ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Shufta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2019 18:13
Son Ziyaret:
25 Nisan 2021 17:35
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Uğur METE
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryumda Oluşan Kahverengi Lekeler,
Diatom problemini, kendi akvaryumumda silikat tutucu filtre malzemesi ile çözdüm. Jbl silicatex bu iş için iyi bir çözüm.
Akvaryum Işıklandırma Seçimi
Akvaryumda yetişkin 20 den fazla yavru 40 dan fazla canlı doğuran mevcut.

Su değişimlerini haftalık düzenli olarak çeşmeden yapıyorum fakat sera aquatan kullanıyorum. Ayrıca Jbl pro scan ile düzenli tarama yapıyorum. Sadece nitratım yüksek çıkıyor diğer tüm değerler normal gözüküyor.

Bu bilgiler doğrultusunda tüm suçu ışıkta bulabilir miyim artık? [:D] Vallahi elimden geleni yapıyorum düzenli sağlıklı bir akvaryum olsun diye.
Akvaryum Işıklandırma Seçimi
Merhaba,

105 x 45 x 55 boyutlarında akvaryum mevcut.
Zemin olarak lav kırığı üzerine hagen kum kullanmaktayım.
2 sıra 1 Mtr Samsung bar led mevcut (6500K)
JBL misket gübre kullanıyorum.
DIY gübreleri düzenli kullanmaktayım (Nitrat, fosfat,Potasyum, Excel, Mikro, Demir)
Ayrıca açık tutmadığım 2 adet Philips 10000k floresan mevcut.
Çınar, Moss, Gül, Bacopa, Saz, Cryptocoryne, Anubias gibi bakımı kolay bitkilerim mevcut.

Sorumuza gelecek olursak akvaryum bitkilerimin gelişiminden memnun değilim. Anubias ve Crptolar damarlanıp uçlardan kararıyor. Çınarlar yukarı doğru aşırı uzuyorlar. Bacopa ve gül de sorun yok. Sazlar hiç büyümüyorlar. Bir süre sonra parmak kadar olan yaprakları çürüyor. Ayrıca greenspot alg sorunu başladı.

Sanırım bir tek mosslar halinden memnun. Orman gibi büyüdüler. Işıklandırma sistemini değiştirmek istiyorum. Sylvania aquastar ve grolux ihtiyacımı karşılar mı? Büyüklüğü göz önüne alırsak bu floresanlardan 1 er adet T5 39W olarak alırsam işimi görür mü?

Şimdiden teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212687/171220190924581.jpg[/IMG]
Gübre Kullanımı Hakkında
Anubiasları misina ile yati köküne tutturdum.
Gübre Kullanımı Hakkında
Arkadaşlar merhaba,

250 LT akvaryumum mevcut. Bunun içerisinde kolay bitkiler yetiştirmek istiyorum. Aydınlatma olarak 2 adet 1 er metrelik Samsung 8500 K bar led (39W Grolux ve Aquastar ile değiştirmeyi düşünüyorum)

İlk önce java moss, saz ve anubias ile başladım. Zeminde JBL misket gübre mevcut. Haftada 1 kapak Seachem Flourish ekliyorum. Bunun dışında herhangi bir gübre veya katkı mevcut değil.

Anubias'ın yaprakları görseldeki gibi formlarını kaybediyor. Damarlarında kararma kenarlarında çürüme görüyorum. Sazlarım ise yeni kök veriyor fakat bir süre sonra tepeden kararmaya ve dibe doğru çürümeye başlıyor. Mosslarda bazı dalları kahverengi şekilde.

Işıklandırmada mı problem yoksa eksik gübre mi kullanıyorum tespit edemedim. Ayrıca uygun gübreleme nasıl yapılmalı, hangi ürünler kullanılmalı tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/212687/051120191807081.jpg[/IMG]
Molly Ve Lepistes Yem Konusu
Aslında düzenli olarak pul yem kullanıyorum. Bunun dışında haftada 3-4 defa Jbl granül yem ve Jbl novo tab kullanıyorum. 15 günde bir kan kurdu veriyorum. Haşlanmış sebze daha vermedim. Hikari tavsiyeniz için teşekkür ederim. Onu da deneyeceğim.
Molly Ve Lepistes Yem Konusu
Merhaba arkadaşlar,

250 Lt civarında akvaryumumda, yaklaşık 1 senedir molly beslemekteyim. Çeşitlilik sağlamak adına yanlarına 4 adet lepistes ekledim.

Molly balıklarım, lepisteslerin yanında oldukça büyük ve hareketliler. Soruma gelecek olursak JBL novo bel pul yem kullanıyorum. Molly balıkları bu yemi severek tükettikleri için daha yem suya değer değmez yüzeyde iken temizliyorlar. Lepistesler suyun yüzeyine çıkmıyor.

Bu durum lepisteslerin aç kalmalarına mı yol açıyor? Eğer aç kalıyorlar ise nasıl bir çözüm sağlayabilirim.

Lepistesler yeni geldikleri için çekinip yukarı çıkmıyor olabilirler mi? Stresli de gözükmüyorlar. Desteğinizi rica ederim.
5630 Smd Led Bar Tecrubem
Merhaba,

2Mt 2835 SMD led siparişi verdim. Akvaryumumda armatür yok ve kendim yapmayı düşünüyorum. Alüminyum plaka alıp üzerine ledleri monte etmeyi düşünüyorum.

Ledlerin ısındığından bahsedilmiş. Plakaya termal macun ile birlikte monte etmeyi düşünüyorum. Ledleri plakaya nasıl yapıştırabilirim?
Akvaryumda kullanılacağı için ledlerin sıvı teması ve nemden etkilenmemesi için nasıl bir malzeme kullanabilirim?

Teşekkürler.
Kuyruk Erimesi Hk
Yorumunuz için teşekkür ederim. Dediğim gibi metilen mavisi kullanımı için çok farklı yorumlar mevcut. Karantina tankım bulunmadığı ve 4 farklı balıkta erime gördüğüm için ana tanka uyguladım.

22 derece su biraz düşük değil mi? Standart su derecesi 26 olarak ayarlı idi. Metilen kullanımı için 28 dereceye çıkartmıştım.
Kuyruk Erimesi Hk
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: [B]Kuyruk Erimesi[/B]
Akvaryum Kapasitesi (litre): [B]40[/B]
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: [B]Molly, Çöpçü[/B]
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon: [B]Eheim pick up 60 iç filtre.[/B]
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: [B]ContraBlue[/B]
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): [B]2 hafta[/B]


Merhaba,

40 litrelik akvaryumumda 6 adet Molly 3 adet çöpçü mevcut. Yaklaşık 1 ay önce kuruldu. Kurulumu esnasında reeflowers bacteria feeder kullandım. 10 gün önce akvaryum dip temizliği, %30 su değişimi ve iç filtre temizliği (kendi suyunda) yaptım.

Balıklarımın bazılarında, kuyruklarının ucunda, alt ve üst yüzgeçlerinin uçlarında beyazlama ve kısmen erime gözlemliyorum. Akvaryum konusunda fazla bir deneyimim yok fakat forumlardan ve internetten edindiğim bilgiye istinaden mantar olduğuna karar verip bir petshopa danıştım. ContraBlue(metilen mavisi) kullanmamı tavsiye etti ve kutunun üzerindeki dozajı uyguladım. (40 litreye 10ml)

Soruma gelecek olursak metilen mavisi kullanımı için internette çok fazla bilgi var. Bir çok balıkta hastalık gördüğüm için ana tanka uyguladım bu ilacı. Su tamamen maviye döndü ve içindeki balıkları zar zor seçiyorum. Bu normal midir? Balıklar bu durumu çok sorun yapmıyormuş gibi. Yem yemelerinde problem yok.

2. gündeyim ilaç kullanımında. Edindiğim bilgiye göre faydalı bakterileri kaybetmiş olabilirim. Yarın %50 su değişimi yapacağım. Sanki yeni akvaryum kurmuş gibi iç filtrenin süngerini tamamen yıkayıp Reeflovers bacteria feeder kullanmayı düşünüyorum uygun mudur?

Tavsiyede bulunursanız memnun olurum. Teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.