Nano Resif Kurulumu
Nano Resifim 3. yılını bitirerek 4. yıldan gün almaya başladı.Bursa ‘dan Samsun’a nerde ise (birkaç frag kaybı hariç) sorunsuz şekilde tankı taşıdım.Bir kaç fotosunu çektim, aşağıya ekliyorum.
Su Değerleri :
Tuz yoğunluğu:Binde 24 (Müller refraktometre)
Sıcaklık :26 derece
Kh :9
Ca :450 mg/lt.
Mg :1300 mg/lt
NO3 :1,2 mg/lt (Salifertt-T.marin)
PO4 :0.01-0.02 mg/lt (Salifert-T.marin)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu arada Samsun'da Turkuaz su olmadığından bir tane RO cihazı aldım.Membrandan çıkan suyu T dirsek ve musluklarla bölerek akvaryum için silikat filitresi, içme suyu için ise tatlandırıcı filitre koyarak kullanmaya başladım.3 haftadır memnunum bundan önce ayda içme için 10 damcana su, akvaryum için 3 damacana su kullanıyordum.Yani RO cihazı kendini bir kaç ayda amorti ediyor.
Ozmoz cihazına yaptığınız tadilatı detaylı fotoğraflayabiilr misiniz? Pek çok kişiye yol gösterebilir.
Saygılar,
[/QUOTE]
Tabii zaman bulduğumda yaparım.
Hobicilere merhaba,
Nano Resifimden Mandarin fish balığının HD videounu çektim ve sizlerle paylaşıyorum.Oldukça güzel bir balık hep canlı yem arayışında kayalar üzerinde gezer durur.1,5 yıldır bende, dayanıklı bir balık.
Bu arada 4. yıl içerisinde akvaryumdaki mercan kumu, kırığı, aragonit kumun yarısı eriyerek kalsiyuma dönüştüğünden tabana 1 mm aragonit kum ilave ettim.
İnternet bağlantısı yavaş yada işletim sistemi düşük bilgisayarlarda videoda takılma olabilir.
Keyifli seyirler.
http://vimeo.com/15488164
Bu nasıl bir şeytani plandır ya, iyi ki oğlum değilsiniz :-)
Özel Üye
[B]4580,2[/B] [C]2,3,54891[/C]
İl: Istanbul
Sizlere nano resifimde balıkları yeni suya alıştırmak için uyguladığım yöntemden de biraz bahsedeyim.Akvaryumcudan yada hobicilerden aldığım canlıları ilk suya alıştırmada aşağıdaki fotolarda paylaştığım damlatma yöntemini kullanıyorum. Bu yöntem ile son 4 yılda çok az sayıda canlı kaybım oldu diyebilirim.
Bilhassa yeni aldığımız canlıları ozmotik basınca, şoka maruz bırakmamak için dikkat etmemiz gerekenleri kısaca aşağıya ekliyorum.İlk önce (hele ithalatçı akvaryumcudan balık almış isek ve bunu tankımıza nakletmek istiyorsak ) balık poşetindeki suyun tuzunu, su sıcaklığını kontrol etmemiz gerekiyor.Ondan sonra aşağıdaki fotolarda olduğu gibi bir yöntemle yeni aldığımız balıkları tankımızdaki suya damla damla alıştırmamız gerekir.
Gereken sadece gösterebileceğimiz sabır, bir kap, 1,5 metre civarı silikon lastik, 2 delikli vantuz ve plastik bir vana.
Ben genellikle damla damla 1 saat içerisinde yeni aldığım balıkları tankımdaki suya alıştırıyorum.Tabii bu süre canlıların hassaslığına, balığın durumuna, ithalatçıdan yeni alınmış olmasına, balığın sağlığına vs. nedenlerle uzayabilir.
Bu yöntemi tüm akvaryumlarda sadece balıklarda değil, omurgasızlarda da aynen veya buna yakın sürelerde uygularsak gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.
Mercanlarda da aynı yöntemi 15-30 dakika olarak uyguluyorum.
İlk eklemede hatalı eklemeden ve acele etmekten canlı kaybı olmaması dileklerim ile…
Tankınız gerçekten güzel, canlıları tanka alıştırma projenizi de beğendim. Ben de 47 litrelik akvaryumumu deniz akvaryumuna çevirmeyi düşünüyorum.Yandan bir sump yapacağım diğer hacim 35 litreye felan düşecek.Aqua Macro'nun NS12 ya da NS16 modelini almayı düşünüyorum sizin kullandığınız PS'de yanlış anlamadıysam Aqua Macro.(Ortadaki mesajlara bakamadım değiştirdiyseniz bilemiyorum.)Kullandığınız PS'den memnun musunuz?Çok ses yapıyor mu?Sessiz olması benim için önemli.Ve bir de Sump için önerileriniz var mıdır?Keşke şunu yapsaydım, şunu yapsam daha iyi olurdu, iyiki şunu yapmışım gibi bir şey söylerseniz memnun olurum...