ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
BlackLoTuS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2020 16:19
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
tunahan çamışoğlu
Doğum Tarihi:
16 Eylül 1997
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
130*50*60 Sarı Mavi Prenses Koloni
100*40*50 jack Dempsey Electric Blue
30*30*30 Lepistes
30*30*30 Selemender
40*20*30 Albino Melek
30*10*15 Mücevher
40*40*70 Palyaco Balığı
60*30*40 Kedi Balığı
SON 10 MESAJI
Yavru Boylandırma
Boylan dır m bana kalırsa yine küçük yani 100 30 30 olan bir akvaryum ve su hızı hızlı olan bir akvaryum ideal yavru boylan dır m için yavruların hızlı büyümesini tetikleyen en büyük unsur suyun hara ket hızıdır benim kendi deneyimlerin ve tecrübelerim bu yönde oldu hep aradan bölmeyi alabiliyorsan al yavruların tankındaki kayaları ana tankına ekle orada daha çok saklanma ortamı oluştur bu sayede 2 3 cm ye gelen yavruları ana tanka attığın zaman saklanabilecekleri yerler olur ve anaçlar da onlara saldıramaz he illaki 30 yavrudan 10 tane kayıp olur ama oda doğanın kanunu hiç balık kaybetmek istemiyor sanız da 3 üncü bir akvaryum almalısın ergenleri oraya koyarsın 4 5 cm olduktan sonra ana tanka eklersin ama o zaman bile ölenler olacak 30 balıkta ta 5 tane banko gider yani anaçların boyuna gelmeden hatta gelse bile balık kayıbı olabiliyor bunun için ya anaçlardan ayrı tutucaksınız yada umursamıyıcaksınız.
Boylan dır m bana kalırsa yine küçük yani 100 30 30 olan bir akvaryum ve su hızı hızlı olan bir akvaryum ideal yavru boylan dır m için yavruların hızlı büyümesini tetikleyen en büyük unsur suyun hara ket hızıdır benim kendi deneyimlerin ve tecrübelerim bu yönde oldu hep aradan bölmeyi alabiliyorsan al yavruların tankındaki kayaları ana tankına ekle orada daha çok saklanma ortamı oluştur bu sayede 2 3 cm ye gelen yavruları ana tanka attığın zaman saklanabilecekleri yerler olur ve anaçlar da onlara saldıramaz he illaki 30 yavrudan 10 tane kayıp olur ama oda doğanın kanunu hiç balık kaybetmek istemiyor sanız da 3 üncü bir akvaryum almalısın ergenleri oraya koyarsın 4 5 cm olduktan sonra ana tanka eklersin ama o zaman bile ölenler olacak 30 balıkta ta 5 tane banko gider yani anaçların boyuna gelmeden hatta gelse bile balık kayıbı olabiliyor bunun için ya anaçlardan ayrı tutucaksınız yada umursamıyıcaksınız.
150 Lt Bombeli
Akvaryum cok guzel gule gule kullanin lakin ya sari prenses mavi portakal vs gidin yada sadece demosani koyun cunku demosaniler her tur ile anlasmazlar onlarin tek tur olmalari onlar icin daha iyi filtrelere gelince balik az olursa temizlik konusunda basarili olucaktir ama balik sayisi arttikca temizlemeniz siklasicak aksi taktirde akvaryum kirli gozukucektir baska sormak istediginiz bir sey varmi
Akvaryum cok guzel gule gule kullanin lakin ya sari prenses mavi portakal vs gidin yada sadece demosani koyun cunku demosaniler her tur ile anlasmazlar onlarin tek tur olmalari onlar icin daha iyi filtrelere gelince balik az olursa temizlik konusunda basarili olucaktir ama balik sayisi arttikca temizlemeniz siklasicak aksi taktirde akvaryum kirli gozukucektir baska sormak istediginiz bir sey varmi
Cikletler (yavru) Sabah Işığını Açtığımda
Isigi acip kapatmaniz onlari strese sokuyor bundan dolayi korkudan renk kaybina neden oluyor ya ayarli isik alicaksiniz yani yavas yavas isigi acicaksiniz yada gece gunduz isiklar acik kalicak ama baliklara taslardan kuytu kose isiktan saklanabilicekleri ortam yapmaniz gerekli bu sayede isiklar hep acik kalsa bike bu tur golge yerlerde uyuya bilirler uyumaktan kastim orda sakin bir sekilde durabilirler ama siz ben ayni odadayim isiktan rahatsiz oluyorum derseniz yani k.b ama o hayvanda akvaryumda durmaktan cok zevk aldigini sanmiyorum [;)]
Isigi acip kapatmaniz onlari strese sokuyor bundan dolayi korkudan renk kaybina neden oluyor ya ayarli isik alicaksiniz yani yavas yavas isigi acicaksiniz yada gece gunduz isiklar acik kalicak ama baliklara taslardan kuytu kose isiktan saklanabilicekleri ortam yapmaniz gerekli bu sayede isiklar hep acik kalsa bike bu tur golge yerlerde uyuya bilirler uyumaktan kastim orda sakin bir sekilde durabilirler ama siz ben ayni odadayim isiktan rahatsiz oluyorum derseniz yani k.b ama o hayvanda akvaryumda durmaktan cok zevk aldigini sanmiyorum [;)]
Ahli Mi
2. Attiğınız resimdeki ilk görseldeki 2 baliktan alttaki erkek olabilir ahlilerin erkekleri genelde ortamda baskin bir erkek var ise kendilerini disi gibi gosterebiliyorlar bu onlarin pasif olamalarindan ve erkek ile catisip yara almaktan kacmalarini sagliyor bunu anlamanin 2 yolu var ya yakalayip anus vent kontrolu yapmaniz gerek yada baskin erkegi 1 gunluk ayri akvaryum yada yavtuluk tarzi bir yere koymalisiniz bu sayede erkek oldugundan suphe ettigimiz balik erkek ise kendi baskinligini ilan edecektir yok degilse yine ayni sekilde yuzmeye devam edecektir bu supheye dusmemin sebebi disilerin ust yuzgeclerinin sonu genelde oval sekilde olur isterse disi 20 cm olsun bu ovallik degismez erkeklerdeki gibi sivri durmaz strese girdiklerindede genelde kendilerini karartirlar erkeklerde stres aninda renklerini daha koyu hale getirirler aslinda bu ciklet turlerinin genelinde vardir bunlar benim nacizane dusuncelerim tabiki.
2. Attiğınız resimdeki ilk görseldeki 2 baliktan alttaki erkek olabilir ahlilerin erkekleri genelde ortamda baskin bir erkek var ise kendilerini disi gibi gosterebiliyorlar bu onlarin pasif olamalarindan ve erkek ile catisip yara almaktan kacmalarini sagliyor bunu anlamanin 2 yolu var ya yakalayip anus vent kontrolu yapmaniz gerek yada baskin erkegi 1 gunluk ayri akvaryum yada yavtuluk tarzi bir yere koymalisiniz bu sayede erkek oldugundan suphe ettigimiz balik erkek ise kendi baskinligini ilan edecektir yok degilse yine ayni sekilde yuzmeye devam edecektir bu supheye dusmemin sebebi disilerin ust yuzgeclerinin sonu genelde oval sekilde olur isterse disi 20 cm olsun bu ovallik degismez erkeklerdeki gibi sivri durmaz strese girdiklerindede genelde kendilerini karartirlar erkeklerde stres aninda renklerini daha koyu hale getirirler aslinda bu ciklet turlerinin genelinde vardir bunlar benim nacizane dusuncelerim tabiki.
Pirana Canli Yem Tavsiyesi Ve Kafamdaki
Nettari tarzi dusunuyorum ama bebin canli yemden kastim canli olmasi yani donmus degilde canli olmasi donmus fare yerine yasayan farr gibi ondan canli lepistes gibi ornek vermistim birde bir ihtimal dere kenarinda havuzda bakabilirim degir daimi yaz kis akan dere sagliyabilir ama o zamanda kisin sikinti olucak sogukta japon piranasida dememin sebebi internette gormustum askere gitmeden once insan yiyen pirana diye geciyor tamamen yesil renkli suru hayvani degilde daha cok yanliz gezen bir balik kafamda cok dusunce ne yapicagima karar veremiyorum
Nettari tarzi dusunuyorum ama bebin canli yemden kastim canli olmasi yani donmus degilde canli olmasi donmus fare yerine yasayan farr gibi ondan canli lepistes gibi ornek vermistim birde bir ihtimal dere kenarinda havuzda bakabilirim degir daimi yaz kis akan dere sagliyabilir ama o zamanda kisin sikinti olucak sogukta japon piranasida dememin sebebi internette gormustum askere gitmeden once insan yiyen pirana diye geciyor tamamen yesil renkli suru hayvani degilde daha cok yanliz gezen bir balik kafamda cok dusunce ne yapicagima karar veremiyorum
Pirana Canli Yem Tavsiyesi Ve Kafamdaki
Arkadaslar ben 2 metrelik bir pirana akvaryumu yaptim ve piranalara canli yem ile buyutucem tamamen vahsi ve agresif buyutucem bunun icin de lepistes vermeyi dusunuyorum sizce bu onlarin agresif ve vahsi olmalarini saglarmi hem avlanma ic gudulerini ortaya cikarticagini dusunuyorum ve sizlerdende onerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum pirenalarida bulabilirsem japon pirenasi bulamassam normal amerikan pkrenalarindan alicagim sayilari 15 yada 20 adet olucak. Tavsiyelerinizi onerilerinizi bekliyorum
Arkadaslar ben 2 metrelik bir pirana akvaryumu yaptim ve piranalara canli yem ile buyutucem tamamen vahsi ve agresif buyutucem bunun icin de lepistes vermeyi dusunuyorum sizce bu onlarin agresif ve vahsi olmalarini saglarmi hem avlanma ic gudulerini ortaya cikarticagini dusunuyorum ve sizlerdende onerilerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum pirenalarida bulabilirsem japon pirenasi bulamassam normal amerikan pkrenalarindan alicagim sayilari 15 yada 20 adet olucak. Tavsiyelerinizi onerilerinizi bekliyorum
Beyaz Benekmi
Fotoda tam net değil bana kalırsa ayrı akvaryuma alın 1 2 gün bekleyin eğer benekte değişme büyüme balıkta keyifsizlik vs dikkatinizi çeken birşey olursa tedaviye başvurun eğer hiç bir sıkıntı olmassa normal birşeyde olabilir
Fotoda tam net değil bana kalırsa ayrı akvaryuma alın 1 2 gün bekleyin eğer benekte değişme büyüme balıkta keyifsizlik vs dikkatinizi çeken birşey olursa tedaviye başvurun eğer hiç bir sıkıntı olmassa normal birşeyde olabilir
120 Litrelikte Seçeneklerim Nelerdir
Mavi paslı beyaz şeker pembe de koyabilirsin ama sayıyı fazla tutma yani 1 e 3 yada 4 d olabilirler
Mavi paslı beyaz şeker pembe de koyabilirsin ama sayıyı fazla tutma yani 1 e 3 yada 4 d olabilirler
Hangi Ünite Akvaryum Koymak İçin Daha Uygun ?
İlla sunta olsun diyorsanız içerden dolap köşelerinden profil bacak şart yani istelet profilden üstü sunta olsunki sizinde kafanız raha olsun yoksa biraz ıslanma ile ileride çok kötü sonuçlarla karşılaşa bilirsiniz
İlla sunta olsun diyorsanız içerden dolap köşelerinden profil bacak şart yani istelet profilden üstü sunta olsunki sizinde kafanız raha olsun yoksa biraz ıslanma ile ileride çok kötü sonuçlarla karşılaşa bilirsiniz
Minik ama gururlu :)
Küçük ama çok hojdır [:)]
Küçük ama çok hojdır [:)]
SON MESAJLAR
- Mobilya Akvaryumu Taşır Mı dnzokt, 17:16
Yeni Üye Forumu - Shallow burayadali, 16:32
Akvaryum Tanıtımı - 60x40x40 Hardscape ercane, 16:20
Akvaryum Tanıtımı - Dophin C-1600 Ses Problemi ? thundereblue, 16:11
Filtreleme Seçenekleri - Üçü Bir Arada / Yeniden Hoper, 14:50
Akvaryum Tanıtımı - Dicsus Akvaryumu ykara, 13:45
Akvaryum Tanıtımı - Betamın Kafasındaki Şişlik Orhan76, 13:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Orandam Halsiz Neyi Var Oktaykra, 12:44
Yeni Üye Forumu - Home Assistant İle Dijital Resif nejalt, 12:18
Akvaryum Tanıtımı - Yumurtalar Balık Mı Salyongozmu SaRCoPhiLiuS, 11:07
Yeni Üye Forumu - 31w Powerled / Gün Simülasyonlu Armatür - Dıy emresycn, 10:54
Aydınlatma - Diotom Taha⚡, 10:42
Bitki Akvaryumları Genel - Kabukçullar... SaRCoPhiLiuS, 10:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 10:18
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Hastamı koraykbl, 09:41
Hastalıklar ve İlaçlar - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. enginhayta, 08:23
Akvaryum Tanıtımı - D201 Co2 Kitini Nerde Bulabilirim peace41, 06:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canlı Doğuran İçin Filtre Önerisi Cyber_Scout, 02:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Saç Yosunu , Sakal Yosunu Osmanlı19, 01:42
Yosun - Yellow Panchax Cyber_Scout, 01:25
Yeni Üye Forumu - Beyaz Silis Kum Utkan Eren, 00:21
Yeni Üye Forumu - Killifish Hakkında Meczupp, 23:51
Diğer Tatlı Su Canlıları - 7 Discus Biri Stresli alicanakarsu, 23:43
Discus - Apisto Macmasteri hoplatanceset, 23:29
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Formu İyi Mi MG, 23:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Eheim Dış Filtre Su Kabarcığı Ve Ses Sorunu Srknatmn, 22:31
Filtreleme Seçenekleri - Arka Sump Hkn63, 21:41
Filtreleme Seçenekleri - İç Parazit Tedavisi serhatankara, 21:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Pr Tech Fish Isıtıcı Çalışmıyor merttercn, 21:14
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Isıtıcı Bu Şekilde Kullanılır Mı? TheDS, 21:11
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Beta Akvaryumu koraykbl, 20:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 20:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Dipte Yan Yem Yemiyor Ölmek Üzere egefr, 19:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Red Rainbow Tropehus CikletSevdalısı, 18:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karma Çöpçüler Ahmet özşen, 17:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tanganyika Akvaryum Kurulumu fishhyy, 15:22
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Balık Türü Tavsiyesi Cyber_Scout, 15:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 96 Litrede Pipo Filtre Jemaisvu, 15:12
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Başlangıç Işık Süresi emrekaya87, 13:00
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Muhammetisler, 12:55
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tasarım Değişikliği Muhammedsglm, 12:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ahli İçin Tavsiye akinji, 12:14
Yeni Üye Forumu - 2. Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 11:35
Akvaryum Tanıtımı - Hmecihromis Exsul onuribrahim, 10:50
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Öneri ogurcay, 10:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hw 302 Aparat Sorunu Samet.guven, 10:01
Yeni Üye Forumu - 250 Litre Tank İçin Tür Uyumu (eba) omererbas, 09:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sıfırdan Kurulum Bitkili Akvaryum AliAltınöz, 01:17
Akvaryum Tanıtımı - Türünü Öğrenmek İstiyorum Faruk57, 01:01
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 200lt Akvaryum Bitkili Kurulum Kaangzkr, 00:48
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 17:04
- Mangrov Kökü blenny 17:04
- 120x30x30 Ultra Clear, Tüm Canlılar Ve Malzemeleri blenny 17:04
- Half Black Lepsites, Etimesgut ozkan61 16:46
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 16:40
- Kolay Akvaryum Bitkileri yasiiinyldrm 16:37
- Neocaridina Karides, Salyangoz yasiiinyldrm 16:37
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 16:31
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 16:31
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 16:31
- Neolamprologus Tretocephalus Tembwe Hiko 16:24
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:31
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 15:31
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 15:31
- Vitasand 20kg 0.7mm Sarı Silis Akvaryum Kumu Deathgrip 14:55
- Albino İmparator Emirk 14:38
- German Blue Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler koyu 14:11
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 14:00
- Vallisneria Gigantea Rubra (kırmızı Dev Saz) egedin 14:00
- Lepistes Otu isik 13:47
- Cuce Vatoz Cift isik 13:47
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 13:44
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 13:44
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 13:44
- 50 Cm Bombeli Akvaryum Ve 1 Metre Dolap gürkanbey 13:36
- Yati Kökü- Lily Pipe - Co2 İnce Ayar Vanası - Co2 Mehari 13:04
- Sunsun Hw-603b 15 Günlük Mehari 13:04
- Fluval Fx4 Serhat.Kaymak 12:52
- Akvaryum Ekipmanları Serhat.Kaymak 12:52
- Altolamprologus Com. Kagunga DenizUlucutsoy 12:26
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-10/02/26 osmandbnl 12:21
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 12:03
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 11:57
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 11:57
- Her Türden Cüce Vatoz Dişileri scorpion26 11:57
- Kök Arıyorum LionelMehmet10 11:56
- Betta Sahiplendirme LionelMehmet10 11:56
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 11:03
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 11:03
- Anubias. Yeni İthalat. Whatsapptan Yazabilirsiniz propecia 11:03
- Odessa Barb rasporasrc 10:58
- Satılık Uaru Çifti – 25cm+ rasporasrc 10:58
- Yosun Topu suleymankol88 10:27
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 10:21
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 10:21
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:13
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 10:13
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 10:13
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:57
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 09:37
KULLANICILAR
- 113 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
reprise,
Tinazor,
barsbingul,
capodicapii,
Mderhan,
alecozan,
yigidoumit,
Carambula,
Erkay0,
zekigonlum,
peace41,
R0h1rr1m,
ilhannnn01,
Suprabranchial,
ayhanjr,
Aquarist101,
ayberk5201,
avukathasan06,
LosTurcos,
rtaner,
mirat,
osmandbnl,
Volkaann,
Dalgicc,
fikret43,
enesayar,
mutama,
EKAR,
ciways,
xeyh,
Furkan.cban,
sina cen,
TalipAli,
OnderKadir,
RavenCarrion9,
rupee,
twinsoul,
Aqualandakvaryum,
dnzokt,
efkango,
Rafayel,
ternapi,
Feanor,
Goldfish2000,
Zeungan,
Quersian,
djally,
Balıkların efend,
atakanaydin,
Akvarist1923,
AtlasPoyraz,
MCY4,
Cihankuzu34,
ogurcay,
Barva55,
can0101,
Kaangzkr,
Oktaykra,
arowana heco,
Emre çetin,
CoryCory,
sezercan,
Muhendis39,
LionelMehmet10,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.