinme yoluna gitmeyi planlıyorum.
 
Diğer bir değişiklik ise; mayalı sistemden, tüplü sisteme geçiş.
 
Birkaç fotoğraf;
 
 
 
Bitki gelişimini ilerleyen günlerde fotoğraflayıp, sizlerle paylaşacağım.
 
Saygılar
20 L - Bitkili akvaryum denemem
[QUOTE=gokmen]Merhaba
Belki biraz eğim verirseniz derinlik algısı daha fazla olabilir,
Aslında dizayn tamamen zevk meselesi nasıl hoşunuza gidiyorsa öyle kalması daha çok mutlu eder, ancak özellikle küçük tanklarda bir miktar tekniğe uymak gerçekten işe yarıyor.
[/QUOTE]
 
Gökmen Bey, ben de değişikliğe gitmeyi düşünüyorum bitki ekimi öncesinde. Önerinizi dikkate alacağım.
 
Teşekkürler.
20 L - Bitkili akvaryum denemem
[QUOTE=duhan turk]

Serkan Bey,simdiden cok guzel bir tank olacagi belli.Yabanci formlarda imrenerek baktigimiz tanklari yavas yavas formumuzda gormeye basliyoruz.Herseyi cok detayli dusunuyosunuz.Canli olarak alglerle savastan sonra ne dusunuyosunuz?Eger temin edebilirseniz rasbora galaksiyi onerebilirim.Gercekten cok harika baliklar.Ama nesli tukenme tehlikesi olan canlilarUtangaç

Favorilerime ekledim.takipcinizimGöz%20Kirpmabasarilar
[/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Duhan Bey. Bitkili tanklara olan ilgi ülkemizde son yıllar içinde katlanarak arttı. Yurt dışında bulunan ürün çeşitliliğinin ülkemizde de var olması durumunda üst düzey tankların ortaya çıkacağına eminim.
 
Benim akvaryumum ise şu durumda cansız sayılır. Malesef henüz ortada bir sonuç yok. Tecrübe eksiliğimi de göz önüne alırsak, büyük hevesle başladığım işi nasıl bitiririm bilmiyorum. Kısacası, düşüncelerden çok alınan sonuç önemli. Tebessüm
 
Alg yiyiciler haricinde canlı eklememeyi düşünüyorum aslında. Özellikle bu kadar küçük hacimlerde balıkları -ki buna gruplar halinde beslenmesi gereken bazı alg yiyici cinsler de dahil- memnun edecek koşulların sağlanması zor.
 
Saygılar   
20 L - Bitkili akvaryum denemem
Ott-Lite masa lambaları Amerikalı hobiciler tarafından sıkça kullanılmakta. Özellikle linkteki  'Bitki Gelişimi Paketi' gerçekten harika sonuçlar vermekte ve ucuz sayılabilecek bir fiyatta. İşin buraya kadar olan kısmı Amerikan müşterileri için güzel.
 
Ott-Lite aslında bir Amerikan firması ve ürünlerini 120V - 60 Hz'lik voltaj-frekans kombinasyonu için üretiyor. Firma ile yazışmalarım sonucunda; basit olarak bir transformatör kullanıp 120V elektrik ile  ürünün çalıştırılabileceğini ancak ideal çalışma frekansının sağlanamamasından dolayı, durumun ısınma problemlerine ve lamba ömründe azalmaya yol açacağını öğrendim. Bunun üzerine, ürünlerden vazgeçmek üzere iken, firma yetkilileri beni yeni yeni faaliyete geçmekte olan ve 220V-50Hz uyumlu lambalar üreten İngiltere şubelerine yönlendirdiler.
 
İngiliz şubelerinde 'Bitki Gelişimi' etiketli ürünler yoktu malesef. Bu konuyu kendilerine sorduğumda, özel okuma lambaları ile de 'Bitki Gelişimi' etiketli lambalara yakın sonuçlar elde edeceğim söylendi. Söylenenler beni ikna etmişti fakat satın alma aşamasına gelindiğinde 2 lamba için toplam £79.80 tutan miktar üzerine, £69.75 shipping ücreti istemeleri üzerine kibarca yollar ayrıldı.
 
Lafı daha fazla uzatmayayım. Ürünleri son olarak ebay.co.uk'den her biri için £30 ödeyerek aldım. Shipping ücreti ise £12.40 tuttu.
 
Sonuç olarak, ben de lambaların performansını en az sizin kadar merak ediyorum. Amerika'dan getirilip sorunsuz şekilde çalıştırılabilse, Amerika fiyatları ile kesinlikle alınmaya değecek bir ürün. Umarım verim alabilirim.
 
Lambaların kullanıldığı bir akvaryum;
 
 
 
     
Saygılar
 
Morphling2009-11-16 20:31:36
20 L - Bitkili akvaryum denemem
[QUOTE=emreutku]
Serkan bey misket gübre araştırmalarıyla ilgili bir başlık var;
 
Dediğiniz gibi tropica kapsülleri  mikro elmentlere ek olarak makro (Nitrat ve Fosfor) da içeriyor. Bu nedenle sizinde belittiğiniz gibi oturmuş akvaryumlarda kullanılması öneriliyor.
 
Bu durumda size katılıyorum...
[/QUOTE]
 
Teşekkürler Tevfik Bey.
 
Açıkçası, foruma çok aşina değildim son günlere kadar. Şu anda birçok konuyu zevkle takip ediyorum.
 
Saygılar
Morphling2009-11-15 17:15:41
20 L - Bitkili akvaryum denemem
[QUOTE=Morphling]
Substratı değiştiremeycek olsam da, Seachem Flourish Tabs yerine Tropica Plant Nutrition+ Capsules kullanmaya karar verdim.
[/QUOTE]
 
Tropica'nın kapsüller için hazırladığı sayfada şu not dikkatimi çekti;
 
Note – the capsules contain nitrogen and phosphorus. It is therefore important that plants are thriving and are in growth when the capsules are added.
 
Sanıyorum Tropica kapsülleri göz ardı edilemeyecek miktarda makro destek içeriyor. Bu durum, yoğun bitkilendirmenin olmadığı tanklarda yosun sorunu oluşturabilecek gibi görünüyor.
 
Kararsız durumdayım. Flourish Tabs ile yola devam etmek başlangıç için daha mantıklı sanki. Yüksek kalsiyum miktarlarının bitki gelişimine zararı az miktardadır umarım.
 
Saygılar
Morphling2009-11-15 15:05:53
20 L - Bitkili akvaryum denemem
[QUOTE=Kartal77] Bu nano tanklar hoşuma gitmeye başladı benimde :) Umarım dilediğiniz gibi olur.

Malesef bu konuda tek katkım şu olabilir, hacim küçük olduğundan çok dikkatli davranmak gerekebilir bu nano işlerinde.Özellikle sıvı gübre konularında.Taban bitkileri konusunda zaten Emre bey çok güzel şeyler paylaşmış .
Tebrikler, bol şanslar.

[/QUOTE]
 
Teşekkürler Arif Bey.
 
Kurulumları kolay, fakat idame ettirilmeleri gerçekten zor. Hata payı çok çok az. Özellikle high-tech tanklarda.
 
Saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.