ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
65*26*35h 45*22*25h
melek japon ters yuzen vatoz moli kilic copculer
SON 6 MESAJI
Hocam kutlarım tam aklımdakileri yazmışsınız ;herkes sürekli küresel ısınmadan bahsedip duracağına şu saydıklarınızı yapsa ayrıca devlet de destekleyip güneş ve rüzgarla ısınma sağlansa hatta otomobilller güneş enerjisine çevrilse fabrikalar da adam gibi arıtma ve ba a filtreleme yapsa küresel ısınmayı 15-20 yıliçinde geri çeviririz ve ozon deliği belki önümüzdeki yüzyılda kendini tamir edebilir.Küresel ısınmaya karşı sadece çeşmeleri kapatıp barajdaki suyu idare ederek hiçbirşey yapamayız.Doğaya zehirli gaz salınımını durdurmazsak sürekli fosil yakıtla enerji eldersek;evimizi bunlarla ısıtırsak arabamızı bunlarla çalıştırırsak sürekli plsatik ürünler kullanıp eksilen ağaçların yerine yenilerini koymazsak ki;bütün bunlar aslında çok çok kolay şeyler,önümüzdeki yıllarda çocuklarımız ve torunlarımız yiyecek ekmek içecek su bulamayacak akvaryumu bırakın ,yiyecek ve su için çok büyük savaşlar çıkacak ve şimdi olan durumun çok daha beteri olup bir iki güçlü ülke belki vatandaşlarını doyurabilecek.Bu arada bize ne ki bundan değil mi!!!Biz o zamana çoktaaan ölmüş oluruz!!!!!Anlayan anladı ...
Merhaba arkadaşlar yeni bebeğimiz oloması nedeniyle bir süre foruma ve hobiye ara verdim fakat bu aralar akvaryumumu işyerime tekrar kurdum canlıdoğurana devam.Neyse eski mesajlarımı karıştırırken bu konuyu tekrar gördüm ve buraya yazdığım mesajdan bir süre sonra gazetede Çin malı ve boy boy seçebileceğiniz evler için üretilmiş rüzgar panellerinden gördüm;isteyen arkadaşlar google da kısa bir aramayla bunları bulabilir ve fiyatları da o kadar pahalı değil ,evin çatısına monte edilebiliyor. Kendi evim olsa mutlaka araştıracağım konular rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik elde etme.Eğer aranızda yapan ya da gören avrsa belki biraz bahseder bu Çin malı panellerden.Saygılarımla ....
Selam lar sevgili arkadaslar
Konustugunuz konu ne kadar yararli ne kadar cevreci,ne kadar guzel bir konu;"burasi akvaryum forumu ruzgar tribunu degil" demeyin lutfen sabah aksam kuresel isinmadan kaynaklarin tukenmesinden gelecegimizin cocuklarimizin tehlike altinda oldugundan endiselenmiyormuyuz?Peki biz akvarist isek bu akvaryumu binbir zahmetle evde tutup butun zorluklarina katlaniyorsak ,sadece onune gecip iki tek atmak icin mi?Biz gercekten doga seven ,yasadigi dunyanin oldugu haliyle korunmasini isteyen cevreye saygi duyan bu ve benzeri sebeplerle dogadan bir parcacik olan akvaryumunu evde ozene bezene yasatmaya calisan hatta buyuk bir ihtimalle ikinci bir hayvan ;kus kedi vs bakan insanlar degilmiyiz?Hergun aklimiza takilan kuresel isinma ,kuraklik nedenleriyle onumuzdeki yillarda boyle rahat rahat akvaryum bakabilecegimiz bile supheli, peki en azindan belki maliyeti bir sekil dusurerek yasadigimiz sehre gore gunesten, ruzgardan bir sekil enerji elde etsek barajlarda uretilen petrol ,komur vs vs harcanan enerjiden % 10 bile az kullansak bu onumuzdeki yillar icin hayatimizi hic mi etkilemez?Elektrikci bir arkadasimin anlattigina gore 2-3 milyar tl civari bir paraya kuracagimiz gunes panelleriyle ;evden eve degisse bile % 30-40 elektrik uretme ihtimalimiz olabilirmis; belki maliyet daha fazla olabilir emin degilim,dusunsenize evin elektriginin % 40 i bile gunesten ya da ruzgardan gelse, her sokaktaki evlerin yarisi bunu kullansa ulke ekonomisine katkisi, cevreye yarari inanilmaz olur.Arkadaslarla yaptigimiz sohbetlerde hep bahsederim ;devletin bu konuda tesvik vermesi ,gunes ya da ruzgardan elektrik elde edenlere vergi indirimi kredi yardimi vs yapmasi gerekir yoksa butun dunyada yapilan tahminlere gore gelecegin en cok kuraklik cekecek ulkelerinden biri olan Turkiye mizde birakin akvaryumu baligi icecek suyumuz yiyecek ekmegimiz olmayacak.
Kusura bakmayin cok uzattim ama bu kadar iyi niyetli arkadaslarimiza boyle sert elestiri yapilmasi garip geldi"yok burasi akvaryum forumuymus" falan filan!Akvaryum ne icin var ki o baliklar uzaydan mi geliyor; doga sevmenin bir nedeni degil mi butun bunlar.
Sevgili arkadaslar ozetle;bir akvaryum sever mutlaka bir doga severdir ve cevresini ve dogasini korumak icin elinden geleni en basta kendisi ,cocuklari ve sevdikleri icin bile olsa yapmalidir.Eger maliyeti dusurebilirseniz mutlaka bu projeyi yapiniz Allah kolaylik versin hata ettiysem affola...
Herkese saygilar sevgiler...
Merhaba arkadaslar
Bence Bora Bey o agır bidonu kaldirmaya ve dokmeye zorlaniyorsa ki cok haklidir(bel fitigi olan biri olarak iyi anliyorum),mesela ben kovadan tas ile alip alip yavas yavas dolduruyorum dinlenmis suyumu eger tas vs kullanmak istemiyorsaniz once bir caba ile bidonu bir tabure ustune koyup sonra dip cekimi icin yapilmis ve akvaryumcularda satilan pompali basit aleti kullanabilirsiniz ya da benim gibi o alete cok benzeyen ayni sekilde pompali(eger gormediyseniz birbirine bagli, iki hortum ucunda tek yonlu su aktaran pompa) zibro kamin denen japon sobalarina gazyagi aktarmak icin kullanilan aletten alabilirsiniz,ben 3.5 ytl ye sokak arasi temizlik malzemesi satan biryerde buldum ;yani cok para harcamadan belinizi agritmadan 5 dakika icinde suyunuzu akvaryuma pompalarsiniz hem dip temizleme aletiniz de olur.Arkadaslar bu diy projesi degil diye kizmayin zaten Bora arkadasimizin sordugu dis filtre ile su aktarimi da pek diy sayilmaz.Bahsettigim alet ile de hem su aktarir hem gerekince dip cekimi yapar.
Herkese saygilar sevgiler iyi gunler diliyorum...
Cihan Bey neden kendin yap bolumunden biseyler denemiyorsunuz ,benim tankim sizinle tamamen ayni boyutlarda ,dis filtreye para ayirmak istemedim ben de 100 luk pimastan dis filtre olayini 50 lik pimasa cevirdim incecik pimas ama uzunlugu 40 cm falan oldu,onu da kapagin tam altina paralel gelecek sekilde sakladim suyum ilk defa bu kadar berrak.Ic malzemesini de Tearaway di sanirim emin degilim arkadasin dedigi gibi koltukcudan elyaf sunger falan bedavaya getirdim ,belki burasi bunu anlatmanin yeri degildir ama size fikir vermek istedim ilk firsatta fotograflarini kendin-yap bolumune koyacagim.
Herkese iyi gunler diliyorum..
Selam arkadaslar oncelikle soyleyeyim kimse hicbir akvaryumu steril edemez;bu imkansıza yakın birsey,kendim hastanede calıstıgımdan biliyorum biz steril malzemeyi ya fabrikasyon hazır alıyoruz ya da otoklav(duduklu tencerenin devi) larda ve ozel fırınlarda yuksek ısı ya da basınc kullanarak steril ediyoruz.Simdi dusunun akvaryum malzemesini nasıl steril edecegiz.Ayrıca ne geregi var mikroorganizmalar heryerde var ve immun sistemimiz cokmedikce(aids kanser vb nedenlerle) bir zararları yok.E coli konusuna gelince ;e coli denen bakteri normalde insanın barsak florasında dogal olarak bulunan bir bakteridir ve bir sekil tuvaletten su sıcrayarak falan terlikle merlikle vs vs halıya da gelebilir.Ben bakıma onem veren arkadaslara tamamen katılıyorum biz yeter ki balıklarımıza guzel bakalım.Bu arada da beklenmeyen hastalıklar olmuyor degil(benim gibi comezseniz ozellikle).Gecen valiferamın gozleri patlak patlak oıldu duzgun ilacım ve imakanım yoktu 3 gun metilenli kavanozda beklettim simdi bomba gibi disiyi rahat bırakmıyor.Uzun oldu ama bir sorum var biz hastanelerde preparat boyama amaclı metilen mavisi kullanıyoruz acaba akvaryumcudan aldıgımızla aynımıdır bizdeki sadece metilen mavisi icinde baska bisery yok.Hata ettiysem affola herkese keyifli seyirler saglılklı balıklar...
SON MESAJLAR
- Betta Balığımın Üstündekiler Ne? bendeniztayfun, 18:48
Canlı Doğuranlar - Pipo Filtre Önerisi bendeniztayfun, 18:39
Filtreleme Seçenekleri - Seachem Matrix Zemine Koyulabilir Mi ? HOPPALA, 18:39
Filtreleme Seçenekleri - Karideslerle Tecrübesi Olan Arkadaşlar Var Mı? ÇaĞRı, 18:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Molim Tahmini Ne Zaman Doğurur burakbyrs, 18:28
Canlı Doğuranlar - Monte Carlo Ve Rotala Hra Ceyhuncelal, 18:00
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu TuRKeR, 17:59
Deniz Akvaryumları Genel - Akvaryum Bitkileri Güneşe Döner Mi TuRKeR, 17:52
Bitki Akvaryumları Genel - Bitki Kararı Muhammedbedri, 17:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Cüce Amerikan Dünyası Fatih96, 17:21
Güney Amerikan Cichlidleri - Aqua Led Mi Orion Led Mi? 1Balikci, 17:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 17:00
Akvaryum Tanıtımı - Eheim 300w Isıtıcı Lovelepistes, 16:34
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Akvaryuma Mini Taş Yapıştırma MasterChiefHakan, 16:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistesler Ve Yavrular İçin Kurduğum Akvaryum burakbyrs, 16:26
Canlı Doğuranlar - Taş, Kaya Tanımı. Orhan76, 16:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 380 Lt Oranda Akvaryumu Icın Dıs Fıltre Önerisi neomeo, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Rengi Değişti Beytullahylldz, 16:00
Yeni Üye Forumu - Cam Kazıyıcı Set SaRCoPhiLiuS, 15:58
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kurt!gibi Bir Şey alaladee, 15:27
Akvaryum Dünyasından Haberler - Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? KartalŞafak, 15:24
Güney Amerikan Cichlidleri - Akvaryum Test Kiti scorpion26, 14:24
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kılıçkuruk Hamile Mi Muhammedbedri, 14:16
Yeni Üye Forumu - Endler Koleksiyonum Köroglu.88, 14:01
Canlı Doğuranlar - 96 L Akvaryum Tasarımı Serdariekrem, 13:52
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım bendeniztayfun, 13:40
Yeni Üye Forumu - Manado Toprakta Renk Değişimi TuRKeR, 13:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? ercane, 13:27
Yeni Üye Forumu - Bambu Muhammedcay, 12:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryumum İçin Önerileriniz Nedir Muhammedbedri, 12:38
Yeni Üye Forumu - Frontosalarımda Görme Sorunu ttmantt, 11:25
Hastalıklar ve İlaçlar - Vallisneria Spiralis (saz) Ve Saksı SaRCoPhiLiuS, 11:09
Bitki Akvaryumları Genel - 2 Frontoza Erkegım Birbirini Kovalıyor Orhan76, 10:20
Yeni Üye Forumu - Sobo Sf-550f Dis Filtre Cerceveli Akvaryuma Olurmu neomeo, 10:16
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Renk Değişimi Aguamentist, 10:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Biyolojik Filtre neomeo, 09:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Böcek Malikanesi Busra1753, 08:30
Akvaryum Tanıtımı - Su Küfü Ve Alg Biyofilmleri - Beyaz Pamuklanmalar bendeniztayfun, 06:33
Makaleler ve Tercümeler - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. ballantines, 06:19
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryumum Tortuga4, 01:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitki Önerisi KaanE, 01:28
Yeni Üye Forumu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin bendeniztayfun, 23:39
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımın Yanağında Çok Büyük Bir Şişlik Var Ömer t, 23:27
Hastalıklar ve İlaçlar - 90 Litre Tank Dış Filtre Tavsiyesi (2024)* koray ulusoy, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kütüğümdekiler Nedir ? Mirza Adar, 23:03
Yeni Üye Forumu - Japon Balıkları İçin Hangi Renk Işık Kullanmalıyım Taha Yanık, 23:00
Sazansıgiller - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle xellence07, 22:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Neden Böyle Oldu Berke.., 22:15
Yeni Üye Forumu - Baliklar Asagi Bakıyor Mertkaandoruk, 22:08
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Karideslerinize Yuva :) utkuk 18:28
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 18:20
- Saz Bitkisi selfish 18:19
- 60cm İthal Bombeli Köşeli Akvaryum Boyu Marka Aquarist101 18:07
- Komple Set heydu 17:51
- Leptosoma Kitumba Firefighter 17:50
- Albino Nigripinnis Firefighter 17:50
- Eheim Compact 600 Ve 300 Kafa Motor- Ada 6'lı Co2 Ramboy 17:47
- Eheim Ecco Pro 300 Ve Chrome Pipe Aporetti 17:41
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 17:38
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 17:38
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 17:21
- Anubias Bucelandra Rocky Volkan 17:21
- Akvaryum Malzemesi Rocky Volkan 17:21
- Apistogramma Agassizii Double Red yamansengonca 16:56
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 16:42
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 16:42
- Amazon Kılıcı teksel 16:42
- Eheim Isıtıcılar,sobo Armatür,sump Ve Dalga Motoru Burak PEKDEMİR 16:35
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 16:35
- Eheim, Tetra, Haqos Kaliteli Malzemeler muratdeg 16:24
- Black Flame Wood cagdas_0606 16:20
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:20
- Fahaka Puffer etotek 16:09
- Co2 Regülatör Set egedin 16:00
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 15:39
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 15:32
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 15:32
- Camberellus Diminitus Cüce Kerevit Balikcidede 15:32
- 100x50x50h Cm Cama Cam Akvaryum Balikcidede 15:32
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 14:51
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 14:51
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 14:35
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:35
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:35
- Leptosoma Kitumba Yavrular koyu 14:03
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 14:03
- Siyah Calvus (black Kameron) mercedesclk 13:36
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:52
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:52
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:52
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:52
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:52
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 12:49
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 12:49
- Altın Kafa Melekler Tekin35 12:41
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 12:20
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 12:14
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 12:14
- Aquael 30lt Ve 70lt Akvaryum + Sunsun Dış Filtre Iebowski 11:51
KULLANICILAR
- 173 Online Kullanıcı, 94 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.