Beta Baligim Yuzmuyor

AsibaÇevrim Dışı

İl: Istanbul
AsibaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Saat 23 Dakika önce
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255121/050220250031051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255121/050220250031071.jpg[/IMG]

Merhabalar, 1.5 senedir bizimle olan betam son iki haftadir hareketsiz bu sekilde yatiyor. Cok nadir pozisyon degistiriyor. Daha once boyle bir kac sefer moralsiz oldugunda arastirarak sorunu cozmustum ancak bu sefer ne yaptiysam iyilestiremiyorum. Daha once bitki de koydum ancak bir etkisi olmadi bocek olusumuna neden oldu akvaryumda cikardim (aldigimda suda bekletip koymama ragmen)
Yem yemiyor hep boyle yatiyor. Kuyruk kenarlari solmus gibi ama yattigi icin emin de degilim. Balik konusunda acemiyim yanlisim varsa lutfen yol gosterin. Bir sey yapmadan once cok arastiriyorum onumdeki bir can sonucta. Baska bir akvaryumumda bir betam daha var o gayet saglikli. Acaba yaslanmis olabilir mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Taha YanıkÇevrim Dışı

İl: Zonguldak
Taha YanıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Saat 22 Dakika önce
Bitki nasıl böcek oluşturdu acaba?
Balık gidici gibi günlük su değişimi yapabilirsiniz ancak. Yemden kesilmesi çok kötü haber.

AsibaÇevrim Dışı

AsibaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Saat 17 Dakika önce
[QUOTE=Taha Yanık]Bitki nasıl böcek oluşturdu acaba?
Balık gidici gibi günlük su değişimi yapabilirsiniz ancak. Yemden kesilmesi çok kötü haber. [/QUOTE]

Yaa😢 umarim toparlar. Salyangozlar ve ne oldugunu cok cozemedigim bir kac bir sey olustu bilen birine danisarak cozduk sorunu baligimin sagligi da nesesi de yerindeydi. Ne olduysa son bir aydir yavas yavas oldu. Karni sis degil renk degisikligi kuyrukta yirtilma omurgada egrilik gozlemlemedim. Sadece kuyrugu yapisik gibi ama cok az kenarlardan o da bu kadar hasta eder mi bilmiyorim yattigi kullanmadigi icin mi onu da bilmiyorum. Cevabiniz icin tesekkurler az az her gun suyunu yenileyeyim

Taha YanıkÇevrim Dışı

İl: Zonguldak
Taha YanıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Saat 15 Dakika önce
Salyangoz zararlı değildir ama göz zevkine bağlı tabi[:)]. Bitkili tanklarda neden olduğunu sanıyorsunuz.

Japon & BetaÇevrimiçi

Japon & BetaÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 2 Saat 22 Dakika önce
[QUOTE=Asiba][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255121/050220250031051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255121/050220250031071.jpg[/IMG]

Merhabalar, 1.5 senedir bizimle olan betam son iki haftadir hareketsiz bu sekilde yatiyor. Cok nadir pozisyon degistiriyor. Daha once boyle bir kac sefer moralsiz oldugunda arastirarak sorunu cozmustum ancak bu sefer ne yaptiysam iyilestiremiyorum. Daha once bitki de koydum ancak bir etkisi olmadi bocek olusumuna neden oldu akvaryumda cikardim (aldigimda suda bekletip koymama ragmen)
Yem yemiyor hep boyle yatiyor. Kuyruk kenarlari solmus gibi ama yattigi icin emin de degilim. Balik konusunda acemiyim yanlisim varsa lutfen yol gosterin. Bir sey yapmadan once cok arastiriyorum onumdeki bir can sonucta. Baska bir akvaryumumda bir betam daha var o gayet saglikli. Acaba yaslanmis olabilir mi? [/QUOTE]

Öncelikle yemden kesilen balik muhtemelen gidicidir. 2 haftadır böyle yatıyor diyorsunuz keşke daha erken harekete gecseydiniz.

Akvaryumun ışığını kapatın ve açmayın.

Akvaryuma catappa yaprağı atın.

Akvaryumda ısıtıcı görmüyorum. 1.5 yıldır ısıtıcı yoksa bu kadar uzun yaşaması bile mucize denebilir. ( belki de vardır ben gormemisimdir.)

Isıtıcı alıp akvaryumun ısısını 27 dereceye getirin. Baligin olası ölümü durumunda diger balığınızda kullanırsınız.

Daha az girilen bir odaya goturme şansınız varsa güzel olur.

Son günlerde akvaryuma koyduğunuz yeni bir dekor var ise onu gözden geçirin. Suyu bozuyor olabilir.

Yem yememesi cok kötü olmuş. Yeseydi kurtarma ihtimalimiz yüksek olurdu.

Bu şartları saglarsaniz en azından ölürse ben elimden geleni yaptım dersiniz.

Isıtıcıyı hemen alın. En kötü diğer balığınızda kullanırsınız dediğim gibi.

Bir de mümkünse daha net bir resmini atın zoom yaparak.

AsibaÇevrim Dışı

AsibaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 1 saat 57 dakika önce
Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Tabiki iki haftadir beklemiyorum cesitli seyler denedim bir yol bulamayinca forumu buldum yazdim. İsigi gunde yarim saat kadar aciyorum sadece sanki cok hosuna gitmedigini farkettim resim cekerken belli olsun diye acmistim. Dekorlarin hepsi daha onceden kullandigim salinim vs icin bekletip kullandigim urunler. İsitici var aslinda ama on camdaydi foto net ciksin diye cekerken cikardim.
Sanirim yasi vardi aldigimda. Bu surec icinde su degisimi yapmami onerir misiniz yoksa sadece rahatsiz mi eder? Vitamin tarzi bir sey vermeli miyim? Daha net foto yakalamaya calisayim

[QUOTE=Japon & Beta]

Öncelikle yemden kesilen balik muhtemelen gidicidir. 2 haftadır böyle yatıyor diyorsunuz keşke daha erken harekete gecseydiniz.

Akvaryumun ışığını kapatın ve açmayın.

Akvaryuma catappa yaprağı atın.

Akvaryumda ısıtıcı görmüyorum. 1.5 yıldır ısıtıcı yoksa bu kadar uzun yaşaması bile mucize denebilir. ( belki de vardır ben gormemisimdir.)

Isıtıcı alıp akvaryumun ısısını 27 dereceye getirin. Baligin olası ölümü durumunda diger balığınızda kullanırsınız.

Daha az girilen bir odaya goturme şansınız varsa güzel olur.

Son günlerde akvaryuma koyduğunuz yeni bir dekor var ise onu gözden geçirin. Suyu bozuyor olabilir.

Yem yememesi cok kötü olmuş. Yeseydi kurtarma ihtimalimiz yüksek olurdu.

Bu şartları saglarsaniz en azından ölürse ben elimden geleni yaptım dersiniz.

Isıtıcıyı hemen alın. En kötü diğer balığınızda kullanırsınız dediğim gibi.

Bir de mümkünse daha net bir resmini atın zoom yaparak.

[/QUOTE]

Japon & BetaÇevrimiçi

Japon & BetaÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 57 dakika önce
[QUOTE=Asiba]Cok tesekkur ederim yardimlariniz icin. Tabiki iki haftadir beklemiyorum cesitli seyler denedim bir yol bulamayinca forumu buldum yazdim. İsigi gunde yarim saat kadar aciyorum sadece sanki cok hosuna gitmedigini farkettim resim cekerken belli olsun diye acmistim. Dekorlarin hepsi daha onceden kullandigim salinim vs icin bekletip kullandigim urunler. İsitici var aslinda ama on camdaydi foto net ciksin diye cekerken cikardim.
Sanirim yasi vardi aldigimda. Bu surec icinde su degisimi yapmami onerir misiniz yoksa sadece rahatsiz mi eder? Vitamin tarzi bir sey vermeli miyim? Daha net foto yakalamaya calisayim

[/QUOTE]

Isıcıyı görmemişim kusuruma bakmayın lütfen.

Su değişimi yapın. Suyun %30 civarını şimdi değiştirin. Günlük %20 civarı su değişimi yapmaya başlayın.

Akvaryumcularda rahatlıkla Catappa yaprağı bulabilirsiniz. Mutlaka alıp suyuna atın.

Işığı dediğim gibi hiç açmamaya çalışın.

Net bir kaç fotoğrafını atarsanız daha iyi bir yol izleyebiliriz.

AsibaÇevrim Dışı

AsibaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 dakika önce
Cok tesekkurler hemen yapragi edineyim

[QUOTE=Japon & Beta]

Isıcıyı görmemişim kusuruma bakmayın lütfen.

Su değişimi yapın. Suyun %30 civarını şimdi değiştirin. Günlük %20 civarı su değişimi yapmaya başlayın.

Akvaryumcularda rahatlıkla Catappa yaprağı bulabilirsiniz. Mutlaka alıp suyuna atın.

Işığı dediğim gibi hiç açmamaya çalışın.

Net bir kaç fotoğrafını atarsanız daha iyi bir yol izleyebiliriz. [/QUOTE]