ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
zapco76
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Mart 2020 00:07
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Zafer ISPARTALI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
130x40x50 Malawi (yeni)
80x60x45 Malawi
100x40x50 Canli doguran
SON 10 MESAJI
Akvaryumda egim...
Strafor aklima geldi ama acikcasi ugrasacak vaktim yok. Bildigim kadariyla derz falan kaplamadan suya koyamiyoruz straforu. Eger koyulabiliyorsa guzel bir cozum olur :)
Strafor aklima geldi ama acikcasi ugrasacak vaktim yok. Bildigim kadariyla derz falan kaplamadan suya koyamiyoruz straforu. Eger koyulabiliyorsa guzel bir cozum olur :)
Akvaryumda egim...
Arkadaslar yeni akvaryumum bugun itibariyle geldi. 130x40x50 boyutlarinda. İmzamdaki 80 cm'lk akvaryumdaki baliklari buna transfer edicem. Ancak bu akvaryumun dekorunu yaparken iki yandan ortaya dogru egimli olsun istiyorum vadi seklinde. Ortasi da bos kalicak belki kucuk bitkiyle susleyebilirim.
Zaten malumunuz genelde ciklet icin iki yana olusturulmus saklanma alanlari ve ortada yuzme alani tavsiye ediliyor. Benim mevcut akvaryumum da oyle. Ancak bu egim isini nasil yapariz? Sadece kumla yapip ustune kaya koysam iki gune kalmaz kazicaklar baliklar oaralari :) zemine kaya doseyip ustune kum doldurarak yapmak gibi bir fikrim var ama sizlerin de yorumlarinizi almak istiyorum once. Zira bir kere yapip baliklari koyduktan sonra degistirmesi zor oluyor :)
Arkadaslar yeni akvaryumum bugun itibariyle geldi. 130x40x50 boyutlarinda. İmzamdaki 80 cm'lk akvaryumdaki baliklari buna transfer edicem. Ancak bu akvaryumun dekorunu yaparken iki yandan ortaya dogru egimli olsun istiyorum vadi seklinde. Ortasi da bos kalicak belki kucuk bitkiyle susleyebilirim.
Zaten malumunuz genelde ciklet icin iki yana olusturulmus saklanma alanlari ve ortada yuzme alani tavsiye ediliyor. Benim mevcut akvaryumum da oyle. Ancak bu egim isini nasil yapariz? Sadece kumla yapip ustune kaya koysam iki gune kalmaz kazicaklar baliklar oaralari :) zemine kaya doseyip ustune kum doldurarak yapmak gibi bir fikrim var ama sizlerin de yorumlarinizi almak istiyorum once. Zira bir kere yapip baliklari koyduktan sonra degistirmesi zor oluyor :)
Agzi dolu iki sari tek tankta olur mu?
Bir kere ben farketmeden akvaryuma kusmus sarilardan bir tanesi tek bir yavru kurtulmustu. O zamandan beri hep ayirmaya calisiyorum. Ama sanirim yavruluk pek iyi bir cozum degil dediginiz gibi. Her gun takip edip 2 hafta sonunda kusturmak daha iyi fikir. Bu sure en fazla ne kadar olur. Yani onceden farketmediysek agizlarinda en fazla kac gun tutuyorlar?
Bir kere ben farketmeden akvaryuma kusmus sarilardan bir tanesi tek bir yavru kurtulmustu. O zamandan beri hep ayirmaya calisiyorum. Ama sanirim yavruluk pek iyi bir cozum degil dediginiz gibi. Her gun takip edip 2 hafta sonunda kusturmak daha iyi fikir. Bu sure en fazla ne kadar olur. Yani onceden farketmediysek agizlarinda en fazla kac gun tutuyorlar?
Evet farkindayim. O sonraki asama benim icin yani zaten kendim kustururum diye dusunuyorum. Gece falan kusarsa ben farketmeden yapicak bir sey yok tabi. Yavrulukta anne balik stres olur mu onu merak ediyorum ben.
Evet farkindayim. O sonraki asama benim icin yani zaten kendim kustururum diye dusunuyorum. Gece falan kusarsa ben farketmeden yapicak bir sey yok tabi. Yavrulukta anne balik stres olur mu onu merak ediyorum ben.
Boyut cok kucuk aslinda. 40x45x30 gibi. Genelde tek balik tutup yavrulari oraya kusturuyorum. Beyazdan 20 civari yavru aldim mesela o tankta 2 hafta once. Yavruluk 20 cm civari orda kalsa sikinti olur mu acaba?
Boyut cok kucuk aslinda. 40x45x30 gibi. Genelde tek balik tutup yavrulari oraya kusturuyorum. Beyazdan 20 civari yavru aldim mesela o tankta 2 hafta once. Yavruluk 20 cm civari orda kalsa sikinti olur mu acaba?
Arkadaslar merhaba. Yaklasik bir hafta once agzinin dolu oldugunu farkettigim sari prensesimi birkac gun izledikten sonra ayri bir tanka ayirdim. Yavrulari kendi cikarirsa diye de guzel kayalik ayarladim.
Ama bugun bir diger sarinin daha agzinin dolu oldugunu farkettim. Ayni tanka koysam olur mu? Baska tankim yok. Simdilik yavruluga koydum onu birkac saattir izliyorum ama yavrulukta rahat degil gibi. Yumurtalari kusarsa diye korkuyorum. Ayrica 2 adet de iceman var agzi dolu. Ne yapicam ben bunlarla sasirdim kaldim.Yardimci olursaniz sevinirim.
Arkadaslar merhaba. Yaklasik bir hafta once agzinin dolu oldugunu farkettigim sari prensesimi birkac gun izledikten sonra ayri bir tanka ayirdim. Yavrulari kendi cikarirsa diye de guzel kayalik ayarladim.
Ama bugun bir diger sarinin daha agzinin dolu oldugunu farkettim. Ayni tanka koysam olur mu? Baska tankim yok. Simdilik yavruluga koydum onu birkac saattir izliyorum ama yavrulukta rahat degil gibi. Yumurtalari kusarsa diye korkuyorum. Ayrica 2 adet de iceman var agzi dolu. Ne yapicam ben bunlarla sasirdim kaldim.Yardimci olursaniz sevinirim.
Diskus yemlerini cikletlere kullanabilir miyim?
Peki bu baliklar ayni tankta olmamasi mi gerekiyor? Birinin yiyip digerinin yememesini saglamak olmaz heralde :) ayrica forumda bakiyorum bircok arkadasin tanklarkinda sari prenses ice man bir arada hatta demasoni olan da var baya. Bu karma tanka nasil bir beslenme uygulayabiliriz? Tetra pro vegatable yemim de var onlardan da veriyorum ayrica bu arada.
Peki bu baliklar ayni tankta olmamasi mi gerekiyor? Birinin yiyip digerinin yememesini saglamak olmaz heralde :) ayrica forumda bakiyorum bircok arkadasin tanklarkinda sari prenses ice man bir arada hatta demasoni olan da var baya. Bu karma tanka nasil bir beslenme uygulayabiliriz? Tetra pro vegatable yemim de var onlardan da veriyorum ayrica bu arada.
Diskus yemlerini cikletlere kullanabilir miyim?
Arkadaslar bir arkadasim kendi akvaryumunu degistirdigi icin malzemelerini bana verdi. Tetranin diskus yemleri var kendisi uzun zamandir cikletlerine kullandigini soyledi. Yemler soyle : new life spectrum discus formula, tetra diskus, sera diskus granulat, tetra fresh delica bloodworms... Benim baliklar sari beyaz prenses, ice man ve demasoni. Bu yemleri bu baliklara verebilir miyim?
Arkadaslar bir arkadasim kendi akvaryumunu degistirdigi icin malzemelerini bana verdi. Tetranin diskus yemleri var kendisi uzun zamandir cikletlerine kullandigini soyledi. Yemler soyle : new life spectrum discus formula, tetra diskus, sera diskus granulat, tetra fresh delica bloodworms... Benim baliklar sari beyaz prenses, ice man ve demasoni. Bu yemleri bu baliklara verebilir miyim?
200 litre ciklet tavsiyesi
Benim aklımda olan sarı prenses ve demasoni. Yavru olarak sayılar biraz daha fazla olabilir diye düşünüyorum ama tabi arkadaşların yorumları önemli benim için.
Sarı prenses iceman ve mpanga olur mu arkadaşlar?? Hepsi 3-4 cm boylarında yavrular. Uyumlu bir şekilde yaşarlar mı?
Benim aklımda olan sarı prenses ve demasoni. Yavru olarak sayılar biraz daha fazla olabilir diye düşünüyorum ama tabi arkadaşların yorumları önemli benim için.
Sarı prenses iceman ve mpanga olur mu arkadaşlar?? Hepsi 3-4 cm boylarında yavrular. Uyumlu bir şekilde yaşarlar mı?
200 litre ciklet tavsiyesi
Arkadaslar 200 litrelik yeni bir tank yaptim. Canli doguran bakip bol bol yavru almisligim var ama gene de acemiyim ve cikletler hakkinda hic bilgim yok arastiriyorum surekli. Tankta hem sump var hem de dis filtre. Kayasi kumu aydinlatmasi suyu hazir baliklari bekliyor. Sizce birbirine uyumlu 2-3 farkli tur neler olmali ve sayilari ne kadar olmali? Ayrica baliklari 3-4 cm lik yavrulardan secip kendim buyutmek istiyorum. Bunu da goze alarak tur ve sayi tavsiyesinde bulunursaniz sevinirim. Tesekkurler simdiden.
Arkadaslar 200 litrelik yeni bir tank yaptim. Canli doguran bakip bol bol yavru almisligim var ama gene de acemiyim ve cikletler hakkinda hic bilgim yok arastiriyorum surekli. Tankta hem sump var hem de dis filtre. Kayasi kumu aydinlatmasi suyu hazir baliklari bekliyor. Sizce birbirine uyumlu 2-3 farkli tur neler olmali ve sayilari ne kadar olmali? Ayrica baliklari 3-4 cm lik yavrulardan secip kendim buyutmek istiyorum. Bunu da goze alarak tur ve sayi tavsiyesinde bulunursaniz sevinirim. Tesekkurler simdiden.
SON MESAJLAR
- Filtre Isıtıcı - Tavsiyesi Taha Yanık, 23:46
Yeni Üye Forumu - Beta İçin Filtre Önerisi Taha Yanık, 23:43
Filtreleme Seçenekleri - Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi twinsoul, 23:40
Akvaryum Tanıtımı - Bu Bitkiyi Öğrenebilir Miyim Comag, 23:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Tetra Akvaryumuna Hangi Türler Uygun Olur ? Canahsha, 23:06
Yeni Üye Forumu - 10lt Akvaryumumdaki Canlılar Uyumlu Mu Ve Öneri Emreco, 22:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeniyim Karidesbey, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Proje Taha Yanık, 22:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dario Dario (kırmızı Badis) Sorusu ArifhbsAquatics, 22:39
Diğer Tatlı Su Canlıları - İç Filtremi Pipo Filtremi ahmetfiratozkaya, 22:37
Yeni Üye Forumu - 100x50x50 Yeni Tank Kuruyorum Ayberk1634, 22:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum knn38, 22:15
Akvaryum Tanıtımı - Suçlu Kim? ahmetfiratozkaya, 22:08
Yeni Üye Forumu - Uygun Fiyatlı Akvaryum Arıyorum Japon & Beta, 21:35
Yeni Üye Forumu - Akvayum Taşı Emir şimşek, 21:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Krib Çifti Yumurta Döktü, Ne Yapmam Gerekiyor? MCY4, 21:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Tavsiye KralAdam, 20:23
Yeni Üye Forumu - Beta Baligim Yuzmuyor Japon & Beta, 20:21
Yeni Üye Forumu - Therapy Forest Cem Altay, 20:14
Akvaryum Tanıtımı - Mayalı Sistemde Difüzör Olarak Hava Taşı Olur Mu ? NightWist, 19:14
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Suda Nokta Kadar Canlı acemibiri, 18:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Bu Yemler Yeterli Midir? .Lux., 18:18
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Yem Artemia Mi mehmetmtk, 18:11
Canlı Doğuranlar - Taban Kurulumu İçin Bazı Sorular - Iwagumi oyundakiadam, 17:50
Taban ve Gübreleme - Yavru Oscar İçin Kum Önerisi Tataaa4325, 17:47
Güney Amerikan Cichlidleri - İki Tane Kaplumbağa Başıma Kaldı ali, 17:05
Diğer Tatlı Su Canlıları - Akvaryum Filtresinin Balkonda Olması Hk. Hüdai, 16:57
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karides Samsun5560, 16:54
Yeni Üye Forumu - Karışık Japon Akvaryum Kurulumu Hk. RayuMisa, 16:50
Yeni Üye Forumu - 60*40*30 70 Lt Low Tech Yeni Kurulum kubilaykoparan, 16:37
Bitki Akvaryumları Genel - Beta Akvaryumu, Ve Başka Canlılar Taha Yanık, 16:29
Yeni Üye Forumu - Karışık Japon Akvaryum Kurulumu Hk. RayuMisa, 16:14
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Betta'nın Sorunu İle Başlayan Yeni Tank Kurulumu Abdullah929, 16:12
Yeni Üye Forumu - Axolotl Yem Emir şimşek, 16:05
Yeni Üye Forumu - Taş Satan Varmı scorpion26, 15:56
Yeni Üye Forumu - Lepsites Hasta Mı? mehmetmtk, 14:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Tavsiyesi Hoppala, 14:00
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Sae Balığı Karanlıkta Renk Değişikliği Gulsev, 13:40
Sazansıgiller Tanıtımı - Vadi Meryemmm, 13:30
Akvaryum Tanıtımı - Nerite Salyangoz Üremesi Hk. CevdetSERBEST, 12:45
Omurgasızlar Tanıtımı - Leleupi Yumurtlama Orhan76, 11:09
Yeni Üye Forumu - The Last FatihKprt, 11:03
Akvaryum Tanıtımı - Tetra Yanına Büyük Balık Öneri Orhan76, 10:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ani Ölüm (koi) Muhammedcay, 10:52
Yeni Üye Forumu - Tuzlu Su Baloncuk Sorunu. ogurcay, 08:45
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Balıklarım Ne Zaman Yavru Vermeye Başlarlar Orhan76, 08:44
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Akvaryum ogurcay, 08:42
Yeni Üye Forumu - Deniz Kabuğu Salınım Yapar Mı Orhan76, 08:40
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Microfex / Dero Worms Rafayel, 08:05
Diğer Tatlı Su Canlıları - 80-100 Litre Arası Hava Motoru Tavsiyesi BurakA, 02:33
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Jbl Manado Ve Aquabasis Kum Cihanturk 23:28
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 23:21
- Komple Bitkili Akvaryum UĞURBABÜR 22:57
- Satılık Eheim 2260 2217 2211 Filtreler UĞURBABÜR 22:57
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 21:59
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Ve Yavrular Tuby 21:38
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Tertemiz! JapoJupo 21:35
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 20:37
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:44
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 19:44
- Lepistes Otu Çok Ucuz Anubias Takaslı 500 Tl. ARMONYS 19:40
- 3 Adet Akvaryum 2,500 cihatkaraca 19:27
- Komple Set heydu 18:41
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 18:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 18:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 18:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 18:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 18:37
- Sunsun Jp 014 F İç Filtre Gursoyhasan 18:07
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 17:42
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 17:42
- Lda16 Red Marble Düz Kuyruk Ve Cüce Vatoz Yavrular Balikcidede 17:42
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 17:32
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 17:32
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:21
- Creaqua Lake Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryumlar TayfunSylkn 17:15
- Mdf Antrasit Dolaplı Full Ultra Clear Akvaryum TayfunSylkn 17:15
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 17:09
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 17:09
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 17:09
- Saz Bitkisi Ve Diğer Bir Bitki Daha (takas) pike4keeper 16:41
- Dark Moscow Blue pike4keeper 16:41
- Karides Türleri egehamit 16:12
- Lda16 Dişi Vatozlar Aranıyor egehamit 16:12
- Cüce Vatoz egehamit 16:12
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 16:12
- Biyolojik Sünger 25cmx30 Cm 5 Cm Kalınlık ootkn 16:12
- Yem Tablet BUCALILAR 15:50
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 15:50
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 15:49
- Kriza Gold emree06 15:49
- D501 Co2 Set Kerems06 15:45
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:30
- Su Kaplumbağa Akvaryumuna Mandallı Kıskaçlı Lamba asliaral 14:30
- Eheim 2273 Pro4+ Dış Filtre Ve Eheim Air200 Hava M Bysam 14:16
- Aquael Şelale Filtre Fzn-2 Bysam 14:15
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 13:53
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 13:53
- Eheim Universal 1262 - Eheim Reeflex 350 Hiko 13:34
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 13:34
KULLANICILAR
- 180 Online Kullanıcı, 98 Üye
Online Kullanıcılar
Azizdurdenn,
Tataaa4325,
ozmet,
darkaura,
Butz,
ArifhbsAquatics,
EKAR,
Goldfisch,
vaksy,
paxal,
Lodos muhafızı,
SedatC,
Formicasmind,
hasancn,
ahmetfiratozkaya,
hagduug,
Sercan10,
Alperozdemir07,
Ali Altın,
LeventYorganci,
Bvarisli,
Apistogramma Sev,
kenjori,
buraktanatar,
oyundakiadam,
Karidesbey,
amatordiy,
kdrackgz,
sedaterdem,
Japon & Beta,
berkselim,
DarkDoodad,
Akax,
BerkayAksu,
HaydarGul,
Süleyman 42,
ARMONYS,
Laterthanbefore,
burock14,
NightWist,
maravich,
Quaan,
egemenozbeyli,
gyunda,
Haşim efe,
Ayberk1634,
isssmailak,
8387gms,
vagus,
NIFURYM,
Denizliler,
Abdurrahimk,
Efe3507,
Taha Yanık,
Ugur79,
cnkozn,
Vlademirol,
kubilaykoparan,
Emreco,
pyroxene,
chimeric,
Legionsgamer,
MertSoyumert,
Laetacara,
myenes,
AzizArif,
Hakantttt,
Meryemmm,
ahmetarslan35,
Justbe,
Bysam,
EvcilAl,
lethian,
Engin41,
ali,
senolerdivan,
Aqua Discovery,
Erensrens,
GhostKoi,
erdumuts,
Carcharodon,
Montesque,
Rafayel,
Esedullah54,
Tahmkench,
Sercangul,
Korayseren,
Okan_Er06,
miracemir,
umut0151,
Bedi,
Balikcidede,
onur55,
Tortuga4,
BilalM.,
Hidro Dinamik,
Aykutff,
ziyasenkaya,
surreal,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.