ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Alperktl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Saat 18 Dakika önce
Toplam Mesaj:
66 [2.87 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
51 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alperktl
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

🐣🐤🐥

SON 10 MESAJI

Akvaryum Suyunu Değiştirme
Eğer balık yükünüz aşırı düşükse nitrat düşük kalabilir. Ama test etmeden bilemezsiniz. Test kiti alın

Ayrıca su değişimi yapmadığınız için kh ınız düşecek. Kh takviyesi yapmalısınız. Kh değerinide test kitinden ölçebilirsiniz
Black Neon Tetra Beyaz Benek
Ozaman pek bir fikrim yok. 2 haftalık bir akvaryum olduğu için olabilir birtek. Fotoğrafını atarsanız hastalıklarda bilgili forum üyeleri size yardımcı olabilir
Dinlendirilmiş Suyu Isıtma
Daha önce beslemedim. Besleseydim nasıl beslerdim onu anlattım

[QUOTE=Tataaa4325]
Benim birazcık kafam karıştı, seachem stability ürününü klorsuz akvaryuma atıp, 2. Gün balık ekleyip bakteri kültürüjü kullanmaya devam etmem uygun mu?[/QUOTE] sizin tercihiniz karışamam. Ama ben en az 1 ay beklerdim
Suda bulanıklık var mı
Hocam fotograf açılmıyor

Neon türleri blackwater balığı türü. Suları bakterisiz olmalı yani. Bulanıklık olmamalı. Filtrasyon mükemmel olmalı yoksa hastalanırlar
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255645/080320251257251.jpg[/IMG]
Buradan ne kadar filtrasyon malzemesine gerek duyduğunuzu öğrenebilirsiniz.

Tankı kuralı ne kadar oldu. Kurarken döngüyü nasıl oluşturdunuz
Japon Balığına Ne Kadar Yem Verilmeli?
Hocam ben olabildiğince az vermeye dikkat ediyorum. Hem kabız olmamaları için hemde yenmemiş yem kalmaması için. İki balık gözü büyüklüğünde yem her balık başına. İdealdir
Tabi sizin balığınız, sizin tercihiniz. Ben besleseydim nasıl yapardım onu anlattım. Tercih sizindir
Aldıysanız kullanın tabi. Ama akvaryuma balık yemi atmaktan farkı olmadığını söylemek istedim. (Balık yemi muhtemelen daha verimli çünkü balıkları bu yemle besleyeceksiniz ve bu yeme özel bakteri oluşumu için bu yemi atmanız avantaj olabilir.)
Askı Dış Filtre Önerisi ?
Hocam su kaçağı oluyor mu askı dış filtrelerde? Risk fazla mı? Hiç kullanmadım
[QUOTE=Tataaa4325]
Birisi bana bakteriyi ilk gün at 2. Gün balıkların çok küçük bir kısmını ekle ve 1 hafta sonra 2. Balığı ekle gibi birşey söylemişti. O yüzden sordum. Başka monster öneriniz neler?[/QUOTE] hocam bakteri kültürü atmak diye birşey yok. Onlar dolandırıcı ürünleri. Kültür oluşması için en az 1 ay, hassas blackwater balıkları için (neon, discus...) 4 ay beklemek gerek. Boş akvaryuma balık yemi atarak elbette.

Monster balıklar hakkında bilgim zayıf. Forumda konu açarak tavsiye alabilirsiniz[EDIT]Alperktl,2025-03-11 16:49:25[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.