Yeni Akvaryum Alacagım
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 17:59
Arkadaslar ben yaklasık 70 Litre akvaryum alacagım... Bu hobide yeniyim. Birde ayriyetten 15 litre akvaryum var.Sizce ne türler beslemeliyim. Nasıl dekor etmeliyim akvaryumumu. 15 Litreyi büyük ihtimal yavruluk yaparım. Bana genel olarak hersey hakkında bilgi ve tavsiye verirmisiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 18:13
Merhaba,
Öncelikle tankımızın içini dışını adam akıllı silip temiliyoruz,ardından koyacağımız kayalara göre ince strafordan*parçacıklar kesiyor bunları kayaların yerlerine göre yerleştiriyoruz ardından güzel bir şekilde yıkayıp,kaynatıp,kurutup tekrar yıkayıp tozundan toprağından arındırdığımız kayalarımızı şekillerine uygun keserek yerleştirmiş olduğumuz straforlarımızın üzerlerine yerleştiriyoruz.. Kayaların kumdan önce konulma sebebi kumu kazan balıkların devirme riskleridir.. Ardından besleyeceğimiz türlere göre seçtiğimiz iyice yıkayıp tozunu ve olası salınımını attırdığımız kumumuzu ufak bir kürek yada kepçe yardımıyla kayalarımızdan kalan kısımlara ve kovuk olarak kullanılmasını düşünmediğimiz noktalara dolduruyoruz.. Ekeceğimiz bitkiler varsa suyu doldurmadan önce olası parazit ve mikro canlılardan arıttıktan sonra**elle yada bitki maşası yardımıyla ekiyoruz,susuz dikim suludan daha kolaydır.. Ardından akvaryum içerisine bir adet geniş fakat derin olmayan kap,bardak,yavruluk en olmadı neylon poşet koyuyor ve çeşmeden çekilecek bir hortum yada bidondan sifonlama yaparak akvaryumun içerisine tazzikli olmamak kaydıyla yavaşça suyumuzu dolduruyoruz.. Ben en çok yavrulukla dodurmaktan tarafım,yavaşça doldurulduğu vakit incecik deliklerinden kumu bulandırmadan suyu doldurabilirsiniz ayrıca şamandıralı olduğundan hortumla beraber yükselecektir,kumu bulandırma riskiniz kalmayacaktır,tabi tül değil sert plastik olanların kullanılması gerekmekte hem yavrular için tehlikeli olduğundan dolayı alternatif kullanım alanıda çıkmış oluyor,çöpe atmamış oluyoruz.. Tabi sadece çeşme yada damacana değil,güvenilir bir tanıdığımızın haftalık su değişimden alacağımızı suyuda ekliyoruz ki bakteri vs. yaralı oluşumlar daha çabuk olsun.. Su alacağımız kişinin tankında hastalık olmamasına dikkat etmeliyiz,etrafınızda akvaryumu olan birileri yoksa akvaryumculardan alınacak tüp bakteri kültürleride işinizi görecektir fakat bence en iyisi suyla aşılama yapmaktır.. Suyu doldurduktan sonra kullanacağımız filtre ve ekipmanlarını kuruyoruz,tankın içerisine bir tutam yem atarak tankı hiçbir canlı olmadan 1 hafta kadar boş çalıştırıyoruz,bu süre boyunca filtremiz bakteri kolonilerini toplamaya başlayacaktır ardından 1-2 hafta boş çalışan tankımıza 1-2 adet canlı ekliyoruz ki biyolojik döngü daha hızlı bir şekilde oluşsun,kurulumdan 3 hafta kadar sonra misafirleri çıkartarak asıl ev sahiplerini ekliyor ve kurulumu bitiriyoruz.. Eğer bitkisiz bir tank düşünüyorsanız ışıklandırmanızı kurulum süresince açmamanız daha iyi olur.. Kurulum bitiminde eklenen asıl canlıların adaptasyon süresince ışıklandırmayı kullanmamanız,ilk gün yemleme yapmamanız ve mümkünse canlıları gece ve loş bir ışıkta eklemeniz tavsiye edilir..
*: Parkecilerin sıkça kullandıkları mmlik kalınlıklarda incecik olanlardan tabi,kalınlar kurtulurda su yüzeyine fırlarsa ne aydınlatmada nede balıklarınızda hayır kalır,hatta zarar gören ışıklandırmadan dolayı elektrik çarpmasından akvaryumunuzdaki tüm balıkları kaybetme riskiniz dahi mevcut.
**: Kesinlikle tuz yada kimyasal kullanmamalı gözle görülür olanlarını elle yada ufak cımbız gibi bir aletle ayıklamalıyız,tuz bitkiye kimyasallarda bitkiye ve ekleneceği tankın balıklarına zarar verebilir..
Eksiğim hatam vs. varsa özelden mesaj atarsanız düzeltirim..
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 19:32
15 litrelik tankınızı büyük akvaryumda üretim yapmayacaksanız yavruluk yerine bitkili betta ya da karides akvaryumu yaparak değerlendirebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 22:08
Hm tesekkürler cevaplarınızı beklerim daha Bide Sarı Prenses Besleyebilirmiyim onunla beraber hangi balıklar yasar Sarı prenses Ciklet türünemi giriyor?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 07:15
Merhaba,
Tankınız sarı prenses için hacmen uygun değildir,cüce amerikanlara ve canlı doğuranlara bir göz atmanızı tavsiye ederim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 14:41
Hobiye ilk başladığımda 55 litrelik akvaryumumda 37 tane cikletim vardı . hacim sorun olmuyor ama çok fazla balık koyarsanız strese giriyorlar bu yüzden . 70 lt akvaryuma 2e 5d sarı koyabilirsiniz . Diğer akvaryumuda Yavruluk yapabilirsiniz . Yavrlar 3-4 cm olunca büyük akvaryuma koyabilirsiniz .
Sağlıklı balıklar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 16:41
Co2 İstemeyen ve bakımı kolay olan kücük bitkiler nelerdir.. Ogrenciyim bütçemi sarsmazsa iyi olur :D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2014 22:19
[QUOTE=Emre Kuzal]Hobiye ilk başladığımda 55 litrelik akvaryumumda 37 tane cikletim vardı . hacim sorun olmuyor ama çok fazla balık koyarsanız strese giriyorlar bu yüzden . 70 lt akvaryuma 2e 5d sarı koyabilirsiniz . Diğer akvaryumuda Yavruluk yapabilirsiniz . Yavrlar 3-4 cm olunca büyük akvaryuma koyabilirsiniz .
Sağlıklı balıklar
[/QUOTE]Hacim tabikide sorun olur,o zaman küvette dovii besleyelim olacak şeymi yani.. Hani yanlışı yapmışsınız,kabul etmek yerine bide haklı çıkartıp tavsiyelerde bulunuyorsunuz,70 litrede sarı prenses oluyorsa bardakta betta beslemekte sizin için normal bişeydir.. Önce araştırın sonra bilgi verin,yeni başlayan bir hobiciyi yanıltmanızın hiçbir açıklaması olamaz.
Sevgi ve Saygılarımla..
[QUOTE=CaptainEmir4]Co2 İstemeyen ve bakımı kolay olan kücük bitkiler nelerdir.. Ogrenciyim bütçemi sarsmazsa iyi olur :D[/QUOTE]
Merhaba,
Anubias türlerinin çoğu,java fern,moss türleri,tilki kuyruğu(Ceratophyllum Demersum),cabomba caroliniana,Limon(Hygrophila Corymbosa),Bodur Saz,Çınar(Hygrophila Difformis),elodea(Egeria Densa) gibi bitkiler yaşatması kolay,genellikle gübre takviyesine aşırı ihtiyaç duymayan,CO2 gerektirmeyen türlerdir.. Özellikle elodea'nın antibiyotik özelliği gösterdiği bazı forumlarda yer alan bi bilgidir ayrıca çok hızlı büyüdüğünden dolayı yosun oluşumuna karşı etkili bir bitkidir fakat bu özelliği aynı tankta bulunan diğer bitkiler için besin savaşında kaybetmek demek olacağından diğer daha yavaş gelişen bitkiler gelişimlerini durdurabilirler..
Tabi bakımları kolay olsada her zaman ışığa ihtiyaçları vardır,bitkili tanklar için florasan seçimini forumdaki birçok konuda bulabilirsiniz..
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Şubat 2014 18:52
Sagolun bu Cumartesi-Pazar 70-100 Lt arası akvaryum alıyorum Kesinleşti. Hangi tür bakiyim ve nasıl kurayım tam olarak anlatıcak birisi yokmu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir