ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
uzakmavi35
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2009 16:17
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2009 22:26
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Uçgunoğlu
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1967
Yaş:
57
İl:
Izmir
Meslek:
Devlet Memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet ...sevgiler

SON 9 MESAJI

Astronot ve Yem Sorunu
siz uzaklaştıktan bir süre sonra veya gece artık yemleri yiyebilir. Balığın hareketlerinde veya dokusunda herhang bir anormallik yok ise telaşlanmayın. Yetişkin bir astronot 15 güne kadar aç kalabilir. Tabi öncesinde iyi bir yemleme ile. Birkaç gün daha bekleyin ve uzaktan gözlemleyin. Işık açmamaya gayret sarfediin bu sürede. Mümkünse fotosunu gönderebilirmisiniz ?
Astronot ve Yem Sorunu
NSL Astronotun ortam (tank) değiştirmesi, taşınırken strese girmesi ve su ısı farkı sebebiyle yeni tankına alışması 3- gün gibi bir zaman alır. Bu süreçde balık tabanda yan yüze. yem yemez, şnsanlardan uzaklaşır. Sabırlı olmak şartıyla bu sorun kısa zamanda normale dönecektir. Ben 150 cm (450) lik 12 adetlik yavru  sürü ve 200 cm lik (850 lt) 14 adetlik muhtelif bo yem olarak NSL Chiklet granür, NSL antiparazit granür, sera diskus, pınar dip yem ve haftada 2 gün ciğ tavuk ciğeri ve yüreği kullanıyorum. Gayet sağlıklı ve iştahla yiyorlar.. Aksesur ve kum kullanmak bu denli büyük tanklarda ve astronotlar için gereksiz.. Sadece eş tutmaları ve üremelerime yardımcı olmak için beyaz mermer yetecektir.. 
Astronot Balıklarım...
Lamadan kastım; akvaryum 880 litrelik olduğu için açmaması sebebiyle içten içe camdan takviye dönüyor. O da dış fitrenin aparatlarının takılmasını engelliyor. Ve kapak da engel teşkil ediyor.
Astronot Balıklarım...
Dış filtrenin  deve boynu köşe  elemanları akvaryumun iç kuşakları sebebiyle sığmıyor. Fakat köşe elemanları kullanmak yerine hortumla bu sorunu çözmeye çalışacağım. Malum iç filtre şart. Kireç olayını ise musluk suyunu arıtarak kireç den kurtulmayı düşünüyorum.  İlgilenen herkese tşk..
Astronot Balıklarım...

İzmirakvaryum severlere merhaba..

Yaklaşık 20 gündür; 150x60x50 ebatlarında 450 litrelik akvaryumumda boyları 6-8cm arasında değişen 12 adetlik astronot sürüsü besliyorum. Akvaryum kenarlarında camdan lama şeklindeki destek kuşaklar sebebiyle dış filtre kullanamıyorum. Buna karşılık 5 adet Gap-2 iç filtre mevcut. (3 tanesi hava kabarcığı 2 taneside devridayım yapıyor) Haftada bir %25 dip çekimi yaparak dışkılarından kavaryumu arındırıyorum. İkigündür günde akşamları tek öğün olmak üzere 1.5 yemek kaşığı doğranmış çiğ tavuk ciğeri veriyorum. Sabah ve öğlen de iki öğün antiparazit garnür, diskus granür ve pınarın dip yemini karma olarak veriyorum. Su sıcaklığı 26 derece.  Gayet sağlıklı ve hareketli iken bu akşam ciğer yedikten sora  bazılarının solungaçlarında bir anormallik sezdim. Duman şeklinde hava verdiklerini ve çok sık bir şekilde nefes alıp ağızlarını açıp kapadıklarını gözlemledim. Acaba ciğer ağır mı geldi yoksa oksijen fazla gelip  solungaç patlamasına mı sebep oluyor. Yemleme konusunda nasıl bir yol izlemeliyim. Ciğer yemlemesini hergün yapmak bir sorun yaratır mı? Bunun dışında 200x60x70 ölçülerinde de ebatları 10-30 cm arasında değişen 16 adetlik astronot mevcut. Bu akvaryum içinde aynı koşullarda besleme yapıyorum. Ciğer yemleme oranı ne kadar ve her gün yapılmalı mı? Ayrıca Bornova nın suyu çok kireçli olduğu için tankın içi puslu kireç oluştu. Bunu önlemek için küçük yerler diye küçük vatoz kullanamıyorum. 15-25 cm ölçülerindeki diğer vatozlarda pek iş görmüyorlar. Kireç olayını nasıl çözebilirim. Arıtıcı kullanmak istiyorum. Ne dersiniz? Kireci temizlemek için mekanik malzemeler ve kimyasalllar mevcut mu? Astronot tankları ve besleme konusunda eksiklerimizi telafi edecek genel bir açıklama yaparsanız memnun olurum.. İyi akşamlar..

 

Ahmet Uçkunoğlu

Ege Üniversitesi

Bornova İZMİR

Astronot

2 metrelik (850 lt) akvaryumda; 30 cm lik Tiger Astronotumla, 20 cm lik öpüşen gurami, pengasus ve botia cinsi balıklar birlikte yaşar mı? Astronot rahatsız eder mi diğer balıkları? Teşekkür ederim.

Ahmet Uçkunoğlu
İZMİR

emoricat2009-03-05 17:32:41
Astronotlarım

2 gün evvel aldığım 30cm boyunda taygır ve 18 cm boyunda albino astronotlarım birşey yemiyorlar. Sebebini öğrenebilirmiyim..?? Tankımın ölçüsü 100x40x45

 

Tank değiştirmedim gerçi Tankıyla birlikte aldım. Tabi yolda kova içinde geldi. Taşıma yeni bir ortam derken stress olabilirmi?.. Işık açmıyorum. Tankın darlığı da söz konusu..Tank içinde  4 adet gap-2 iç filtre çalışıyor. Alsesuar ve kum yok.10 gün için de 200x60x70 ebadındaki tanka koyacağım. Umarım kendilerine gelirler. Bu arada erkek mi dişii olduğunu nasıl anlayabilirim. Çİftleştirmek istiyorum. Yanlarına diğer tankımdaki 12 adet (5-7cm) yavru taygırları koyarsam bir problem yaşarmıyım? Yem olarak ciklit granür yem kullanıyorum. Fakat bu büyklükteki balığa biraz ufak geleceğini düşünüyorum. Olabilir mi? Başka bir yem tavsiyeniz varmı? Ara sıra tavuk ve dana ciğeri vermek niyetindeyim. Çiğ olarak mı veriliyor? Saygılar..

 

A.UÇKUNOĞLU

İZMİR

 

Lepisteslerim...
Çiftleşmeyen yaşlı kambur dişi lepisteslerin tedavisi mümkün mü? Aksi halde tanktan ayırmak mı lazım? Yoksa ömrünü tamamlamasınımı bekleyelim..
Olduğu yerde tirek hareketler yapan lepisteslerin sorunu nedir? Özellikle erkek lepistesler... Çİftleşmeyen yani dişi lepistesi kovalamayan ve ilgilenmeyen erkek lepistesin sorunu nedir? Hastamı? Nasıl tedavi edebiliriz.. İyi çalışmalar
Tankım 90x30x35  Haftada bir 1/5 dip çekim yapıyorum. Sera flora ve Tropical Valeteria pul yemi günde 2 kez kullanıyorum. Canlı yem kullanmıyorum. Ayda bir Bemiks tüp ve haftada 2 kez sarımsak suyu yedirilmiş pul yem kullanıyorum. Su değişimlerimde 25 litreye 1 yemek kaşığı tuz ve metilen mavisi kullanıyorum. İki adet Gap-2 iç filtre ve 100 watlık ısıtıcı kullanıyorum. Günlük 12 saat beyaz flourasan ışıklandırma mevcut.
Ahmet Uçkunoğlu
İZMİR
Astronot balıklarım
Selam.
Uzun yıllardır akvaryum hobisiyle ilgileniyorum. 2 adet 170 lt lik 1 adet 100 lt lik ve 1 adet de 60 lt lik tankım var. Jappon ve lepistes besliyorum. Dün 8 adet yavru astronot balık aldım. Tankım 60 lt relik. Büyünce En az 400 lt lik tanka terfi edeceğim. 2 yıl önce beslediğim astronotlara verdiğim ve kilo ile aldığım yem pirinç boyutundaki kahverengi dip yemler çok fazla kirlilik yapıyordu. Şu an kullanmayı düşünmüyorum. Hangi yemleri kullanmamı tavsiye ediyorsunuz.. Canlı renklerini korumasını istiyorum. Yem haricinde vitamin ne kullanabilirim. Genel anlamda sağlıklı olmaları için nasıl bir yol izlemeliyim. Detaylar konusunda beni bilgilendirirseniz memnun olurum..
Ahmet UÇKUNOĞLU
İZMİR

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.