ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ayt81
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Temmuz 2011 20:58
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2012 04:39
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aytuğ Çelikçi
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aytuğ Çelikçi

SON 9 MESAJI

Işıklandırma yeterli olur mu?
Bildiğim kadarıyla  gün ışığı Day ligth die geçiyor cool white başka bişiy....

bi tane day light yeterli olabiliyor .. sanırım başlangıç için yeterli
Ayt812012-03-30 06:49:50
Siyah moli tek goz sislik
Çok fazla bir bilgim yok ama benim molilerdede farketmiştim gözde büyümeyi  ama kendiliğinden geçmişti  stresten olduğunu düşünmüştüm  tabi yinede daha tecrübeli arkadaşlar yanıt yazarsa daha faydalı olur sanırım
Lepistes Şişti (DROPSY) Resimli
Lepistesler doğum yaptığında ana tank ile fazla ilgilenemedim o ara ne olduysa oldu zaten   bir balığım beyaz benek olmuştu  onu kaybettim  metilen mavisini o yüzden yazmıştım... 

Dropsy  konusundada tedavisi erken teşhis halinde mümkün deniliyordu  geç kalındığında  balığın can çekişmesini izlemekten başka bişiy gelmioyormuş elden  sarımsak olayınıda denedim faydasını gördüğümü söyleyemem  ..

Tabi  malesef  yanlış teşhis yapmış olmamda fayda görmememin sebebi.... Dün gece bir moli ve  sabahta vantuzlu çöpçü  kaybettim bu güne kadar gidenler lepistesti stressten kaynaklanan  dropsy  zannediyordum  dün geceki kayıp lardan sonra forumda derinlemesine bi araştırma  yaptım  ve  mehmet beyin  ( ZeUss   ) iç parazit hakkındaki paylaşımını gördüm . belirtiler birebir uyuyor  ..

Dropsy ile ilgili   nettende aldığım bilgi buydu 

Dropsy Hastalığı Nedeni :

1)Kötü su koşulları: Balığın başa çıkamayacağı kadar yüksek nitrat seviyeleri ile yem artıklarından ve dışkıdan kaynaklanan çözünmüş organik bileşikler. 



2)Uyum stresi: yeni gelen balığın yaşadığı uyum sorunu veya tanktaki heyrarşinin en altlarında bulunan bir balığın sürekli olarak diğer fertler tarafından yapılan saldırılara maruz kalması. 



3)Suda yaşanmış olan ani değişiklikler: pH'nın fazla düşmesi veya yükselmesi, akvaryumcudan farklı şartlarda veya pH'da beslenmiş bir balığın sizin tankınıza geldiğinde daha farklı değerlere alışmak zorunda kalması.

Dropsy Hastalığı Belirtileri :

Balık bir balon gibi şişer ve gözleri yerinden fırlayacakmış gibi olur. Bazen bu semptomlarla beraber pulları dışa dönük olur. Görünüşü aynı balon balığının şişmiş haline benzer. Tankın üstünden bakarsanız sanki hamileymiş gibi durur ve genelde yüzme hareketlerini kontrol etmekte zorluk çeker. Balık sanki çok yemiş de sindirememiş insanlar gibi sık sık nefes alır. Dışkısı şeffaf ve sümüğümsüdür.

Dropsy Hastalığı Tedavi Yoları/ Sağaltım :

Bu tür etkenler balıkta ya suyun sindirim sisteminde birikmesine ve orada zehirli gazlar oluşmasına yol açar, ya da sindirim siteminde bakteriyel/viral enfeksiyonlara sebep olur. Balık çıkardığından daha hızlı su yuttuğu için karın bölgesi şişer. Dropsy. tıpkı bloat gibi, nadiren tankın diğer sakinlerine bulaşır. Ancak tedavi için siz etkilenmiş balığınızı gene de ayrı bir tanka alın. Erken bir tedavi ile balığınızın kurtulma şansı yüksektir. Dropsy'nin ilk safhalarında balık karnı şiş olmasına rağmen yemesini sürdürür. Balığınıza pellet türü yem veriyorsanız, pelletları bu dönemde ıslatıp beklettikten sonra yedirin, böylece sindirim sistemini zorlamamış olursunuz. Bir kapta akvaryum suyu ile beklettiğiniz pelletlara buzdolabınızda bulabileceğiniz vitamin komplekslerinden birini ekleyin, özellikle C vitamini olan bir kompleks olsun. Pelletleri 10 dakika kadar suda beklettikten sonra balığınıza yedirin. Aynı işlemi pul yem ile de yapın. Yemde bir değişiklik yapmayın, her zaman ne veriyorduysanız onu verin. Antibiyotik içeren yemler de kullanabilirsiniz. Tedavi için kullanacağınız ilaçlar metronidazole veya geniş spectrumlu gram negatif ve gram pozitif bir antibiyotiktir. Piyasada metronidazole içeren ilaçlardan biri Flagyl 500mg (Eczacıbaşı) adı ile satılıyor. Metronidazole'u her 50 litre için 1 hap olacak şekilde suda eritip tanka dökün. 24 saat sonra en az %50 su değiştirin ve tekrar aynı dozajı uygulayın. 3 günlük tedavi sonrası balığınızın şişliği inmemişse tekrar aynı işlemi uygulayın.

Lepistes Şişti (DROPSY) Resimli
Valla  forumda yazdığı şekilde tedavi  uyguladım(flagy + bemix ve metilen mavisi) kayıplarım devam ediyor  burdanda bi ses gelmedi  yine forumu karıştırdım sadece lepistesler değil diğerlerindede kayıp vermeye başladım .. işin ucu kaçtı şuanda  iç parazit üzerinde duruyorum sera  bactopur direct denicem
İÇ PARAZİT - BLOAT TEDAVİ SEBEPLERİ ÖNLEMLERİ
Paylaşım için tşkler  emeğine sağlık ...
 
benim akvaryuumdaki belirtilere  uyuyor   tedaviyi uygulucam  inş başarılı olurum
20 Gündür sürekli balık kaybediyorum
Arkadaşım  aynı sorun benim akvaryumdada var 50 Lt akvaryum  Flagy  + bemix ampul denedim  işe yaramadı halen balık ölümleri devam etmekte 
Dropsy tedavisi uyguladım ( hasta balıkları karantinada tedavi etmeye çalıştım aynı tedaviyi ayrıca ana tankada uyguladım ) forumda yazdığı şekilde  fayda etmedi  ayrıca bi balığımıda beyaz benekten kaybetmiştim  ..
 
ana  tanka beyaz benek tedavisini forumda yazdığı şekilde uyguladım .. ( hasta balıkları karantinada tedavi etmeye çalıştım aynı tedaviyi ayrıca ana tankada uyguladım ) en son çare olarak ta  %50 su değişimi  yaptım akvaryumu ve taşları saatlerce sıcak suda  yıkadım .. halen ölümler devam etmekte 
 
 bu işlerden anlayan bi arkadaşım akvaryumumda  bi bakteri yada parazitin hızlıca çoğaldığını sölüyor .. flagy işe yaramadı ...  metilen mavisi de pek faydalı olmuyor sanırım  ..
 
lepistesler de dropsy gibi  gelişiyor hastalık şişiyolar   dengelerini kaybediolar  ve ölüyolar moliler  şişiyolar   pul döküyorlar ve ölüyolar   bi tane vantuzlu çöpçüm hiç bi belirti göstermeden gitti   falat cesetlerinde hepsinin  karın ve dışkının çıktığı bölgeler  catlamış gibi  .. dışkıları  beyaz sümükümsü  bi hal aldı ..
 
 
bu aşamdasan sonra ne yapmalıyım ?
    Ayt812011-08-10 15:22:21
Lepistes Şişti (DROPSY) Resimli
İşten şimdi geldim  balığım  dipte yan yatmış hala yaşıyor sanırım ölücek


Dün akşam  balığım öldü  fakat  busefer bi lepistesim daha aynı durumda forumda herkes  ayrı bi tedavi yöntemi sölüyor  Dropsy  hakkında  kesin tedavi yöntemi nedir
Ayt812011-08-02 10:52:58
Lepistes Şişti (DROPSY) Resimli
LEPİSTES  ŞİŞTİ


Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:
yem yemiyor  dışkılamıyor  ve  iyice şişti 
Akvaryum Kapasitesi (litre):
35 Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Moli //  Buz balığı  // vatos  // çöpçü // kuhli // 
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
26 - 28 derece
Filitrasyon:
iç motor
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
haftada bir 5 litre 3 gün dinlenmiş su 




Balığım hamileydi  .. doğum zamanı yaklaştığında siyah kısımları pembeleşti git gide şişti şuan hiç yem yemiyor  veya dışkılamıyor  rengide  iyice beyazlaştı  bi arkadaşımın tavsiyesi ile haşlanmış  ıspanak verdim ama yüzüne bile bakmadı bi lepistesim daha aynı şekilde olmuştu ama iki gün içinde ölmüştü  bunu ayrı tanka aldım yaklaşık  bir haftadır bu durumda  ana tanktaki diğer balıklarımda hiçbir anormallik yok iştahları gayet iyi durumda..

bir buçuk aylık bi akvaryum  diğer iki lepistesimden  toplamda 56 yavru aldım (15 biri //41 biri) 
Ayt812011-08-02 10:53:28

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.