ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Immortal_love
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Mart 2014 16:18
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ömer Nergiz
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1983
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ömer.
SON 10 MESAJI
Akvaryumumdaki Hadiseler Ve Dezenfekte Uğraşı
[QUOTE=Yılan Avcısı][QUOTE=Immortal_love]ÇOk teşekkürler ilginiz için bugün bolca suyla iyice durulayıp akvaryumu kuracağım inşallah :) [/QUOTE] Ömer bey gelişmeleri takip edeceğiz bekliyoruz.Buradan resimleri ve gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz.[/QUOTE]
akvaryumu kurdum mangrov kökünün tüylenmesi haricinde bir sıkıntı yok gibi gözüküyor ilgilendiğiniz için teşekkürler :)
[QUOTE=Yılan Avcısı][QUOTE=Immortal_love]ÇOk teşekkürler ilginiz için bugün bolca suyla iyice durulayıp akvaryumu kuracağım inşallah :) [/QUOTE] Ömer bey gelişmeleri takip edeceğiz bekliyoruz.Buradan resimleri ve gelişmeleri paylaşırsanız seviniriz.[/QUOTE]
akvaryumu kurdum mangrov kökünün tüylenmesi haricinde bir sıkıntı yok gibi gözüküyor ilgilendiğiniz için teşekkürler :)
ÇOk teşekkürler ilginiz için bugün bolca suyla iyice durulayıp akvaryumu kuracağım inşallah :)
ÇOk teşekkürler ilginiz için bugün bolca suyla iyice durulayıp akvaryumu kuracağım inşallah :)
[QUOTE=hyaena]İyice durulayın yıkayın o zaman Ömer Bey. Tekrar akvaryumu suyla doldurduktan sonra suyun rengine dikkat edin. Hafifte olsa kırmızılık oluşursa biraz daha durulamız gerekiyor demektir.
Kolay gelsin[/QUOTE]
anladım ben bugün normal suda bekleteyım herşeyi yarında ıyıce durularım o zaman teşekkürler.
[QUOTE=hyaena]İyice durulayın yıkayın o zaman Ömer Bey. Tekrar akvaryumu suyla doldurduktan sonra suyun rengine dikkat edin. Hafifte olsa kırmızılık oluşursa biraz daha durulamız gerekiyor demektir.
Kolay gelsin[/QUOTE]
anladım ben bugün normal suda bekleteyım herşeyi yarında ıyıce durularım o zaman teşekkürler.
[QUOTE=hyaena]Yerinizde olsam kumu ve kayaları kaynatırdım. Sadece ekipmanlarda permasolu (sünger malzemeler hariç) kullanırdım. Çok zehirli çünkü kumdan permisolu tamamen uzaklaştırabileceğinizi sanmıyorum[/QUOTE]
Yorum için teşekkürler fakat artık çok geç 1 gündür akvaryum kumu ve malzemeler dahil permasollü tuzlu suda bekliyor :( kumu çöpe atıp yeni kum mu almam lazım şimdi kumu yıkasam iyice permasol çıkmazmı :S
[QUOTE=hyaena]Yerinizde olsam kumu ve kayaları kaynatırdım. Sadece ekipmanlarda permasolu (sünger malzemeler hariç) kullanırdım. Çok zehirli çünkü kumdan permisolu tamamen uzaklaştırabileceğinizi sanmıyorum[/QUOTE]
Yorum için teşekkürler fakat artık çok geç 1 gündür akvaryum kumu ve malzemeler dahil permasollü tuzlu suda bekliyor :( kumu çöpe atıp yeni kum mu almam lazım şimdi kumu yıkasam iyice permasol çıkmazmı :S
Üzeyir bey ilginiz için çok teşekkürler. Önerdiğiniz permasol adlı ilacı aldım (Potasyum pegmanganat) akvarumu tamamen boşaltıp önerdiğiniz gibi kaya tuzu ve permasol ile herşeyi dezenfekte edeceğim. Kafama takılan soru ben permasol ve kaya tuzunu suya ilave edip yıkama yapsam daha sonra bolca kum ve malzemeleri durulasam yani 1-2 gün bekletmesem ve akvaryumu kursam, permasol kumdan ve mazemelerden uzaklaşır mı ?
Üzeyir bey ilginiz için çok teşekkürler. Önerdiğiniz permasol adlı ilacı aldım (Potasyum pegmanganat) akvarumu tamamen boşaltıp önerdiğiniz gibi kaya tuzu ve permasol ile herşeyi dezenfekte edeceğim. Kafama takılan soru ben permasol ve kaya tuzunu suya ilave edip yıkama yapsam daha sonra bolca kum ve malzemeleri durulasam yani 1-2 gün bekletmesem ve akvaryumu kursam, permasol kumdan ve mazemelerden uzaklaşır mı ?
Merhaba arkadaşlar. 1 ay kadar önce yaklaşık 100 kadar lepistesim ani ısı değişimi sebebiyle öldü. Akvaryum malzemeleri kum vs. dahil herşeyi yıkadım tekrardan akvaryumu kurdum. Sorun bundan sonra başladı şu anda akvaryumdaki balıklarımdan 1 tanesinin derisinde beyaz bölge var diğerinin ise kuyruğu kısıldı ve hiçbiri yem yemiyor sanırım onları kaybedeceğim. ( Akvaryumumdaki daha önceki toplu ölümler sebebiyle hastalık filtre akvaryum malzemeleri vs. bulaşmış ve hala onlar hastalık yayıyor olabilir mi ? Yıkadım ancak ilaç kullanmadım şimdi akvaryumumu iyice dezenfekte etmek istiyorum. Akvaryum malzemeleri (kepçe dekor malzemeleri vs) üzerindeki bakterileri kumdaki bakterileri hastalık kalıntılarını dezenfekte etmek için ilaç tavsiyesi verebilir misiniz ? ) Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. 1 ay kadar önce yaklaşık 100 kadar lepistesim ani ısı değişimi sebebiyle öldü. Akvaryum malzemeleri kum vs. dahil herşeyi yıkadım tekrardan akvaryumu kurdum. Sorun bundan sonra başladı şu anda akvaryumdaki balıklarımdan 1 tanesinin derisinde beyaz bölge var diğerinin ise kuyruğu kısıldı ve hiçbiri yem yemiyor sanırım onları kaybedeceğim. ( Akvaryumumdaki daha önceki toplu ölümler sebebiyle hastalık filtre akvaryum malzemeleri vs. bulaşmış ve hala onlar hastalık yayıyor olabilir mi ? Yıkadım ancak ilaç kullanmadım şimdi akvaryumumu iyice dezenfekte etmek istiyorum. Akvaryum malzemeleri (kepçe dekor malzemeleri vs) üzerindeki bakterileri kumdaki bakterileri hastalık kalıntılarını dezenfekte etmek için ilaç tavsiyesi verebilir misiniz ? ) Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Geçimsiz Lepistes
[QUOTE=polteky]Tüm balıklarınız lepistesse bu normal bir şey.Baskın olan dişinin gücü yetiyorsa illaki yemekte öncelik isteyecektir.Bu sağlıklı olduğunu gösterir.Diğer balıkların bulunduğu tarafa doğru yemleri yönlendirebilir veya nispeten çabuk batan yemler kullanabilirsiniz.Yerden yem toplarken pek etkili olmaz saldırıları.Üstelik genellikle bölgecilik yapıp kendi bölgesine sokmazlar diğer balıkları, akvaryumun farklı kısımlarında yemleme yapmanız yeterli gibi görünüyor.Balıkların üzerindeki stresi azaltıcı şeyler yapmanızda faydalı olur. [/QUOTE]
teşekkürler yorumlar için. Valla ne tarafa yemleme yaparsam yapayım her yere yetişiyor :) hızlı bir şekilde püskürtüyor diğer balıkları kendisi 10yiyorsa diğerlerine 3 yemek düşüyor :)
[QUOTE=polteky]Tüm balıklarınız lepistesse bu normal bir şey.Baskın olan dişinin gücü yetiyorsa illaki yemekte öncelik isteyecektir.Bu sağlıklı olduğunu gösterir.Diğer balıkların bulunduğu tarafa doğru yemleri yönlendirebilir veya nispeten çabuk batan yemler kullanabilirsiniz.Yerden yem toplarken pek etkili olmaz saldırıları.Üstelik genellikle bölgecilik yapıp kendi bölgesine sokmazlar diğer balıkları, akvaryumun farklı kısımlarında yemleme yapmanız yeterli gibi görünüyor.Balıkların üzerindeki stresi azaltıcı şeyler yapmanızda faydalı olur. [/QUOTE]
teşekkürler yorumlar için. Valla ne tarafa yemleme yaparsam yapayım her yere yetişiyor :) hızlı bir şekilde püskürtüyor diğer balıkları kendisi 10yiyorsa diğerlerine 3 yemek düşüyor :)
Geçimsiz Lepistes
Selam arkadaşlar akvaryumumda 1 adet dişi geçimsiz lepistes var. Yemleme zamanlarında diğer balıklara vurarak, saldırarak onları korkutuyor bütün yemleri kendisi yiyor. Korkan balıklar siniyor ne doğru düzgün yem yiyor ne de rahat rahat yüzüyor fena korkutuyor napacağımı şaşırdım. Tavsiye veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Selam arkadaşlar akvaryumumda 1 adet dişi geçimsiz lepistes var. Yemleme zamanlarında diğer balıklara vurarak, saldırarak onları korkutuyor bütün yemleri kendisi yiyor. Korkan balıklar siniyor ne doğru düzgün yem yiyor ne de rahat rahat yüzüyor fena korkutuyor napacağımı şaşırdım. Tavsiye veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Lepistes Yavruları Yem Sorunu
Pierr dediği gibi ilk 3 günden bahsetmemiştim zaten yorum yaan herkese teşekkürler. Yavruların sıklıkla bulunduğu bitkili kısıma Spirulinayı toz haline getirip atıyorum bunu bulup yiyebilecek ya da böyle beslenemeyecekleri hakkındaydı soru :) Çünkü yavruluğa ayırmıyorum yavrularımı :)
Pierr dediği gibi ilk 3 günden bahsetmemiştim zaten yorum yaan herkese teşekkürler. Yavruların sıklıkla bulunduğu bitkili kısıma Spirulinayı toz haline getirip atıyorum bunu bulup yiyebilecek ya da böyle beslenemeyecekleri hakkındaydı soru :) Çünkü yavruluğa ayırmıyorum yavrularımı :)
DOĞURMAMA
Muhteşem ben'e katılıyorum lepistesler hamile olduklarında alt arka taraflarında siyahlık oldukça belirginleşir sadece karınlarının şiş olması yemleme miktarınızdan, yağlı besinler ya da yemler vermenizden kaynaklanabilir saygılar ...
Muhteşem ben'e katılıyorum lepistesler hamile olduklarında alt arka taraflarında siyahlık oldukça belirginleşir sadece karınlarının şiş olması yemleme miktarınızdan, yağlı besinler ya da yemler vermenizden kaynaklanabilir saygılar ...
SON MESAJLAR
- 🎧 Şu Anda Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz? Hoppala, 20:07
Forum ve Site Hakkında - Adım Adım Malawi (balıklar Eklendi) Kazaritachi, 20:04
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumu Başlangıç Uğurlu Lepistes, 19:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Aylık Akvaryum İcin Tavsiyenize İhtiyacım Var Samnastrp, 19:48
Yeni Üye Forumu - Ölüm Sebebi ? MrtGn, 19:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Daha Kullanmaya Başlamadığım Akvaryumun Camçatladı tailgunV2, 18:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Goldfish2000, 18:10
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Raizial, 17:45
Yeni Üye Forumu - Co2'siz Bitkili Akvaryum Zozik5, 17:23
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumum Ayberk1634, 17:08
Akvaryum Tanıtımı - Büyük Orandanın Yanına Baska Japon Atmak Emirhanwt25, 16:49
Yeni Üye Forumu - Excel Benzerleri İnci Kefali, 16:25
Taban ve Gübreleme - Kafa Motoruna Vana Takma scorpion26, 15:56
Filtreleme Seçenekleri - Walstad Deniyorum (başlangıç) darkaura, 15:40
Akvaryum Tanıtımı - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! Kazaritachi, 14:03
Labirentliler - Aphanius Mento Beslemek İstiyorum Eldurmaz, 13:03
Diğer Tatlı Su Canlıları - Melek Değil Sanki İnek altum123, 11:53
Bitki Akvaryumları Genel - Dalga Motoru Önerisi Orhan76, 08:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık İnci Kefali, 08:22
Yeni Üye Forumu - Balkonda Japon Balığı Akvaryumu İnci Kefali, 06:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Flowerhorn Hakkında Sorular TalipAli, 01:50
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumum Ehtiyar, 23:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kırma Lepistes Kazaritachi, 23:20
Canlı Doğuranlar - Işık Akvaryumu chucuk, 23:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes ve kılıç kuyruk çiftleşirmi? GhostKoi, 22:17
Canlı Doğuranlar - Balkonda Balık Olurmu İsmail_96965, 22:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:01
Güney Amerikan Cichlidleri - Theodoxus Salyangozlarım - Mini Nerite İnci Kefali, 21:16
Omurgasızlar Tanıtımı - Kılıç Kuyruk Kardinal Tetrayı Yermi Zozik, 21:03
Yeni Üye Forumu - 10 Lt Akvaryum Canlı Seçimi lepistes5994, 21:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Flowerhorn Mu Oscar Mı? Cyber_Scout, 20:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Kılıçkuyruk-Dişi lepistes Zozik, 20:40
Canlı Doğuranlar - Lepisteslere Yem Dışında Ne Verebilirim ? Amatör balıkçı, 20:34
Canlı Doğuranlar - Su Arıtma Cihazı Önerisi kuman, 20:25
Bitki Akvaryumları Genel - Sarı Prensesim Ağzına Yavru Aldımı Emin Değilim ozhantektas, 20:18
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Red Sea Akvaryum Ithalatı Hk. Almeca, 20:17
Yeni Üye Forumu - Moli Balıkları 50 Litrede Olur Mu? Cyber_Scout, 20:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Betta Akvaryumum KaanE, 20:00
Akvaryum Tanıtımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 19:35
Akvaryum Tanıtımı - Dıscus Yaralanma İsmail_96965, 19:10
Discus - Oscar Akvaryumu Hazırlık Ve Önerileriniz Maiestas, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Aspet Akvaryum - İstanbul Akvaryumcu Dosyası KaanE, 18:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Aquamins California Black Sand 1.5 mm Hakkında İsmail_96965, 18:49
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Dış Filtre Şart Mıdır? İsmail_96965, 18:39
Yeni Üye Forumu - Sump Giriş Izgarası Cyber_Scout, 18:21
Filtre ve Sump Yapımı - Lepistes Yavrularım Sumpa Kaçmış Ehtiyar, 17:41
Canlı Doğuranlar - Genel Olarak Lepistes Ölümleri Hakkında Cyber_Scout, 17:14
Hastalıklar ve İlaçlar - Yosun Problemi Cyber_Scout, 15:39
Yosun - Kahverengi Yosunlardan Kurtulma TurX, 14:22
Yosun - Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama? lepistes5994, 13:01
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Hobiciden Frontoza Moba veyselsimsek 20:23
- Akvaryumlar veyselsimsek 20:23
- 40x40x40, Resun Air 8000,haqos Expro 500, Yati Kök MurathanM 20:21
- Geophagus Arıyorum MurathanM 20:21
- Amazon Hançerleri kerem1135 19:41
- Katil Salyangoz - 100 Tl kerem1135 19:41
- 50x50x45h Sumplı Akvaryumlar Tuby 19:32
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi dark blue 19:30
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 19:21
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 19:21
- Powerled Armatür Bysam 19:21
- Ücretsiz Yetişkin Sae Bysam 19:21
- Creaqua Askı Profili Ve Aparatı Bysam 19:21
- Yetişkin 1e3d Melek sametyildiz 19:09
- Christmas Moss sametyildiz 19:09
- Aquael Ultra Filter 900 Driftwood Uriel 18:49
- Apisto Türleri Ve Tül Ramirezi yamansengonca 18:25
- Sobo Da08 Yemleme Makinesi, Pipo Filtre, Kepçe yamansengonca 18:25
- 60x40x40 Mobilyalı Akvaryum Arıyorum zekigonlum 17:48
- Takaslık Ginepig zekigonlum 17:48
- L56, L76, L66, L15 Damızlık Takımlar, Yavru Pleco voltran 17:41
- L144 Dişi Tülkuyruk Arıyorum metehangezer34 17:17
- Chihiros B80 Akvaryum Led Aydınlatma Thunderbird 17:16
- Damızlık Dişi L144 Yada Süper Red Arıyorum yusuf-konca 16:56
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 16:46
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:46
- Nano Akvaryum LEGEND59 15:54
- Nano Akvaryum 36x22x20 LEGEND59 15:54
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:35
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 15:35
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 15:35
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 14:15
- Moscow Neon Blue Kamber Karaaslan 13:48
- 35x35x30 Nano Akvaryum Full Set heydu 13:20
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 13:01
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 12:41
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 12:41
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 12:41
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 12:30
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:30
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 12:30
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 12:27
- Katil Saly. & Sakura & Sarı & Ramshorn & Java Moss scorpion26 12:27
- Leleupi scorpion26 12:27
- Orionled D Serisi Rgbw 60cm Işık paxal 12:26
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:53
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:53
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:53
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:53
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 11:53
KULLANICILAR
- 143 Online Kullanıcı, 78 Üye
Online Kullanıcılar
Nactadev,
Balikcidede,
İnci Kefali,
osmandbnl,
MarkOrion,
muzaffer_81,
EKAR,
Samnastrp,
ka2n,
Tahsint06,
TurX,
mightymurat,
yokte,
Uğurlu Lepistes,
_rammstein_,
HaydarGul,
hasancn,
Koksal Gurkan,
OKIRATLI,
Kemalk41,
Cücevatoz99,
sıtkı,
wgandalf,
AbdullahKurcaduz,
Tuby,
sina cen,
Mahir06,
IgorVladimir,
Hidro Dinamik,
olcay14,
kerem1135,
Zozik5,
Goldfish2000,
MCY4,
mrah,
MasterChiefHakan,
grendel1984,
ziyaaksoy,
Öğretmen Ali,
Ehtiyar,
bursa98,
Orandaaaaaa,
ArifhbsAquatics,
Mesutoviç,
SertronicA,
Kerems06,
Samoo,
AquaVita,
Özgür.26,
eackgzz,
Ramazan Kozan,
mehmetbt,
AtlasPoyraz,
capodicapii,
ihunal,
Oquanus,
Amati340,
cheavy,
H.polat,
vedat79,
görgülü06,
Diplomi_jtOl,
Nothinglose,
RATELAYN,
MrtGn,
Ozanergun,
Bysam,
dark blue,
artgy,
bbkaya06,
Dotkor,
tuzlanıl,
tailgunV2,
kopruluonur,
FarukBey,
Alperkoskler,
Prssy,
tekno-x,
Umit2003,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.