ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Marlin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Mart 2011 22:59
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ali Ünsal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ali Ünsal
SON 9 MESAJI
Bir akvaryuma bu kadar balık :)
Panayır yeri gibi olmuş gerçekten
Çok renkli, cıvıl cıvıl ve açıkçası tam da sevdiğim bir akvaryum tablosu oluşturmuşsunuz ama balıklarınızın geleceği için biraz endişeliyim
O kadar balığı o akvaryumda mutlu etmeyi, sağlıklı yaşatmayı başarabilirseniz bir çığır açarsınız hobide
Eğer bunu başarırsanız mutlaka nasıl yaptığınızı da paylaşın bizimle 
Panayır yeri gibi olmuş gerçekten

Yeni başladım 80x40x50 Lepistes
Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun. Bitki çeşitliliğini artırır ve bir de arka fon eklerseniz (siyah mesela) çok daha güzel olur. Makrakantayı çıkarıp birkaç tane daha çöpcü eklemenizi öneririm. Çöpcüler sürü halinde hareket etmeyi severler, tek başına strese girip ölecektir muhtemelen. Makrakanta ise oldukca irileşen bir tür olduğu için ilerde zaten akvaryumdan çıkarmak zorunda kalacaksınız...
Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun. Bitki çeşitliliğini artırır ve bir de arka fon eklerseniz (siyah mesela) çok daha güzel olur. Makrakantayı çıkarıp birkaç tane daha çöpcü eklemenizi öneririm. Çöpcüler sürü halinde hareket etmeyi severler, tek başına strese girip ölecektir muhtemelen. Makrakanta ise oldukca irileşen bir tür olduğu için ilerde zaten akvaryumdan çıkarmak zorunda kalacaksınız...
Sadeliğin Zerafeti
Akvaryumunuz son derece ferah olmuş, tam da Oscarların sevdiği gibi
Kum seçiminiz de dekor olarak kullandığnız kayaları belirginleştirmiş ve ortaya çok estetik bir görüntü çıkmış ama (tam olarak sebebini bilmesem de
) Oscar akvaryumunda koyu renk kum tavsiye ediyor tecrübeli akvaristler. Saygılar...
Akvaryumunuz son derece ferah olmuş, tam da Oscarların sevdiği gibi

sump için...
Mehmet Bey'in dediği gibi zeolit en hızlı çözüm. Seramik halkaların temel fonksiyonu varsa çok iri atıkların tutulması ve filtreye giren suyun diğer filtre malzemelerine eşit dağıtılması. Pütürlü yüzeyi sayesinde aynı zamanda bakterilerin kolonileşmesine de imkan sağlıyor.
Mehmet Bey'in dediği gibi zeolit en hızlı çözüm. Seramik halkaların temel fonksiyonu varsa çok iri atıkların tutulması ve filtreye giren suyun diğer filtre malzemelerine eşit dağıtılması. Pütürlü yüzeyi sayesinde aynı zamanda bakterilerin kolonileşmesine de imkan sağlıyor.
sump için...
Mekanik temizlik yeterliyse suda yüzen partikül miktarı fazla olmaz ve bu yüzden su berraklaşır. Sudaki sarılık büyük ihtimalle amonyak kaynaklıdır. Kömürün salınım yapması ihtimalinden bahsedilmiş, ben hiç kömür kullanmadım ve bu konuda bir şey diyemeyeceğim ama karbonun kesinlikle salınım yapmayacağını biliyorum. Karbon içindeki mikro çatlaklar sayesinde pek çok kimyasal maddeyi absorbe ediyor ve haliyle bir süre kullanılıp bu çatlaklar dolduktan sonra emme özelliğini kaybediyor. Temizlik işlevini daha fazla yerine getiremiyor ama bu daha önce emdiği kimyasalları geri salacak anlamına gelmiyor. Uzun lafın kısası size daha iyi bir filtre sistemi lazım. Mutlaka kendim yapacağım diyorsanız biraz daha büyüğünü yapın. Forumda pek çok örneği var. Saygılar...
Mekanik temizlik yeterliyse suda yüzen partikül miktarı fazla olmaz ve bu yüzden su berraklaşır. Sudaki sarılık büyük ihtimalle amonyak kaynaklıdır. Kömürün salınım yapması ihtimalinden bahsedilmiş, ben hiç kömür kullanmadım ve bu konuda bir şey diyemeyeceğim ama karbonun kesinlikle salınım yapmayacağını biliyorum. Karbon içindeki mikro çatlaklar sayesinde pek çok kimyasal maddeyi absorbe ediyor ve haliyle bir süre kullanılıp bu çatlaklar dolduktan sonra emme özelliğini kaybediyor. Temizlik işlevini daha fazla yerine getiremiyor ama bu daha önce emdiği kimyasalları geri salacak anlamına gelmiyor. Uzun lafın kısası size daha iyi bir filtre sistemi lazım. Mutlaka kendim yapacağım diyorsanız biraz daha büyüğünü yapın. Forumda pek çok örneği var. Saygılar...
sump için...
Öncelikle yeni bir şeyler üretme çabanız için sizi tebrik ediyorum ama yaptığınız filtre sisteminin SUMP ile uzaktan yakından alakası yok. Bahsettiğiniz hacimdeki bir filtrenin etkili çalışsa bile bildiğiniz iç filtrelerin ötesine geçebileceğini sanmıyorum. Zaten akvaryum suyunuzun sarı olması da bunun göstergesi. Filtreniz bir miktar mekanik temizlik yapıyor belki ama biyolojik temizlik yapmadığı kesin...
Öncelikle yeni bir şeyler üretme çabanız için sizi tebrik ediyorum ama yaptığınız filtre sisteminin SUMP ile uzaktan yakından alakası yok. Bahsettiğiniz hacimdeki bir filtrenin etkili çalışsa bile bildiğiniz iç filtrelerin ötesine geçebileceğini sanmıyorum. Zaten akvaryum suyunuzun sarı olması da bunun göstergesi. Filtreniz bir miktar mekanik temizlik yapıyor belki ama biyolojik temizlik yapmadığı kesin...
Dip çekimi yeni fikir
"Taban filtresi" yada "dip filtresi" yazıp arama yaptığınızda çok sayıda proje bulursunuz. Hatta uğraşmayım derseniz piyasada hazır satılan taban filtreleri de var. Temelde bahsettiğiniz her iki yolla da çalışan dip filtreleme sistemleri var. Dipten su çekme prensibiyle çalışanlar daha etkili ama sık sık tıkanma sorunu yaşanabiliyor. Bunu önlemek için tel sineklik, elyaf benzeri ön filtreleme malzemeleri kullanılıyor ama akvaryum tabanını çöplüğe döndürüyor tüm bu malzemeler. Filtreden gelen suyu kumun altından püskürten sistemler daha sorunsuz. Hem kumun altında aşırı atık madde birikimini engelliyor hem de kumları havalandırarak bakteri yaşamına daha uygun hale getiriyor. Bunun kötü yanları da hem iç hem dış filtrenizin daha fazla yorulması ve bakım sıklığının artmasına sebep olması, çünkü normalde dip çekiminde suyla birlikte akvaryum dışına attığınız pisliğin büyük bölümü havalanarak filtrelerin içine doluyor. Anlayacağınız belki dip çekim aralıkları artıyor ama bu defa filtrelerinizi daha sık temizlemeniz gerekiyor. Tercih sizin...
"Taban filtresi" yada "dip filtresi" yazıp arama yaptığınızda çok sayıda proje bulursunuz. Hatta uğraşmayım derseniz piyasada hazır satılan taban filtreleri de var. Temelde bahsettiğiniz her iki yolla da çalışan dip filtreleme sistemleri var. Dipten su çekme prensibiyle çalışanlar daha etkili ama sık sık tıkanma sorunu yaşanabiliyor. Bunu önlemek için tel sineklik, elyaf benzeri ön filtreleme malzemeleri kullanılıyor ama akvaryum tabanını çöplüğe döndürüyor tüm bu malzemeler. Filtreden gelen suyu kumun altından püskürten sistemler daha sorunsuz. Hem kumun altında aşırı atık madde birikimini engelliyor hem de kumları havalandırarak bakteri yaşamına daha uygun hale getiriyor. Bunun kötü yanları da hem iç hem dış filtrenizin daha fazla yorulması ve bakım sıklığının artmasına sebep olması, çünkü normalde dip çekiminde suyla birlikte akvaryum dışına attığınız pisliğin büyük bölümü havalanarak filtrelerin içine doluyor. Anlayacağınız belki dip çekim aralıkları artıyor ama bu defa filtrelerinizi daha sık temizlemeniz gerekiyor. Tercih sizin...
Akvaryumumdan Son Manzaralar
Akvaryumunuzun dekoru hoş olmuş ama kapağın üzerindeki hava motoru dikkatimi çekti. Hava motorunun su seviyesinden yüksek olması sifonlama riskini ortadan kaldırıyor ama pek hoş bir görüntü olmamış. Onun yerine tanesi 1-3 TL'ye satılan küçük bir (hatta garanti olsun diye iki adet) check-valve alsanız motoru dolabın içine saklayabilirsiniz. Böylece hem görüntü hem gürültü kirliliğinden kurtulursunuz. Bir de bana siyah fon daha hoş durur gibi geldi. Saygılar...
Akvaryumunuzun dekoru hoş olmuş ama kapağın üzerindeki hava motoru dikkatimi çekti. Hava motorunun su seviyesinden yüksek olması sifonlama riskini ortadan kaldırıyor ama pek hoş bir görüntü olmamış. Onun yerine tanesi 1-3 TL'ye satılan küçük bir (hatta garanti olsun diye iki adet) check-valve alsanız motoru dolabın içine saklayabilirsiniz. Böylece hem görüntü hem gürültü kirliliğinden kurtulursunuz. Bir de bana siyah fon daha hoş durur gibi geldi. Saygılar...
japon balıklarım var
Eski bir Japoncuyum, uzun yıllar besledim. Bahsettiğiniz şeyi yalnızca yem verdikten sonra yapıyorlarsa endişe edilecek birşey yok. Japon balıkları doymak bilmez hayvanlardır. Doymak bilmezliği mecazi anlamda kullanmadım
Gerçekten tokluk hisleri yoktur. Su yüzeyine baloncuk çıkararak suyu taramaları her yem kırıntısı tüketme arzularından kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Ben çok sefer, bırakın yem kırıntılarını, su yüzeyinde yemlerden kaynaklanan ince belli belirsiz yağ tabakasını bile bitirene kadar sabırla suyu copurdatarak gezindiklerine şahit oldum.
Tabi siz yine de akvaryumunuzu düzenli havalandırmayı ve filtrasyonu ihmal etmeyin.
Eski bir Japoncuyum, uzun yıllar besledim. Bahsettiğiniz şeyi yalnızca yem verdikten sonra yapıyorlarsa endişe edilecek birşey yok. Japon balıkları doymak bilmez hayvanlardır. Doymak bilmezliği mecazi anlamda kullanmadım

SON MESAJLAR
- Şu Piresi Karahanlı, 23:35
Üye Portfolyo - Zebra Ciklet Yavruları Emiresin48, 22:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitkiler Mesutoviç, 22:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Kerevit Bakımı Ve Akvaryum Kurulumu Mesutoviç, 21:54
Diğer Tatlı Su Canlıları - High Tech Dutch Style yorgunsair, 21:41
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Yan Yüzüyor Kurafindux, 21:39
Yeni Üye Forumu - Demir Profil Mdf Giydirme Akvaryum Dolabı M0nty, 21:20
Akvaryum Tanıtımı - Theodoxus Anatolicus Hakkında M0nty, 20:55
Omurgasızlar - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum eackgzz, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili CoryCory, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Köşesinde Kırık Hakkında Emre karabas, 19:40
Yeni Üye Forumu - Yemler Hakkında Bilgi M0nty, 19:38
Yeni Üye Forumu - F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2 eackgzz, 19:07
Labirentliler Tanıtımı - Karides Türü Önerir Misiniz? Mesutoviç, 18:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mercan Kırığı Kumunu Nereden Bulabilirim? tevfikaktunc, 18:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hobide Yeniyim EfeC, 16:51
Yeni Üye Forumu - Küçük Akvaryumda Bakılacak Canlı Tavsiyesi scorpion26, 16:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Adi Salyangoz Aguamentist, 16:36
Yeni Üye Forumu - Amano Karidesi Arayışı Aguamentist, 16:27
Yeni Üye Forumu - Su Piresi Yaşatamıyorum(yeşil Su Sorunu) Aguamentist, 16:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sump Motoru Hortumu Arıyorum tevfikaktunc, 16:12
Filtre ve Sump Yapımı - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması AtaDemirci, 14:16
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Transgenetik Tetra Cinsiyeti Ve Yavrulatma Hk. abkaak, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Mütevazi Betta Akvaryumum Kurafindux, 12:08
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları Ne Zaman Ana Tanka Bırakılmalı ? Smet200146, 11:56
Canlı Doğuranlar - Transgenetik Tetra Yumurtası Hk Orhan76, 11:33
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryum Taban Çatlama İhtimali Hakkında ali, 07:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2 aylık japonun karnında kan topladı resim ekledim Hoppala, 03:32
Sazansıgiller - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 01:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:07
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerde Halsizlik Yaprak Delinmesi mrah, 00:14
Bitki Akvaryumları Genel - Orion Led Seçimi UmitKazanbey, 23:53
Yeni Üye Forumu - Yem Önerileri Hakkında Tuğrul Coşkun, 22:23
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Suyu Dinlendirme. Cyber_Scout, 22:22
Yeni Üye Forumu - Süs Havuzu Can T., 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu Mesutoviç, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Yumurta Almdr07, 21:34
Kedi Balıkları Forumu - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim Jemaisvu, 21:07
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi M0nty, 20:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camında Minik Beyaz Şeyler sahinsahiner, 18:39
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 16:54
Akvaryum Tanıtımı - Tds Değeri (1000 Ve Üzeri) emreatac, 16:15
Canlı Doğuranlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? abkaak, 15:50
Canlı Doğuranlar - Karma Betta H.polat, 15:45
Akvaryum Tanıtımı - Balıklarım Ölüyor... ahmetfiratozkaya, 15:36
Yeni Üye Forumu - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Orhan76, 13:43
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetranın Hastalığı Ne RadiantHydrogen, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Vatoz Renk Değiştirmiş Sizce Normal mi? UmitKazanbey, 12:56
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Yavru Fiyatına Damızlık Cüce Vatoz tetikk 22:53
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 22:18
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 22:18
- 2.67 Tüp Furcifer 22:01
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:01
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:01
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:01
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 21:58
- Cüce Vatoz mertank 21:52
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 21:19
- Full Set Hobi Sonu harunefe 21:19
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 20:32
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 20:32
- Salvinia Natans Ve Yeşil Su Kültürü ternapi 20:15
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 20:07
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:50
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 18:50
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 18:37
- Cardinal Tetra Ve Ember Tetra yagiz.sonmez 18:37
- Karışık Birçok Tür Vardır OrhuN Sarı 17:17
- 3d Fluval Edge Tarzında Yapılmış Sıfır Akvaryumlar zebercet 16:49
- Yavru Veren Genç Apisto. Macmasteri Çiftler rhn35 15:56
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 15:07
- Dragonstonekayalar Serdariekrem 14:19
- Akvaryumlar,aydınlatmalar, Dophin Şelale Filtreler Serdariekrem 14:19
- 40*40*40 Full Clear Akvaryum Wolkan 14:13
- 80x30x30 Bölmeli Akvaryumlar Wolkan 14:13
- Grindal Set Ve Mikrofex AtlasPoyraz 13:48
- Hongsloi Süper Red - Cacatuoides Triple Red German AtlasPoyraz 13:48
- Malawi Erkekleri AlisBaba 13:44
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 13:40
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 13:39
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:18
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:18
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 13:18
- Damızlık Mavi Karides Ve Helena Katil Salyangozla Başak u 13:17
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 13:05
- 50x25x25 Sumplu Akvaryum LEGEND59 13:05
- L Serisi Üst Vasıf Pleco Varyeteleri PlecoTown 12:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:51
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:51
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:51
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:51
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:51
- Anaç Boy Kiraz - Arı Ve Mavi Karides Aramaktayım Murat27 12:47
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:03
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:03
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:03
- Damızlık Full Red Dişiler Başak u 12:03
- E Blue Acara BirolKenar 11:56
KULLANICILAR
- 97 Online Kullanıcı, 55 Üye
Online Kullanıcılar
Ayktgnc,
ezzalisi,
xkurso,
oguzhanYeniBalik,
CERANOXE,
hayta1999,
JujuSeri,
sedaterdem,
inspector,
-RBG-,
Rafayel,
cetincarhifi,
BaldGuy,
mar76,
urzais,
cihan.borova,
Azizdurdenn,
Cyber_Scout,
darkaura,
Smet200146,
Amati340,
JaxTeller,
Erenguven,
cr7kaan7,
akvacy,
antiparazit0625,
UEK,
EKAR,
FatihSen,
mrah,
Ogulcan96,
yagiz.sonmez,
Aquasch,
Hidro Dinamik,
İsmail_96965,
ternapi,
ozkoktr,
Liga,
yorgunsair,
blokurlu,
vienn.,
emreyz,
Laetacara,
CevdetSERBEST,
Ouuz,
atrakhan55,
Emirhan1453,
AmatorLepistesci,
cebeci,
Kaya ankara,
Tataaa4325,
frkndkm,
frtna,
Tekin35,
Kemalk41,
beyazesekliprens,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.