ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
johann
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
120
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Haziran 2021 16:18
Son Ziyaret:
01 Ekim 2024 20:40
Toplam Mesaj:
73 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Johann Liebert
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Johann Liebert Sehen Sie mich. Sehen Sie mich! Das Monstrum in meinem Selbst ist so groß geworden. 50x50x50 low-tech bitkili canlıdoğuran karma

SON 10 MESAJI

L333 Ve L201 Yavruları Sahiplendim
[QUOTE=eysorindik]Vatozlar sadece artık yemlerle beslenmiyormuydu ya:([:((][/QUOTE]
Sanırım çok yaygın bir yanlış anlama bu. Corydoras cinsi balıkların çöpçü ismi ile anılması da bu tür yanlış anlamalara neden oluyor. Hem plecolar hem de corydoraslar daha çok dipte vakit geçiriyorlar. Bu nedenle dibe batan yemlerle beslenmeleri gerekir. Asla diğer balıklara verilen ve arta kalan yemler yeterli gelir diye düşünülmemeli. Bu şekilde olursa belki ölmez ama asla sağlıklı bir canlı da olamaz.
Mavi Elma Salyangozu
Çok güzel yakalamışsınız tebrikler.
Adi Salyangoz Yumurtası Nasıl Yok Edilir?
[QUOTE=sswethardd]Merhaba arkadaşlar. Bitkili akvaryumumda fotoğraftaki bitkilerden adi salyangoz üretmeye başladı. Bitkileri söktüm. Akvaryuma biraz katik salyangoz ekledim ama aklımdaki soru bitkilerde kalan yumurtalardan nasıl kurtulabilirim. Yıl yakınken işi kökten çözmek istiyorum. 200 lt akvaryumda sadece söktüğüm bitkilerde çok küçük boyutlarda gördüm bitkileri aldım akvaryumdan. Farklı birr yerde hiç görmedim. Bu bitkileri yaklaşık 1 ay önce burdakş petshoptan almıştım sanırım bu bitkilerde hala bolca yumurta vardır diye düşünüyorum. Nasık bir ilaç vs. Kullanabilirim. Bitkiler çok önemli değil aslında ama lepistes yavruları için güzel saklanma alanı oluşturuyorlar. Eğer kesin bir çözüm yoksa bitkileri direk çöpe atıcam zaten. Bitkileri yıkadığımda onlarca kum büyüklüğünde adi salyangoz döküldü. Denemek için farklı bitkileride çıkarttım onlardan birşey dökülmedi hiç.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/230859/310320221450031.jpg[/IMG][/QUOTE]

Merhabalar. Adi salyangoz popülasyonu kontrol altına alabilmek için balıkların tüketeceği kadar yem vermek ve yemleme sıklığını azaltmak katil salyangozla birlikte en etkili çözüm olacaktır. Kimyasal kullanmak isterseniz ana tankınızda başka omurgasız olmaması iyi olur çünkü onlara da zarar verecektir. Cupramine veya bakır sülfat kullanabilirsiniz. Bitkileri sirkeli suyla yıkamak da önerilen yöntemlerdendir. Benim yavruları ayırdığım tankımda adi salyangoz var ama yemleme miktarı ve iki katil salyangoz ile gözüme batmayacak kadar azaldılar. Keyifli hobiler dilerim.
Tilki Kuyruğunda Beyazlık Var Nedir ?
Merhaba. Beyazlıklara anlam veremedim. Sanki tortu gibi görünüyor. Tilki kuyruğu serbest olarak yada sizdeki gibi saksıda da büyüyecektir. Ben serbest şekilde tutuyorum akvaryumda ve oldukça iyi gelişiyor. Birkaç haftada bir veriyorum isteyenlere.
Lepisteslerin Yanına Hangi Balığı Alabilirim
Merhaba. Lepisteslerle birlikte çöpçü diye bilinen corydoras türleri ve cüce vatoz türleri besleyebilirsiniz. Lepistesler daha çok suyun üst bölümünde gezerler. Vatozlar ve corydoraslar altlarda gezeceklerdir. Akvaryum boyutunuza bağlı olarak küçük tetra türleri de ekleyebilirsiniz. Keyifli hobiler dilerim.
L333 Ve L201 Yavruları Sahiplendim
Teşekkür ederim Ferhat bey catappa yaprağı temin ettim gelmesini bekliyorum. Elimde dondurulmuş krill var. Lepisteslere haftada bir veriyorum. Vatozlara da vereceğim. Yem çeşitliliğini artıracağım. Şu an kaldıkları akvaryumda kök yok onu da sağlayacağım.
L333 Ve L201 Yavruları Sahiplendim
Değerli katkılarınız için teşekkür ederim. 6 adet 333, 4 adet 201 var ama her biri bir köşeye kaçtığı için hepsini görüntüleyemedim. Yem önerileriniz çok makbule geçti. JBL novotab etçil vardı elimde. Sizin önerdiklerinizle de çeşitlendireceğim. Şu an yaklaşık 3 cm boyundalar. İnşallah güzel gelişirler.
Akvaryumun İçerisindeki Tuhaf Canlılar Nedir :s
Merhaba. Hobiye hoşgeldiniz. Camdaki bir minare salyangozuna benziyor. Kum, dekor veya bitkilerle taşınabilir. Minare salyangozları ile ilgili ayrıntılı bilgilere forumda aratarak ulaşabilirsiniz.
Hangi Tür Karides Almalıyım
Merhabalar. Hobiye hoşgeldiniz.
Karides türleri caridina ve neocaridinalar olarak ikiye ayrılır. Caridina türlerine bakmak özel su şartları nedeniyle daha zahmetlidir. Osmos su kullanmak ph gh kh ölçümlerine göre katkı eklemek gerektirir. Neocaridina türleri ise böyle özel şartlar aramadan bakılabilir. Ben dinlenmiş çeşme suyunda bakıyorum ve yavru alıyorum. Neokaridina kiraz karides olarak da bilinir. Çok çeşitli renk varyeteleri vardır. En bilindikleri olarak bloody marry, turuncu sakura, sarı ateş, mavi melek sayabilirim. İnternette aratıp görseli hoşunuza gidenleri veya kurulumunuza yakışacağını düşündüğünüz varyeteyi sahiplenebilirsiniz. Keyifli hobiler dilerim.
Bunlar Elma Salyangozu Mu
Merhaba. Fotoğraftakiler elma salyangozu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.