ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ttolay
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2013 23:47
Son Ziyaret:
10 Ekim 2016 18:23
Toplam Mesaj:
1032 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tolga TOLAY
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1984
Yaş:
39
İl:
Adana
Meslek:
Kamu Görevlisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/147931.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

SAKLI GÖL
Yarışmaların ardından paylaşımınızı merakla bekliyoruz.[EDIT]ttolay,2015-08-19 23:05:08[/EDIT]
Bitkili Akvaryum Bulanıklık Sorunu
Geçmiş konularıma bakın lütfen, o kadar çok metod denedim ki artık sayısını ve fomülasyonlarını hatırlayamıyorum. Benim için tek ve son çare UV Filtre idi ve sadece 2 günde sorunu kökünden çözdüm. Keyifli hobiler.
Bu balıkların cinsi ne ?
Balıklar hakkında yardımcı olamayacağım, ancak sormak istediğim bir soru var. Akvaryumun tabanında ki yeşillik yosun mu yoksa renkli zemin malzemesi mi? Ya da doğal bir tür mü?
200 Lt Amatörce Bitkili
Mesut Bey, akvaryumda sadece küçük boynuzlu iki adet ve iki adet de nerite var salyangoz olarak. Ramshorn ve Elmaları ayrı bir yerde tutuyorum.

Mayalı sistem co2 kullanıyorum Emin Bey, bir JBL Solar 25w t8 + bir adet de 25w t8 grolux mevcut şu anda. Kısa bir süre içerisinde de askı aparatlarını ayarladığım anda uygun ölçüde bir adet T5 bağlayacağım. Bitki olarak da görülen mevcut Anubias gül crypto ve amazonun dışında, Rotala, H.Micra ve sp.Japan eklemesi yaptım.

Ertuğrul Bey tavsiyeniz için de ayrıca teşekkür ederim, biraz araştırdıktan sonra ben de agresif olduğunu öğrendiğim türlerden vaz geçtim. 
Güncel bir fotoğraf ve video paylaşacağım;





[VID]https://www.youtube.com/watch?v=ZMliBQUY8FA[/VID]

ttolay2015-06-02 21:05:48
200 Lt Amatörce Bitkili
Teşekkür ederim, bütün fikirlere açığım bitkili konusu ve tropheus, Malawi ve Japon türleri dışında bilgim yok sayılır yeni başlıyorum teşekkürler.
200 Lt Amatörce Bitkili
Hem cüce hem normal gurami bitkilerimi cigneyip akvaryumun üzerine yuva şeklinde diziyor. Tetrazon bir kaç ramirezi daha ve belki moli eklemeyi düşünüyorum ben de. Bu arada akvaryum brüt 240 lt ama kareye oturunca kendisini belli etmiyor.
200 Lt Amatörce Bitkili
Yorumunuz için teşekkür ederim. Cryptonun ekimi konusunda yanlış yönlendirme kurbanı oldum farkındayım ama toparlanmaya başladılar diyebilirim. Taş ise aklımdaki tasarımda yer alan kökü bulduğum zaman dışarı çıkarak yerini köke bırakacak. Nokta ve açı belirlemesi yapmak adına koydum ama koyduktan sonra cazip gelmeye başladı. Bu gün sol arka kısım yoğun olarak Rotala eklemesi yapıldı. Ön ve orta alan için de, şayet tutarsa sürekli olarak budayacağım Sp. Japan ve Hemianthus Micra ekimi de tamamlandı. Sırada aydınlatma sıkıntısını çözmek var. Biraz daha araştıracağım ve önümüzdeki hafta içerisinde bu sorunu da nihayetine erdireceğim. Balık popülasyonu konusuna gelirsem de, bitkilerimin tamamen tutulmasını bekliyorum. Bunun ardından ilk iş canlı eklemesi yapmak benim de aklımda. T8 tavsiyenizi de değerlendireceğim tekrar teşekkür ederim.

Canlı olarak bu akvaryuma ve yazılan cinslerin yanına başka biraz da büyükçe bir tür öneriniz var mı acaba?
ttolay2015-05-17 17:59:38
Tolga Tolay Portfolyo Hobi+Hobi Dışı


Yoğun iş yükünden dolayı, çok sevdiğim fotoğraf hobisine hiç zaman ayıramaz oldum. Teşekkürler.
Tropheus Duboisi Akv (5. Sf Güncel foto bol video)

Bu konu için şöyle bir veda fotoğrafı ve hobinin devamı için ise taptaze bir LİNK vereyim
ttolay2015-05-17 02:40:14
200 Lt Amatörce Bitkili
Fotoğraf: 









Boyut (cm): 100*45*60(h)
Kapasite (litre): +/- 200
Canlılar: BALIKLAR; Neon - Limon - Mavi - Kiraz tetra. Platy, Ramirezi, Rasbora, Siyah ve Albino düz kuyruk cüce, Buz Balığı, Tül Zebra, Sae. BİTKİLER; 3 varyete anubias, Gül, Limon ve sanırım Cüce Crypto.

Malzemeler: 2*25W T8 JBL Solar Floresan. Mayalı Sistem Co2. JUWEL Bioflow 6.0 filtre, Haiyang 7W UV filtre, JBL misket gübre, Lav Kırığı ve Siyah Hagen karışımı kum.

Akvaryum Bakımı: Haftalık ~%20 su değişimi, 2 Ayda bir kez filtre temizliği.

Kullanılan Yemler: JBL Krill, Tetramin, Tetra Discus, Kan kurdu, JBL tablet ve kurutulmuş kan kurdu.

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Demir - Potasyum - Fosfat ve Azotlu sıvı gübreler.



Başlangıçtaki cichlid (malawi, tanganyika) ve japon serüvenlerimden sonra gönlümde yatan bitkiliye ani bir kararla geçiş yaptım. Çok hızlı bir karar ve heyecana kapılarak hızlı yapılan bir kurulum oldu. Fikirlerinizi bekliyorum.

3 ve 7 numaralı fotoğraflarda ki cüceler için dikenlerinden yola çıkarak 3- dişi 7-erkek kanaatindeyim. Salyangoz üretim fanusum geçici olarak XL Bettamı da ağırlıyor. Neonlar kendilerini toparladıktan ve biraz daha büyüdükten sonra Betta ana tanka geri dönecek. Ramshornlarımın yeni yumurta keseleri de görülüyor. Aydınlatmanın kesinlikle yetersiz olduğunu ben de biliyorum ancak hazır ithal akvaryum olduğu için ve görüntüsünden de vaz geçemediğim için kapağı iptal etmeyeceğim. Ama bir miktar boşluk var toplam 5mt kadar power led ya da 1 adet T5 ya da yine T8 floresan ekleyebilirim. Hangisini tavsiye edersiniz? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.