ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Şubat 2021 15:24
Toplam Mesaj:
29 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Temel OCAK
Doğum Tarihi:
17 Mart 1985
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Donanımı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Temel OCAK
SON 10 MESAJI
Özel Üretim Cichlid Taşları
Doğal kayaların pisliğinden bıkan biri olarak merakla takip ediyorum konuyu. Umarım proje gerçekleşir. Satın alma sırasına bende dahilim :)
Doğal kayaların pisliğinden bıkan biri olarak merakla takip ediyorum konuyu. Umarım proje gerçekleşir. Satın alma sırasına bende dahilim :)
Demasoni Gerçekten Harika Balık
Merhabalar, bende demasoninin güzelliğine bayılıp aldım. 1erkek 2dişi 1ini kestiremedim?
Benim şöyle bir sorum olacak;
Demasonilerin dişileri birbirlerine titreme yapar mı?
Yani olay şöyle 1erkek dediğim hepsine titriyor. Yalnız başka bir balık bir ara bir dişiye titrerken görüyorum. Ben erkek diye şüpheleniyorum. Yani işin kısası sadece erkekler mi titrer ?
Merhabalar, bende demasoninin güzelliğine bayılıp aldım. 1erkek 2dişi 1ini kestiremedim?
Benim şöyle bir sorum olacak;
Demasonilerin dişileri birbirlerine titreme yapar mı?
Yani olay şöyle 1erkek dediğim hepsine titriyor. Yalnız başka bir balık bir ara bir dişiye titrerken görüyorum. Ben erkek diye şüpheleniyorum. Yani işin kısası sadece erkekler mi titrer ?
SARIPRENSES AĞZI ŞİŞ
Hayırlı olsun...Üçüncü ve Beşinci foto'larda net bir şekilde balığın ağzı dolu. Tahmini olarak 2 hafta sonra veya 10gün sonra doğumu yaptırabilir yada saklanılacak yerler bol ise kendiliğinden yavrulaması da beklenebilir.
Hayırlı olsun...Üçüncü ve Beşinci foto'larda net bir şekilde balığın ağzı dolu. Tahmini olarak 2 hafta sonra veya 10gün sonra doğumu yaptırabilir yada saklanılacak yerler bol ise kendiliğinden yavrulaması da beklenebilir.
Yaralı sarı prenses
Öncelikle sizi tebrik etmek lazım. Sonuçta bu canlı bir hayvan. Yaralandığında atmak yerine insanlığımızı kullanarak onu yaşatmaya çalışmak bir insanlık görevidir. Tabi bunu anlayana.....
Balık için mümkünse ayrı bir tanka koyun ufak çaplı çünkü tedavi programı uygulamanız onu çabucak dinamik ve canlı kılar. Ya da olağan şekilde hemde akvaryumdaki komşularına alışarak da kuyruk yenilenebilir.
Az ve sık yemleyin, Yemlere dahil edilen provitamin temin edin ve yemi atmadan 5dk karıştırıp yemi vitaminli atın. Su değişimlerini haftaya 2 yapın ve mutlaka gözleyin bağlığınızı. Diğerleri meraklı şekilde davranıp kuyruğa daha fazla zarar verebilir. Buna göre saklanacak yerler fazla olmalı.
Bu hayvanın iyileşmesi de doğada var olan bişey. Sabırla düzenli bir şekilde uygularsanız beklediğiniz sonucu en iyi şekilde alırsınız. Ha bunun için kimyasal vardır mutlaka ama ben hiç uygulamadım böyle durumlarda. Bende 1 balık yüzgecinden yaralandı bu şekilde 3 haftada yavaş yavaş düzelmeye başladı.
Sizi tekrar tebrik eder, hayırlı akşamlar dilerim.
Öncelikle sizi tebrik etmek lazım. Sonuçta bu canlı bir hayvan. Yaralandığında atmak yerine insanlığımızı kullanarak onu yaşatmaya çalışmak bir insanlık görevidir. Tabi bunu anlayana.....
Balık için mümkünse ayrı bir tanka koyun ufak çaplı çünkü tedavi programı uygulamanız onu çabucak dinamik ve canlı kılar. Ya da olağan şekilde hemde akvaryumdaki komşularına alışarak da kuyruk yenilenebilir.
Az ve sık yemleyin, Yemlere dahil edilen provitamin temin edin ve yemi atmadan 5dk karıştırıp yemi vitaminli atın. Su değişimlerini haftaya 2 yapın ve mutlaka gözleyin bağlığınızı. Diğerleri meraklı şekilde davranıp kuyruğa daha fazla zarar verebilir. Buna göre saklanacak yerler fazla olmalı.
Bu hayvanın iyileşmesi de doğada var olan bişey. Sabırla düzenli bir şekilde uygularsanız beklediğiniz sonucu en iyi şekilde alırsınız. Ha bunun için kimyasal vardır mutlaka ama ben hiç uygulamadım böyle durumlarda. Bende 1 balık yüzgecinden yaralandı bu şekilde 3 haftada yavaş yavaş düzelmeye başladı.
Sizi tekrar tebrik eder, hayırlı akşamlar dilerim.
Hangi balığı çıkartmalıyım
Arkadaşlar merhaba,
Mevcut akvaryumum; 200lt bir tank (100*40*50) 3 haftalık bir tank ve herşeyiyle oturdu diyebilirim.
Balık sayısını düzeltmem gerekiyor. Bunda yardım istiyorum. İşin kötü tarafı balıklarım küçük olduğu dişi erkek ayırımı henüz yapamamam. Hatta buna da tam tecrübem yok. Şuan;
12 Adet Sarı prenses ( 2 tane 6cm, 8 tanesi 4cm, 2tanesi 3cm)
10 Adet Yunus (3 - 4 - 5cm boyları) Hatta bugün istemeyerek de foruma satış ilanı geçtim.
5 Adet Cüce vatoz (3-4cm)
2 Adet Makrakanta (3-3.5cm)
*3 Adet Demasoni (4-6cm) Dün aldım. 1e 2d söylendi ama 1 tanesi hariç hepsi birbirine titriyor:) Anlamadım.
Şimdi buradan ben 10 yunusu çıkartmayı ilk hedef görüyorum kendime, üzüldüğüm şey tam da renklerini almaya başlamışlardı.... Sonra Spleri nasıl ayıracaksam bişeyler yapmam lazım. Gerisi herhalde sabit kalacak.
Bunlara istinaden fikriniz yorumunuz varsa yol gösterebilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar merhaba,
Mevcut akvaryumum; 200lt bir tank (100*40*50) 3 haftalık bir tank ve herşeyiyle oturdu diyebilirim.
Balık sayısını düzeltmem gerekiyor. Bunda yardım istiyorum. İşin kötü tarafı balıklarım küçük olduğu dişi erkek ayırımı henüz yapamamam. Hatta buna da tam tecrübem yok. Şuan;
12 Adet Sarı prenses ( 2 tane 6cm, 8 tanesi 4cm, 2tanesi 3cm)
10 Adet Yunus (3 - 4 - 5cm boyları) Hatta bugün istemeyerek de foruma satış ilanı geçtim.
5 Adet Cüce vatoz (3-4cm)
2 Adet Makrakanta (3-3.5cm)
*3 Adet Demasoni (4-6cm) Dün aldım. 1e 2d söylendi ama 1 tanesi hariç hepsi birbirine titriyor:) Anlamadım.
Şimdi buradan ben 10 yunusu çıkartmayı ilk hedef görüyorum kendime, üzüldüğüm şey tam da renklerini almaya başlamışlardı.... Sonra Spleri nasıl ayıracaksam bişeyler yapmam lazım. Gerisi herhalde sabit kalacak.
Bunlara istinaden fikriniz yorumunuz varsa yol gösterebilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Demasoni balıklarımın 3 üde yumurta tuttu ne zaman kusturmalıyım ?
İkinci bir akvaryum şansına sahipsen ki sahipsin kesinlikle kusturmanı önermiyorum. Dişileri diğer akvaryuma koy bırak doğasına göre doğum yapsın. Araştırmanı sık yaparsan eğer bir balığın kendi doğal doğumundan doğan yavruların daha canlı renklere sahip olduğunu görebilir,inceleyebilirsin.
Kusturduğundaki riskler, doğal doğumda olmayacağından bırak elleme ikinci akvaryum doğumhane olsun
İkinci bir akvaryum şansına sahipsen ki sahipsin kesinlikle kusturmanı önermiyorum. Dişileri diğer akvaryuma koy bırak doğasına göre doğum yapsın. Araştırmanı sık yaparsan eğer bir balığın kendi doğal doğumundan doğan yavruların daha canlı renklere sahip olduğunu görebilir,inceleyebilirsin.
Kusturduğundaki riskler, doğal doğumda olmayacağından bırak elleme ikinci akvaryum doğumhane olsun
Sarı Prenses vs Yunus
[QUOTE=amatörbalik] [QUOTE=akman90]1 metre akvaryum kaç litre aldığını bilmiyorum . hortumla hava veriyorum şu anda ıstıcıyı 33 dereceye ayarladım 100 w su ısınsın 26 ya düşürürüm filtreye kaçar mı sizce ? [/QUOTE]
Hızlı ısınması için şuan 33 sonradan düşürecek
[QUOTE=amatörbalik] [QUOTE=akman90]1 metre akvaryum kaç litre aldığını bilmiyorum . hortumla hava veriyorum şu anda ıstıcıyı 33 dereceye ayarladım 100 w su ısınsın 26 ya düşürürüm filtreye kaçar mı sizce ? [/QUOTE]
33 fazla değil mi
[/QUOTE]Hızlı ısınması için şuan 33 sonradan düşürecek

Sarı Prenses vs Yunus
[QUOTE=akman90]
Balıkların bulunduğu suya oksijen eksik etmiyorsan kalsınlar bişey olmaz strese girecekler normal artık. Su en az belirttiğim değerlere gelsin. Acele etme bişey olmaz bence balık satın aldığımda. 3 saat yoldan geldiler 10sp 10yunus 5vatoz... havasız bir şekilde... Yani işkence oldu ama yapacak bişeyde yoktu o an. Sen endişe etme suyu 10dk da bir az az yenile su ısınsın koy. Hava ver mutlaka hava taşını koy suyun içine.
[QUOTE=akman90]
aldığım satıcı bir kovaya koy 10 dk bir su ekle alışsınlar koy dedi ama akvaryumun suyu biraz soğuk Daha ne kadar dayanabilirler bu şekilde ? alalı 1:30 saat oldu.
[/QUOTE]
Balıkların bulunduğu suya oksijen eksik etmiyorsan kalsınlar bişey olmaz strese girecekler normal artık. Su en az belirttiğim değerlere gelsin. Acele etme bişey olmaz bence balık satın aldığımda. 3 saat yoldan geldiler 10sp 10yunus 5vatoz... havasız bir şekilde... Yani işkence oldu ama yapacak bişeyde yoktu o an. Sen endişe etme suyu 10dk da bir az az yenile su ısınsın koy. Hava ver mutlaka hava taşını koy suyun içine.
Sarı Prenses vs Yunus
[QUOTE=akman90]1 metre akvaryum kaç litre aldığını bilmiyorum . hortumla hava veriyorum şu anda ıstıcıyı 33 dereceye ayarladım 100 w su ısınsın 26 ya düşürürüm filtreye kaçar mı sizce ? [/QUOTE]
Filtre delikleri balıklardan büyükse olabilir. Ayrıca su 26-27 dereceye geldiğinde balıkları poşette tutuyorsanız akvaryum suyunun içine poşetle koyup her 10dk da bir 1/3 oranında su koyun. 2.sefer su koyduktan ve bekledikten sonra bırakın kendileri çıksınlar. Toplamda 25dk lık sağlıklı bir periyot.
[QUOTE=akman90]1 metre akvaryum kaç litre aldığını bilmiyorum . hortumla hava veriyorum şu anda ıstıcıyı 33 dereceye ayarladım 100 w su ısınsın 26 ya düşürürüm filtreye kaçar mı sizce ? [/QUOTE]
Filtre delikleri balıklardan büyükse olabilir. Ayrıca su 26-27 dereceye geldiğinde balıkları poşette tutuyorsanız akvaryum suyunun içine poşetle koyup her 10dk da bir 1/3 oranında su koyun. 2.sefer su koyduktan ve bekledikten sonra bırakın kendileri çıksınlar. Toplamda 25dk lık sağlıklı bir periyot.
SON MESAJLAR
- Akvaryum Bulanıklığı Madcode34, 18:04
Yeni Üye Forumu - Eheim 2213 casplock, 17:38
Yeni Üye Forumu - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 17:33
Akvaryum Dünyasından Haberler - Çöpçü Balığı Yeni Aldığım Balığa Yapışıyor Dedeguard, 17:27
Sazansıgiller - Bettamda Kuyruk Erimesi Başladı Ozm0z, 17:15
Yeni Üye Forumu - Balıgımda Kanlanma Var Hoppala, 17:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bulanıklığı Mertcangsm11, 17:11
Yeni Üye Forumu - Yeni Tank Eksiklerimi Soylermisiniz Sdsalih, 17:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Üst Çerçevesini Nasıl Sökebilirim ? Sercan Ç., 16:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Petshop Yanlış Filtre Tercihi Alperktl, 16:21
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Mustafadpl, 16:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kaplumbağam Hasta Mı? Hoppala, 16:02
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Oranda Japon Yavrusunun Yüzgeci Yapıştı .Lux., 15:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Bettamda Parazit Mi Var? .Lux., 15:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Panda Çöpçüleri Neden Ölür suleymanonsay, 15:00
Yeni Üye Forumu - Kıymeti Pek De Bilinmeyen Bir Tür 1Balikci, 14:58
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Yeni Tankta Bunlar Normal Mi? CoryCory, 14:37
Yeni Üye Forumu - Led Trafo Hakkında flas_45, 13:58
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Ağzı Açık Ölüm Lucitababy, 13:48
Yeni Üye Forumu - Maswa Yavru Yem Programı adnan67, 12:55
Tropheus - Yeni Kurulum: Muhtemelen Apistogramma Borelli Ucallak, 12:30
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Önerisi Alperktl, 11:35
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Isıtıcısının Üzerindeki Garip Oluşum Süleyman Üzüm, 11:16
Yeni Üye Forumu - Microfex / Dero Worms Rafayel, 10:58
Diğer Tatlı Su Canlıları - Biyokimyasal Sünger Nedir? Bettacifaho, 10:16
Filtreleme Seçenekleri - Dohhin Siyah Kristal Kum Mustafa Yücel, 08:27
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yapımı Fikir Alış Verişi. ali, 05:14
Yeni Üye Forumu - Led Işıklandırma Yerleştirme burakbiskici, 03:02
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Doctore'nin Balık Odası! -doctore-, 02:16
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumun Altına Strafor Yerine Spor Matı ArjenB, 01:25
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karışık Malawi Akvaryumu Mantar Mı Beyaz Benek Mi? Halitulu, 00:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Kusturma Zamanı oguzozt, 00:12
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Lernaea Hastalığı MertSoyumert, 00:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:46
Akvaryum Tanıtımı - Çam Ağacı Özütü (pine Extract) AtlasPoyraz, 23:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Transgenetik Tetra Balığım Garip Yüzüyor Klbrbrk, 23:05
Yeni Üye Forumu - Dış Parazit Var Mı? EmirhanSarm6161, 22:55
Yeni Üye Forumu - Görsel Tankım VifoOBB, 22:18
Akvaryum Tanıtımı - Ahli İle Calico Çiftleşti koraykbl, 22:02
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Molly Balığım Sebepsiz Öldü Alperktl, 21:57
Yeni Üye Forumu - 2 Kılıç Kuyruk Balığım Öldü Alperktl, 21:52
Yeni Üye Forumu - Papağan Ciklet Alabilir Miyim? Tataaa4325, 21:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Su Sorunu AliEren, 20:41
Bitki Akvaryumları Genel - Hopar Yemleme Makinasi blacklion, 20:37
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Patlarmı Sizce protag61, 20:12
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Karides Yavruları YigitAlpCicek, 19:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İç Filtre Debi Düşürmek İçin Öneriler AliEren, 19:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yosun Türü Nedir? CoryCory, 19:22
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Astronot Balığı İçin Yem Önerisi Tataaa4325, 18:26
Güney Amerikan Cichlidleri - Dış Filtre Isınıp Duruyor adnan67, 18:24
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 18:12
- 2 Aylık Vatoz Yavrulari Cücevatoz99 18:04
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 17:59
- Az Kullanılmış Temiz Malzemeler Çok Uyguna BRHNSNMZ 17:55
- Lepistes Ve Kılıçkuyruk BRHNSNMZ 17:55
- Panda Ve Tıger Endler BRHNSNMZ 17:55
- Sumpli Akvaryumlar Firefighter 17:36
- İthal Yerli Oranda Kafa Yapıları Çok İyi Derecede OmerF 17:32
- 1e2d L76, 1e2d L15, 1e2d L66 Pleco Takım.l66 Erkek voltran 17:00
- L66 Tam Boy Damızlık Baskın Yavru Bakmış Erkek. voltran 17:00
- Taeniacara Candidi & Abacaxis & Cacatuoides HarunYILDIRIM 16:46
- Sunsun Jp 014 F İç Filtre Gursoyhasan 16:11
- Atman F 201 Sıfır Gursoyhasan 16:11
- Pellia Moss-kiraz Karides ÖĞRÜNÇ 16:04
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:28
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 15:28
- Tam Damızlık Pleco Varyeteleri PlecoTown 15:19
- Kaliteli German Blue Ramirezi fatihht 15:11
- Kaliteli Marlieri Çift Yavru Vermeye Hazır fatihht 15:11
- Bitki Çeşitleri emreemin 15:00
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 15:00
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 15:00
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 15:00
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 15:00
- Japon Şemsiyesi (cyperus) Çeliği ternapi 14:53
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 14:47
- Melanotaenia Praecox OKIRATLI 14:24
- Komando Cory + Sterbai Cory OKIRATLI 14:24
- 28 Kg. Vitasand Dere Kumu OKIRATLI 14:24
- Sıfır Isıtıcılar Ve Tetra Filtreler. OKIRATLI 14:24
- Eheim Pro4+ 2275/ Aquael Şelale Filtre Fzn-2 Bysam 14:16
- Eheim Air200 Hava Motoru Ve Ista Emiş Basış Seti Bysam 14:16
- Ücretsiz Sae(yetişkin Boy) Bysam 14:16
- L075 - L076 - L200 - L240 Vb Plecolar Arıyorum Emirk 13:59
- Afrika Cichlidleri devito 13:45
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 13:45
- Anubias Nana Petite, Ember Tetra Corydoras Pygmeus rouvax 13:25
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 13:08
- 4 Adet F1 Compressiceps Chaitika Gold ThanatoZek 13:04
- Moss -pelia Moss -amazon Hançeri Bitkisi mightymurat 13:03
- Bitki Büyütme Lambası Full Spectrum mightymurat 13:03
- Red Lizard Whiptail Catfish -erkek Arıyorum mightymurat 13:03
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red-german Bred.. Laetacara 12:56
- 140*60h*50 Cama Cam 420litre Akvaryum knnynr 12:43
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 12:43
- Co2 Difüzör 2 Adet Dark65 12:43
- Apistogramma Macmasteri Takas Veya Satılık AtlasPoyraz 12:27
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:23
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 11:23
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina, Microfex Köroglu.88 11:21
KULLANICILAR
- 129 Online Kullanıcı, 70 Üye
Online Kullanıcılar
1403balik,
Alperktl,
osmanylc,
Görkem 127,
scorpion26,
MiSoSiKiaN,
BRHNSNMZ,
farabix13,
Hoppala,
aprancoz,
MEA84,
casplock,
OKIRATLI,
Umt61,
guguk,
Koksal Gurkan,
mightymurat,
vanitas,
kopruluonur,
Cücevatoz99,
ferdikorkmaz,
Madcode34,
ersintan,
Kaan59,
ufukdemirturk,
Tesseract,
tatlisarap,
queenofdisaster,
Ehtiyar,
Bvarisli,
Hoper,
Alperenyldrm,
yusuf0616,
Okan4848,
MalawiBerlin,
Ankaragucu,
Süleyman 42,
omerkykn,
sadettin2297,
Sdsalih,
Balik76,
Furkann,
GreeNWooD,
vahitender,
Corydoras.gram,
Erkay0,
harunefe,
.Lux.,
koruyucu3443,
gürkanbey,
ahmetfiratozkaya,
Ucallak,
Dedeguard,
KartalŞafak,
suleymanonsay,
AtlasPoyraz,
ozan_1903,
Berlin12345,
T4T4R,
srhtkcn,
garabalik,
EUREKA,
MaveraR,
burakbiskici,
kabaktadi,
idiopatik,
koyu,
inatci37,
platinium,
A2626,
mitii,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.