Dip Çekimi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba ben de akvaryumumun dibinde java moss yayılı olduğu için uzun zamandır dip çekimi yapmıyorum.Ends,neon ve platiler gayet sağlıklı.Dipte sadece kırmızı salyangozlar ve katil salyangozlar( anentome helena) çalışıyor.
2 saattir tüm yazılanları okudum ve kendi fikrimide yazmak istedim . Bence dip çekimi olayı akvaryum ve balık cinsine göre değişkenlik gösteriyor çünki , onur amazon demişsin amazonu gidipte görmedim ama amazonun dibini gösteren resimlerden görüyorum resmen dibi leş gibi :) görüntü insan gözüyle net değil 5 metre uzağı görmek imkansız gibi birşey ancak tanganyika ve malawinin su altı resimlerinde görüntü o kadarda bulanık değil daha berrak bunların yanısıra bende tetra nın su testi var ( Tetra 6 in 1 ) forumda okuduklarımdan yola çıkarak 1 ay dip çekimi yapmadım ve test sonucunda aşırı oranda No3 ve No2 oldugunu farkettim ayrıca hepimiz silis kumun rengini biliyoruz 1 ay sonunda silis kum gri bir renge dönüştü no3 ve no2 yi o şekilde görünce dip çekimi yapıp dinlenmiş su ekledim tekrar test yaptım ve sorun düzeldi . Zaten tetra nın su testinde ki renk skalasında No2 0 (sıfır) ı gösterdiğinde Safe yazıyor , 1 (bir) i gösterdiğindede safe yazıyor ancak 5 veya fazlasında renk skalasında water change yazıyor yani su değişimi , suyu değiştirirkende üstten çekecek halimiz yok dipten çekmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Kum iyi yıkanmamış olsa diyer bütün balıklarımda aynı şekilde ölürdü sanırım. Kumu çok güzel yıkadığımı biliyorum.Peki onur bey neyle alakası var 4 aydır yaşayan balığım kumu koyunca öldü başka bir nedenle açıklayamam çünkü kumdan başka bir değişiklik yapmadım.Şimdi ise eskisi gibi dip çekimi yapıp suyumu değiştiriyorum hiç bir sorun yok burda ya sizi hatalısınız yada benim akvaryum hatalı anlıyamadım ama bundan sonra kum koymayı düşünmüyorum saygılar. Bi söz vardır en kesitirme yol en iyi bildiğin yoldur diye bende en iyi bilidiğim bi yol tutturdum gidiyorum işte,fakat şunuda söylemeden geçemem bitkili akvaryumumda yaklaşık 2 aydır dip çekimi yapmıyorum ve su sanki dış filitre varmış gibi temiz bunu daha öncede bilidirmiştim sadece su değişimini aksatmıyorum o kadar saygılar.Burdanda yiğit beyin dediği sonuca ulaşıyoruz sanırım amerikanlarda dip çekimi yapmadan olmuyor ben akvaryumu öyle bir ayarlamışım ki dış filitreden gelen suyu,direk kayaların üstüne veriyorum ki burdaki pislik diyer köşeye birikip daha rahat görünsün ve daha kolay alınsın diye şimdiye kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım. 3 senedir aynı şeyi uyguluyorum ve bir kere size uyayım dedim sonuç hüsran hemde tam yumurtlama evresindeydiler şimdi dişi tek kalmış gelene gidene saldırıyor:) saygılar onur bey.