ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
7stu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
21 Saat 27 Dakika önce
Toplam Mesaj:
10 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
10 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum Yüzeyinde Yoğun Köpük
[QUOTE=Hainz]
Evet oase 30 mL tek kullanımlık bakteri kültürü ekledim ilk gün.
Birde filtre içine eklemem gereken malzeme varmı ekstra [/QUOTE]

Suyun rengine bakılacak olursa, salınımın kaynağı kökler gibi duruyor. Kökleri akvaryuma koymadan önce suda bekletme, kaynatma gibi işlemlerden geçirmediyseniz bu durum oluşmuş olabilir.
Su değişimine devam edip, faydalı bakterilerin oluşmasına zaman tanıyın. Zamanla geçecektir. Kendi filtrasyonu yeterli olacaktır.
Akvaryum içindeki toz bulutu
[QUOTE=Alfa beta]Arkadaşlar iyi günler herkeze kusura bakmayın uzun bir süre konuya ara verilmiş,yeniden başlatmak zorunda kaldım.Resimlerde eklediğim gibi akvaryumda böyle toz tanesi gibi şeyler oluştu yaklaşık 3 haftadır kullanıyorum daha önce hiç olmamıştı birden bire oluştu dip temizliği iç dış filtre detaylı temizlik bakteri ürünleri v.s kullanıyorum Dış filtre malzemesi olarak seramik kalın sünger zeolit aktif karbon bulunuyor tabi üzenlerin elyafta var bana yardımcı olabilecek bi arkadaşım varmıdır şimdiden teşekkürler [/QUOTE]

Merhaba, fotoğraflarınızı gözükmemekte. Kullandığınız ürünleri ve sıklığını da yazabilirseniz daha iyi yardımcı olunabilir.
Akvaryum Yüzeyinde Yoğun Köpük
Merhaba, bakteri kültürü eklediniz mi? 3 gün faydalı bakteri kültürünün oluşmaya başlayıp, suyun berraklaşması için çok erken bir süre. Köpük de zamanla kaybolacaktır endişe edecek bir durum yok :)
Lepistes Balığımda Eğrilik Sorunu
[QUOTE=Utku uzun]Merhabalar yeni lepistes sahibiyim hayvanlarımı alalı 5 6 gün geçti düzenli olarak ıspanak vb. Veriyorum ama ilk aldığımdan beri dişilerim hamile bir tanesi yavruladı ve yavrusunu yedi teki hala hamile bugün fark ettim dişinin kuyrukla karın tarafı sağa doğru kayık o zaman ben ne yapmalıyım vitamin olarak metilen mavisi ve akvaryum tuzu kullanıyorum ne yapmam lazım bilgisi olan birşey söylesin lütfen[/QUOTE]

Merhaba, lepistesleriniz dinlenmeden sık doğum yapıyorsa bu durum yaşanabilmektedir. Akvaryumunuzdaki dişi-erkek dengesine dikkat ediniz.
Metilen mavisi ve akvaryum tuzu vitamin veya beslenmeye destek amaçlı değil, akvaryum suyunu steril etmek için kullanılır. Aşırı kullanımlarda zararlı bakteriler ile birlikte faydalı bakteri kaybına da yol açtınığını unutmadan, uygun dozlarda kullanmaya dikkat ediniz.
Şelale Filtre Sesi
[QUOTE=Deniz ve Mısra]
Hangi marka ve model aldınız, bilgi verebilir misiniz? [/QUOTE]

Venusaqua Aq350f
Şelale Filtre Sesi
Merhaba, 2 ay kadar önce bir akvaryum kurulumu için şelale filtre almıştım. Kullanmaya başladıktan 3 gün sonra aynı şekilde ses yapmaya başladı. Öyle çekilecek bir ses seviyesinden bahsetmiyorum, gayet yüksek ve rahhatsız edici idi. Daha sonra başka bir markanın benzer bir ürünü ile değiştirdim. O da aynı şekilde ses yapmaya başladı.
Şelale filtre tasarımlarını inceleyince şunu fark ettim; bazılarının motoru su dışında iken bazılarınınki su içerisinde. Motorun su içerisinde olması, sesin dışarıya çıkmasını bir miktar daha absorbe edebilir diye düşündüm. Hemen ürünü değiştirip, motor kısmı su içerisindeki kalan tasarıma sahip bir şelale filtre aldım. Neredeyse sessiz diyebilirim. Yanında uyumama rağmen bir rahatsızlık vermiyor.
Filtresiz Isıtıcısız Multi Species Paludaryumum
Merhabalar, öncelikle çalışmanız harika gözüküyor. İleride ben de bir tane kurmak isterim. Ancak bir konuyu merak ediyorum. Paludaryum evinizde bir oda içerisinde mi bulunuyor? Filtresiz ve durgun bir su olunca, içinde üreyebilecek bakteri veya mikroplar evdeki kişiler için sorun oluşturuyor mu?
Adi Salyangoz Yumurtası Nasıl Yok Edilir?
Merhabalar, 300 litre bir tankım var. Internet üzerinden aldığım bacopa monnierilerle birlikte adi salyangoz sorunu bende de başladı. Bitkileri tanka eklemeden önce dezenfekte ettiğim halde bu sorun yaşandı. Ardından 2 tane olan katil salyangoz sayısını 8'e çıkardım. Katiller adileri yiyor, görüyorum. Adilerin sayıları azaldı ancak asla sıfırlanmıyorlar. Daha sonraları, adi salyangozları 5'er 6'şar toplayıp ezdim. İçlerindeki eti, lepisteslerimin ve yavrularının severek yediklerini fark ettim. Artık adi salyangozları haftada 1 veya 2 kez canlı yem olarak kullanıyorum. Şu anda hem sayıları kontrol altında, hem göze batmıyorlar, hem de takviye yem olarak kullanıyorum.
Yıllar Sonra Yeniden Bitkili Akvaryum
Merhaba, kullandığınız kumun ve ışıklandırmanın bilgisini paylaşmanız mümkün mü?
Benzer bir akvaryum bende de var. Nedense, az da olsa sarı-kahverengi karışımı bir bulanıklık var gibime geliyor. Bir türlü cam gibi su berraklığını yakalayamadım. Işık, kum, arka plan ve bitki renklerinin uyumundan şüphelenmeye başladım artık.
Lepistesler Ve Yavruları
Harika gözüküyor. Suyun berraklığını korumak için bir ürün kullanıyor musunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.