Zeolit Ve Karbon İle Süzülmüş Su İle Su Değişimi


BlackantÇevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 229
BlackantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2023 18:10
Merhaba akvaryumum 40 litre bitkili lepistes akvaryumum var bugün su değişimi yapıcaktım ama aklıma nedensizce suyu karbon ve zeolit ile süzersem daha berrak olabileceği geldi birkaç forumdan'da bilgi edinerek bir şişenin içine fileye koyulmuş zeolit ve karbon koydum arkasını kestim sonra 5 litrelik bidonun üstüne koyup su değişimi için beklettiğim suyu döktüm bu şekilde su değişimi yaparsam yararları ve zararları nedir?[EDIT]Blackant,2023-01-08 11:44:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4930
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2023 13:41
[QUOTE=Blackant]bugün su değişimi yapıcaktım ama [B]aklıma nedensizce suyu karbon ve zeolit ile süzersem daha berrak olabileceği geldi[/B] birkaç forumdan'da bilgi edinerek bir şişenin içine fileye koyulmuş zeolit ve karbon koydum arkasını kestim sonra 5 litrelik bidonun üstüne koyup su değişimi için beklettiğim suyu döktüm [/QUOTE]
Dinlenmiş çeşme suyunuz yeterince berrak değil mi, ya da içeriğinde zararlı kimyasal madde karışımı şüpheniz mi var? Bu iki madde filtre sistemlerinde yaygın olarak kullanılır. Karbon kimyasal filtreleme için zeolit ise nitratı uzaklaştırmak için kullanılır bildiğim kadarıyla. Akvaryum suyunu berraklaştırması için defalarca filtreden geçmesi gerekiyor.

Zaten temiz değişim suyunuzu ayrıca önden bu maddelerle süzmeniz anlamsız, yararsız ve gereksiz. Sakıncasına gelince, yararlı mineralleri sudan uzaklaştırabilir, eğer akvaryumunuzdaki canlılara uygun değilse pH ve sertlik değerlerini istemediğiniz şekilde değiştirebilir. Her iki madde, gerek duyuluyorsa filtrelerde sınırlı sürelerde kullanılabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BlackantÇevrim Dışı

Kayıt: 03/07/2022
İl: Istanbul
Mesaj: 229
BlackantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2023 14:03
Aslında Amacım Berraklaştırmak Değil Kullandığım Çeşme suyunu Arıtmaktı su arıtma cihazları 1 litre suya fazla derecede atık su çıkartıyormuş o yüzden kurmak istemedim zeolit ve karbon'da arıtma cihazlarında tesislerinde kullanılan malzemelermiş o yüzden böyle birşey yapmıştım ama yinede içime sinmediği için boşaltıp tekrar düz çeşme suyu koydum su düzenleyici ekledim ve su değişimi yaptım. yakında high-tech akvaryumu kuracağım çeşme suyu Aktif Toprağın ömrünü bitiriyormuş bu Yüzden Arıtma Su Kullanmak İstiyorum Ama Etrafta Arıtma Sulara Karşı fazla atık su çıkarttığından sanırım bir önyargı var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ziyasenkayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2015
İl: Tekirdag
Mesaj: 862
ziyasenkayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2023 15:41
Aynen doğru, arıtma cihazı kullanıldığı miktara yakın atık suyu çöpe atıyor, ben de test ettim ve inanamadım. Yani sürahiyi doldurup musluğu kapattığım halde hala atık su akışı devam ediyordu. 5lt lik bir su bidonu ile kendi su arıtıcınızı yapabilirsiniz. Şişenin alt kısmını komple kesin, ağız kısmını sıkıca elyaf ile kapatın, ilk önce aktif karbon alın 1-2 kg, , üzerine 1-3mm yıkanmış dere kumu koyun, onun üzerine de yine musluktan gelecek kum vb pislikleri tutmak için tekrar elyaf serin. En üstteki elyafı kirlendikçe atıp yenisini koyarsınız. Aktif karbon sudaki klor, kireç gibi zararlıyı tutmak için ideal. Dere kumu da özellikle apartman gibi büyük merkezi su arıtıcılarında filtre malzemesi olarak kullanılıyor. Bu şişeyi büyük bir bidona üstten takıp, yada akvaryuma tutturabilirseniz, hortumla kısık miktarda akıtarak su değişimi yapabilirsiniz. Atık maddeler şişede kalacağı için atık su gibi bir sıkıntınız da olmaz. Ya da direk su düzenleyici kullanırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir