ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Paleatus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Temmuz 2017 22:31
Son Ziyaret:
14 Temmuz 2017 19:54
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Hangi Marka Metilen Mavisi Alınmalı?
Sizce hangi marka almalıyım? Bulunduğum bölgemdeki akvaryumculara güvenmiyorum. Tavsiyeniz nedir?
Japon Balığı Beyaz Benek Hastalığı
35 litrelik akvaryumda 2 tane misket büyüklüğünde 1 tanede bunların iki katı büyüklüğünde Japon Balığı besliyorum yanlarında 2 tane cory var küçük boyutta. Japon Balıkları beyaz benek oldular şimdi hava sıcak malum akvaryumda ısıtıcı kullanmıyorum ev içinde sıcaklık farkları çok değişmediğinden balıkları alalı fazla olmadı yani daha yeni aldım sayılır.

Suları çok iyi ve berrak yani o konuda bir sıkıntı göremedim filtre olarak da rahatsız etmeyecek düzeyde güçsüz bir filtre kullanıyorum dekorda da saklanacak yer var ama balıklar beyaz benek oldular. İlaçlı veya ilaçsız her tavsiyenize açığım ben dereceyi artırma yönetimini birçok kez kullandım diğer balıklarım da ama hiç başarılı olamadım.
İstediğim Gibi Balık Varmı
Eğer göz alıcı balık istiyorsanız ve sahibini gördüğünde gövde gösterisi yapacak balık istiyorsanız Japon Balığı öneririm. Forumdan Japon Balığı cinslerine bakabilirsiniz. Görüntüsü sizi sizden alacak balık istiyorsanız litre mevzusunda biraz eli açık olmalısınız mesela 350 litrelik bir akvaryumda 10-15 cm aralığında 8-9 tane Japon Balığı besleyebilirsiniz. Beyaz silis kum ve iyi bir beyaz aydınlatma iyi olacaktır.
30lt Tür Tavsiyesi
30 litrede farklı türler beslemek istiyorsanız tavsiyem 1e 3d lepites, 3 tane komando cory alabilirsiniz. Zaten lepitesler kısa sürede sayısını artıracaktır.
Amatör Hobici
1e 1d zebra ciklet ve 1e 1d kırmız mücevher besliyorum demişsiniz bunlar için akvaryumunuz uygun ama dekor seçiminiz yanlış şuan tavsiyem akvaryumun iki köşesine ayrı ayrı küp koymak ve araya basit bir dekor yapmanız yönünde zaten iki küpünüz var ama arada balıklara ortam sağlayacak nitelikte bir dekor yok.
Tür Değişikliğine Gidiyorum Tavsiyelerinize Açığım
[QUOTE=coco90]
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-akvaryum-baliklari-japon-baliklari-oranda-japon-6-cm-okyanus-akvaryum-guvencesiyle-413282209/detay

Şu linkteki baliklari gozume kestirdim. 15 tane kadar alip büyüteyim diyorum.
[/QUOTE]

Ben olsam farklı türde Japon Balıkları alırdım. Tek tip beslendiği zaman bazen sıkıcı olabiliyor mesela Ryukin,Ranchu,Teleskop,Aslan Kafa,Oranda,Tül Kuyruk gibi Japon Balığı türleriyle karma yaparsanız çok harika bir görüntü elde edebilirsiniz. Bu saydığım Japon Balıklarıyla beyaz silis kum ve iyi bir beyaz ışıklandırma kullanırsanız hem balıkların renkleri canlanacak hemde iyi bir manzara elde etmiş olacaksınız.

Not: Malumunuz Japon Balıklarının dışkısı biraz kaba oluyor bu yüzden dibe çöküp su değerlerini çabuk bozabiliyor, özellikle özel tür Japon Balıklarında su değerlerinin bozulması balığın formunu bozabiliyor örnek vereyim Tül Kuruk Japon Balığı kötü su şartlarında kuyruğu eriyebiliyor.
100 Litre Akvaryum Da Ne Beslenir
Ben olsam 10 cm civarı 4-5 tane Japon Balığı alırdım filtreyi ve su değerlerini dikkat ettiğiniz taktirde izlemeye doyulmayacak bir manzara oluyor. Japon Balıklarını özellikle tül kuyruk cinsinden seçerseniz daha iyi bir görünüm elde edebilirsiniz.
160 Litre Akvaryum
[QUOTE=Tunc Berk]
Kuruntularınızın üstüne gitmenizde fayda görüyorum. Kuruntularınız sizde kaldığı sürece sizi etkiliyor fakat genele açık bir platforma yansıttığınız zaman bir çok insan okuyor. Yanılgı yada ikilemlerde kalabiliyorlar.[/QUOTE]

Tartışma üslubunuz gayet iyi bu konuda sizi tebrik ediyorum.
160 Litre Akvaryum
[QUOTE=Tunc Berk]Amonyak/amonyum, nitrit, nitrat gibi oluşumlar balıklar için faydalı oluşumlar değilki su değişimi nedeniyle değişkenliğe uğraması problem yaratsın. Aksine bunları tanktan ne kadar uzak tutarsak canlılar o kadar mutlu olur.
Su değişimi hakkında çok büyük yanılgılar içindesiniz. Klordan arınmış ısısı dengelenmiş suyun ne zararı olabilir sizce?

Burada esas konu şu mesajınız;
"canlı doğuran gibi su şartlarına çabuk uyum sağlayamayan balıklar için haftada 1 defa akvaryumun yarısının suyunu değiştir demeniz bence yanlış sizin rakamlarınız Koi veya büyük Japon Balıkları için bile sıkıntı oluşturabilecek düzeyde. Hobide kabul edilen düzey haftada 1 defa %30 su değişimi ve dip çekimidir."
Sıkıntı oluşabilecek durumları izah edin hepsinin cevabını verebilirim size.[/QUOTE]

Bunlar benim kuruntularım da olabilir haksız sayılmazsınız.
160 Litre Akvaryum
[QUOTE=Sheyda27]
Siz bu kadar kesin rakamlar verirken hangi kaynağa gore veriyorsunuz?yillarca canli doguran da besledim japon da ki hala ozel tur japon beslemekteyim evet %70 hatta bazen 80 oranlarinda su degisimi yapiyorum baliklarim bu yuzden sagligima duacı [:)]
Bu hayvanlarin yasam alani su ve bu alan ne kadar temiz ve yuzulesi olursa o baliklar o kadar saglikli olur oluyorda .bunu kendi hayatiniza da indirgeyerek düşünürseniz eger ne demek istedigimi daha net anlarsiniz.saygilar[:)][/QUOTE]

Buyurun dayandığım kaynaklar sırasıyla:

http://www.akvaryum.com/akvaryum_ve_su_kimyasi_makaler_21_183.asp
http://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp
http://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp

Üstte yazılan makaleleri dikkatlice okursanız ne demek istediğimi anlarsınız öncelikle. Balık artıkları veya bitki artıklarının akvaryum kumuna karışması veya suda beklemesi sonucunda Ammonyum oluşur sonra Nitritler derken döngü uzar gider buda haftanın 6 günü suda belli bir dengenin oluştuğunu balıklarında bu düzene ayak uydurduğunu gösterir. Sonra 7. günde sizin yaptığınız gibi akvaryumun yarısı boşaltılırsa (bazı özel durumlarda yarısı boşaltılabilir bunu kastetmiyorum) akvaryumdaki Ammonyumun döngü dengesi bozulur. Şimdi soruyorum size soluduğumuz havada aniden oksijen artışı olsa mutlu mu oluruz mutsuz mu? Sonuçta doğal denge bozuluyor...

[QUOTE=Tunc Berk]
Kabul gören sabit bir oran yokmuş. Teşekkürler.[/QUOTE]

Yaptığınız yazdığımı tamamen okumadan aklınızda kurduğunuz mesajı okuyup ona cevap vermek oluyor. Buyurun okumanızı kolaylaştırmak açısından alıntıları alta yazayım.

"Su değişimi konusu ise haftada %25-%30 (rakamlar balık sayısı ve su düzeniyle değişebilir) su değiştirmeniz ve dip çekimi yapmanız balıkların sağlığı açısından önemli."
"Hobide kabul edilen düzey haftada 1 defa %30 su değişimi ve dip çekimidir." Burada açıklamaya çalıştığım şey balık ansiklopedisine bakıp uygun litrede uygun balık beslendiği zaman uygun olan su değişim oranı. Siz 120 litrede 40 lepites bakıp bunu kaideye uydurmaya çalışıyorsunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.