ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Yılların Hayali Bitkiliye Adım Adım CrownBetta, 02:23
Akvaryum Tanıtımı - Bettamın Hastalığı Nedir? CrownBetta, 02:11
Labirentliler - Bunlar Hangi Tür Tetra Ya Da Hasta Mı ? Ömer t, 02:01
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Kurulumda Parazit Sorunu Ömer t, 01:27
Yeni Üye Forumu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 00:47
Akvaryum Tanıtımı - Salyangoz Bilgisi MrtGn, 00:38
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sobo Yüzey Temizleyici Serce, 00:33
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 23:57
Akvaryum Tanıtımı - İlk Kurulumum Ve Tuhaf Bir Sorun beary, 23:51
Akvaryum Tanıtımı - Barbun Ve Tekir Balığı Akvaryumu ? Ömer t, 23:10
Deniz Akvaryumları Genel - Monte Carlo Bitkisi İçin Kum Kalınlığı Ne Olmalı bendeniztayfun, 22:50
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Tropheus Tam Olarak Hangi Tür? Kazancioglu, 22:44
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Camında Ki Çizikler Emirrztrk, 22:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkimin Adı Ne Emirrztrk, 22:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Echinodorus Muricatus Emre3599, 22:37
Bitki Akvaryumları Genel - Karides Yemi Emirrztrk, 22:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - En güzel fotoğraflarınızı gösterin isssmailak, 22:16
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Hamile Moli 5 Adet Doğru Mirza Adar, 21:56
Canlı Doğuranlar - Yine Yeni Yeniden :) Montesque, 21:31
Akvaryum Tanıtımı - Betta Akvaryumum Mithrandirr, 21:24
Akvaryum Tanıtımı - Dişi Frontozam Üreme Magrasına Girmiyor Berke.., 21:21
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi 1Balikci, 21:04
Akvaryum Tanıtımı - Başının Ortasında Beyaz Bir Nokta Çıktı Nedir Bu? Hoppala, 20:33
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Tecrübemle Yeni Akvaryumum burakbyrs, 20:29
Canlı Doğuranlar - Beta Balığı Hakkında Sudemis, 20:13
Yeni Üye Forumu - Balığın Bezelye İle Beslenmesi Sudemis, 20:11
Yeni Üye Forumu - Bu Hava Motoru Sessiz Mi Kullanan Var Mı Abdullah929, 20:07
Yeni Üye Forumu - 30cm Küp Betta Akvaryumu Mirza Adar, 19:44
Akvaryum Tanıtımı - Isıtıcımın Tamamı Su İçinde Kalsa Bişey Olurmu bendeniztayfun, 19:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 19:09
Akvaryum Tanıtımı - 700l Flowerhorn Tankım ahmetfiratozkaya, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Plati Balığım Hamile Mi Hamile İse Ne Zaman Doğuru 1Balikci, 18:32
Canlı Doğuranlar - Tedavi Edilebilmiş Balıklar Ve Tedavi Yöntemleri MehmetKaan, 17:31
Hastalıklar ve İlaçlar - Adana Da Akvaryum Bitki Satışı Mithrandirr, 16:45
Yeni Üye Forumu - Aqua Led Mi Orion Led Mi? Orhan76, 16:24
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Yukarı Çıkmayan Balıklar Gwynbleidd, 15:55
Amerikan Tetraları - 11cm Senegal Bişiri-12cm Erkek Anaç Portakal Cikle KaanE, 15:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Biolife Cı Abi Akvaryum.com A Çok İçerlemiş. ahmetfiratozkaya, 15:34
Forum ve Site Hakkında - Blody Mary Karidesler İcin Yem Tavsiyesi SaRCoPhiLiuS, 15:28
Bitkili Akvaryum Canlıları - Düşük Destekli Ofis Akvaryumu Yeni Versiyon Mirza Adar, 15:21
Akvaryum Tanıtımı - Karides Ve Bitki İçin Uygun Kum Seçimi SaRCoPhiLiuS, 15:00
Bitkili Akvaryum Canlıları - Aquaming Hagen Kum ÇaĞRı, 14:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dophin Sfp Serisi Hakkında ÇaĞRı, 13:59
Filtreleme Seçenekleri - Ada Amazonia Sahte Mi ÇaĞRı, 13:56
Taban ve Gübreleme - Seyyar Sump Konumlandırmak İçin Yardım Lazım🙏 Orhan76, 13:46
Yeni Üye Forumu - Bitkiler Emre3599, 13:42
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepisteslerim Sürekli Yüzeyde Tortuga4, 12:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumda Pus Sorunu Ve Balık Kayıpları Ömer t, 12:23
Bitki Akvaryumları Genel - Tetramdaki Sorun Nedir ? mertozerr41, 11:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Tül Kuyruk Platinyum Koi Yemleri Ve Genel Bilgi Saintslayer, 11:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Çeşitleri emreemin 03:33
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 03:33
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 03:33
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 03:33
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 03:33
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:14
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:20
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:20
- Nano Led Armatür BywenzeL 22:42
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 22:33
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 22:33
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 22:18
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 22:18
- Kribensis Yavru tarikyksl 22:18
- Albino Platin.melek - Krom Tele Sarılı Moss bonker0618 22:09
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 22:04
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 21:57
- Black Flame Wood cagdas_0606 21:25
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 21:25
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 21:06
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 100tl sıtkı 21:00
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 21:00
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 21:00
- Mikro Kurt Kültürü 100 Tl sıtkı 21:00
- Altın Kafa Melekler Tekin35 20:41
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 20:20
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 20:11
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 20:11
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 20:11
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 20:02
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 19:58
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 19:55
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 19:55
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 18:46
- Chihiros B120 (kutulu) blenny 18:46
- Komple Satılık Hazır Bitkili Dekor darkfreez 18:33
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:31
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:31
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 18:18
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 18:18
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 18:01
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 18:01
- Eheim Isıtıcılar,sobo Armatür,sump Ve Dalga Motoru Burak PEKDEMİR 17:53
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 17:53
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 17:30
- Armatür, Şelale Filtre, Otomatik Yemleme, İndirim barsbingul 17:30
- Apistogramma Macmasteri - Blue Rim Beta Çifti barsbingul 17:30
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 17:19
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 17:19
- Salt Lake Artemia Konserve FULL RED MEHMET 17:19
KULLANICILAR
- 42 Online Kullanıcı, 23 Üye
Online Kullanıcılar
MiSoSiKiaN,
tgrlrgn,
omer486,
enisbrk,
sıtkı,
barus,
Hidro Dinamik,
AmatorAkvryumcu,
Akax,
KaanE,
Haku,
Ancher,
umtbra,
EUREKA,
Iebowski,
FerhatKaya,
Hoppala,
serdar1987,
Serce,
chapi,
Fırat pınar,
EyupAsik3452,
MelekG,
Ehtiyar,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.