ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout, 02:47
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Suyumun Rengi Turuncu koraykbl, 02:23
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Arka Duvara Balık Yuvası Nasıl Olur? mrrking, 02:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 150lt De Betta Çifti Beslenebilir Mi ? Cyber_Scout, 02:14
Labirentliler - 140 Litre Bitkili Tank Cyber_Scout, 02:05
Akvaryum Tanıtımı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 02:04
Akvaryum Tanıtımı - Half Black Dejomejox, 01:29
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum nurtensultan, 00:22
Akvaryum Tanıtımı - Tetra Yumurta Alımı Cyber_Scout, 00:03
Yeni Üye Forumu - İpliksi Yosun darkaura, 23:40
Yosun - Yeni Doğan Lepistese Ne Yapılmalı koraykbl, 23:23
Canlı Doğuranlar - Walstad Akvaryum Mesutoviç, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumdaki Değişik Yavru Akvarist Batuhan, 23:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Isıtıcı Tavsiyesi Mesutoviç, 23:11
Yeni Üye Forumu - Astronot Balığım Çok Stresli Lore61, 23:01
Yeni Üye Forumu - Leopar Vatoz Hastalık tayfunyabaci, 22:50
Hastalıklar ve İlaçlar - Eleştiri, Öneri Ve Yorumlarınızı Bekliyorum Mesutoviç, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - Karides Fanusu Mesutoviç, 22:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot tayfunyabaci, 22:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:30
Güney Amerikan Cichlidleri - Hangi Filtre tayfunyabaci, 22:01
Filtreleme Seçenekleri - 20 Litre Betta Akvaryumum Tayyareci, 21:53
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Aldığım Turuncu Orandanın Rengi Sarıya Döndü tayfunyabaci, 21:52
Sazansıgiller - Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi? emin ziya, 21:15
Filtreleme Seçenekleri - Walstad Metodu (ternapi) kristalzeytin, 20:55
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Bitkili Akvaryum Samnastrp, 20:42
Akvaryum Tanıtımı - 30l Tankta Kurulumu Nasıl Yapmalıyım ? Ehtiyar, 20:33
Yeni Üye Forumu - Neocaridina Reloaded (vahşiye Dönüş) merutay, 20:16
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt İçin En Uygun Kafa Motoru Kaç Watt ! Tugay Şahin, 17:25
Filtreleme Seçenekleri - Yeni Kuduğum Betta Akvaryumu İsmail_96965, 16:45
Akvaryum Tanıtımı - Hydrocotyle Ve Su Marullarinin Formu Hakkinda tamtur1, 16:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Wild Betta Smaragdina Copper F1 bahadir22, 16:00
Labirentliler Tanıtımı - Alg Sorunu Tugay Şahin, 15:03
Bitki Akvaryumları Genel - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 14:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sahte Hagen Kumu Mu Hobimus, 14:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Renkli Dışkıladı ? Tugay Şahin, 14:19
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Dış Filtre Seçimi Hoppala, 13:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İkola F0 Büyüme Hızı Mustafa bozkurt, 11:45
Yeni Üye Forumu - Çift Olarak Yaşayabilen, Tek Yaşayamayan Balıklar GhostKoi, 11:39
Yeni Üye Forumu - 50 Lt Bitkili, Karides Ve Tetrali Akvaryum Sirri42, 10:40
Akvaryum Tanıtımı - Betamın Kuyruğu Eriyor Bilgisi Olan Varmı ? Samnastrp, 10:18
Hastalıklar ve İlaçlar - 20x20 Bitkili Karides Akvaryumu Bitki Önerisi dimbeleth, 02:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hasta Axolotl A2626, 02:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Led Driver Seçimi Taha Yanık, 01:16
Aydınlatma - 100 Litrelik Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi ByCess, 01:14
Yeni Üye Forumu - Sadece Omurgasızların Olduğu Bir Akvaryum Kurmak? mustafa191, 00:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Akvaryum [walstad] Bare, 00:38
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Beslemeye Başladım SALTON, 00:36
Yeni Üye Forumu - Satılık Akvaryum Arıyorum Samnastrp, 00:19
Yeni Üye Forumu - Endler Beslemesi Tortuga7, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 02:36
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 02:36
- Bitki Çeşitleri emreemin 02:36
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 02:36
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 02:36
- Apistogramma Cf. Pebas Erkeği Arıyorum... Laetacara 01:55
- A. Agassizi Fire Super Red Arıyorum.... Laetacara 01:55
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 01:44
- Galaxy Rasbora metehan0106 00:21
- Moss Ve Lepistes Otu omersayar 00:19
- Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides Ve Beyaz Kurt omersayar 00:19
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 23:49
- Afrika Cichlidleri devito 23:42
- Half Black White Lepites rorobey 23:09
- Black Galaxy Fishbone (s Ve Ss Kalite) iEmre 23:01
- Sunsun Led Nano Aydınlatma iEmre 23:01
- Mini Pelia Moss iEmre 23:01
- Aquaclear 30 Şelale Filtre apistoman 22:35
- Ultra Clear 45 Derece Birleşimli 30x30x35 Akvaryum apistoman 22:35
- Aquaclear 30 Şelale Filtre blenny 20:57
- L. Curviceps Ve L. Dorsigera Arıyorum blenny 20:57
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 20:34
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 20:20
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 19:44
- Akvaryum 30*30 metsi 19:44
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 19:31
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 19:31
- Su Test - Şerit Test (100 Şerit) Cyber_Scout 18:42
- Fundulopanchax Gardneri Yumurta Cyber_Scout 18:42
- İnci Groumi,kerevit,mahachai Beta, Gardneri Kil. Cyber_Scout 18:42
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 18:42
- Reeflowers Betta Fish Balık Yemi 15 Gr. Zarf Cyber_Scout 18:42
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 18:04
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 18:04
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak Balikcidede 18:04
- Süper Red Ve Lda16 Düz Kuyruk Damızlık Balikcidede 18:04
- Karides , Salyangoz ,çöpçü gyunda 17:57
- F0 Micro.kiriza Yavrusu Leptosama Kitumba Senbacanaklar 17:55
- Cristmass Moss JDEAN 17:43
- 2.67 Tüp Furcifer 17:34
- Dennerle Akvaryum Furcifer 17:34
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 17:34
- Creaqua Nano Elit Furcifer 17:34
- Resun Aco-012 TahaArif 16:49
- Sıfır İç Filtre Ler Gursoyhasan 16:45
- Garra Rufa,limnophila Sessiliflora,frogbit livadi 16:37
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 16:33
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:24
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 16:24
- 200+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 16:24
KULLANICILAR
- 83 Online Kullanıcı, 45 Üye
Online Kullanıcılar
MiSoSiKiaN,
Dumbbell,
Helenas,
ankay318,
yavuzerpinar,
Mustafa Fındık,
MurathanM,
Reanimasyon,
EKAR,
arowanaa,
plutarkhos,
sametyildiz,
K0L0Ni,
Akax,
umitcevik,
TROY,
Laterthanbefore,
Sunborn,
GhostKoi,
Carpediem,
Oquanus,
urzais,
CBG4,
Cyber_Scout,
mrrking,
teksas_tombiks,
betta.ist,
emin ziya,
ootkn,
Meldaq,
Nikoism,
eemin87,
egemen62,
Emre karabas,
Dogukankun,
zedd,
makav,
isssmailak,
koraykbl,
Mesutoviç,
achiiles_622,
cetinc,
bitkici1,
nurtensultan,
odinein,
ternapi,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.