ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
CanBayrak
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
27 Mayıs 2016 15:56
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Can Bayrak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
"Dünya gerçekten de tehlikelerle dolu ve içinde bir sürü karanlık yer var; lakin nice güzellik de hâlâ ayakta ve artık bütün topraklarda içine keder karışmış olsa da, belki daha bile çok serpiliyor sevgi."
J. R. R. Tolkien
SON 5 MESAJI
Siz Ne Düşünüyorsunuz?
Merhaba,
Yaklaşık bir haftadır aklımda ama konu açma fırsatım olmadı. Bizim Bettalarımızın üstüne çok titriyor olmamız ve onlara verebileceğimiz her imkanı sunmamız yaşamlarını uzatıyor mu yoksa sadece kendimizi mi kandırıyoruz...
Ben zamanım ve imkanlarım dahilinde elimden geleni yapıyorum. Yemin en iyisini alıyorum, filtrenin en uygun olanını kullanıyorum, ısıtıcının en kaliteli olanını aldım, gerekli su ölçümlerini dahi yapıyorum. Canlı bitkilerim mevcut ve 10 Lt olan akvaryumun düzenli su değişimlerini yapıyorum. Bir şekilde balık mutsuz veya stresli... (Bunu bu hobi ile ilgilenen herkes bir şekilde anlıyordur)
Bu şekilde düşünmemin sebeplerinden biri ise sahip olduğum CT Betta ilk aldığımda kuyrukları erimiş bir şekilde bir şarap kadehindeydi... Ona elimden gelen en iyi şekilde bakmama rağmen kuyrukları 3 aydır toparlanmadı.
Bir dostumun VT Bettası ise filtresiz, ucuz yem yiyerek, ipek bitkiler ile yaşayarak su ölçümü yapılmadan haftada sadece bir kere %50 su değişimi yapılan 9 Ltlik bir tankta kuyruklarını toparladı, çok canlı ve 3 senedir yaşıyor...
Veiltail Bettalar genetik olarak doğada olanlara en yakın olanları sanırım. Acaba beslemeyi tercih ettiğimiz gösterişli olan türevlerin genetiksel yapısı buna sebep olabilir mi?
Ne düşünüyorsunuz?
Merhaba,
Yaklaşık bir haftadır aklımda ama konu açma fırsatım olmadı. Bizim Bettalarımızın üstüne çok titriyor olmamız ve onlara verebileceğimiz her imkanı sunmamız yaşamlarını uzatıyor mu yoksa sadece kendimizi mi kandırıyoruz...
Ben zamanım ve imkanlarım dahilinde elimden geleni yapıyorum. Yemin en iyisini alıyorum, filtrenin en uygun olanını kullanıyorum, ısıtıcının en kaliteli olanını aldım, gerekli su ölçümlerini dahi yapıyorum. Canlı bitkilerim mevcut ve 10 Lt olan akvaryumun düzenli su değişimlerini yapıyorum. Bir şekilde balık mutsuz veya stresli... (Bunu bu hobi ile ilgilenen herkes bir şekilde anlıyordur)
Bu şekilde düşünmemin sebeplerinden biri ise sahip olduğum CT Betta ilk aldığımda kuyrukları erimiş bir şekilde bir şarap kadehindeydi... Ona elimden gelen en iyi şekilde bakmama rağmen kuyrukları 3 aydır toparlanmadı.
Bir dostumun VT Bettası ise filtresiz, ucuz yem yiyerek, ipek bitkiler ile yaşayarak su ölçümü yapılmadan haftada sadece bir kere %50 su değişimi yapılan 9 Ltlik bir tankta kuyruklarını toparladı, çok canlı ve 3 senedir yaşıyor...
Veiltail Bettalar genetik olarak doğada olanlara en yakın olanları sanırım. Acaba beslemeyi tercih ettiğimiz gösterişli olan türevlerin genetiksel yapısı buna sebep olabilir mi?
Ne düşünüyorsunuz?
10 Litre Betta Tank Filtreli/filtresiz
Merhaba Kubilay Bey,
Öncelikle vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Akşam eve dönünce filtremi çıkaracağım. 10 Litre bitkili tankın Betta için çok küçük olduğunu biliyorum. Akvaryum dolabı yaptırdıktan sonra büyük bir tanka geçeceğim.
* Şu an elimde Ocean Nutrition Atison's Betta, Sera Bettagran, AHM sarımsaklı yem, JBL freeze dried kan kurdu ve Seranın ismini hatırlayamadığım bitkisel bir yemi var. Protein ağırlıklı beslendiğinden her dört ve beş yemleme sonrası bitkisel yem veriyorum.
* Haftada bir yemleme JBL Freeze Dried kan kurdu veriyorum.
* Canlı yem vermiyorum.
* Ekstra çözelti koymayın demişsiniz ama ben Reeflowers Bonny Betta almıştım. Kullanmaya devam etmemin bir sakıncası var mı?
* Anubias ve Sazlık var. Akşamları 3 saat kadar ışıklandırıyorum.
*Bir tane ufak bir JBL hindistan cevizi yuvası var. (Hiç kullanmıyor)
* Suyunun sıcaklığı 26 dereceye sabit.
* Çok düşük debili küçük bir üretim filtresi bulursam koymalımıyım? Tank küçük olduğu için hiç gerek yok mu?
Bunlara ek yapmamı tavsiye edeceğiniz birşey var mı?
Saygılar.
Merhaba Kubilay Bey,
Öncelikle vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Akşam eve dönünce filtremi çıkaracağım. 10 Litre bitkili tankın Betta için çok küçük olduğunu biliyorum. Akvaryum dolabı yaptırdıktan sonra büyük bir tanka geçeceğim.
* Şu an elimde Ocean Nutrition Atison's Betta, Sera Bettagran, AHM sarımsaklı yem, JBL freeze dried kan kurdu ve Seranın ismini hatırlayamadığım bitkisel bir yemi var. Protein ağırlıklı beslendiğinden her dört ve beş yemleme sonrası bitkisel yem veriyorum.
* Haftada bir yemleme JBL Freeze Dried kan kurdu veriyorum.
* Canlı yem vermiyorum.
* Ekstra çözelti koymayın demişsiniz ama ben Reeflowers Bonny Betta almıştım. Kullanmaya devam etmemin bir sakıncası var mı?
* Anubias ve Sazlık var. Akşamları 3 saat kadar ışıklandırıyorum.
*Bir tane ufak bir JBL hindistan cevizi yuvası var. (Hiç kullanmıyor)
* Suyunun sıcaklığı 26 dereceye sabit.
* Çok düşük debili küçük bir üretim filtresi bulursam koymalımıyım? Tank küçük olduğu için hiç gerek yok mu?
Bunlara ek yapmamı tavsiye edeceğiniz birşey var mı?
Saygılar.
10 Litre Betta Tank Filtreli/filtresiz
Merhaba,
Bir adet 10 litre bitkili Betta tankım var. 50 W ısıtıcı ve 100L/S iç filtre mevcut. İç filtre tankın sol köşesinde ciddi bir akıntı yaratıyor. Bettam tankın soluna gelince akıntıya kapılıyor. Tank çok büyük olmadığı için pipo filtre denedim fakat fazla yer kapladı. Düşük debili bir şelale filtre bir türlü bulamadım. Yabancı forumlarda araştırdım. Herkes filtresiz kesinlikle Betta tankı olmaz diyor. Şu an haftada iki kere %50 değişim yapıyorum. Reeflowers Bonny Betta ekliyorum. Filtresiz kullanırsam su değişikliğini ne sıklıkla yapmayalım.
Değerli fikirlerinizi almak isterim.
Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-04-22 11:18:51[/EDIT]
Merhaba,
Bir adet 10 litre bitkili Betta tankım var. 50 W ısıtıcı ve 100L/S iç filtre mevcut. İç filtre tankın sol köşesinde ciddi bir akıntı yaratıyor. Bettam tankın soluna gelince akıntıya kapılıyor. Tank çok büyük olmadığı için pipo filtre denedim fakat fazla yer kapladı. Düşük debili bir şelale filtre bir türlü bulamadım. Yabancı forumlarda araştırdım. Herkes filtresiz kesinlikle Betta tankı olmaz diyor. Şu an haftada iki kere %50 değişim yapıyorum. Reeflowers Bonny Betta ekliyorum. Filtresiz kullanırsam su değişikliğini ne sıklıkla yapmayalım.
Değerli fikirlerinizi almak isterim.
Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-04-22 11:18:51[/EDIT]
Yeni Beta Sahibi
Merhaba Ferhat Bey,
Vakit ayırıp cevap yazdığınız için size teşekkür ederim. Şu an işte olduğum için fotoğrafı ekleme şansım yok. Eve gidince fotoğrafı eklerim.
Sararan yapraklara müdahale etmem gerekir mi?
Balığım içindeyken sıvı gübre eklemem sakıncalı mı?
Akşamüstü 16:00 gibi aydınlatmaya başlanıyor. 24:00 gibi aydınlatma sona eriyor.
Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-03-01 10:51:32[/EDIT]
Merhaba Ferhat Bey,
Vakit ayırıp cevap yazdığınız için size teşekkür ederim. Şu an işte olduğum için fotoğrafı ekleme şansım yok. Eve gidince fotoğrafı eklerim.
Sararan yapraklara müdahale etmem gerekir mi?
Balığım içindeyken sıvı gübre eklemem sakıncalı mı?
Akşamüstü 16:00 gibi aydınlatmaya başlanıyor. 24:00 gibi aydınlatma sona eriyor.
Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-03-01 10:51:32[/EDIT]
Yeni Beta Sahibi
Merhaba,
Ben akvaryum hobisine başlayalı 3 hafta oldu. Akvaryumcuya ilk girdiğimde güzeller güzeli Beta balıklarını bardakta görünce direk bir tanesini kurtarmam gerektiğini düşündüm. 45 - 50 Litrelik bir akvaryum aldım. LED aydınlatma, 100 W ısıtıcı ve 200Lt/H debisi düşük bir filtre aldım. Kumu kaynatarak yıkadım. İki adet taşım vardı. Onları kaynatarak yıkadım. Anubias ve sazlık koydum. Bir hafta kadar akvaryumu herşey çalışır şekilde beklettim. Crowntail olduğunu öğrendiğim Beta balığımı tanka koyduğumda inanılmaz mutlu oldu. Bir hafta sonra bazı sıkıntılı durumlar oluşmaya başladı. Zeminde yer yer beyaz bir tabaka oluştu. Bitkilerin uçları sararmaya ve o beyaz yosunu bitkilerin üstünde farketmeye başladım. Biraz araştırma sonrası aşırı yemleme, yanlış ışık süreleri ve gün aşırı dip çekim yapmam gerektiğini öğrendim. Aklıma takılan bazı şeyler var. Sizin tecrübelerinizin faydalı olacağını düşünüyorum.
1- Yemlemeyi nasıl ayarlamalıyım. Gözü kadar yem çok az gibi geliyor bana. Bir kısmı kalıyor ve dibe çöküyor.
2-Bitki yemi ve kan kurdu aldım ne sıklıkla vermem lazım. Haftada bir yeterlimidir?
3-Bitki için ışığım yetersiz olabilir... Bitkisiz kurulum yapsam mutsuz edermiyim balığı? Bitkili akvaryum benim gibi acemiler için biraz zor sanırım.
4-Bitki şart derseniz bu sararan bitkileri çıkarıp yenilerini balık içindeyken eklememin bir sakıncası varmı?
5-Balık içindeyken sıvı gübre vermemin sakıncası nedir.
6-Sıcaklığı 26 derecede tutuyorum. Bitkiler acaba sıcak yüzünden mi yosun yapıyor.
Hakettiği gibi yaşaması için elimden geleni yapmak istiyorum.
Değerli cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-03-01 10:08:49[/EDIT]
Merhaba,
Ben akvaryum hobisine başlayalı 3 hafta oldu. Akvaryumcuya ilk girdiğimde güzeller güzeli Beta balıklarını bardakta görünce direk bir tanesini kurtarmam gerektiğini düşündüm. 45 - 50 Litrelik bir akvaryum aldım. LED aydınlatma, 100 W ısıtıcı ve 200Lt/H debisi düşük bir filtre aldım. Kumu kaynatarak yıkadım. İki adet taşım vardı. Onları kaynatarak yıkadım. Anubias ve sazlık koydum. Bir hafta kadar akvaryumu herşey çalışır şekilde beklettim. Crowntail olduğunu öğrendiğim Beta balığımı tanka koyduğumda inanılmaz mutlu oldu. Bir hafta sonra bazı sıkıntılı durumlar oluşmaya başladı. Zeminde yer yer beyaz bir tabaka oluştu. Bitkilerin uçları sararmaya ve o beyaz yosunu bitkilerin üstünde farketmeye başladım. Biraz araştırma sonrası aşırı yemleme, yanlış ışık süreleri ve gün aşırı dip çekim yapmam gerektiğini öğrendim. Aklıma takılan bazı şeyler var. Sizin tecrübelerinizin faydalı olacağını düşünüyorum.
1- Yemlemeyi nasıl ayarlamalıyım. Gözü kadar yem çok az gibi geliyor bana. Bir kısmı kalıyor ve dibe çöküyor.
2-Bitki yemi ve kan kurdu aldım ne sıklıkla vermem lazım. Haftada bir yeterlimidir?
3-Bitki için ışığım yetersiz olabilir... Bitkisiz kurulum yapsam mutsuz edermiyim balığı? Bitkili akvaryum benim gibi acemiler için biraz zor sanırım.
4-Bitki şart derseniz bu sararan bitkileri çıkarıp yenilerini balık içindeyken eklememin bir sakıncası varmı?
5-Balık içindeyken sıvı gübre vermemin sakıncası nedir.
6-Sıcaklığı 26 derecede tutuyorum. Bitkiler acaba sıcak yüzünden mi yosun yapıyor.
Hakettiği gibi yaşaması için elimden geleni yapmak istiyorum.
Değerli cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılar.[EDIT]CanBayrak,2016-03-01 10:08:49[/EDIT]
SON MESAJLAR
- Beta Balığı Lepisteslerle Yaşar Mı ? mkose09, 23:30
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - High Tech Akvaryuma Gübre Kullanımı HuseyinBeraat, 23:27
Taban ve Gübreleme - Japon Balığı Bu Leke Neden Bilmiyorum Amatör balıkçı, 23:19
Yeni Üye Forumu - 36 Litre Bir Akvaryuma Hangi Türler Eklenebilir? GhostKoi, 23:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Yavruları Kaç Aylıkken Teklemeye Alınır Hilmi22, 23:15
Labirentliler - Aqualed Armatür Fiyasko Mu? syerli, 23:13
Şikayet Var! - Betta Yumurta Dibe Çöktü Akvarist Hoca, 23:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Işık Akvaryumu KaanE, 22:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litrede Yunus tahirefe5943, 22:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatür Önerisi melih547, 22:50
Yeni Üye Forumu - 1 Çift Plati Amatör balıkçı, 22:19
Yeni Üye Forumu - Su Değişimi koraykbl, 22:07
Filtreleme Seçenekleri - Okyanusun Derinliklerine Uriel, 21:55
Akvaryum Tanıtımı - Armatür Pcb Bağlantısı paxal, 21:44
Aydınlatma - Yine Yeniden Flower Horn MehmetGok, 21:42
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Ramirezi Hakkında Her Şey (güncel) Gurit, 19:31
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Filtre Muhammed demir, 19:22
Bitki Akvaryumları Genel - Sarı Prenses İle Amerikan Kerevit Uyumu Balıkmen, 18:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yukarı Çıkan Axolotl MericER, 18:48
Yeni Üye Forumu - Shallow Blackwater 😎 AtlasPoyraz, 18:38
Akvaryum Tanıtımı - Tuzlu Su Kurulumu Tortuga7, 18:13
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Muhammed demir, 18:05
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Cüce Vatoz Hakkında Her Şey Amatör balıkçı, 17:35
Kedi Balıkları Tanıtımı - Uzun Sureli Kullanılmayan Su buglemaqua12, 17:28
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Solucan nanxique, 17:28
Hastalıklar ve İlaçlar - 70cm*45cm*35cm İçin Ekipman Ve Canlı Tavsiyeleri Cyber_Scout, 16:27
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Walstad Aydınlatma İçin Destek İhtiyacı syerli, 16:09
Aydınlatma - Isıtıcım Çalışmıyor ₩€€₩, 16:00
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 15:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Balık Tavsiyesi Cyber_Scout, 14:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum %100 Su Değişimi Durumu Cyber_Scout, 13:14
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum ziyasenkaya, 12:54
Yeni Üye Forumu - Acemi Hobicinin İlk Macerası :) hayalet002, 12:44
Yeni Üye Forumu - 80x45x45 Karma Bitkili Ve Karma Balık Türleri Cyber_Scout, 10:39
Akvaryum Tanıtımı - 40x40x40 Low Tech Bitkili Tank - Tekirdağ abds, 10:15
Akvaryum Tanıtımı - 60x30x35 Akvaryum İçin Bitki Önerisi Orhan76, 09:22
Bitki Akvaryumları Genel - Flowerhorn Yüzgeçteki Beyaz Nokta Akrattin, 08:10
Akvaryum Dünyasından Haberler - Yan Sump Mu Dış Filtre Mi? K0L0Ni, 07:41
Filtreleme Seçenekleri - Week Week Week AtlasPoyraz, 06:55
Akvaryum Tanıtımı - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Tata, 03:02
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İstanbulda İyi Usta Ve İyi Fiyatta Akvaryum Yapan TropheusTRe, 03:00
Akvaryum ve Kapak Yapımı - 30cm Küp Betta Akvaryumu Mirza Adar, 02:28
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Işık Seçimi Muhammed demir, 01:33
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Su Kaplumbağam 5- 6cm Düştü Hafif Çatlak Var Mirza Adar, 00:31
Yeni Üye Forumu - Dip Balığı Stok Önerisi Cyber_Scout, 23:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Günlüğü mustafayurdakul, 23:22
Akvaryum Tanıtımı - Crystal Karides İçin Öneri Ve Sorular Cyber_Scout, 22:46
Omurgasızlar - 200 Lt Yunus ciklet tahirefe5943, 22:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Erkek Lepistes Balığım Durgun YMNYURT4585, 22:38
Canlı Doğuranlar - Vatoz Mu Çöpçü Mü GhostKoi, 22:35
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma Macmasteri Red Soulder Ibrahimkahraman 23:10
- Co2 Set palankesli 22:23
- Afrika Cichlidleri devito 22:07
- Mikrogeophagus Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler. koyu 22:04
- Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 21:19
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 21:19
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 21:18
- Hobiyi Bıraktım Kalan Akvaryum Malzemelerim SJess 21:03
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 20:45
- 1 Adet Kafalı Erkek Yunus,1 Adet Saulosi Erkek frthakan 20:28
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:20
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:20
- Yavru Cüce Vatoz Sütçü 20:06
- Bitkisel Ağırlıklı Pul Yemler Sütçü 20:06
- Satildi Metal Black Lice Lepistes ALTEMUR 19:59
- Su Mercimegi Ucretsiz ALTEMUR 19:59
- Süper Red Çift YunusEmin210 19:53
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi YunusEmin210 19:53
- Astro Dış Filtre Ve Lily Pipe Dahil Uriel 19:40
- Chihiros B20 Akvaryum Led Aydınlatma jador 19:30
- Aquael Ultra Filter 900 Uriel 18:38
- Eheim West Germany Üretimi İç Filtre. abunil 18:24
- Ehiem 100w Isıtıcı gk13 17:29
- Tavşan Salyangoz _rammstein_ 17:23
- Sarı Ateş Karides _rammstein_ 17:23
- Hb White Lepistes (damızlık Altı Yavru) omererbas 16:30
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 16:30
- Katil Salyangoz Esakvarist 16:01
- Frodo Stone 7 Kiloya Yakın osmang 15:18
- Co2 Dıy Sistemi, İsta Difüzör, İndikatör Ve Birçok osmang 15:18
- Zebra Ciklet Çift. Eş Tutmuş osmang 15:18
- Türkiye Lepistes Evi -lepistesin Adresi!!! serkancilek 14:38
- Eheim Otomatik Yemleme Makinesi aljehin 14:24
- Kırmızı Göz Albino Tül Vatoz aljehin 14:24
- 🌿 Bitkili Akvaryumlar İçin Akıllı Kapsül Gübre purelyfe 14:20
- Yapay Dekor Kütük ÖĞRÜNÇ 13:48
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 13:06
- Java Fer Türleri Balikcidede 13:06
- Bitki , Sıvı Gübre , Exel , Ramshorm CevdetSERBEST 13:02
- Su Piresi 200 - 300 Adet 100 Tl CevdetSERBEST 13:02
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 13:02
- Albıno Cüce Vatoz ferhattt 12:25
- Poso (tavşan) Salyangozu Arıyorum Ve Bitki Arıyoru ferhattt 12:25
- Mikrofex-grindal-mikrokurt Kültürü Canlı Yem tuncaysargin 12:20
- Aquel Fzn Pro 400 FurkanTezcan 12:01
- Hongsloi Süper Red Çift Fiyatı AtlasPoyraz 11:58
- Mini Pipo Filtre AtlasPoyraz 11:58
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:37
- Corydoras Sterbai nikon_ 11:37
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 11:37
KULLANICILAR
- 139 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
abgk16,
Kemalk41,
Hilmi22,
Hidro Dinamik,
suleymanonsay,
HarunYILDIRIM,
Balikcidede,
Riblja Corba,
neomeo,
sopacı34,
osmandbnl,
yavuzsezgin,
KaanE,
ozgurnez,
MuratOzdemir,
kambortam,
Siminay,
MosfeT,
xfear,
MiSoSiKiaN,
melih547,
serkan_tc,
GhostKoi,
ahmetfiratozkaya,
Sadık16,
ternapi,
HKuzgun35,
egedin,
rupee,
heartless,
syerli,
CoryCory,
wolf06,
secreteriat,
a.gumrah,
by__cg,
Austine,
tahirefe5943,
Akvarist Hoca,
Ibrahimkahraman,
LionelMehmet10,
bearse22,
Ehtiyar,
Lyon,
Samoo,
DenizUlucutsoy,
Uriel,
Ecrinnaz,
borani,
CahitOmer,
Tata,
hasancn,
Yigiiit_can,
Malinua55,
mkose09,
rockhl,
_rammstein_,
Hasanbey0101,
kutat,
Mirza Adar,
Erenguven,
barsbingul,
omer03,
Tortuga7,
Minikhobici,
hayalet002,
Suprabranchial,
egecinar,
hll_aquascaping,
Bettamtailung,
H.polat,
Tatar10,
gambler,
salikk,
kacıran06,
şansal,
Burak PEKDEMİR,
H.Ocal,
Goldfish2000,
Eldurmaz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.