ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Begumtar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
15 dakika önce
Toplam Mesaj:
21 [21.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
18 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Begüm Tarhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Sivas
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Begüm Tarhan

SON 10 MESAJI

Kaplumbağalara Yeni Akvaryum Hakkında
[QUOTE=NightWist]
Bu tür kaplumbağalar dediğiniz davranışı göstermiyor. Pipoda olur dediğiniz filtrede. Bütçe olarak pipo daha iyi olur demiştim.

Gıda temasına uygun kaplardan alabilirsiniz. Çok pahalı değildir tahminimce. 70-100 litre gayet uygundur. Bir arkadaş uvb ampul önermiş doğru söylemiş fakat şart değil. Uvb ampulü Türkiye sınırları içinde bulmak gerçekten zor. Eskiden yurtdışından sipariş verirdik ucuz şekilde alırdık. Yeni yasayla artık çok pahalıya denk geliyor. Kısacası bulamazsanız dert etmeyin.[/QUOTE]

Oh o zaman bir ampülden dolandırılmış oluyorum çünkü bir yerden sipariş etmiştim ucuza. Neyse sağlık olsun en azından pahalı değildi. Önerileriniz için yine teşekkür ederim. Sivas şehrinde yaşadığım için buralar soğuk oluyor, şu an akşamları 8 dereceye düştüğü oldu o yüzden minik dostlarımıza ısıtıcı almak gerektiğini düşünüyorum çünkü bir iki hafta sonra soğumaya başlar havalar. Şu an bile suları çok çabuk soğuyor ısı dengesini tutmaya çalışıyorum, onlar kuru alana çıktıklarında sularını sıcak su ilave ederek ılıtıyorum[EDIT]Hoppala,2025-08-14 20:11:15[/EDIT]
[QUOTE=Cyber_Scout]Isıtıcı lamba mı uv lamba mı? Sindirim için güneş uv ve güneş ısı ikiside lazım sanırım sürüngenlere .. [/QUOTE]

İkisinide almıştım aslında hangisi en doğrusu olur diye geldiklerinde sorucaktım 😅
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264987/140820251835361.jpg[/IMG]

Yeni merdiveni yaptım. nasıl olmuş diye sormak için fotoğraf çekecektim bizimkiler hemen işgal ettiler bile😂 güle güle kullansınlar inşallah. Önceki yaptığım paylaşımda ki önerileri dinleyerek yaptım. Daha büyük kap için yarın çarşıya ineceğim, ısıtıcı lamba sipariş verdim yolda, filtre olarak ebeveynlerimi ikna etmeye çalışıyorum ama gizli saklı almak zorunda kalıcağım gibi. Önerileriniz için çok teşekkür ederim[:3]
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Sanırım anlamadım daha net anlatır mısınız?
[/QUOTE]
Tabikide. Ben paylaşacağım mesaj için farklı forum başlığı seçmeme rağmen yeni üye formu başlığı altında paylaşıyor
[QUOTE=ahmetfiratozkaya]Merhaba, tüm sorularınızı bu başlık içinde sorarsanız hem cevaplayan hem okuyan hemde sizin açınızdan iyi olur . [/QUOTE]
A görmeniz çok iyi oldu. Bende forum konusu başlığı alanında sorun yaşıyorum seçtiğim başlığa değil yeni üye formuna yollamakta, nasıl düzeltebilirim acaba?
[QUOTE=fishhyy]
Neler istedim neler... kedi köpek kuş kaplumbağa kurbağa sincap hamster kobay balık tesbih böceği yılan... İyi ki çoğuna izin vermemişler ev hayvanat bahçesine dönerdi. Ve en önemlisi de hayvanların doğal ortamlarından uzaklaşmamaları. Bunun için de büyük paralar ve emekler dökmek lazım. Hayvan sevgisi güzel bir şey ama daha da önemli bir şey varsa o da cana olan saygı. Begumtar kullanıcısını da takdir etmek gerekir bu konuda. Kendisini zorlayacak şeyler söylenmesine rağmen hep ılımlı davrandı. Takdir ediyoruz [:3][/QUOTE]

Ah çok teşekkür ederim gerçekten günümü aydın ettiniz hepiniz 😊. Minnakları aslında ben istemedim çünkü sınav senelerime giriyorum bakmam zor olucak ama maalesef aile olarak bilinçsiz ebeveynlere sahibim. Küçük kardeşim kaplumbağa istedi diye aldılar benimde aldıkları kaplumbağa ile yani tospik ile ilgilendiğimi görünce kiki'yi de benden habersiz aldılar. Şimdi ise onlara güzel ortam sağlamak istiyorum diye azar yiyorum😅. Topik'i almalarından şikayetçi değilim petshop'da o kadar zarar görmüş ki sırtı mantar tutmuştu çok şükür ilgilendik ve iyileşti ama kiki için aynı şeyi söyleyemem. İkiside benim can dostlarım ama imkansızlıklar arasına girmemeleri lazımdı. Şimdide duygusal olarak o kadar bağlandımki onları bırakamam. Çıkmazdayım yani😓. Ama yapacak bir şey yok sizinde önerileriniz ile onlara en kaliteli yaşam şartlarını sunmak için her şeyi yapmaya hazırım
Yeni kuru alan için ölçü alacaktım yavrucağızım plak gibi takılı kalmış on dakikadır böyle etrafa bakınıyor, bende bu keyiften istiyorum[:)))]
Akvaryumdaki eksiklikleri biliyorum şimdiden teşekkürler önceki açtığım konu başlığında detaylı şekilde konuştuk 😊
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/264987/140820251647321.jpg[/IMG]
[QUOTE=Kuro]Anlıyorum maalesef ki ülkemizde hayvan bakımı ve hobilerle ilgilenmek pahalı. Biz de çocukken gençken herkes gibi hayvanlara bakmak istedik ama elde ki imkanlar da malum. O yüzden uygun bir çözüm bulmaya çalışmak her zaman daha pozitif bir şey hem sizin hayvan sevginiz için hem hayvanlar için.

Üzüldüm böyle bir durum yaşamanıza maalesef insanların içinde ki hayvan sevgisini görmezden gelen çok insan var ama hayvanlara eziyete de bizim hakkımız yok. Sadece empati yapmak gerekiyor bizim için sizin yerinize kendimizi koyarak öneride bulunmak, sizin için de sorumluluğunuzun olduğu canlıların yerine kendinizi koyarak.

[/QUOTE]

Evet. Anlayışınızı gönülden takdir ediyorum iyi günler efendim
[QUOTE=Kuro]Rica ederim, hayvanların sağlığını ve konforunu düşünmeniz gerçekten çok güzel umarım hep böyle kalabilirsiniz ve uygun bir alan sunabilirsiniz. [:iyi:][/QUOTE]

Teşekkürler gerçekten çok naziksiniz. Tek siz değil yardım için öneri sunan herkes. Cahilliğim dolayısı forma başvurmak istemiştim, burdan önce başka bir yerde yardım istediğimde durumumu belli etmeme rağmen benim durumumu aşan şeyleri yapmam için azarlıyorlardı, veterinerin verdiği antibiyotiği çöpe attırtmaya çalışmışlardı. Nazik davranışınız çok hoşuma gittiği için anlatmak istedim[:3]
[QUOTE=Kuro]Ailenize danışırken 100 lt kap demek yerine 70 cm bir şey diyerek kelime oyunlarıyla daha ılımlı anlatabilirsiniz. 100 litre deyince ağıza büyük geliyor ama 70 80 cm diyerek daha ikna edilebilir anlatabilirsiniz. Tabi önce bir kap bulup boyutlarını öğrenmeniz lazım [:?][/QUOTE]

Ben onu hiç düşünmemiştim [^_^]
Teşekkür ederim fikir için

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.