Nano Resif Kurulumu
Nano resifin güncel fotolarını
aşağıya ekliyorum.Çoğunlukla yeni türlere yol açmak için bazen bazı türleri
çıkarıyor ve yerine yenilerini fragta olsa koyuyorumMesela SPS montipora
plateler, 2-
Samsunlu hobiciler bir parmak kaldırsın da göreyim ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sağol Çağlar kardeşim, SPS leri halen sevmiyorum fazla ama gelen ağır baskılara mağruz kaldığımdan (gerek akvaryumu ziyarete gelenler, gerek ÖM ile bana ulaşanlar yada mesaj yazanların isteği) bir kaç parça SPS koydum. Merak etme, m.platelerde ışıktan daha fazla istifade etsin diye yukarıya koydum, ayrıca kimyasal etkileşimler konusunda bilgim var, yani sorun yok.
[QUOTE=davoud]Tebrikler UFUK bey akvaryum mükemmel olmuş.[/QUOTE]
Sağolun.Sizinkide harikaydı ama son durumu nedir bilmiyorum.
[QUOTE=Batuaydin]Ufuk abi sump'un resmi var mı? [/QUOTE]
Var, sayfa 13’te fotoğrafını paylaştım ya.
Bende xeniaları severim.İodine katkısı, yüksek ışık gelişme ve
çoğalmalarını hızlandırıyor.
Bu konudaki görüşümü bir önceki mesajımda belirttim, okumadınız galiba…
Sağol Çağlar kardeşim, SPS leri halen sevmiyorum fazla ama gelen ağır baskılara mağruz kaldığımdan (gerek akvaryumu ziyarete gelenler, gerek ÖM ile bana ulaşanlar yada mesaj yazanların isteği) bir kaç parça SPS koydum. Merak etme, m.platelerde ışıktan daha fazla istifade etsin diye yukarıya koydum, ayrıca kimyasal etkileşimler konusunda bilgim var, yani sorun yok.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Bir haftalık Kuşadası tatilim sona erdi.Bu arada tankı, 3 yılda 6. kez bir hafta 10 gün kadar yanlız bırakarak denedim.Herhangi bir sorunla karşılaşmadım.Su değerleri stabil.Haftada bir iki düzenli katlı maddeleri ekleyerek (mg, kh, ca,iodine, stonsiyum,eser element vs.) tankın değerlerini sabit tutabiliyorum. PS hala aynı marka.
[QUOTE=harunutku]Tüm sayfaları eksiksiz okudum ve bu iletinin gerçek olabileceğine inanmıyorum. Özellikle Türkiye'de bir Türk'ün bu kadar kusursuz bir akvaryum oluşturabileceği fikrini zihnimde canlandırabilemiyorum. Nutkum tutuldu. Hani forumda 30-40 bin liralar harcanıp oluşturulan akvaryumlar da gördük, tatlı su tuzlu akvaryumları gördük de ben böylesini görmedim. Şahane, mükemmel, gerçeküstü güzel. Eminönünde bu işi yıllardır yapan ve bu işi ticarete döken kimselerin akvaryumları var, bir de bu akvaryum var. Maddi boyutu artık bu işte sorgulanmıyor. Doğada bile bu denli mükemmel ortamlar çok az kalmış olsa gerek. Boyut küçük ancak, çekilen fotolar insana okyanusların kapısını açıyor. Aldığınız ödüller ilk bakışta iddalı bi hava kazandırsa da profilinize, şu proje sonrasında az bile olduğuna kanaat getiriyor insan. O kadar zamandır forumda akvaryum gezerim, bu kadar mükemmel ve müthiş bir sisteme rastlayabileceğimi aklımın ucundan bile geçiremediğim için öve öve bitiremedim tankınızı. Bu ülkenin hobicilik değerlerine, hatta kültürel değerlerine büyük katkı. Takdire şayan, mükemmel, inanılmaz... Candan kutluyorum Uğur Bey... [/QUOTE]
Övgü dolu sözlere teşekkürler.
[QUOTE=dogangk]Ufuk bey değişiklik varmı akvaryumda ?[/QUOTE]
Hayır, sorunsuz devam ediyor.
[QUOTE=Sezgintr]Ufuk bey taşınma aşamasında belki bazı canlıları burada bırakmak istersiniz diye yazıyorum bende bursada oturuyorum hertürlü mercana talip olabilirim. [/QUOTE]
Maalesef taşınma 1 hafta evvel gerçekleşti.