ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SaRCoPhiLiuS
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3396
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 14 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4916 [0.66 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
73 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Süleyman Sülün
Doğum Tarihi:
18 Nisan 1983
İl:
Tekirdag
Meslek:
C.İ.T.E.M.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Süleyman, Yönetici Eskisi, Tebdil-i Kıyafet Moderatör..

SON 10 MESAJI

Toplanın Yengen Vizesi İçin Destek Lazım
Bende aynı süreçteyim. 150cm'lik bir tank eklemesi yapacağım. Yer var, ufaktan tıklattım, nereye nasıl olacak? Şimdiki (100cmlik) akvaryum ne olacak? İzah durumları, aynı yere altlı üstlü olacak gibi açıklamalarımla süreç devam etmekte. [;)]
Karides Akvaryumu İçin Tavsiye
Oda sıcaklığınız sabit 23 derece ve altına düşmüyorsa, bakabilirsiniz.

Benim tavsiye ettiğim bitkilerin pek zeminle işi yok. 10kg yeterli gelecektir. Zeminle pek işi olmayan bitki türü seçimi yaparsınız.[EDIT]SaRCoPhiLiuS,2026-02-19 16:26:51[/EDIT]
-Tanka para vermeyin, bu tank iş yapar. Tam doldurmazsınız olur biter.
-Tanka vereceğiniz para ile ısıtıcı temin edebilirsiniz.
-Şelale filtre olur pek tabi ama emiş borusuna sünger bağlamanız gerek karides ve yavru balıkları çeker yoksa.
-Karidese tank büyük mü gelir? Ne kadar büyük tank o kadar güzel, kolay ve bol popülasyon demek. 2 metrelik tanklarda sadece karides besleyen biliyorum.
-Isıtıcıya gerek yok. Oda ısısına yakın olacaktır suyun sıcaklığı zaten.
-Karidesleri yemeyen tür yok. Yani yavrularını hüpletirler.
-Bitkilerde sıcak suyu sevmez. Karides için moss şart denebilir. Moss ve kolay bitkilerle dekore edebilirsiniz. Örn: Lepistes otu(najas), gül, valisneria v.b.
-Her ne kadar lepistesler tropikal tür olsada oda sıcaklığında ısıtıcısız olarak bakılabilirler.
-Yine küçük ağızlı türlerden ember tetra yada sivrisinek rasbora sürüsü düşünülebilir.
- Oda ısınız 23-25 derece arası ise dediklerim geçerli. (Balık için)
Pipo filtre lazım. Karides için bulunmaz nimet. Kendinden motorlu olur. Lakin tetra aps hava motorları sessizdir bu konuda garanti verebilirim yıllardır kullanırım en sessizi bile diyebilirim.
50x50 camları ince derken kaç mm? 4mm? 6mm? Suyu ona göre doldurup kullanarak yeni bir tank almaktan kurtarabilirsiniz.
Şimdi karides tankı için pipo filtre, moss elzem.
Isıtıcıya gerek yok ama çok sıcak bir eviniz varsa hele ki yazın, soğutucu lazım gelebilir.[;)]
Hayalet Balığı Ve Canlı Doğuranlar.
"Akvaryumcu arkadaşa" bir şey sormayın, buradan foruma sorun. [;)]
Online Güvenilir Site Tavsiyesi
Atakanpetshop gayet güvenilir ve çözüme yönelik uzaktan alışveriş için deneyimlediğim ve hala kullanmaya devam ettiğim uzaktan akvaryumcu.[:iyi:]
Bana Yeniden Lepistesi Sevdiren Balık
İyi beslenirlerse yavru yeme eğilimleri az oluyor. Ama siz yine de takipte kalın. Lepistesler gibi çok yavrulamazlar lakin bende endlerleri severim. Hayırlısı olsun.[:iyi:]
Mosslarda Kararma
Işık.. Işığı gözden geçirin, süresini uzatın.[;)]
Ceyhun's
[:iyi:]Lustral..[;)]
🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin
[QUOTE=erkamgok]Komando cory [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168058/110220260111341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/168058/110220260111531.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ah ahh, beni nereden baksanız 33-34 sene evvele götürdünüz. 8-9 yaşlarında meraklı bir balıksever, ilk komando çöpçü yumurta ve sonrası yavrularına kavuşma ve onları yaşatma mücadelesine götürdünüz.

Çok güzel bir an..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.