ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
demirelmatbaa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
23 Ekim 2009 12:41
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ahmet Demirel
Doğum Tarihi:
24 Şubat 1982
İl:
Istanbul
Meslek:
Matbaa
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ahmet Demirel
SON 10 MESAJI
Deniz akvaryumu kuruyorum
Evet domates anemonlar bunlar çok sağlıklı oldukları belli kırmızı ve açılıyorlar yemeklerini gayet iyi yiyorlar... 1 Ay içinde akvaryumu tam olarak kurdukdan sonra resimlerini sabırsızlıkla çekmeye hazırlanıyorum...
Bilgiler için teşekkürler bendeki kırmızı anemonlar şimdi benim akvaryumda yaşamazlarmı şuanda gayet sağlıklı ve karidesi güzel yiyorlar sorun yok gibi biraz araştırmam lazım sanırım anemon hakkında daha çok şeyler var sanırım...
Doğru söylüyorsunuz bir arkadaşda aynısını söylemişti bana kışın alırsın mercanları demişti haklısınız kışın alınması daha mantıklı oluyor şuanda akvaryumu sadece balık üzerine çalışma yapayım zaten anemonlar var yetiyor bana... Birde bişey soracaktım sizlere tatlı suda balık ayrımı var ciklet türü tropikal türü tanganika türü Disus v.s. diye ayrım yapılıyor birbiriyle uyuşmuyorlar yaşamıyorlar... Tuzlu suda öyle bir olay varmıdır acaba şimdi ben hangi balıkları alırsam alıyım hepsi birbiriyle uyuşuyorlarmı şimdiden teşekkürler...
Doğru söylüyorsunuz bir arkadaşda aynısını söylemişti bana kışın alırsın mercanları demişti haklısınız kışın alınması daha mantıklı oluyor şuanda akvaryumu sadece balık üzerine çalışma yapayım zaten anemonlar var yetiyor bana... Birde bişey soracaktım sizlere tatlı suda balık ayrımı var ciklet türü tropikal türü tanganika türü Disus v.s. diye ayrım yapılıyor birbiriyle uyuşmuyorlar yaşamıyorlar... Tuzlu suda öyle bir olay varmıdır acaba şimdi ben hangi balıkları alırsam alıyım hepsi birbiriyle uyuşuyorlarmı şimdiden teşekkürler...
Evet suyu ve kayaları içinde oturmuş vaziyette balıklar var içinde sağlıklı ve kayaların içlerinde mercanlar gibi yabancı cisimler var büyüdüklerinde resimlerini çekeriz inşallah...
Evet suyu ve kayaları içinde oturmuş vaziyette balıklar var içinde sağlıklı ve kayaların içlerinde mercanlar gibi yabancı cisimler var büyüdüklerinde resimlerini çekeriz inşallah...
Arkadaşlar herkeze teşekkürler deniz akvaryumu aldım ve şimdi yavaş yavaş sistemi düzenliyorum yakında artık benimde bir tuzlu su resimlerim olacak 150x70x60 ebatlarında deniz akvaryumu aldım 60 ile 70 kg. canlı kaya mevcut ve paylanço balığı kırmızı karides ve kırmızı anemonlar mevcut mercanları almayı düşünüyorum balık birde soğutucu lazımmış sanırım mercanları koymak için reef akvaryum oluyormuş herhalde benim bu konuda fazla bilgim yok ama sizlerin sayesinde öğreniyoruz hepinize tşk.
Arkadaşlar herkeze teşekkürler deniz akvaryumu aldım ve şimdi yavaş yavaş sistemi düzenliyorum yakında artık benimde bir tuzlu su resimlerim olacak 150x70x60 ebatlarında deniz akvaryumu aldım 60 ile 70 kg. canlı kaya mevcut ve paylanço balığı kırmızı karides ve kırmızı anemonlar mevcut mercanları almayı düşünüyorum balık birde soğutucu lazımmış sanırım mercanları koymak için reef akvaryum oluyormuş herhalde benim bu konuda fazla bilgim yok ama sizlerin sayesinde öğreniyoruz hepinize tşk.
[QUOTE=percula]Sağlık açısından şöyle problem olur. Yeterli ekipmanı askı olarak akvaryumda kullanamazsınız illa sumpta çalışan modeller o akvaryum hacmine yeterli gelri. Sump diye forumda arama yaparsanız bilgilere ulaşırsınız. Sump dış filtreden ucuzdur. [/QUOTE]
[QUOTE=percula]Sağlık açısından şöyle problem olur. Yeterli ekipmanı askı olarak akvaryumda kullanamazsınız illa sumpta çalışan modeller o akvaryum hacmine yeterli gelri. Sump diye forumda arama yaparsanız bilgilere ulaşırsınız. Sump dış filtreden ucuzdur. [/QUOTE]
Nerden alabilirim sump varmı elinizde acaba? Bilgileriniz için teşekkürler az daha yanlış işler yapacaktık o zaman çünkü gerçekten çok güzel bir deniz akvaryumu kurmayı düşünüyorum her hangi bir sorunda canlılarımı kaybetmek istemiyorum kesinllikle acele etmeyeceğim yavaş yavaş öğrenerek sizlerin sayesinde güzel bir deniz akvaryumu kuracam inşallah... Benimde burda bir deniz akvaryumu fotoğraflarım olmasını isterim tşk... yardımlar için hepinize tşk ederim....
[QUOTE=percula]Bu ölçüde bir akvaryumu dış filtre ile reef yapamazsınız. Marine yapacaksanız gene sumpsız sağlıksız bir sistem olacaktır. Ayrıca reef yapacaksanız 40 cm ende dekorasyonda çok pronlem yaşarsınız. Deniz akvryumunda 50 - 55 cm den az ende kaya dizilimi ve mercan dizilimi çok zor oluyor. Soğutucu almanız gerek su 25-26 derecede sabit olması gerek. Diğer sorularınızın cevabı iğneli başlıkarda mevcut. [/QUOTE]
[QUOTE=percula]Bu ölçüde bir akvaryumu dış filtre ile reef yapamazsınız. Marine yapacaksanız gene sumpsız sağlıksız bir sistem olacaktır. Ayrıca reef yapacaksanız 40 cm ende dekorasyonda çok pronlem yaşarsınız. Deniz akvryumunda 50 - 55 cm den az ende kaya dizilimi ve mercan dizilimi çok zor oluyor. Soğutucu almanız gerek su 25-26 derecede sabit olması gerek. Diğer sorularınızın cevabı iğneli başlıkarda mevcut. [/QUOTE]
Sağlık açısından proplem oluyorsa sump almalıyım o zaman ben hangi sump sistemi almalıyım ne kadardır? Biraz sumptan bilgi alabilirmiyim... tşk.
[QUOTE=JGUITAR] Merhaba Akvaryumunuz 330 litre civarında(Tabi içten içe ölçüleri verdiyseniz.)
Bildiğim kadarıyla bu litraj da olan akvaryumlara sump gerekli.
Sebepleri şunlardır:
1) 330 litreyi askı şeklindeki protein toplayıcı yürütemez.
2) Akvaryum içine konan kaliteli ve kuvvetli ps ler den alırsanız görüntü olarak hiçte hoş durmaz.
3) Sump olmazsa üsten taşırma olmayacağı için akvaryum ışıklarını açtığınızda su üstünde görülen yağ tabakası sinirlerinizi bayağı bozar. ( Tabakanın akvaryumda sağlık problemleri açıp açmayacağını bilmiyorum.)
4) Isıtıcı , Ps, Soğutucu , malzemelerin gibi kabloları ortalıkta olmaz Sump içinde gizli şekilde durur. Bu da doğal görünümü pekiştirir.
Belki bunları sizde biliyorsunuz fakat ben yinede hatırlatayım dedim.
Sizin akvaryuma 11kg tuz yeter. Ama su değişimleri için en az 20-25 kg alın kenarda bulunsun.
Deneyimli arkadaşlar ekipman markaları ve modelleri konusunda yardımcı olacaklardır.
Saygılar
[/QUOTE]
[QUOTE=JGUITAR] Merhaba Akvaryumunuz 330 litre civarında(Tabi içten içe ölçüleri verdiyseniz.)
Bildiğim kadarıyla bu litraj da olan akvaryumlara sump gerekli.
Sebepleri şunlardır:
1) 330 litreyi askı şeklindeki protein toplayıcı yürütemez.
2) Akvaryum içine konan kaliteli ve kuvvetli ps ler den alırsanız görüntü olarak hiçte hoş durmaz.
3) Sump olmazsa üsten taşırma olmayacağı için akvaryum ışıklarını açtığınızda su üstünde görülen yağ tabakası sinirlerinizi bayağı bozar. ( Tabakanın akvaryumda sağlık problemleri açıp açmayacağını bilmiyorum.)
4) Isıtıcı , Ps, Soğutucu , malzemelerin gibi kabloları ortalıkta olmaz Sump içinde gizli şekilde durur. Bu da doğal görünümü pekiştirir.
Belki bunları sizde biliyorsunuz fakat ben yinede hatırlatayım dedim.
Sizin akvaryuma 11kg tuz yeter. Ama su değişimleri için en az 20-25 kg alın kenarda bulunsun.
Deneyimli arkadaşlar ekipman markaları ve modelleri konusunda yardımcı olacaklardır.
Saygılar
[/QUOTE]
Haklısınız ama görünüş açısından hiç sorun değil gözükmeyecek gömmeli bir akvaryumum vardır herşey arka tarafta olacaktır... PS, Kablolar gözüksün proplem olmayacaktır. tşk.
[QUOTE=VOLKANJXL]Ahmet Bey hayırlı olsun....
[QUOTE=VOLKANJXL]Ahmet Bey hayırlı olsun....
150x40x55 akvaryumu yanlış anlamadıysam tuzlu suya çevireceksiniz ve sump olmayacak? Ayrıca bu akvaryum reef akvaryumu olucak? Ve Dış filitre ile sistem çalışacak?
Bence sump olayını tekrar gözden geçirin.
Saygılar...
[/QUOTE]
Evet doğrudur sump sistemi olmadan yapmak istiyorum akvaryumum gömmeli olacaktır görünüşü ve kirli olması herşeyi arka tarafta olacaktır kablolar ps görünsün sorun değil yani, ama mercanlarıma her hangi bir sorun olma ihtimali varsa sump kurmayı düşünürüm tabi...
Arkadaşlar bende şuanda 150x40x55 ebatlarında akvaryumum vardır tatlı su akvaryumu ama şimdi tuzlu suya döneceğimden dolayı neler yapmam gerektiğini bu formdan takip ettim ve bütün bilgileri aldım ama sizlerden daha çok bilgi alıp yanlış birşey yapmayıp ve canlılara zarar vermeden halletmenin yolunu istiyorum yardımlarınız için teşekkürler...Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim tekrar teşekkürler...
Arkadaşlar bende şuanda 150x40x55 ebatlarında akvaryumum vardır tatlı su akvaryumu ama şimdi tuzlu suya döneceğimden dolayı neler yapmam gerektiğini bu formdan takip ettim ve bütün bilgileri aldım ama sizlerden daha çok bilgi alıp yanlış birşey yapmayıp ve canlılara zarar vermeden halletmenin yolunu istiyorum yardımlarınız için teşekkürler...Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim tekrar teşekkürler...
Ben balık fazla koymayacağım mercana daha çok ağırlık vereceğim ve sump koymadan halletmek istiyorum dış motorla halletmek ve dış motora neler konulacak bilgilendirirseniz sevinirim...
PS ne marka olacak ve benim akvaryuma hangi litrelik bir PS ihtiyaç olacak...
Tuz kaç kilo almalıyım 1 kg. 33kg. denilmiş...
Su sıcaklığı sabit 25 derecedemi olacaktır...
Dalga motor hangisini almalıyım...
Canlı kum hangisi olmalı terciğiniz...
Canlı kaya kaç kilo almalıyım...
Ve satıcılardan yukardaki ürünlerden satılık varsa fiyatlarını yazarsalar almayı kesinlikle düşünürüm...
[email protected] msn dende görüşe biliriz...
SON MESAJLAR
- Erkek Mi Dışı Mi Cyber_Scout, 03:41
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Lepistes Balığımda Hastalık Veya Yaralanma İsmail_96965, 02:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitki Ne Ekebilirim Cyber_Scout, 01:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Tankta Çift Kribensis Olurmu? Cyber_Scout, 01:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 45x45x45 Betta Akvaryumu Cyber_Scout, 01:12
Yeni Üye Forumu - İstanbul Anadolu Yakası Co2 Dolumu,fiyat Bilgisi Cyber_Scout, 00:36
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Beyaz Benek İçin En Etkili Çözüm ? Cyber_Scout, 00:24
Yeni Üye Forumu - Türkiye, Samsun, Kürtün Çayı Biyotopu (bitmedi :d) Tustwis, 22:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Balık Önerisi Kurafindux, 22:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Üretimi Karahanlı, 22:32
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçinde Fanus: Hem Estetik Hem İşlevsel Cyber_Scout, 22:26
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yavruları Ne Zaman Ana Tanka Bırakılmalı ? 2wing, 22:22
Canlı Doğuranlar - Emreemin Güvenilir Midir ozelturlepistes, 22:05
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Walstad Akvaryum Mesutoviç, 22:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kan Kurdu Eriyip Tekrar Dondurulur Mu? Cyber_Scout, 21:58
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Yavruları Cyber_Scout, 21:54
Yeni Üye Forumu - Kabuksuz Artemiayı Çıkarmayı Deneyen Var Mı? 2wing, 21:34
Yeni Üye Forumu - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 17:57
Akvaryum Tanıtımı - Elektrikler Gitti YigitKuzey, 17:22
Yeni Üye Forumu - Yeni Eklediğim Ateş Kafalar emreyz, 16:09
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 15:32
Akvaryum Tanıtımı - Karma Tür Tetra Akvaryumu Sorunları Cyber_Scout, 15:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Dış Filtre Önerisi mutlubaba, 14:53
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Temizliği Ve Berraklığı MasterChiefHakan, 14:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Red Terorr Akvaryumu YigitKuzey, 14:05
Yeni Üye Forumu - Oscar Balığım Bu Akvaryumda Daha Ne Kadar Büyür?* Japonseven, 13:16
Akvaryum Bilimi - 🏆 En İyi Güncel Üst Seviye Filtre Malzemeleri Hoppala, 12:21
Filtreleme Seçenekleri - Karides Mesutoviç, 11:54
Omurgasızlar - Hasta Beta Balığı MasterChiefHakan, 11:37
Yeni Üye Forumu - Lepistes Kuyruğunda Delik Xelpid, 11:10
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Japonseven, 10:53
Akvaryum Tanıtımı - Filtre Orhan76, 10:32
Yeni Üye Forumu - Hobide Yeniyim MasterChiefHakan, 10:26
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 10:14
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. onuribrahim, 09:30
Nadir Tür Gördüm - Büyümeyen Lepistes Yavrusu ++++, 07:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hangi Tür Bitki Ve Kök Kullanmalıyım Cyber_Scout, 02:35
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Taha Yanık, 02:26
Yeni Üye Forumu - Bu Beta Dışı Mi Erkek Mi Anlamadim Taha Yanık, 02:23
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Melek Balığı Agresiflik bendeniztayfun, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bunu Nasıl Çözerim bendeniztayfun, 00:45
Hastalıklar ve İlaçlar - Görsel Olarak En Güzel Moss? Aguamentist, 00:28
Bitki Türleri ve Bakımı - Kumu Kaplayan Yosun MKayra, 00:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Power Led Yaptırmak İstiyorum Jotunheim, 00:11
Aydınlatma - Akvaryumda Yabancı Canlı hoddog, 00:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - Adi Salyamgozdan Arındırma 2wing, 22:13
Yeni Üye Forumu - 200lt Zebra Akvaryumu Yeni Evinde Hsrt, 21:55
Akvaryum Tanıtımı - Lepisteslerim Doğum Yapacak İsmail_96965, 20:57
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryumumu Kurmak İstiyorum İsmail_96965, 20:54
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 20:47
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:46
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:46
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:46
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:46
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:46
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 02:25
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 02:25
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 02:06
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 02:06
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 01:42
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 01:08
- Atahualpa F1 & Cacatuoides & Candidi HarunYILDIRIM 00:47
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 00:36
- 2.67 Tüp Furcifer 23:59
- Dennerle Akvaryum Furcifer 23:59
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 23:59
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:59
- Katil Salyangoz bilkan 23:10
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 22:59
- Astronot Black Ve Koiler piranhabull 22:38
- Lda 16 Düz Ve Siyah Tül sirhill 22:03
- Hediye Velifera/kılıçkuyruk MertSoyumert 21:56
- Saz Bitkisi Furkann 21:42
- Un Kurdu ( Canlı Yem) Furkann 21:42
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 21:18
- Akvaryum Ürünleri Toplu Satış vedat79 19:03
- Pleksi Seyyar Sump 25x12x38cm Arıyorum Ladres 18:42
- Kırmızı Gül(ludwigia Rubin)/cryptocoryne ballantines 18:41
- Cardinal Tetra Ve Ember Tetra yagiz.sonmez 18:38
- Lepistes Red Tuxado Koi Ve Ramshorn Salyangoz yagiz.sonmez 18:37
- Kusursuz Anubiaslar/java Fern ballantines 18:37
- Tetratec Ex 1200 Fitlre Aksamları 2 Adet =indirim= marihuan 18:21
- Anubıas, Moss, Amazon (karises İle Takas) marihuan 18:20
- Takaslık Anubias ogurcay 18:14
- Anubias Barteri Var ogurcay 18:14
- 40*40*40 Tam Takım Akvaryum ogurcay 18:14
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 17:21
- Rasbora Arıyorum Miller 17:21
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:01
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 17:01
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 16:50
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 16:50
- Aquael Ultramax 1500 Bysam 16:50
- Powerled Armatür Bysam 16:50
- Turuncu Karides serkul2007 16:16
- F0 Microlepidotus Kiriza EDDY 16:02
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 14:42
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 14:42
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 14:30
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 14:30
KULLANICILAR
- 32 Online Kullanıcı, 18 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.