ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
izzettanju
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
830
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2009 20:11
Son Ziyaret:
Dün 09:34
Toplam Mesaj:
1486 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İzzet Tanju
Doğum Tarihi:
17 Kasım 1973
Yaş:
51
İl:
Mugla
Meslek:
Turist Rehberi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

The best hobbies are the ones that take us furthest from our primary occupation. Dexter S8 B8 İzzet Tanju

SON 10 MESAJI

Nano Tank 30x30x33h

Eleştirilerde litre başına balıktan yürüyorlar, tasarıma dair bir yorumları yok yazmışsınız. En başından beri yazdıklarınızda sadece bu kısıma katılıyorum çünkü kendinizi profesyonel aquascaper olarak lanse ediyorsunuz. Emin olun paylaşımınızda kaliteli ekipmanlar ve iyi bir fotoğraflama var sadece ama tasarım yok. Eleştirebileceģimiz, iyi kötü bir fikir alışverişi yapabileceğimiz bir görsel yok. Bu konuda uzun yazmak isterdim ama boşa kürek çekmek olur gibi geliyor.
Tüm samimiyetimle, hobiye gönülden bağlı birisi olarak, emeklerinizin karşılığını almanızı canı gönülden isterim. Zamanla mutlaka kendinizi geliştireceksiniz ama şu aşamada bu kadar acemiyken, bu kadar iddaalı olmak irite ediyor insanı. Günümüzde bilgiye ulaşmak eskiye göre çok daha kolay. Umarım hobide kendinizi hızla geliştirir ve başarılı işler çıkarırsınız ilerde. Yurtdışı forumlarında paylaşımlarınızı, takip eder, t-shirt'ünüzdeki Türk bayrağı ile gururlanırız. Şimdilik t-shirt düz siyah kalsaydı keşke.
20 yaşındaki genç arkadaşlarımızın klavyeden atıp tutmaları yanlış algı oluşturma da büyük etken ama yanlış anlaşılmasın sosyal mecralarındaki etkileşimin sizin grubunuzun çok çok üstünde yazmışsınız. 20 yaşındaki arkadaşımızın adı soyadı sizinkiyle aynı: Mert Yılmaz. Yurtiçinde ya da yurtdışında başarılı çalışmaları olan, hobide kendine bir çizgi belirlemiş ve o çizgide emin adımlarla ilerleyen bir akvarist. 47 yaşında, 35 senelik bir hobici olmama rağmen kendisinden öğreneceklerim vardır. Benim gözümde hakiki Mert Yılmaz odur.
Vakit ayırıp bu mesajı yazmak bir husumet, çıkar ya da ciddiye alma sebepli değildir. Karşılıklı konuşma imkanımız olsa dediğiniz gibi ögrenme heveslisi, mütevazi ve bu işte iyi yönde ilerleyecek bir akvarist olarak tanıyacaģız sizi ama şimdiye kadar yaptığınız paylaşımlar hep aksini düşündürüyor.
Neolamprologus Multifasciatus Akvaryumu

[VID]https://youtu.be/E0od8XRv_Kw[/VID]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64971/110120210027411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64971/110120210029201.jpg[/IMG]
Neolamprologus Multifasciatus Akvaryumu
Müzeyi geziyorum ve profesyonel olarak turistlere gezdiriyorum.
Kabuklar Manisa ithalatından geldi 😉
Neolamprologus Multifasciatus Akvaryumu
Ölçüler: 60 litre
Canlı Türleri: İrili ufaklı 9 Neolamprologus multifasciatus, 2 yavru paso orange rabbit salyangozu
Bitki Türleri: Düz ve burgulu saz.
Tankın Yaşı: 3 hafta
Tasarım ve Dekorasyon: Kayalık bir dekor tercih ettim. Çok eski dansör marka bir arka fon kullandım. Bahçe salyangozu kabukları ekledim. Tabanda bej rengi sıfır silis kum üzerine JBL Sansibar White kullandım. Nasılsa onlar harmanlarlar ;)

Akvaryumun bir önceki hali.
https://www.akvaryum.com/Forum/meksika_akvaryumu_k965904.asp

Daha önce defalarca baktığım multifasciatuslar için forumda açtığım konulardan birisi.
https://www.akvaryum.com/Forum/neolamprologus_multifasciatus_k412784.asp

Bu da yeni kurulum:
[VID]https://youtu.be/VFsqawuQunQ[/VID]

Bu koloniyi bana hediye eden ve İstanbul'dan Bodrum'a ulaştıran Cenk Sinor'a teşekkür ederim [:)][EDIT]KingKong,2021-01-11 00:05:39[/EDIT]
Neolamprologus Kungweensis
Multis akvaryumunda JBL sansibar'ın beyazını; diğer bir akvaryumumda siyahını kullanıyorum. Ben de memnunum. Aslında en beğendiğim kırmızısıydı ama denk gelmedi.
Epey değişik tür kabukçul besledim ben de. Tekrardan meleagris ya da Speciosus akvaryumu kurmak istiyorum ilk fırsatta.
Neolamprologus Kungweensis
Yine çok güzel bir kurulum olmuş Cengiz. Vazgeçilmiyor bu kabukçullardan. Ben de multislerle devam ediyorum.
Ternapi Medaka Pondları
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64971/171120201739411.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64971/171120201741281.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64971/171120201744161.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64971/171120201746381.jpg[/IMG]

Selam, un var, şeker var; helva yapsana, helva yapsana dedim kendi kendime [:kotu:] Her ne kadar fotoğrafta çok gözükmeseler de piko akvaryumda 2 çift yavru medeka var. İlk fırsatta konuyu baştan sona okuyacağım ve en kısa zamanda benzer bir kurulum yapacağım.
Meksika Akvaryumu
Eiseni için forumun tür tanıtım bölümüne aşağıdaki notu yazdım.
Bir çift edindim ve çoğalttım. Erkek eiseni büyüdükçe renkleniyor ve vücut formu oturuyor. Yetersiz hacimlerde hiçbir canlı doğuranda görmediğim kadar agresifler. Ben vahşi form kılıçkuyruklar ile ısıtıcısız 350 litrelik bir akvaryumda bakıyorum. Isıtıcısız akvaryumlarda daha mutlular. Haşlanmış ıspanak, bezelye, marul, ısırgan seviyorlar ve her türlü kuru yemi iştahla tüketiyorlar. Çok küçük olan yumurtaları dişinin uterusu içinde gelişerek doğuruluyor. Embriyo, annenin dolaşım sistemine plasenta ile bağlı olduğu için annenin aldığı besinle besleniyor. Viviparlar yani. Diğer canlı doğuran erkeklerindeki üreme organı genopodun yerine andropod denilen farklı bir üreme organına sahip eiseni erkekleri. Dişi her seferinde erkek tarafından tekrar döllenmeli yani bu canlı doğuran dişisini döl saklama becerisi yok. Yavrular epey iri doğuyorlar. Göbek bağları bir iki saat sonra kayboluyor. Dişiler 5 ila 10 arası yavru veriyor. Yavru sayısı dişinin yaşına ve boyuna göre değişiyor. Beslemesi ve gözlemlemesi (üreme ve doğum özellikle) hobiciyi tatmin eden, değişik bir tür canlı doğuran.
Bu yazdıklarımın yanında bu tür hakkında; ortalama 5 yıl ömre sahip olduklarını , 2 yaşında cinsel olgunluğa eriştiklerini ve gebeliklerinin 60 gün sürdüğünü okudum.
Bu türü ülkemize getiren ve beslememe imkan veren Tahsin Bâki abiye teşekkür edeyim son olarak.
Meksika Akvaryumu
Canlıların hepsi daha hacimli akvaryumlara gittiler. Eiseni erkeği dişileri, coryleri ve kerevitleri baskılıyordu. Vahşi form kılıçlarla 350 litrede daha keyifli olacaklardır. Bu akvaryumla ilgili farklı planlarım var.
Meksika Akvaryumu
Eisenileri daha büyük bir akvaryuma aldım. Beş yavru verdi bir dişi. Similisler de Habrosus akvaryumuna eklendiler. Kerevitler arkadaşa gittiler. Bu akvaryumdaki taşları çıkardım. Tabana JBL Sansibar White ekledim. Şimdilik Sulawesi salyangoz yavruları var bu akvaryumda.
Konu kapatılabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.