ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Yan Sumpta Su Giriş Ve Çıkış Yerleri Nasıl Olmalı ahmetfiratozkaya, 08:37
Filtre ve Sump Yapımı - 2 Tetra 2 Goldfish Japon 2 Siyah Moli İnci Kefali, 07:22
Yeni Üye Forumu - Sump Motoru Hortumu Arıyorum tevfikaktunc, 07:18
Filtre ve Sump Yapımı - Flower Horn KaanE, 07:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Fiyatı mutlubaba, 06:07
Fiyat Forumu - Akvaryumda Bi Eksik Varmı Sizce CihanEfruz, 03:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Hobici İçin Alınacaklar Listesi Muhammedcay, 02:54
Yeni Üye Forumu - Hydra İçin Andazol Kullanımı Ve Yüzgeç Erimesi CihanEfruz, 00:40
Yeni Üye Forumu - Erkek Lepistesin Kuyruğundaki Kanlanma Nedir CihanEfruz, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2.el Mi Yoksa Sıfır Mı Filtre Seçimi Hidro Dinamik, 23:27
Filtreleme Seçenekleri - Tatlı Su Istakozu Bakımı Tarık Buğra, 23:26
Omurgasızlar - Çiftleşmeye Hazır İcemani Nasıl Anlarım oktayyigiter, 23:26
Yeni Üye Forumu - Bu Yem Orjinalmi NightWist, 22:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum 3'ü 1 Arada RedJohn, 22:33
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Yapılan Akvaryum Çatlağı bora881, 22:13
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Apisto Kakadu BLGHN, 22:11
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Tuzlu Su Yeni Kurulum 160 Lt Poetika35, 21:31
Deniz Akvaryumları Genel - Akvaryumum Var Fakat Besleyecek Balık Bulamıyorum NightWist, 21:21
Yeni Üye Forumu - Denizatı Bakımı Ve Tuzlu Su Başlangıç fishhyy, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bir Aylık Bitkili Akvaryumum CoryCory, 20:17
Akvaryum Tanıtımı - 240lt Akvaryum Sadece İç Filtre Olurmu Seyyah01, 18:35
Yeni Üye Forumu - High Tech Paludaryum ArtaN, 18:27
Akvaryum Tanıtımı - 2 Haftalık Ve Yetişkin Lepistesler Bir Arada Karahanlı, 18:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Destek/bakım Ürünleri BeyzPl, 17:12
Yeni Üye Forumu - 200 Litreye Seyir Zevki Yüksek Balık Önerisi AmatorBetaci, 16:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Çınar Akvaryum Bir Pişmanlık ilhannnn01, 16:32
Şikayet Var! - Haşlanmış Sebze Yerine Bu Tarif Kullanılır Mı? UEK, 16:22
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Balığım Hasta NightWist, 16:21
Yeni Üye Forumu - 85*45*40 Bitkili Ne Beslemeliyim BoranPara, 15:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryum Tavsiyesi MasterChiefHakan, 15:11
Yeni Üye Forumu - 60 Litre Akvaryum Şelale Filtre Önerisi bora881, 14:53
Filtreleme Seçenekleri - Killifish Akvaryumu Öneri İstiyorum MasterChiefHakan, 14:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karma Canlı Doğuran Akvaryumu Muhammet5, 13:26
Canlı Doğuranlar - Civalı Derecem Bozulur Mu? neomeo, 13:19
Malzemeler ve Yemler Forumu - 200 Litre Akvaryum Dış Filtre Önerisi neomeo, 12:58
Bitki Akvaryumları Genel - Yan Sumplu Akvaryum Kuracaklara Tavsiyeleriniz neomeo, 12:15
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 10:49
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumumda Kalsiyum Ve Magnezyum darkaura, 09:24
Yeni Üye Forumu - Balığım Yan Yüzüyor Ve Bir Gözü Sorunlu Gibi Ömer t, 02:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Doğal Kurulumlarım Urass, 01:19
Bitki Akvaryumları Genel - Kuyruk Erimesi Varmı? fishhyy, 22:58
Yeni Üye Forumu - Japon Balığı Tek Takılabilir Mi? PufferKingdom, 22:45
Sazansıgiller - 20 Galon Tür Önerisi GhostKoi, 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Axolotl Beslemek İstiyorum fishhyy, 21:58
Yeni Üye Forumu - T. Tetra Cinsiyet Ayrımı Ve Üretimi EMİR G., 21:38
Amerikan Tetraları - Bu Masa Bu Akvaryumu Taşırmı Ouuz, 21:34
Yeni Üye Forumu - İcemanlar Hep Yukarda Erenguven, 21:16
Yeni Üye Forumu - Balığım Saylangoz Yedi Japonseven, 21:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 21:12
Labirentliler - 2. El Akvaryum Mesutoviç, 20:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 08:47
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 08:37
- High Tech İçin Smd Led AtlasPoyraz 08:28
- Grindal Set Ve Mikrofex 300 AtlasPoyraz 08:28
- 4mm Buhar Camı Tutucu AtlasPoyraz 08:28
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 08:02
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:02
- Microfex Kültürü sefailgaz 07:37
- Akvaryum Ahşap Set İmalati alpercakir16 04:00
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 02:28
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 02:28
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 01:38
- Led Armatür & Nixa Demir Gübresi BywenzeL 01:38
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 01:37
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 01:37
- Bitki Çeşitleri emreemin 01:37
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 01:37
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 01:37
- 100*45*45 Mobilyalı Akvaryum (temaks Yapımı) koyu 01:07
- Malzeme propecia 00:16
- Fluval 107 207 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 00:16
- Bayram Kampanyası 83 ₺ Temporalis AquaMan 23:49
- Sobo Dalga Motoru ( Sıfır) AquaMan 23:49
- 2.67 Tüp Furcifer 21:54
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 21:54
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 21:54
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 21:44
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:44
- Uygun Fiyata Pistia Su Üstü Bitkileri CAKes06 21:36
- Cüce Vatoz Yavruları gürkanbey 21:27
- Dolphin Af007 Otamatik Yemleme Mak kazbek1 20:12
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 19:52
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 19:52
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 19:52
- Saz Bitkisi Furkann 19:49
- Salvinia Natans Bitkisi Satılık/takas Metinmert Yiğit 19:47
- Satılık Koi Metinmert Yiğit 19:47
- Fluval Isıtıcı Ve Xxl Ağaç Kökü dark blue 19:10
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 18:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 18:45
- Eheım 2211 Pervane Sıfır Bora Bey 17:26
- Oase Optimax 1000 Sump Motoru Bora Bey 17:26
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 17:23
- Microfex, Mikrokurt, Pistia Ve Sessiflora akomania 14:16
- Kırmızıburuntetra&albinocücevatoz& Kardinalneon akomania 14:16
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 14:15
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 14:15
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 14:01
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 14:01
- Eheim Professionel 4+ egedin 13:27
KULLANICILAR
- 100 Online Kullanıcı, 56 Üye
Online Kullanıcılar
egecinar,
zekigonlum,
oktay42,
propecia,
Gastropoda,
ARDAAKCAYS,
Ehtiyar,
RedJohn,
tensefish,
fishhyy,
AmatorBetaci,
hamand,
FatihSen,
MrAlaattin,
Tranb,
xellence07,
turkganyika,
Zodiac,
Kronoss,
bora881,
Akax,
aucman,
Azizdurdenn,
Hidro Dinamik,
saydemir,
Koksal Gurkan,
ali özer,
Poetika35,
vedat79,
Savas37,
EKAR,
-Ma-,
erdo_bg,
PONBABA,
PufferKingdom,
Nickim10Harf,
Sunborn,
Şahinöztürk,
Avoure,
Caylak adem,
efsane07,
Eregli425,
GhostKoi,
MCY4,
Mehmetberk,
oguzsel,
GreeNWooD,
Enestr,
Furcifer,
atakanaydin,
esensml,
akaplan6607,
thejaponcu,
SÜMER_38,
Amati340,
Omer04,
Fakcay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.