ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sweet_cat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2011 16:03
Son Ziyaret:
19 Mayıs 2011 16:11
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
insaf mert
Doğum Tarihi:
07 Ekim 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 2 MESAJI

Lepistesime bir bakar mısınız?
Değerli cevaplarınız için teşekkür ederim.Emin olmadan ve forumdan cevap gelmeden  ilaç kullanmak istemedim ve lepistesime tuz banyosu yaptırdım.Su değişimi ve dip çekimi de yaptım.Kızarıklık gitmedi ama hareketlerinde daha rahat olduğunu gözlemledim.İlaç kullandığımda sonuçları paylaşırım.
Lepistesime bir bakar mısınız?



Canlıdaki Belirtiler:Durgunluk,yalpalayarak yüzme,tek yüzgecindeki kızarıklık.

Akvaryum Kapasitesi (litre):75 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:2e,4d lepistes ve yavruları(en büyükleri 2,5 aylık)-2 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sabit 27 derece

Filitrasyon: Dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Her su değişiminde deep lix(genel dezenfektan) ve mineral tablet,bitkiler içinse sıvı gübre.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.:Haftalık su değişimi (damacana suyu) ve 2-3 haftada bir dip çekimi.


Erkek lepistesimde(1.resimdeki sarı leopar desenli) ilk belirtiler durgunlukla başladı olduğu yerde kafası yukarda kuyruğu aşağıda duruyor. Bazende sanki kuyruğu ona ağır geliyormuş gibi dibe süzülüp irkilmeyle yukarı çıkıyor. Yüzerken zorlanıyor sanki. Yem yemesi normal. Kabızlık sorunu çekiyordur diye yemlemeyi azaltıp ıspanak verdim. Biraz kamburluğu var ondandır diye gözlemlemeye devam ettim. Fakat bugün tek yüzgecinin dip kısmında kızarıklık gördüm ve yavru balıklar kuyruğunu didiklemek istiyorlar. Onlardan kurtulacak kadar hızlı hareket edebiliyor şimdilik. Işıklar kapandığında ise bir köşede asılı duruyor. 3.resimde ilk zamanlardaki normal yüzen halidir.

İnternetten araştırma yaptım ama hastalığını bir türlü tesbit edemedim ve bu sebeple tedaviye başlayamadım. Acaba sebebi mantarmı,dış parazitmi yoksa su değerleri mi ?

Diğer kırmızı erkek lepistesimde karanlıkta ve gün içinde bazen anubiasın geniş yapraklarının üzerinde yatıyor gibi duruyor,yaprağa kendini bırakıyor. Sadece o keşfetmiş gibi bu dinlenme şeklini Tebessüm

Birkaç hafta öncesinde ise bir dişi lepistesim öldü sebebi ağız mantarıydı sanırım,yem yiyemedi ve zayıflamıştı. Tedavi etmekde geç kalmıştım.

Akvaryumun içinde akvaryuma oranla büyük bir mango kökü var bu sebeple suyun rengi sarı,kökün büyük olması yani daha çok suya salınım yapmasının lepisteslere zararı olur mu ?

Yavru erkek lepistesleri yavruluğa aldım çünkü daha şimdiden dişileri çok kovalamaya başladılar. Gelişilerinde bir problem yaratırmı yavruluk ?

Bu konuda bana yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

sweet_cat2011-03-01 12:54:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.