ÖZELLİKLER

BİLGİLER
İMZA
İzmir-Kemalpaşa
SON 10 MESAJI
1-Erkekler dişilere oranla daha iri ve uzun , dişiler ise kısa ve geniş vücut formlarına sahip oluyorlar.
2-Erkekler ağız ucu ile gözleri arasındaki bölgede toplanan uzunluğu 5-6 mm yi bulan hatta uçlarında çatallaşabilen bıyık diye tabir edebileceğimiz uzantılara sahip oluyorlar.Dişiler de zaman zaman 1 mm civarı bu uzantılara sahip olabiliyorlar.
3-Geniş bir sıcaklık aralığında yaşayabiliyorlar..
4-Üretilmeleri için 1e ve en fazla 2d şeklinde beslenmeleri uygun oluyor. Dişi sadece yumurtluyor.Erkek yumurtaları ve yavruları koruyor.Yumurta bekleyen erkek yuvayı çok terk etmediği için ayda bir yumurta tutan dişilerin tamamını yumurtlatmaya çalışırsa güçsüz kalma tehlikesi ile karşı karşıya geliyor.
5-Aynı tankta 2 erkek varsa sert kavgalar çıkabiliyor.
6-Yumurtlatmak için ağzı dar içi geniş testileri yada deniz kabuklarını tercih ediyor.
7-Erkeğin karakterine göre yumurtlama küpüne ne müdahale yaparsanız yapın yumurtalara bakarken azda olsa yeme ihtimalleri söz konusu oluyor.
8-Küpten çıkan yavrulara anaçlar zarar vermiyor.
9-Yumurtaların ; yumurta keseli yavrulara dönüşmesi 4-6 gün sürerken yumurta kesesini tüketmeleri 13-15 günü bulabiliyor.
10-Yumurta kesesini tüketen yavru ezilmiş toz spriulina ile yada artemia ile beslenebiliyor.
11-Yavrular ilk 25-30 gün özenli yapılmayan su değişimlerine karşı hassas oluyorlar.Ölümler olabiliyor.
Ancak alıştırarak yapılan değişimlere dayanıyorlar.Çokta faydalı oluyor.
12-Anaçlar bitkisel beslenmeyi sevse de her türlü yeme karşı iştahlı oluyor.Dolayısı ile suyu çok kirletiyor.Sudaki nitrat oranı artarsa yem zamanı haricinde balıklar dibe inmeyip suyun üst yüzeylerinde asılı duruyorlar.Ancak bitkisel haricinde ağır protein esaslı yemler ciddi rahatsızlıklara neden oluyor.
13-Kendileri gibi albino olmayan normal cüceler ile beraber iken yumurta gözlenebiliyor.
14-Üremeleri biraz keyfi seyir izliyor.Dişi yumurta tutsa dahi erkek küpe almayabiliyor.Bu süreç 3-4 ayı bulabiliyor.Buna tank şartları da etken olabiliyor.
15-Erkeklerin dişinin yem yemesine tahammülü olmayabiliyor.
16-Yumurtlatmak isteyeceği zaman erkek dişiyi baskı ile küpe alıyor.Bu nedenle erkeğin iri olması avantaj sağlıyor.
17-Sıcaklık düşmesi üremeyi tetikliyor.
18-Akvaryumda saklanma yada tutunma yeri ne kadar çok olursa olsun eğer varsa mango kökü tarzı yerleri severek kullanıyorlar.
19-Yavruların gelişim ve boylanma süreci biraz uzun oluyor.
20-Tek eşlilik durumu yok.Her erkek her dişi ile çiftleşiyor.
21-Yeni tankına alışma süreci uzun olur şeklinde genel bir kanı var ise de tanka girdikten sonra 2 gün içinde yumurta gözlemlenebiliyor.
22-Yumurtalar babadan ayrılarak suni olarak egg thumber vasıtası ile çıkartılabiliyor.Yumurtalar bir üzüm salkımını andırır şekilde toplu halde durduklar için mantarlaşmayı azaltmak için egg thumber'a güçlü hava vererek salkımın komple dönmesini sağlamak gerekiyor.
23-Her erkek başarı ile yumurtalara bakamayabiliyor.Tankın kötü şartlarının yanında erkeklerin bu konudaki yetersizlikleri de olabiliyor.Yumurtayı kısa sürede olsa terk eden erkeklerin baktığı yumurtalarda mantarlaşma gözleniyor.
24-Bir erkek rahatlıkla aynı anda 2 dişiyi yumurtlatabiliyor.Üstelik yumurtaları yumurtlama ortamında kendine göre ayarlayabiliyor.
25-Yavrular her daim anaçlar ise gece beslenmekten hoşlanıyor.
26-Kepçe ile yakalanınca ve su dışına çıkartılanca solungaç kenarlarından yine bıyık uzantılı bir bölmeyi dışarı doğru şişiriyorlar.Buda kepçenin tül kısmına saplanınca balık için tehlikeli oluyor.Yavaşça saplanan yerin elle kepçe tülünden ayrılması gerekiyor.
27-Muhtelif akvaryum bölme yöntemleri ile bölünmüş akvaryumlarda bölme aparatı üzerinden atlayarak karşı tarafa geçebiliyor.
28-Dişilerdeki karın şişliği zaman zaman bakteriyel rahatsızlık zannedilse de yumurta tutan dişinin karnı şişiyor.Yumurtlama bölgesi kızarıyor.
Sevgili arkadaşlar yukarıda listelediklerim belirtmek isterim ki kesin kurallar değil ; farklı sıcaklık değerlerinde, farklı dekorlara sahip,karma tanklarda yada tek başına bir tankta yaşayan balıklar üzerinde yapılmış gözlemlerdir. Beslediğiniz cücelerde farklı durumlar yada davranışlar gözlemleme ihtimali her zaman vardır.
Yaşadığı yer amozon nehridir.Ülkemizde bu balık cüce vatoz olarak bilinir.Boyutlarının küçük olası ve kolay üremesi nedeniyle çoğu akvaristin ve üreticinin vazgeçilmez balıklarından olmayı başarmıştır.Ucuz olmaları ve esnetik olmalarıda büyük etkendir.İyi bir yosun yiyicidir.Geniş ph aralaığında yaşadıkları için çoğu akvaryuma konulabilir.Davranış durumu barışçıl olduğu için diğer balıklarla herhangi sorun teşkil etmez.Minimum 100 litre akvaryumlarda bakılması gerekmektedir.Çoğu cichled türleriyle aynı akvaryumda bakılabilir.Karma bakılan akvaryumlarda boyutunun çok küçük olmamasına dikkat edilmedir.Cüce vatozlar genellikle geceleri daha hareketlidir.Gündüz vakitlerinde ise genellikle mağaralarda ve ve bitikilerin dibinde saklanmaktadırlar.
BESLENMELERİ
Cüce vatozlar protein ve bitkisel olarak beslenen balıklardır.Genel olarak bitkisel ağırlıklı beslenirler.Bitkisel beslenmeleri cüce vatozlar için bir pozitiftir.Bitkisel beslenmeleri üremelerinde ve gelişmelerinde önemli rol oynar.Çok fazla protein ağırlıklı beslendikleri zaman sindirim sistemlerinde sorun yaşarlar.Arasıra vereceğiniz haşlanmış ıspanak,havuç ve çiğ salatayı büyük keyifle ve iştahla yerler.Bu şekilde besledikten sonra akvaryumun suyu çekilmelidir.Dipte kalan salatalık ve ıspanak parçaları daha sonra balıklar için zarar teşkil eder.Verdiğiniz yemlerin akvaryumun dibine inmesi gerekir.Yosa vatozlar kolayla akvaryumun üst kısmına çıkarak beslenmezler.Beslenseler bile ürkek bir şekilde beslenirler.
Cüce vatozların cinsiyet ayrımı çok basittir.Anlamanın en basit yolu erkek vatozların dişi vatolara göre kafa yapısında boynuzları (bıyıkları) bulunmasıdır.Dişilerde bu boynuz yoktur olsa bile çok kısadır.Diğer bir yöntem ise vücut yapılarınını çok azda olsa farklı olmalarıdır.Erkek vatozların dişi vatozlara göre vucutları daga ince ve uzundur.Dişilerin ise daha kısa ve şişkin olmalarıdır.Üçüncü ve son yöntem ise pek gerek kalmayan ve tercih edilmeyen yöntemdir.Erkek vatozların gözleri dişilerinkine göre birbirinden daha uzaktır.
ÜRETİLMELERİ
Cüce vatozlar ütilmesil basit olan balıklar arasındadır.Öncelikle beslenmeleri çok önemlidir.Bol bol salatalık ve ıspanakla beslenmeleri gerekir.Cüce vatoz erkekleri çok eşlidir.Aynı akvaryumda birden fazla dişiyle çiftleşip yumurta dölleyebilirler.
Cüce vatozların en büyük özelliği yumurtaları erkek balığın korumasıdır.Cüce vatozların üremesi için en önemli gereçler kırık testi ve hindistan cevizi kapuğudur.Öncelikle testi ve hindistan cevizi kabuğu içine yuva yaparlar ve daha sonra dişi yumurtlar.Erkek balık kızana gelme zamanına kadar yanına yaklaştırmadığı dişi vatozu yumurtlamaya birkaç gün kala testi veya hindistan cevizinin içine girmesine izin verir.Birkaç gün süren bu kurlaşma sonucu dişi balık erkek balığın belirlediği yuvaya yumurtalarını bırakır.Yumurtalar iri ve sarı renktedir.Dişi balık yumurtaları bıraktıktan sonra birdaha yuvaya uğramaz ve yavrulara bakmaz.Yumurtladıktan sonra bütün sorumluluk erkek balığa aittir.Erkek balık yuvanın girişinde durarak hem yumurtaları korur hemde yüzgeçleriyle yumurtaları havalandırır.Erkek yumurtaların çıkma süresince yuvayı hiç terketmez.
Yavruların yumurtadan çıkması 4-5 günü bulur.Çıkan yavrular sarı renkte olur ve karınlarında yumurta kesesini taşırlar.Kese yok olmadan herhangi yem takviyesi yapmaya gerek yoktur.Yumurtadan çıjan balıklar 1 hafta sonra kendi renklerine bürünürler.Yavrular çıktıktan sonrada erkek balık yavrulara bakmaya devam eder.Akvaryumun içinde yavrulara tehtit oluşturacak başka balıklar varsa yavrular başka bir akvaryuma alınmalıdır.Bu süreçte erkek balığı yavrulardan ayırabiliriniz.
Yavruların gelişimleri için beslenmeleride çok önemlidir.Yumurta kesesi kopana kadar yem vermediğiniz yavrularınıza, yumurta kesesi yok olduktan sonra yem vermeye başlayabilirsiniz.Yavru balıklarınızı salatalık vererek besleyebilirsiniz.Yanında takviye olarak yetişkin balıklarınız için kullandığınız yemleri ufalayarak yavru balıklarınıza verebilirsiniz.
İlk 1 hafta dip çekimi yapmamaya özen gösterin.Daha sonraki zamanlarda akvaryumunuz suyunun % 20 çekip yeni su eklediğinizde yavru balıklarınızın gelişimini hızlandırırsınız hemde akvaryumda nitrat oluşumunu engellemiş olursunuz.
Cüce vatoz yavrularını en çok tehtit eden hastalık beyaz benektir.Bu hastalık yavru balıklarınıza bulaştığı zaman sizi biraz uğraştırır ve tedavi süresi uzun ve zordur.Beyaz benek hastalığını engellemek için akvaryumda çok sık ısı değişimi olmamasına dikkat etmelisiniz. Yavruların boyu 5-6 cm olamaya başladıktan sonra cinsiyetleri ayırt edilmeye başlar.Boyları 10 cm ve yaş olarak 1 yaşının tamamlayan vatozlar ise birer yetişkin olarak üremeye başlarlar.
Tetra tec ex 1200 dış filte bucadaki yeni açılan akvaryem magzasında 170 tl izmirli akvaristlere duyulur!!!!.
Darısı hepimizin başına arkadaşlar herkese teşekkür ederim.
Sağlıklı yavrular dilerim.
Maşallah diyelim lütfen
Maşallah diyelim lütfen

Dağıtım: Güney Amerika-Brezilya, Xingu Nehri
Beslenme: Etobur
Mizaç: Barışçı
PH: 6.0-7.5
Sıcaklık: 26C - 30C
Maksimum Boy: 9 cm
Ana renkler: Siyah, Beyaz
Cinsiyet: Cinsiyet ayrımı zordur.Erkek çenesinde dikenler olur.Ayrıca olgun erkeklerde, burun üzerinde iki tarafta mantar tarzı çıktılar mevcuttur.
Bakım: Doğal yaşamlarında, nehir kenarlarındaki ağaçlardan düşen meyve parçacıkları ile beslenirler.Kankurdu ve diğer dondurulmuş canlı gıdalar ile besleme yapılabilir.Kıyılmış salatalık diyeti takviyesi bu balık için uygundur.
Nehirlerde, akıntı yüksek olduğundan, akvaryumda tek yönlü akıntı yapılmalıdır.Akvaryumda, doğal ortamı taklit açısından bitki kullanılmamalı, bol kayalık dekorlar sağlanmalıdır.Vahşi doğadan yakalanması yasaklanmıştır. turkeyarena.net
Üretim: Mağara içerisine yumurtlarlar.Kısmi su değişiklikleri ile yumurtlama tetiklenebilir.
Leopar Vatoz (Hypostomus plecostomus),
Bu akvaryum balığı (Hypostomus plecostomus) 15 yıldan daha fazla yaşayan bir çöpçü balıktır. Yaşam alanlarının bağlı olarak büyüme hızları değişiklik göstermekle birlikte ne kadar geniş alan olursa o kadar hızlı büyür. Leopar vatozlarda da baskın balık diğer balığı bölgesine sokmamak için saldırgan davranabilir.
Vatozların aksine Leopar vatozların diğer türlere zararı yoktur. Üreme şekilleri çoğu yerde bilinmiyor olsa da yumurta dökerek ürerler.
Cinsiyet ayrımında vücut şekillerinden faydalanılır, yuvarlak geniş vücutlu vatozlar dişi, ince uzun vücutlu vatozlar erkektir.
Yumurta dökmek için karanlık, mağaralar ve kovuklar ararlar. Bunun için en basit yöntem olarak pvc boru kullanılabilir. Yavrular toplanıp anne babadan ayrı olarak büyütülmeli yemlemede de artemia ve toz yemler kullanılmalıdır.
Leopar vatozun ilginç bir özelliği vardır. Ters yatmaları. Bu yüzden yavaş hareket eden büyük balıklarınız varsa (Japon gibi) bu vatoz türü size göre değil. Akvaryumun ışığını kapattığınızda ağzı yukarıya doğru gelecek şekilde yatar ve üstünden geçen balığınıza yapışarak onu öldürür.
Cichlid akvaryumu için leopar vatoz çok uygun bir balık. Görsel olarak kesinlikle çok keyif verici. Ayrıca akvaryumun temizliğine de büyük yardımları oluyor.
Tebrikler hastalıksız akvaryumlar dilerim.Sizlerle tanışıp akvaryumlarınızı görmek isterim.
SON MESAJLAR
- Bu Akvaryum Eski Haline Döner Mi? Jotunheim, 16:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar Hoppala, 16:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Biyolojik Filtre Önerir Misiniz Myawuz20, 16:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Tür Tanıtımı... hemichromis Exsul. ogurcay, 16:17
Nadir Tür Gördüm - 40x40 Akvaryuma 6 Mm Yetermi Eminator, 16:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda eackgzz, 15:56
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Akvaryumu Nasıl Olmalı? cihann7, 15:38
Yeni Üye Forumu - Bunun Türü Ne? cihann7, 15:33
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryum İçin Kum Önerisi Azer63, 15:04
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 14:45
Akvaryum Tanıtımı - 108x45x55 Akvaryumda Kaç Mbuna Beslenebilir? Orhan76, 14:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Bitkilerim Çürüyor (fotoğraflı) ScarX, 13:10
Bitki Akvaryumları Genel - Elma Salyangozu Neden Böyle Yapıyor sahinsahiner, 12:01
Omurgasızlar - 30 Yıl Sonra Yeniden Akvaryum Kerberos00, 11:55
Yeni Üye Forumu - Akvaryumdaki Bitkileri Değiştirebilir Miyim MasterChiefHakan, 11:42
Bitki Akvaryumları Genel - Şelale Filtre Önerisi Orhan76, 11:34
Yeni Üye Forumu - Gölden Balık Ve Kerevit MasterChiefHakan, 11:21
Sazansıgiller - Bu Akvaryumu Ne Kadar Fiyatlamalıyım AmatorLepistesci, 10:58
Fiyat Forumu - Betta Üretim Günlüğü aupqua, 10:53
Labirentliler - Axolotlım Yem Yemiyor Aguamentist, 10:20
Yeni Üye Forumu - Silikonlu Akvaryum Aguamentist, 10:17
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Balığımın Üst Yüzgeçinde Kararma Var Aguamentist, 10:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Arka Fon Ve Motorun Fazla Çalışması Aguamentist, 10:05
Yeni Üye Forumu - Ani Ölüm Aguamentist, 10:01
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryum Deneyimim atakanaydin, 09:07
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Çok Durgun Ne Yapmalıyım Orhan76, 09:06
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum ogurcay, 08:58
Akvaryum Tanıtımı - Ücretsiz Akvaryum Arayanlar Erensrens, 02:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 00:57
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumlarımı Tanıtayım 😍 Hsrt, 00:21
Akvaryum Tanıtımı - Hagen Orjinal Kum proavkayrumcu, 23:41
Yeni Üye Forumu - Sessiz Hava Motoru Tavsiyesi RadiantHydrogen, 23:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Molly Cinsiyet Nedir CihanEfruz, 23:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 21:37
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Vatoz Cinsiyet Nedir ? Hidro Dinamik, 21:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Dekor Değişimi İnci Kefali, 20:49
Yeni Üye Forumu - Işık Akvaryumu chucuk, 15:48
Yeni Üye Forumu - Lepistes Yem Yememe, Zayiflama, Ölme Myawuz20, 14:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Salyangozum Öldü Sanırım 😥 Jotunheim, 13:47
Yeni Üye Forumu - Demasoni İnci Kefali, 13:42
Akvaryum Tanıtımı - Küp Akvaryum Işık Önerisi Jotunheim, 13:38
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses İle Frontoza Birlikte Yaşar Mı Orhan76, 12:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sunsun Hw-302 Dış Filtre Dizilimi umitopall, 10:37
Yeni Üye Forumu - Discuslarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum aaslandag, 09:56
Discus - Sobo Şelale Filtre Mi Dolphin Şelale Filtre Mi Jotunheim, 09:51
Filtreleme Seçenekleri - Parachromis Dovii (dovii) Sorusu Orhan76, 09:14
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Aquel Hyper Max 4500 Alınır Mı ? darkaura, 09:12
Filtreleme Seçenekleri - Astronot Balığı Akvaryumuna Dolomit Taşı Orhan76, 08:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 03:12
Güney Amerikan Cichlidleri - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel Rockingatess, 00:19
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 15:35
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 15:35
- Karides , Salyangoz . gyunda 15:35
- Hb White Lepistes omererbas 15:09
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:33
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:33
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:33
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:33
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:33
- Hobiyi Bırakıyorum. Premium Ürünler Satılık burakbozcelik 14:23
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 14:09
- Pistia Suüstü Bitkisi maylandi 14:09
- Eheim Professionel 4+ egedin 12:56
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 12:56
- Çikolata Ve Rotkeil Hüseyin Piroğlu 12:49
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 12:41
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 12:13
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:09
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:09
- Moss Teli CevdetSERBEST 12:09
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 11:30
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 11:30
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 11:30
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 11:30
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 11:26
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 11:26
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 10:59
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:59
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:59
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 10:59
- Cüce Vatoz, Kuhli, Kiraz Karides, Katil Salyangoz batuhan.ylmz 10:34
- Apistogramma Kakadu Triple Red barsbingul 10:32
- 40x35x30 Extra Clear Akvaryum barsbingul 10:32
- Mickey Mouse Plati barsbingul 10:32
- Fx 5 Pervane Arıyorum mutlubaba 10:15
- Sicce Shark 300 Protein Skimmer vel1d 09:44
- German Ramirazi cnzgr 09:39
- İsta 3in1 Co2 Difüzör Yedek Seramik osmandbnl 09:38
- Eheim Dış Filtre, Eheim İç Filtre Ve Kafa Motoru Gld5 09:33
- Sunsun Dış Filtre Ve Akvaryum Isıtıcısı Gld5 09:33
- 150 Cm Dolaplı Akvaryum İ.sedef 09:29
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:18
- Yem Tablet BUCALILAR 09:02
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 09:02
- Sıfır Fluval Isıtıcı 300 Watt Ve Jbl Proflow 1100 tsp7 08:52
- 5 Erkek Saulosi Emirk 08:50
- 44 Cm Mangrow Emirk 08:50
- Canlı Yem Çeşitleri Köroglu-88 08:34
- Chihiros Wrgb 2 10.yıl 60 Cm- Gölgelikleri Ve Co2 Ramboy 08:22
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 08:21
KULLANICILAR
- 134 Online Kullanıcı, 73 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.