ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SaRCoPhiLiuS
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3543
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 17 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5024 [0.67 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
180 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman Sülün
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1983
İl:
Tekirdag
Meslek:
C.İ.T.E.M.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman, Yönetici Eskisi, Tebdil-i Kıyafet Moderatör..

SON 10 MESAJI

Walstad Felsefesiyle Kurulan Akvaryum Tasarlayıp H
Bildirim gönderirseniz kesin görürüm, göndermezseniz denk gelirsem görürüm. Tabiki büyük bir zevkle iştirak ederim.[:iyi:]
Benim tecrube etmediğim tür yok denecek kadar az. Ama bu tecrubeler bilgi aktaracak kadar geçerli olmayabilir. Evet, kırmızı yanaklı su kaplumbağası da , kurbağada karmada denedim, baktım. Ben ekosistem yaratma hastasıyım. Artık öyleyim. Kendi kendine yeten ve dönen, az müdahale hatta hiç müdahale etmeden yaşayan sistem örnekleri diyelim.
Kaplumbağalar çok daha zor bu karma düşünceli tanklarda. Çünkü tankın bir numaralı avcısıdırlar. Kurbağa'ya gelince sizin almayı istediğiniz tür maalesef kör kadar göremeyen bir tür. Aç kalma ihtimali çok yüksek hele bir de rahatsız edilirlerse daha büyük sorun olabilir. Özel olarak beslerim, cımbızla v.b. ilgilenirim aç kalmasının önüne geçerim diyorsanız deneyebilrsiniz ama benim sistemime uymuyorlar. Ve tekrardan belirteyim temin ederken türe çok dikkat edin. Size yukarıda bahsettiğim türü afrika cücesi diye verirlerse, o görür, hızlıdır, avcıdır, kazıcıdır.

Denemenizde sorun yok lakin bu işler biraz tecrube ister. Mesela bir zaman sonra balıkların hal hareket ve durumlarından bazı şeyleri size fısıldayabiliyorlar.. Ben bu fısıldamayı duymadan böyle tanklara yönelmemeyi tavsiye ediyorum sadece. Ve kurbağa elzem değil..
Neocaridina Karidesler Hk.
Neocaridinalar, caridina türleri gibi çiftleşme sonrası değişik formlar yakalamak olmuyor. Eşeyledikçe, çoğaldıkça vahşi form olan şeffaf renge döner, dönecektir. Seleksiyon ile renkler idame ettirilmektedir.
Lepistes Akvaryumum Nasıl Olmuş Ortamı Nasıl
O kayaçları çıkarıp oraya kök eklemesi ve bitki arttırımı, özellikle najas, difformis gibi yavruların saklanabileceği türler. O kayalar hem su hacminden çalıyor hem de görselliği bozuyor. Kök kullanın, ribbed wood, flame wood, mangrow, yati v.b. beğendiğinizi.

Dip çekimi elzem değil, kaba pislikleri alır, görsellik için. Su değişimi elzem, karıştırılmasın.[EDIT]SaRCoPhiLiuS,2026-04-24 11:40:08[/EDIT]
Sizin almanız gereken dediğiniz gibi Afrika Cüce Kurbağası bu; [URL]https://www.akvaryum.com/hymenochirus_boettgeri_afrika_cuce_kurbagasi_surungenr_35_1032.asp[/URL]

Piyasanın %95'i benim dediğimi yani bunu (ekseri albinosunu, beyazını yani) [URL]https://www.akvaryum.com/xenopus_laevis_penceli_afrika_kurbagasi_surungenr_35_1030.asp[/URL] Afrika Cüce Kurbağası diye satıyor.

Şimdi bunu anlamak, birbirinden ayırdetmek çok kolay.

İlk olarak ön ayaklarına bakacaksınız. Perdeli ise orjinal yani gerçek cüce kurbağa, yok parmakları sayılıyor gibiyse, ayrıksa bu kazıcı ve avcı tür olan büyüyen sahte afrika cüce.

İkinci olarakta gözlerinin yerine dikkat etmelisiniz. Gözler yanlarda ise gerçek cüce, üstte ise yine sahte cüce kurbağa.

Her ikisinin de albinosu olur.

Hobihanem'den alıcaksanız, Hobihanem'de yanlış olmaz, bilgili ve tecrubeli bir üreticidir.
Işık Önerisi
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/armatur_powerled_olculerinize_gore_destek_verilir_i90420.asp[/URL]

Gayet başarılı bir üyemizdir, icraatları ortadadır. Bir görüşün derim..
Kurbağa illa olacaksa çok iyi tür belirlemesi yapmalısın. Bu işi alacağın yere bırakırsan o iş bu linkteki (albinosu) olur ve bu da kazıcı ve avcıdır. [URL]https://www.akvaryum.com/xenopus_laevis_penceli_afrika_kurbagasi_surungenr_35_1030.asp[/URL]
Bunlar Nedir?
Bio film denebilir. Salyangozlar, vatozlar yemeye bayılırlar.
Bu Hangi Tür Ve Dışı Erkek Ayrımı Nasıl Oluyor
Bu fotoğrafla yorumlamak zor ama kakadu sanırım. Dişi erkek ayrımı bu türlerde kolay. Erkek renkli, dişisi mat, renksiz olur. Cüce Amerikanların hemen hemen hepsinde bu geçerli gibi. Dişi-erkek net ayrılır renklerinden.
Kararsızlık !
Discus yapın. Her renk tonlarından bir adet yetişkin temin edin. Hem sizin evinizdekiler, hem misafirliğe gelenler, hem de siz büyülenin.. Birazcık maliyet ve bakım ister o kadar. Ama Discus karması müthiş etki ve keyif verir.

Link buldum editi; [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/karma_discus_k982058.asp[/URL][EDIT]SaRCoPhiLiuS,2026-04-22 11:08:36[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.