ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emuna
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Nisan 2013 10:00
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2014 10:58
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Eyüp Murat NASIR
Doğum Tarihi:
11 Ocak 1987
Yaş:
37
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Eyüp Murat NASIR

SON 5 MESAJI

Akvaryum Altı Sehpa Danışma
Merhabalar, 

Bir süre aradan sonra tekrar fikirlerinize işim düştü arkadaşlar, önceki yardımlarınız için teşekkür ederim.

Atman AR980  100 x 45 x 48h akvaryumu için, şuan kullanmakta olduğum, 5x10 silinmiş keresteden yaptığım (üzerinde 72x36x41 akvaryumum bulunan) sehpayı modifiye etmeyi düşünüyorum. 

http://www.viaaquaoceanpure.com/aquarium/AR950_aquarium.html

Mevcut sehpa 72x36 üst tablası var, yanlardan genişleterek 90 yapacağım, ayakları ona göre yer değişikliği yapacağım, üzerine de akvaryum tabanı ölçüsünde mdf yerleştireceğim yeterli gelir mi diye size danışmak istedim. temsili çizimlerimi ekliyorum, bu şekilde yapmayı planlıyorum, 4 ayak yeterli gelir mi? 5x10 ayaklar ve ayakların arasında direkler olacak.

Bir de Akvaryumu 2. el aldım, çok inceleyemediğimden göremediğim çizikler var içte, az değil. Nasıl azaltırım, bilgilendirirseniz sevinirim. çizikler giderilemiyor sanırım.
Akvaryum Yapımı - Silikondaki Hava Kabarcığı Sorun Olur mu?(Fotolu)
Teşekkürler,

Forumu ve diğer forumları inceledim. Kabarcık her türlü olumsuz bir durum, sağı solu belli olmayacaktır ama aslında sormak istediğim, 41cm h için ve 8mm tutunma yüzeyli cam için sıkıntı çıkarır mı? 

Bu ölçü için kullandığım malzeme standardın hayli üstünde. Siz deneyimli arkadaşların yorumları doğrultusunda karar vereceğim. 

Çözüm tekrar söküp yapıştırmak mı yoksa onarabilir miyim sizce?
Akvaryum Yapımı - Silikondaki Hava Kabarcığı Sorun Olur mu?(Fotolu)
Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta başlamış olduğum, akvaryum sökme birleştirme kısmını bitirdim fakat ufak bir sorunum var.

İlk DİY akvaryum yapışım olduğu için tecrübesizlikten kaynaklı silikonda hava kabarcığı oluştu. 

Bu arada bilgileri vereyim: 
71 x 36 x 41(h) 8mm olarak yapma(denenmemiş) olarak ucuza aldığım akvaryumun çok da iyi silikonlanmadığını görünce kendim söküp tekrardan birleştirme yoluna gittim. camlar rodajsız olduğundan kendim zımpara ve gravürle traşladım mümkün olduğunca. çok iyi bir şekilde silikonların tamamını temizledim. Sonrasında toplama aşamasına geldim. 8 mm bu ölçüler için gayet yeterli bir kalınlık olduğundan kayıt kuşak kullanmadım.(güvenlik faktörü 6). Sonunda yapıştırıp topladım.

Camlar tam düz olmaığından, mmden az eğrilik var, belki 0.3-0.5 mm gibi. Silikonlamayı bitirdikten sonra Fotoğrafladığım yerde ufak hava kabarcığı görünce önce dıştan silikon bastım biraz kabarcık gitti. Sonrasında da ön ve arka yüzeyden bastırarak elimle presledim ve bu halde bantladım. kabarcık kalmadı tabii. Gayet güzel ve çok sayıda sağlam bant attım. ancak sabah bandın preslemesi zamanla azalıp kabarcık oluşmuş bir miktar. Diğer taraflar gayet iyi. yükseklik 41 cm olduğundan su basıncı fazla olmayacaktır fakat tecrübeyle kanaat oluşuyor bu durumlarda. 

Nasıl bir yöntem önerirsiniz ilk su denemesi öncesi içimin rahat etmesi için?

cam cam arası silikon 0.5 - 0.8 mm gibi. dıştan kabarcıklara kadar falçata ile o silikonları alıp tekrardan kabarcıklara silikon çekmek yöntem olabilir mi?

veya dik olarak bol silikonlu köşebent çekmek?




Sehpa ve kapak yapınca onları da paylaşacağım. 

Öneri ve yardımlarınız için çok teşekkürler.
Selametle,
emuna2013-04-18 10:13:32
Led için adaptör uygunluğu
Bu iş için olması gerek durum;
Ledlerin datasheet(kullanım kılavuzu)ini bulup çektiği akıma ve besleme gerilimlerinin değerlerini öğrenmektir. Datasheet bulunamıyorsa benzer ürünlerden referans alınabilir.

Eğer seri bağlayacaksanız, gerilim değerlerini toplayıp o değerde besleme yapmak, bu durumda bir ledin çektiği akım kadar akım vermek yetecektir.

Eğer paralel bağlayacaksanız bu durumda da akımlarını toplayıp bir ledin gerilimi kadar besleme vermeniz gerekmekte. Tabi Ledi direk beslemeye bağlamak çok sağlıklı değildir, öncesinde direnç eklenmesi önerilir.

Bence elinizdeki adaptörün gerilimi neyse ona göre ayarlama yapmak; Siz  5.7 V 800mA  adaptörünüz varsa, öncelikle iki taneyi seri bağlayıp iki uca gerilim verip ışığını kontrol edin. yetmiyorsa tekini beslemeye bağlayın. sıkıntı yok ise bu ikiliyi veya tekliyi birbirlerine paralel bağlayın.


Akvaryum Söküp Toplama 8mm 71x36x41
Merhabalar, 
Aranıza yeni katıldım. "Akıllı insan başkalarının aklını da kullanabilen insandır" felsefesinden yola çıkarak deneyimlerinize başvurmak istedim.

Geçtiğimiz günlerde sahibinden com üzerinden, uygun fiyata, 8 mm camdan 71 x 36 x 41 ölçülerinde yapma bir akvaryum aldım. inceleyince silikonlarının yeteri kadar temiz çekilmediğini ve hava boşluklarının olduğunu gördüm. Tekrardan söküp akvaryumu toplanamaya ve altına kendim sehpa yapmaya niyetlendim.

ilk işim, sökme işlemi ve toplama işlemi;
Bu aşamada nasıl sökmem uygundur, falçata ile ayırmayı düşünüyorum. camlar arası 0.5 ila 1mm silikon boşluğu olan yerler ver. Misine kullanımını da duydum.

Camların normal kesim olduğunu gördüm, rodajlı değiller. Kendim törpüleme işlemlerini yapmayı düşünüyorum. Gravür(Küçük el taşlaması) ile zımpara uçları kullanarak traşlayabildiğim kadar traşlayacağım. Rodaj olmazsa olmaz mıdır? sağlıklı olması açısından.

bu bout için 8 mm cam için güvenlik faktörü 6 civarında çıkıyor. Sizce Kayıt Kuşak gerekir mi? Kullanmamayı düşünüyorum.

Sehpa için 5 x 5 kereseteden taşıyıcı oluşturup üzerine kaplama yapacağım. 5 x 5 kereste 4 veya 6 ayak olacak şekilde 140 - 150 kilo için uygun mudur?

Şimdiden yardım, öneri, deneyim paylaşımlarınız için teşekkürler.   

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.