ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coskun06
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Nisan 2010 13:54
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2011 22:33
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Coşkun Ertaş
Doğum Tarihi:
15 Ağustos 1986
Yaş:
38
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Coşkun Ertaş

SON 10 MESAJI

Atölyemi lazım buyrun !
Böylesine hoş bir davranış sergilemeniz gerçekten takdire şayan.
BUZ DOLABINDAN AKVARYUM
Buzdolabını yan yatırsanız dahi, yanılmıyorsam arkasında delikleri olması gerek, buraları nasıl kapatacaksınız? Uygun tıpa bulamazsınız, bulsanız dahi o basınca dayanamaz. Aynı şekilde, buzdolabının da, basınca dayanamayacağını sanıyorum. En azından 200 litre taşıyacak kapasitede bir buzdolabı icat edildiğine ihtimal vermiyorum. Ama madem dolap bozuk, denemekle bir şey kaybetmezsiniz. Umarım başarılı olursunuz.
Afra cobue'ye elveda... Tür değişimi için öneri sayfa 22.
Sanırım herkesin hobiye başladığı akvaryumlar birbirne benziyor... Bilgisayar masası gerçekten ürkütücü duruyor, bir an önce masayı değiştirmenizi ya da destek koymanızı tavsiye ederim. Yoksa hiç ummadığınız bir anda, bir felaketle karşılaşabilirsiniz. Onun dışında, akvaryumdaki taş ve kaya miktarını artırıp, mümkünse daha iri kayalar kullanarak balıklarınızın saklanabileceği mağaralar oluşturursanız daha iyi olacaktır. Tabi önceliği masaya vermelisiniz.
Düşük teknolojide yüksek seyir zevki
Murat Bey, insanın kanına giren bir tanıtım olmuş. Gerçekten müthiş bir akvaryum. Elinize, emeğinize sağlık... Paylaşım için teşekkürler.
Deniz Akvaryumu Kurulumu
2 gündür forumdaki tüm deniz akvaryumu ile ilgili başlıkları okuyup,  sizlerin paylaşımlarını da görünce çok imrendim.  Şuanda odam da boş duran 60x58x55 lik tank bana bakıyor, ben ona... En yakın zamanda bir tuzlu denemesi yapmak istiyorum, ama anladığım kadarıyla hemen bu işe girmek yerine, işin teori kısmını  daha iyi kavrayıp yaz sonunu beklemek daha akıllıca olacak. Hem bu arada tesisat için gerekli malzemeleri de ufak ufak tedarik etme şansım olur.
 
Acaba Ankara'da sistemi ve yaşam formlarını izleyip sağlıklı bir kaç fikir edinebileceğim bir deniz akvaryumu olan akvaryumcu ya da pet-shop adresi verebilecek biri var mı ?
coskun062010-04-29 22:29:30
Tuzlu bir nano başlangıç
Benim gibi,  geldiğiniz noktayı merak eden çok kişi olduğundan eminim. :)
EKOL filitreler
Hem fiyat, hem de teknik destek ve yedek parça konusunda tartışmasız en iyisi yerli malları. Ekol, satış-pazarlama işini daha iyi yaparsa, iç piyasaya hakim olabilir.
EKOL 17 Dış Filitre....
Ekol 17'nin 3. modelini almaya karar verdim ancak, ne online alışveriş sitelerinde ne de dolaştığım akvaryumcularda bulabildim. Her tarafı Çin malları sarmış, kendi ülkemizde, yerli üretim bir filtreye ulaşmak bu kadar zor olmamalıydı.  Nereye gittiysem, akvaryumcular, Ekol yok, aynı fiyata daha kalitelisini verelim diye Çin malı ürünleri satmaya çalıştılar. Dün ekol filtrenin sitesine girdim, sitede ''Flaş! Ekol 17'de kampanya'' ibaresi var, ama öyle baştan savma bir site olmuş ki, ne kampanya hakkında en ufak bir bilgi, ne de online sipariş vermek için her hangi bir link var. İletişim bilgilerini alıp, mail attım, buna da henüz bir cevap gelmedi.
 
Ben ülkemin üreten kesimine güveniyorum, yerli malı varken Çin mallarına tenezzül etmek istemiyorum, ama maalesef Ati Akvaryum'un da, ithal mallara karşı daha aktif durumda olmasını beklerdim. Ben dış filtreden anlamam, tamamen buradaki yorumları okuyarak bir fikir edindim ve yerli üretim olması nedeniyle Ekol 17'de karar kıldım. Ati Akvaryum'un bu pasif tutumu ve benim bir an önce bir dış filtre edinme gereksinimim nedeniyle gidip bir Çin malı almak zorunda kalacağım ki, gerçekten yazık.
Balıklarımdaki Hastalık :(

Maalesef tamamen yiğenlerimin ısrarı nedeniyle papağan ciklet beslemeye başladım. Zaten tanka başka tür de koymadım. Benim de öncelikli hedefim bu balıklardan kurtulmak ama, insan kıyamıyor da bu kadar zaman geçtikten sonra.

 
1 ay kadar önce çekilmiş bir fotoğrafı ekleyim.
 
coskun062010-04-27 13:00:44
Balıklarımdaki Hastalık :(
Arkadaşlar, 175 litrelik tankıma 6 aydan biraz daha uzun bir süre önce 4 tane papağan yavrusu koydum. Aralık ayında, 3 tane yavrunun üst yüzgeçleri ile kuyruk kısımlarında beyaz beneğe benzer şeyler oluştu. Akvaryumumu hergün saatlerce izlediğim için daha ilk günden farkettim ve daha önce canlı doğuran türler beslerken karşılaştığım gibi beyaz benek olduğunu düşünüp tedaviye başladım. Beyaz benek tedavisini tam olarak yaptığımda (daha önce beslediğim canlı doğuran türlerinin tedavisini yapabildiğim için emindim) hastalığın hala geçmediğini görüp akvaryumculara danışarak ve çeşitli forumlarda araştırarak sorunun dış parazit olabileceğine karar verip Mikofish tedavisini denedim. Sonuç yine aynı. Yaklaşık 5 aydır 3 balığımda bu izler var ve diğer balığıma da hiç bir şekilde bulaşmadı. Balıklarım 5 ay öncesine göre çok daha büyük olduklarından, bu izleri de daha rahat inceleme fırsatım oluyor. Ve bahsettiğim beyazlıkların, beyaz benekte olduğu gibi pamuksu ve oval değil, yüzgeçlerin desenleri üzerinde küçük küçük çizgiler halinde olduğunu gördüm.  Bu izler balıklarımın doğalında olabilecek şeyler mi acaba?  Ya da bana bi fikir verebilir misiniz?
 
 
Elimde güçlü bir fotoğraf makinesi ya da sorunumu görüntülemem için yeterli çözünürlüğe sahip bir telefon olmadığı için resmini de çekip gösteremiyorum.
 
Not: Balıklarımın iştahlarında veya hareketliliklerinde en ufak bir sorun yok, ne zaman akvaryumun önüne yaklaşsam 4'ü de ön cama gelip beni izliyorlar, onun dışında da testi kapma yarışındalar.
coskun062010-04-26 23:24:20

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.