ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eackgzz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
206
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 42 Dakika önce
Toplam Mesaj:
186 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Emre Açıkgöz
Doğum Tarihi:
16 Nisan 2002
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
96 Lt. Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum
-
200 Lt. Tropical Karma
SON 10 MESAJI
Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum
Ölçüler: 60x40x40
Canlı Türleri: Sphaerichthys vaillanti (Samuray Gurami), Desmopuntius rhomboocellatus (Snakeskin Barb)
Bitki Türleri: Su taşkını ve turba bataklığı biyotopu olduğu için kalıcı bir bitki bulunmuyor.
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun 603b mini dış filtre ve özel yapım smd led armatür.
Tasarım ve Dekorasyon:
Bölge hakkındaki araştırmalarımı tamamladıktan sonra kuruluma giriştim. Bölgeyi seçmemdeki en büyük sebep 2. favori türüm olan Samuray Gurami'lerdi. Yalnız kalmasınlar diye de güç bela bulabildiğim yine aynı bölgenin turba bataklıklarında bulunan snakeskin barb'ları ekledim. Özellikle bunları seçtim çünkü koskoca sistemin içerisinde diğer Danau Sentarum'da yaşayan makrakanta ve inci gurami gibi türlerin aksine daha niş, spesifik yerlerde olan mevsimsel taşkınlarda yaşıyorlar. Ben de tam olarak bunu yansıtmaya çalıştım. Dediğim gibi gerçek anlamda ilk girişimim. Özellikle bölgenin su altı görseli olmaması beni zorladı fakat benzer habitatlardan ilham alarak bir şey çıkarma çalıştım. İyi veya kötü.
Tamamen RO su kullandım. Dipte gözükmeyecek şekilde 9 litre ADA amazonia, üstüne de 4-5 paket ista peat moss serdim. Yaprak olarak hem dipte, hem de yüzeyde king dadap, catappa ve jack fruit kullandım. King dadap'lar bölgede bulunuyor fakat catappa ve jack fruit bölgedeki diğer yaprakların taklidi olarak kullanıldı. Kökler ve dallar ise ince olanları püren diye aldım ama püren değiller, doğadan toplanma ne idiği belirsiz dallar muhtemelen. Kalın olan yati kökü. Diğerleri de kendi topladığım değişik dal ve kökler yine. Filtrede crystal clear, biyolojik sünger, aquario neo media soft, aquario neo bag ve yine ista'nın peat mossu var. Su değerlerim 0 kh, 1 gh, 4.9 ph ve 40-50 ppm. 8 adet Snakeskin Barb, 3 dişi 2 erkek de Samuray Gurami var. Snakeskin Barb'lar görsel açıdan harikalar fakat aşırı saklanıyorlar ve ürkekler. Sabit durursam tankı full aktif kullanıyorlar ama en ufak el kol hareketimde arkaya kaçışıyorlar. Bu da foto ve video çekiminde oldukça zorladı beni. Samuray'lar ise favorilerimden olmasının hakkını veriyor. Müthiş zevkli canlılar her akvaristin beslemesi gerektiğini düşünüyorum. Baskın erkeğin çenesinin altı şişti bakalım belki de yavrular yoldadır [:D]
Fotoğraf ve videoları Iphone 16 pro ile çektim fakat ışıktan ve su renginden dolayı netleme ve kalite sorunu yaşadım istediğim performansı alamadım. Biyotopu BAP'a kayıt ettim bakalım sonuç ne olacak ilk denemem oldu olumlu olumsuz her sonuca tecrübe olarak bakacağım. Ayrıca sizlerin de yorumlarını ve eleştirilerini duymak isterim. Hazırlık sürecinde tecrübelerinden yararlandığım, daha önceki katılımlarını sürekli incelediğim ve sorularımı cevapsız bırakmayan Arif Hikmet Başeğmez'e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca instagram'dan ulaştığım ve beklediğimden çok daha fazla ilgilenen, bölgenin biyolog yerlisi olan Marcel Alveri Adis'e de teşekkür etmek istiyorum bu yazıyı okur mu bilmem ama [:lol:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250217491.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250217531.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250217561.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250218151.jpg[/IMG]
Ölçüler: 60x40x40
Canlı Türleri: Sphaerichthys vaillanti (Samuray Gurami), Desmopuntius rhomboocellatus (Snakeskin Barb)
Bitki Türleri: Su taşkını ve turba bataklığı biyotopu olduğu için kalıcı bir bitki bulunmuyor.
Tankın Yaşı: 2 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun 603b mini dış filtre ve özel yapım smd led armatür.
Tasarım ve Dekorasyon:
Bölge hakkındaki araştırmalarımı tamamladıktan sonra kuruluma giriştim. Bölgeyi seçmemdeki en büyük sebep 2. favori türüm olan Samuray Gurami'lerdi. Yalnız kalmasınlar diye de güç bela bulabildiğim yine aynı bölgenin turba bataklıklarında bulunan snakeskin barb'ları ekledim. Özellikle bunları seçtim çünkü koskoca sistemin içerisinde diğer Danau Sentarum'da yaşayan makrakanta ve inci gurami gibi türlerin aksine daha niş, spesifik yerlerde olan mevsimsel taşkınlarda yaşıyorlar. Ben de tam olarak bunu yansıtmaya çalıştım. Dediğim gibi gerçek anlamda ilk girişimim. Özellikle bölgenin su altı görseli olmaması beni zorladı fakat benzer habitatlardan ilham alarak bir şey çıkarma çalıştım. İyi veya kötü.
Tamamen RO su kullandım. Dipte gözükmeyecek şekilde 9 litre ADA amazonia, üstüne de 4-5 paket ista peat moss serdim. Yaprak olarak hem dipte, hem de yüzeyde king dadap, catappa ve jack fruit kullandım. King dadap'lar bölgede bulunuyor fakat catappa ve jack fruit bölgedeki diğer yaprakların taklidi olarak kullanıldı. Kökler ve dallar ise ince olanları püren diye aldım ama püren değiller, doğadan toplanma ne idiği belirsiz dallar muhtemelen. Kalın olan yati kökü. Diğerleri de kendi topladığım değişik dal ve kökler yine. Filtrede crystal clear, biyolojik sünger, aquario neo media soft, aquario neo bag ve yine ista'nın peat mossu var. Su değerlerim 0 kh, 1 gh, 4.9 ph ve 40-50 ppm. 8 adet Snakeskin Barb, 3 dişi 2 erkek de Samuray Gurami var. Snakeskin Barb'lar görsel açıdan harikalar fakat aşırı saklanıyorlar ve ürkekler. Sabit durursam tankı full aktif kullanıyorlar ama en ufak el kol hareketimde arkaya kaçışıyorlar. Bu da foto ve video çekiminde oldukça zorladı beni. Samuray'lar ise favorilerimden olmasının hakkını veriyor. Müthiş zevkli canlılar her akvaristin beslemesi gerektiğini düşünüyorum. Baskın erkeğin çenesinin altı şişti bakalım belki de yavrular yoldadır [:D]
Fotoğraf ve videoları Iphone 16 pro ile çektim fakat ışıktan ve su renginden dolayı netleme ve kalite sorunu yaşadım istediğim performansı alamadım. Biyotopu BAP'a kayıt ettim bakalım sonuç ne olacak ilk denemem oldu olumlu olumsuz her sonuca tecrübe olarak bakacağım. Ayrıca sizlerin de yorumlarını ve eleştirilerini duymak isterim. Hazırlık sürecinde tecrübelerinden yararlandığım, daha önceki katılımlarını sürekli incelediğim ve sorularımı cevapsız bırakmayan Arif Hikmet Başeğmez'e teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ayrıca instagram'dan ulaştığım ve beklediğimden çok daha fazla ilgilenen, bölgenin biyolog yerlisi olan Marcel Alveri Adis'e de teşekkür etmek istiyorum bu yazıyı okur mu bilmem ama [:lol:]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250217491.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250217531.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250217561.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/229696/050720250218151.jpg[/IMG]
Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda
[QUOTE=İnci Kefali]
Yapma ya, geçmiş olsun. Vittatalardan yavru beklemiyordum ben bir süre daha. Siamorientalisleri ayırınca, çeşit olsun diye vittataların yanına enisaeyi isteyecektim. Siaları ayıramadım, vittatalar yavruladı, enisae de gitmiş. Evren benim onu almamı istememiş [:)))]
Ro'yu nereden aldınız? Geçenlerde bir inceledim anlamadım gözüm kesmedi.
Bu kadar basit bir şeyse neden olmasın, akvaryumların yarısına basarım olsa.[/QUOTE]
zatek su arıtma. sağ olsun çok yardımcı oldu en ufak bir fikrim bile yoktu almadan önce şimdi yavaş su dolması süresi hariç 1-2 dklık bir uğraşı var kurup kaldırmasının. Enisae için keşke yazsaydınız yer olmadığı için karma tanka aldım bakımsız kaldı hayvan. İstediğinizi bilseydim geçici olarak samurayların yanına atardım bi süre. Sağlık olsun. Ro konusu kesinlikle şart özellikle bizim ilgi alanımız için [:lol:] yaptığım testlerde 0 gh 0 kh 0 ppm ve 6.2 ph su veriyordu ilk başta. geçen su değişimi yaparken ölçtüğümde ise garip bi şekilde ph 4.5 civarı verdi anlamadım ama 0 kh tamponsuz bir su için normal diye varsaydım.
[QUOTE=İnci Kefali]
Yapma ya, geçmiş olsun. Vittatalardan yavru beklemiyordum ben bir süre daha. Siamorientalisleri ayırınca, çeşit olsun diye vittataların yanına enisaeyi isteyecektim. Siaları ayıramadım, vittatalar yavruladı, enisae de gitmiş. Evren benim onu almamı istememiş [:)))]
Ro'yu nereden aldınız? Geçenlerde bir inceledim anlamadım gözüm kesmedi.
Bu kadar basit bir şeyse neden olmasın, akvaryumların yarısına basarım olsa.[/QUOTE]
zatek su arıtma. sağ olsun çok yardımcı oldu en ufak bir fikrim bile yoktu almadan önce şimdi yavaş su dolması süresi hariç 1-2 dklık bir uğraşı var kurup kaldırmasının. Enisae için keşke yazsaydınız yer olmadığı için karma tanka aldım bakımsız kaldı hayvan. İstediğinizi bilseydim geçici olarak samurayların yanına atardım bi süre. Sağlık olsun. Ro konusu kesinlikle şart özellikle bizim ilgi alanımız için [:lol:] yaptığım testlerde 0 gh 0 kh 0 ppm ve 6.2 ph su veriyordu ilk başta. geçen su değişimi yaparken ölçtüğümde ise garip bi şekilde ph 4.5 civarı verdi anlamadım ama 0 kh tamponsuz bir su için normal diye varsaydım.
[QUOTE=İnci Kefali]
Dostum teşekkür ederim iyi niyetlerin için [:)] Enisae'yi ne yaptın?
Burdigala vs betalar gibi çok düşük pH istemiyor bu cins. 7 üstünde de rahat edebiliyor. Nötr tutunca da yavru görebildim o yüzden.
Paroslar inşallah yav, ben de çok istiyorum ama tık yok. Onlar ro isteyecek muhtemelen. Geçenkilerden farklı olarak bunlar her türlü yem yiyor ve su şartlarını rahat tolere ediyorlar. Görselleri güzel o yüzden eskilere göre. Bakalım, biraz müsaitlik bulduğumda supplementler ile onlara da girişme planım var [:)][/QUOTE]
Enisae sizlere ömür maalesef. Erkeği atladığından beri depresif takılıyordu ama inanılmaz büyüdü 10 cme yakın olmuştur birkaç gün önce öldü. Samuray gurami buldum ro su ile biyotop hazırladım onlarla uğraşıyorum şu an. ro inanılmaz bir rahatlık duş başlığı aparatıyla çıkar tak olarak kullanıyorum kesinlikle öneririm. Samurayların baskın erkeğinde ağzında bi şişlik var ama bakalım hayırlısı :)
[QUOTE=İnci Kefali]
Dostum teşekkür ederim iyi niyetlerin için [:)] Enisae'yi ne yaptın?
Burdigala vs betalar gibi çok düşük pH istemiyor bu cins. 7 üstünde de rahat edebiliyor. Nötr tutunca da yavru görebildim o yüzden.
Paroslar inşallah yav, ben de çok istiyorum ama tık yok. Onlar ro isteyecek muhtemelen. Geçenkilerden farklı olarak bunlar her türlü yem yiyor ve su şartlarını rahat tolere ediyorlar. Görselleri güzel o yüzden eskilere göre. Bakalım, biraz müsaitlik bulduğumda supplementler ile onlara da girişme planım var [:)][/QUOTE]
Enisae sizlere ömür maalesef. Erkeği atladığından beri depresif takılıyordu ama inanılmaz büyüdü 10 cme yakın olmuştur birkaç gün önce öldü. Samuray gurami buldum ro su ile biyotop hazırladım onlarla uğraşıyorum şu an. ro inanılmaz bir rahatlık duş başlığı aparatıyla çıkar tak olarak kullanıyorum kesinlikle öneririm. Samurayların baskın erkeğinde ağzında bi şişlik var ama bakalım hayırlısı :)
[QUOTE=İnci Kefali][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/300620252106451.jpg[/IMG]
Dikkatli bakarsanız, birkaç bebeyi göreceksiniz. Bu arkadaşlar akvaryumdaki hiç kimse tarafından ilginç bir şekilde rahatsız edilmiyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/300620252107251.jpg[/IMG]
Yakışıklı babamız. Agresyonunu dağıtmak için kendisinin yuvasını dağıtmıştım, yuvayı tutturduğu strafor da yok artık ama o hala yuvanın olduğu yerin altında takılıyor. Arada bir de gelip bana ayar veriyor, serseri.[/QUOTE]
Maşallah torunların torunlarını görmek nasip olur umarım. Vahşi labirentlilerde ro su olmadan yumurtalar yavru boyutuna ulaşmadan yok oluyordu bende. Darısı paroslara inşallah [:)))]
[QUOTE=İnci Kefali][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/300620252106451.jpg[/IMG]
Dikkatli bakarsanız, birkaç bebeyi göreceksiniz. Bu arkadaşlar akvaryumdaki hiç kimse tarafından ilginç bir şekilde rahatsız edilmiyor.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253160/300620252107251.jpg[/IMG]
Yakışıklı babamız. Agresyonunu dağıtmak için kendisinin yuvasını dağıtmıştım, yuvayı tutturduğu strafor da yok artık ama o hala yuvanın olduğu yerin altında takılıyor. Arada bir de gelip bana ayar veriyor, serseri.[/QUOTE]
Maşallah torunların torunlarını görmek nasip olur umarım. Vahşi labirentlilerde ro su olmadan yumurtalar yavru boyutuna ulaşmadan yok oluyordu bende. Darısı paroslara inşallah [:)))]
Tetra
[QUOTE=Umutsff]Tetra almayı düşünüyorum ama 20 ltlik akvaryumda motor veya filtre yok nasıl birşey yapayım[/QUOTE]
Tetra türleri sürü halinde yaşar. 20 litre bir sürü için çok küçük. Betta besleyebilirsiniz. Filtre olmadan düzenli su değişimi ile bakılabilir. Hava motoru ve ufak bir pipo filtre alırsanız karides de besleyebilirsin. 20 litre diğer balıklar için oldukça küçük kalacaktır.
[QUOTE=Umutsff]Tetra almayı düşünüyorum ama 20 ltlik akvaryumda motor veya filtre yok nasıl birşey yapayım[/QUOTE]
Tetra türleri sürü halinde yaşar. 20 litre bir sürü için çok küçük. Betta besleyebilirsiniz. Filtre olmadan düzenli su değişimi ile bakılabilir. Hava motoru ve ufak bir pipo filtre alırsanız karides de besleyebilirsin. 20 litre diğer balıklar için oldukça küçük kalacaktır.
İstanbul En Çok Beta Çeşidi Olan Dükkan?
[QUOTE=fishhyy]
Haritadan baktım temmuzda uğrayacağım teşekkürler[:)]
İnternet sitesi yok galiba. Nereden sipariş edebiliyoruz? Erdal türkoğlu için soruyorum[:)][/QUOTE]
Instagram bettaturk2025 şansınıza yeni ithalat getirdi aklınıza gelmeyecek kadar farklı renkler var istediğiniz canlıyı bulabilirsiniz diye düşünüyorum
[QUOTE=fishhyy]
Haritadan baktım temmuzda uğrayacağım teşekkürler[:)]
İnternet sitesi yok galiba. Nereden sipariş edebiliyoruz? Erdal türkoğlu için soruyorum[:)][/QUOTE]
Instagram bettaturk2025 şansınıza yeni ithalat getirdi aklınıza gelmeyecek kadar farklı renkler var istediğiniz canlıyı bulabilirsiniz diye düşünüyorum
İstanbul En Çok Beta Çeşidi Olan Dükkan?
[QUOTE=fishhyy]Merhabalar, herkese iyi hobiler dilerim. İstanbul'da en bol çeşit beta getiren petshop/akvaryumcu önerilerinizi bekliyorum.
Galaxy / Tiger Koi desenli Halfmoon / Doubletail / Halfsun / Elephant Ear arıyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/020620251421481.jpg[/IMG][/QUOTE]
Erdal Türkoğlu veya betapetshop bu işin bir numaralı adresleri
[QUOTE=fishhyy]Merhabalar, herkese iyi hobiler dilerim. İstanbul'da en bol çeşit beta getiren petshop/akvaryumcu önerilerinizi bekliyorum.
Galaxy / Tiger Koi desenli Halfmoon / Doubletail / Halfsun / Elephant Ear arıyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259737/020620251421481.jpg[/IMG][/QUOTE]
Erdal Türkoğlu veya betapetshop bu işin bir numaralı adresleri
Ro Su Ve Aktif Toprak Hk.
Parosphromenus ve çikolata gurami düşünüyorum. Malezya'da takip ettiğim bir kişinin kurulumu 0 kh 0 gh 5 ph ve paroslar inanılmaz renklenmiş. Gh'ı 2-3 dolaylarına çekmem yeterli olur sanırım
Parosphromenus ve çikolata gurami düşünüyorum. Malezya'da takip ettiğim bir kişinin kurulumu 0 kh 0 gh 5 ph ve paroslar inanılmaz renklenmiş. Gh'ı 2-3 dolaylarına çekmem yeterli olur sanırım
[QUOTE=UEK]1) Catappa ve peat kullanımı pH düşürme amaçlı oluyor genelde zaten aktif toprak bu işlevi görür. Catappa ve peat'in sudaki çözünmüş mineral değerine etkisi neredeyse yok denecek kadar az olur bu yüzden mutlaka bir Gh+ minerali ile remineralize etmelisiniz. Gh+/Kh+ değil kh'ı artırırsanız aktif toprağınız işini tam olarak yapamaz ve ömrü daha çabuk tükenir.
2) bitki ekimi yapacaksanız ortalama 6cm bşr kalınlık gerekecek, 40x40x6= 96.000cm³ yapar yani ortalama 9-10lt gerekecektir. ADA'nın 9L olan paketini alsanız yeterli olur.
3) RO'su da KH vw Gh sıfıra yakın, TDS değeri 0-10ppm arası olmalı yoksa zaten istediğimiz değerlere ulaşmak için RO kullanmamızın bir mantığı kalmaz. Arıtıcınızda post carbon ya da mineral/tatlandırıcı filtre mevcut mu?
4) Nötr kum'u çok kalın sererseniz aktif toprak işini tam yapmayabilir. Eğer sadece belirli bölgelerde olacaksa renk için 1-2cm lik ince bir tabaka olabilir ama ben soil'i high-tech değil de karidesler için kullandığım için bu tarz katmanlama ve tasarım konularında çok detaylı bilgim yok yanlış bir şey söylemek istemem.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim cevaplar için.
1- Gh+ için hangi ürünü önerirsiniz ve sadece bunu kullanmam yeterli olacak mı? Besleyeceğim türler düşük gh isteyen türler 1-8 aralığında istiyorlar diye biliyorum ve ölçüm yapacağım bir cihazım yok sorun çıkarır mı? (sanırım bu da kritik bir nokta serinin testini aldım az önce)
2- Bitki ekimi yapacağım ama yetiştirmek coşturmak gibi bir niyetim yok biyotopa uygun bitkiler koyacağım. Aktif toprağın işini tamamen görmek için 9 litrenin tamamını kullanmam gerekiyor sanırım.
3- https://www.zateksuaritma.com/high-tech-0-ppm-saf-su-osmos-300-lt-gun-134-d.html ürün bu. Hiç anlamam bu arıtma işlerinden.
[EDIT]eackgzz,2025-06-01 01:40:43[/EDIT]
[QUOTE=UEK]1) Catappa ve peat kullanımı pH düşürme amaçlı oluyor genelde zaten aktif toprak bu işlevi görür. Catappa ve peat'in sudaki çözünmüş mineral değerine etkisi neredeyse yok denecek kadar az olur bu yüzden mutlaka bir Gh+ minerali ile remineralize etmelisiniz. Gh+/Kh+ değil kh'ı artırırsanız aktif toprağınız işini tam olarak yapamaz ve ömrü daha çabuk tükenir.
2) bitki ekimi yapacaksanız ortalama 6cm bşr kalınlık gerekecek, 40x40x6= 96.000cm³ yapar yani ortalama 9-10lt gerekecektir. ADA'nın 9L olan paketini alsanız yeterli olur.
3) RO'su da KH vw Gh sıfıra yakın, TDS değeri 0-10ppm arası olmalı yoksa zaten istediğimiz değerlere ulaşmak için RO kullanmamızın bir mantığı kalmaz. Arıtıcınızda post carbon ya da mineral/tatlandırıcı filtre mevcut mu?
4) Nötr kum'u çok kalın sererseniz aktif toprak işini tam yapmayabilir. Eğer sadece belirli bölgelerde olacaksa renk için 1-2cm lik ince bir tabaka olabilir ama ben soil'i high-tech değil de karidesler için kullandığım için bu tarz katmanlama ve tasarım konularında çok detaylı bilgim yok yanlış bir şey söylemek istemem.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim cevaplar için.
1- Gh+ için hangi ürünü önerirsiniz ve sadece bunu kullanmam yeterli olacak mı? Besleyeceğim türler düşük gh isteyen türler 1-8 aralığında istiyorlar diye biliyorum ve ölçüm yapacağım bir cihazım yok sorun çıkarır mı? (sanırım bu da kritik bir nokta serinin testini aldım az önce)
2- Bitki ekimi yapacağım ama yetiştirmek coşturmak gibi bir niyetim yok biyotopa uygun bitkiler koyacağım. Aktif toprağın işini tamamen görmek için 9 litrenin tamamını kullanmam gerekiyor sanırım.
3- https://www.zateksuaritma.com/high-tech-0-ppm-saf-su-osmos-300-lt-gun-134-d.html ürün bu. Hiç anlamam bu arıtma işlerinden.
[EDIT]eackgzz,2025-06-01 01:40:43[/EDIT]
Sonunda RO arıtma cihazı ve Ada Amazonia ürünlerini edindim böylece gerçek anlamda bir biyotop girişimine başlayacağım. Aklıma takılan birkaç soru var;
1- Saf su elde ettiğimizde balıklar için gerekli mineralleri kimyasal kullanmadan peat moss, catappa gibi ürünlerle sağlayabilir miyim?
2- 40x40x50h akvaryumda ne kadar kalınlık ile amazonia'dan tam verim alabilirim?
3- Arıtma cihazı 0-35 ppm ve 6-6.6 ph su veriyormuş. Satın aldığım firma kh ölçümü yapmıyor. Kh testi aldım fakat kh ve gh'ın 0'a inmesi için ekstra yapmam gereken bir şey var mı?
4- Ada Amazonia'nın üstüne görüntü açısından crequa'nın nötr kumlarından birini kullanacağım. Aktif toprak ile karışmasında herhangi bir sıkıntı yaşanır mı?
Sonunda RO arıtma cihazı ve Ada Amazonia ürünlerini edindim böylece gerçek anlamda bir biyotop girişimine başlayacağım. Aklıma takılan birkaç soru var;
1- Saf su elde ettiğimizde balıklar için gerekli mineralleri kimyasal kullanmadan peat moss, catappa gibi ürünlerle sağlayabilir miyim?
2- 40x40x50h akvaryumda ne kadar kalınlık ile amazonia'dan tam verim alabilirim?
3- Arıtma cihazı 0-35 ppm ve 6-6.6 ph su veriyormuş. Satın aldığım firma kh ölçümü yapmıyor. Kh testi aldım fakat kh ve gh'ın 0'a inmesi için ekstra yapmam gereken bir şey var mı?
4- Ada Amazonia'nın üstüne görüntü açısından crequa'nın nötr kumlarından birini kullanacağım. Aktif toprak ile karışmasında herhangi bir sıkıntı yaşanır mı?
SON MESAJLAR
- Makrakanta Yavrusu Lepistes Akvaryumunda Olur Mu İzmirligenco 2.0, 21:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Ilaydagoksel, 20:52
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Balığım Ters Ve Yüzeyde RelaxrUD, 20:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Leopar Vatoz Hızlı Büyütme RelaxrUD, 20:41
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Hasta Lütfen Acil Yardım Edin Brn.50, 20:23
Yeni Üye Forumu - Endler Lepistes Ve Transgenetik Tetra Ilaydagoksel, 20:16
Yeni Üye Forumu - 90x50x50 Akvaryum Yaptıracağım Ne Kadar Patlar? Berk026, 19:33
Yeni Üye Forumu - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 19:25
Akvaryum Tanıtımı - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 19:12
Akvaryum Dünyasından Haberler - Sump Motoru Önerir Misiniz? xellence07, 18:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Kafasındaki Şişlik Nedir? Afacanoglu, 18:26
Yeni Üye Forumu - Turba Bataklığı Biyotopu, Danau Sentarum Cyber_Scout, 18:08
Akvaryum Tanıtımı - Pengasus Ölümü xellence07, 18:05
Yeni Üye Forumu - Beta Akvaryumu Cyber_Scout, 17:56
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Su Üstü Bitkisi Eklemek Hidro Dinamik, 17:49
Yeni Üye Forumu - Bu Lepistesi Ayırmalı Mıyım? abkaak, 17:00
Canlı Doğuranlar - Yeni Tür Üretim Ferdiktk, 16:52
Makaleler ve Tercümeler - Aphanius Mento Beslemek İstiyorum M0nty, 16:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Eriyen Ve Sararan Yapraklar Cyber_Scout, 16:01
Bitki Akvaryumları Genel - 4 Yıldır Bazı Cüce Acara Türleri Niçin Yok? blenny, 15:23
Güney Amerikan Cichlidleri - Teleskop Balığımın Ağzındaki Beyazlık asrinnn, 14:04
Hastalıklar ve İlaçlar - 25l Beta Akvaryumu cihann7, 13:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Paludarium Tavsiyeleriniz AlperenBey, 13:34
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 120.50. 70 Akvaryum Dış Filtre nejalt, 13:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Afrika Kelebek Balığı Hakkında Her Şey BLGHN, 13:04
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Akvaryum Patlaması Hakkında ahmettbakii, 11:20
Yeni Üye Forumu - Oase Biomaster² 350 - Eheim 2371 Professionel 4+ Jakado33, 10:44
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 10:24
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Hidro Dinamik, 09:34
Güney Amerikan Cichlidleri - Tilki Kuyruğu Çürüyor Hidro Dinamik, 05:23
Bitki Türleri ve Bakımı - Ankarada Canlı Bitki Hidro Dinamik, 02:27
Ankaralı Akvaristler - Show Boy Damızlık Velifera Büyütme Aşaması Jemaisvu, 23:15
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Canlipetshop.com Güvenilir Mi? barus, 22:12
Omurgasızlar - Gelişim Gözlemleyemiyorum Sakduman200, 21:58
Bitki Akvaryumları Genel - Microfex Kültüründe Sivrisinek Larvası NightWist, 20:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Orionled Kullanılır Mı Emre karabas, 17:16
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yavru Lepistesleri Ayrı Yere Aldım Ama Filtre Yok? cihann7, 16:05
Yeni Üye Forumu - 2 Haftalık Ve Yetişkin Lepistesler Bir Arada Japonseven, 15:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Helena Salyangoz Ürüyecekmi ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Arka Fon Saydamlaştı ? vanvanspor, 15:42
Yeni Üye Forumu - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. onuribrahim, 15:02
Nadir Tür Gördüm - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 15:00
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumdaki Salyangozlar MasterChiefHakan, 14:48
Canlı Doğuranlar - Silikonlu Akvaryum Aguamentist, 10:01
Yeni Üye Forumu - Akvaryumbitkicim.com Aguamentist, 09:58
Yeni Üye Forumu - 230 Litre Kurduğum Akvaryumuma Hangi Tür ? tsp7, 09:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel Orhan76, 08:44
Canlı Doğuranlar - Neolamprologus Multifasciatus bendeniztayfun, 23:58
Tanganyika Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Ve Patlayan Dış Filtre Hasanbey0101, 23:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yerli Gobilerimiz(kafkas Cüce Gobisi) Ali S, 23:01
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Damızlık Panda Çöpçü Ers1905 20:21
- Damızlık Yarıtül Yarasa Çift Ve Peruvian Altumçift karadadas 19:02
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 18:53
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 17:58
- Genç Yetişkin Kribensisler Koksal Gurkan 17:58
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 17:10
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 17:10
- Bitki Çeşitleri emreemin 17:10
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 17:10
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 17:10
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 16:54
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:54
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 16:24
- Apistogramma Kakadu Triple Red barsbingul 15:32
- 40x35x30 Extra Clear Akvaryum barsbingul 15:32
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 15:20
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 15:13
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 15:13
- Moss Teli , Moss Rafı, Karides Yuvası CevdetSERBEST 15:13
- 150 Cm Dolaplı Akvaryum Hobiciye Yok Parasına İ.sedef 14:50
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 14:40
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 14:40
- Çift Melek, Oranda, Cüce Vatoz F13K 14:40
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 14:14
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 13:43
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 13:43
- Jumbo Oranda Ve Pengasus cagatay kesici 13:13
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 13:06
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 13:06
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 13:06
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 12:48
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:06
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:59
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:59
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:59
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:59
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 11:53
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 11:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:45
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:45
- Power Led Armatür pichamsi 11:02
- Takaslı Led Aydınlatma MuratSt 10:43
- 3 Adet Poso MuratSt 10:43
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:30
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:30
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:30
- Yem Tablet BUCALILAR 10:29
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 10:29
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:10
- 2 Li İçten Sumplu Set ozkan.06 09:31
KULLANICILAR
- 105 Online Kullanıcı, 57 Üye
Online Kullanıcılar
Hiko,
Azizdurdenn,
Mikail Erdoğan,
Smokie,
Tinazor,
Mustafa Okuducu,
batuhan.ylmz,
thePunisher31,
ertus0770,
muhammet abaci,
Cyber_Scout,
umutak,
darkaura,
Shadow the hedge,
ahmetfiratozkaya,
TokgozMertali,
xkurso,
batuhanbhar,
mar76,
Ferdiktk,
BaldGuy,
umitopall,
Koksal Gurkan,
Köroglu-88,
Erenguven,
Akax,
Gastropoda,
SedatC,
Hoppala,
osmandbnl,
Aquaworld07,
Tuby,
Sütçü,
Brn.50,
Furkann,
ceko7,
akandemir1,
twinsoul,
Thunderbird,
Jamesbed,
Hidro Dinamik,
AtlasPoyraz,
Antepli,
gokhankum,
turkosoft,
xellence07,
Vokkaryum,
Ömer3807,
dimbeleth,
XNevermore,
aupqua,
mustafa191,
ProfMalawi,
EmreCev,
mk2murat,
mrah,
Muhammedbedri,
ootkn,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.