ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DrOzzy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
20 Mart 2012 19:53
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Cemil Özerk Demiralp
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1976
İl:
Ankara
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için...
Cemil Demiralp
Cemil Demiralp
SON 10 MESAJI
moli,velifera besleyen bir üstadtan destek rica ediyorum.
Ben de velifera, moli besliyorum. Akvaryumumu 3 ay önce hazırladım. Mangrow kökü, arkasında bitkiler mevcut. Su olarak ceşme suyunu bir hafta önceden aquatan ile hazırlıyorum, ph metre ile baktığımda su sertliği tam istediğim ölçüde yani mangrow kökü suyu yumuşatsa da sertliği istenilen ölçüde sağlayabiliyorum. Sen de benim önerdiğim şekilde kök etrafını bitkilerle döşersen hiç bir problem olmadan o balıklara bakabilirsin. Bende hiç sorun olmadı.
Ben de velifera, moli besliyorum. Akvaryumumu 3 ay önce hazırladım. Mangrow kökü, arkasında bitkiler mevcut. Su olarak ceşme suyunu bir hafta önceden aquatan ile hazırlıyorum, ph metre ile baktığımda su sertliği tam istediğim ölçüde yani mangrow kökü suyu yumuşatsa da sertliği istenilen ölçüde sağlayabiliyorum. Sen de benim önerdiğim şekilde kök etrafını bitkilerle döşersen hiç bir problem olmadan o balıklara bakabilirsin. Bende hiç sorun olmadı.
lepisteslerim ve bitkilerim öldü
Aynı problem 2 hafta önce benim başıma geldi. anubiasımı bende kuma dikmiştim tabii ki bilmeden. Kökü tamamen çürümüş onu kumdan çıkarıp atmadan önce 3 lepistesim gün aşırı öldü. sanırım orada oluşan bakteriyel kirlenmeden dolayı öldüler. senin durumun da bunu kanıtlıyor. onu çıkardıktan sonra hiçbir balığım ölmedi
Aynı problem 2 hafta önce benim başıma geldi. anubiasımı bende kuma dikmiştim tabii ki bilmeden. Kökü tamamen çürümüş onu kumdan çıkarıp atmadan önce 3 lepistesim gün aşırı öldü. sanırım orada oluşan bakteriyel kirlenmeden dolayı öldüler. senin durumun da bunu kanıtlıyor. onu çıkardıktan sonra hiçbir balığım ölmedi
Üçgen akvaryumda nasıl bir dekorasyon yapmalıyım
Üçgen akvaryum gerçekten hem ışıklandırması hem de dizayn açısından cok zor.
Üçgen akvaryum gerçekten hem ışıklandırması hem de dizayn açısından cok zor.
Benim üçgen akvaryumum linkteki gibi:
Yavru lepistesler
Merhabalar size danışmak istediğim birkaç sorum var.
Merhabalar size danışmak istediğim birkaç sorum var.
110 ltlik tankımda canlı doğuran besliyorum.Elimde gemma tropikal granül yem ve tetra marka kırmızı balık yemi mevcut. Dönüşümlü olarak bu yemleri atıyorum. Akvaryumdaki yavru lepistesler bu yemlere ulaşabiliyorsa yiyorlar direk ulaşamazlarsa büyük balıkların parçaladığı yem parçaçıkları ile besleniyorlar diye düşünüyorum. Artemia veya başka bir yavru yemi mutlaka almalımıyım? Artemia dipte saklanan yavru balıklara nasıl ulaşak?
Cevaplarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
100 lt Lepistes
Tabi bu adaptasyon aşamasında torbadaki suyu akvaryuma karıştırmıyoruz. Balıkları poşetteki suyla bir kaba alıyoruz ve ya damlama yöntemi ile akvaryum suyunu yavaş yavaş ekliyoruz yada bir su bardağı suyu ekleyip yarım saat bekliyoruz ve bir su bardağı akvaryum suyu daha ekliyoruz bunu dört beş defa tekrarladıktan sonra balıkları kepçe ile alıp akvaryuma ekliyoruz
Çok uzun olmasın diye detaylı yazmamıştım.Ayda bir yumurtlarlar tabiiki genellemedir.
Canlı Doğuranlar yumurta bırakarak değil, doğurarak ürer. Aslında bu sahte bir doğurmadır. Yumurta balığın karnındayken açılır ve balık dışarı çıkar. Bu doğurma gibi gözükür.
Uyarınız için teşekkürler.
Sera Nitrivec
Ben 20 ltye yarım kapak olacak şekilde koyuyorum.
Ben 20 ltye yarım kapak olacak şekilde koyuyorum.
Sera Nitrivec
Bende kullanıyorum her su değişimnde arkasına yazan ölçülerde. Herhangi bir sarı renk oluşumu ile karşılaşmadım. Saygılar
100 lt Lepistes
Kişisel fikrimi bir kez daha yineleyim. Dış filtre kesinlikle büyük bir artı, ucuna şelale aparatı takarsan lepistesleri rahatsız etmeyecek akıntıya ulaşırsın. Zaten oturmuş bir akvaryumun var 15 yıllık bir akvarist olarak bakteriyel döngünün ortadan kalkmaması için kuma dokunmaman ve suyu %100 oranında ortadan kaldırmaman gerektiğini zaten biliyorsundur. Bitkileri ekleyip başlangıçta az sayıda lepistesle deneme yapman doğru olacaktır. Japonları çıkardıktan sonra dip çekimi yapıp tabanı iyice temizleyip, dış filtreyi 2 gün açık bırakırsan zaten tertemiz bir suya sahip olursun. Aldığın lepistesleri önce torbasıyla suya koyar daha sonra torbaya su ekleyip akvaryuma salarsın. Üreme asıl konum değil demişsin ama lepistesler japona benzemez ayda bir yumurtlarlar, o zaman asıl konun üreme olacak o yüzden baştan bitkileri kullanırsan sonra kafan ağrımaz. Bunlar nacizane görüşlerim. Şimdiden kolay gelsin.
Kişisel fikrimi bir kez daha yineleyim. Dış filtre kesinlikle büyük bir artı, ucuna şelale aparatı takarsan lepistesleri rahatsız etmeyecek akıntıya ulaşırsın. Zaten oturmuş bir akvaryumun var 15 yıllık bir akvarist olarak bakteriyel döngünün ortadan kalkmaması için kuma dokunmaman ve suyu %100 oranında ortadan kaldırmaman gerektiğini zaten biliyorsundur. Bitkileri ekleyip başlangıçta az sayıda lepistesle deneme yapman doğru olacaktır. Japonları çıkardıktan sonra dip çekimi yapıp tabanı iyice temizleyip, dış filtreyi 2 gün açık bırakırsan zaten tertemiz bir suya sahip olursun. Aldığın lepistesleri önce torbasıyla suya koyar daha sonra torbaya su ekleyip akvaryuma salarsın. Üreme asıl konum değil demişsin ama lepistesler japona benzemez ayda bir yumurtlarlar, o zaman asıl konun üreme olacak o yüzden baştan bitkileri kullanırsan sonra kafan ağrımaz. Bunlar nacizane görüşlerim. Şimdiden kolay gelsin.
100 lt Lepistes
Benimde 120 lt lik canlı doğuran tankım var. Moli, velifera lepistes ağırlıklı. Japonlardan ayrılıp yerine başlangıç olarak 2e, 5d lepistesle işe başlamanı öneririm. Dış filtre ben kullanıyorum, ucunu süngerle kapladım yavruları çekmesin diye. Bitki bence her balık için özellikle canlı doğuranlar için önemli. Çok ışık gerektirmeyen moss, elodea anubias ile başlayabilirsin. Ama almak istemiyorum dersen yavruluk kullanırsın. O zamanda stres faktörü ön plana çıkıp kayıplar yaşanabilir.
Benimde 120 lt lik canlı doğuran tankım var. Moli, velifera lepistes ağırlıklı. Japonlardan ayrılıp yerine başlangıç olarak 2e, 5d lepistesle işe başlamanı öneririm. Dış filtre ben kullanıyorum, ucunu süngerle kapladım yavruları çekmesin diye. Bitki bence her balık için özellikle canlı doğuranlar için önemli. Çok ışık gerektirmeyen moss, elodea anubias ile başlayabilirsin. Ama almak istemiyorum dersen yavruluk kullanırsın. O zamanda stres faktörü ön plana çıkıp kayıplar yaşanabilir.
Akvaryum (resimli)
Akvaryumunuz için emek harcamışsınız. Benim birkaç önerim var. Bunlardan ilki arka fonla ilgili bence düz mavi ya da lacivert bir arka fon daha uygun olacaktır. Bahsettiğiniz canlılar çok uyumlu değil lepistes japonun kuyruğuna zarar verecektir. Yerinizde olsam canlı doğuran akvaryumu yapardım. Yapay bitkileri kesinlikle atar canlı bitkiler ile döşerdim. Koymuş olduğunuz vazolar yerine kaya alırsanız bence daha iyi olur. Herşeyin doğalını tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Saygılar
Akvaryumunuz için emek harcamışsınız. Benim birkaç önerim var. Bunlardan ilki arka fonla ilgili bence düz mavi ya da lacivert bir arka fon daha uygun olacaktır. Bahsettiğiniz canlılar çok uyumlu değil lepistes japonun kuyruğuna zarar verecektir. Yerinizde olsam canlı doğuran akvaryumu yapardım. Yapay bitkileri kesinlikle atar canlı bitkiler ile döşerdim. Koymuş olduğunuz vazolar yerine kaya alırsanız bence daha iyi olur. Herşeyin doğalını tercih etmek gerekir diye düşünüyorum. Saygılar
SON MESAJLAR
- Hobide Yeniyim Mesutoviç, 10:47
Yeni Üye Forumu - Melek Balığı Agresiflik M0nty, 09:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Sistemi Hakkında M0nty, 09:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Akvaryumu Nasıl Yapılır Kurulur EfeC, 09:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Her Deneme Başarısız M0nty, 08:11
Labirentliler - Mercan Kırığı Kumunu Nereden Bulabilirim? ThanatoZek, 02:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Su Piresi Hakkında M0nty, 00:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Yan Yüzüyor Hoppala, 00:04
Yeni Üye Forumu - F0 Betta Mandor (tr’de İlk) - Biyotop Vol-2 ArifhbsAquatics, 23:52
Labirentliler Tanıtımı - Zebra Ciklet Yavruları Emiresin48, 22:26
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryumda Fazla Bakım Gerektirmeyen Bitkiler Mesutoviç, 22:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Kerevit Bakımı Ve Akvaryum Kurulumu Mesutoviç, 21:54
Diğer Tatlı Su Canlıları - High Tech Dutch Style yorgunsair, 21:41
Akvaryum Tanıtımı - Demir Profil Mdf Giydirme Akvaryum Dolabı M0nty, 21:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Theodoxus Anatolicus Hakkında M0nty, 20:55
Omurgasızlar - 90*45*45 Natural Style MehmetAkif, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum eackgzz, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili CoryCory, 19:56
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Köşesinde Kırık Hakkında Emre karabas, 19:40
Yeni Üye Forumu - Yemler Hakkında Bilgi M0nty, 19:38
Yeni Üye Forumu - Karides Türü Önerir Misiniz? Mesutoviç, 18:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Küçük Akvaryumda Bakılacak Canlı Tavsiyesi scorpion26, 16:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Adi Salyangoz Aguamentist, 16:36
Yeni Üye Forumu - Amano Karidesi Arayışı Aguamentist, 16:27
Yeni Üye Forumu - Su Piresi Yaşatamıyorum(yeşil Su Sorunu) Aguamentist, 16:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Sump Motoru Hortumu Arıyorum tevfikaktunc, 16:12
Filtre ve Sump Yapımı - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması AtaDemirci, 14:16
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Transgenetik Tetra Cinsiyeti Ve Yavrulatma Hk. abkaak, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Mütevazi Betta Akvaryumum Kurafindux, 12:08
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yavruları Ne Zaman Ana Tanka Bırakılmalı ? Smet200146, 11:56
Canlı Doğuranlar - Transgenetik Tetra Yumurtası Hk Orhan76, 11:33
Bitkili Akvaryum Canlıları - Akvaryum Taban Çatlama İhtimali Hakkında ali, 07:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2 aylık japonun karnında kan topladı resim ekledim Hoppala, 03:32
Sazansıgiller - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tataaa4325, 01:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 01:07
Akvaryum Tanıtımı - Bitkilerde Halsizlik Yaprak Delinmesi mrah, 00:14
Bitki Akvaryumları Genel - Orion Led Seçimi UmitKazanbey, 23:53
Yeni Üye Forumu - Yem Önerileri Hakkında Tuğrul Coşkun, 22:23
Malzemeler ve Yemler Forumu - Akvaryum Suyu Dinlendirme. Cyber_Scout, 22:22
Yeni Üye Forumu - Süs Havuzu Can T., 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Akvaryumu Mesutoviç, 21:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - L144 Yumurta Almdr07, 21:34
Kedi Balıkları Forumu - Tds 400-500 Lerde Nasıl Düşürebilirim Jemaisvu, 21:07
Yeni Üye Forumu - Balığım Hamile Mi M0nty, 20:53
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camında Minik Beyaz Şeyler sahinsahiner, 18:39
Bitki Akvaryumları Genel - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 16:54
Akvaryum Tanıtımı - Tds Değeri (1000 Ve Üzeri) emreatac, 16:15
Canlı Doğuranlar - Safkan Velifera MertSoyumert, 16:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? abkaak, 15:50
Canlı Doğuranlar - Karma Betta H.polat, 15:45
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 09:53
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 09:53
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 09:53
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 09:53
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:50
- Sayika/ateş Ağız/elektrik Blue Acara/green Terör Uneys 09:26
- Temiz Akvaryumlar Uneys 09:26
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 08:54
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:54
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 08:36
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 08:36
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 08:30
- 5 Erkek Saulosi Emirk 08:07
- Mangrow Ve Üçgen Vatoz Küpü Emirk 08:07
- Bronz, Albino Bronz Ve Panda Corydoras Emirk 08:07
- Malzeme propecia 07:59
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 07:59
- Theodoxus Altenai , Amano Karides, Papua Salyangoz GokturkEkinci 07:24
- Orionled Nano C Bitkili Akvaryum Aydınlatma GokturkEkinci 07:24
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:11
- Microfex Kültürü sefailgaz 06:31
- Akıllı Priz Cata sefailgaz 06:31
- Aquael Tetra 5 Adet Isıtıcı sefailgaz 06:31
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 05:15
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 05:15
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 03:36
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 03:36
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 02:02
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 01:58
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:24
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:24
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:24
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:24
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:24
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 00:49
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 00:49
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 00:43
- Creaqua Firefly V2 90cm Armatür Poetika35 00:25
- Kriza Gold Yavru emree06 00:08
- Yavru Fiyatına Damızlık Cüce Vatoz tetikk 22:53
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 22:18
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 22:18
- 2.67 Tüp Furcifer 22:01
- Dennerle Akvaryum Furcifer 22:01
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 22:01
- Creaqua Nano Elit Furcifer 22:01
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 21:58
- Cüce Vatoz mertank 21:52
- Geophagus Red Head Tapajos harunefe 21:19
- Full Set Hobi Sonu harunefe 21:19
KULLANICILAR
- 64 Online Kullanıcı, 35 Üye
Online Kullanıcılar
Laetacara,
Amati340,
Balikcidede,
giyotyn,
Bacardi,
EKAR,
sefailgaz,
Hoppala,
FatihSen,
xkurso,
ali,
spekz1,
UEK,
Furcifer,
cihan.borova,
hayta1999,
Murat27,
ozkan.06,
dtef,
Murat Gün,
akvacy,
artgy,
Bistro zakazat diplo,
FurkanTezcan,
RichardNap,
Berk.hnc,
Sunborn,
Ouuz,
GhostKoi,
Formicasmind,
M0nty,
H.polat,
Brdk64,
Woland,
Hidro Dinamik,
Danieladurb,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.